Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja przed tym jak dowiedziałam się że jestem w ciąży powydzierałam młodej rzeczy, zaczęłam segregować, robić zdjęcia (mam cały folder posegregowany) z myślą że będę wystawiać bo nie wiadomo kiedy zajdę w ciążę, a zawsze grosz wpadnie a później inna moda, a może chłopak... i tak mi leży rozwalone wszystko ale powiedziałam że nie dotknę, dopiero jak się dowiem jaka płeć
Wachciowa lubi tę wiadomość
Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:Zapisalam sie do gina panstwowo (nigdy n nfz nie bylam) i najblizszt termin 30 maja. I to sama wizyta bez usg bo na usg dr sie dopiero umawia na wizycie (bo tam nie ma) Chory krajPanie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
Córeńka 5 latka (2013)
nick nieaktualny
-
Tylko będą jaja jak będzie chłopak no to najwyżej któreś z Was wyślę w prezencie.
A smoczek na owocki dorwałam za 2 złote w styczniu jeszcze, jak Zuza była mała nie mogłam nigdzie ich dorwać, więc jak się pojawiły w biedrze na wyprzedaży, to wzięłam
Basik83, Yoselyn82, aga1402, Wachciowa lubią tę wiadomość
-
Tizzi wrote:A macie już coś kupionego dla maleństwa? Coś symbolicznego?
Jak będzie wszystko dobrze to chyba jutro coś kupię. Chociaż jedne body albo skarpetki. Nie mogę się już doczekać jak będę kompletowac wyprawkę. Zawsze w sklepie rozplywalam się nad tymi dziecięcymi ciuszki a nigdy nie miałam odwagi tam podchodzić bliżej i podotykac
Ja byłam w lidlu i czaiłam się na legginsy, ale oczywiście już nic nie było. Były za to rzeczy dla dzieci no i się nie opanowałam. Wzięłam dwupak body w najmniejszym rozmiarze, ale są idealne, ponieważ jedne są różowe w serduszka, a drugie niebieskie, więc co najmniej jedne się przydadzą. Tak na dobry początek siedziałam później w domu gapiąc jakie to malutkie i nie mogę uwierzyćWachciowa, migiem, Nola lubią tę wiadomość
-
Missjust wrote:Ja byłam w lidlu i czaiłam się na legginsy, ale oczywiście już nic nie było. Były za to rzeczy dla dzieci no i się nie opanowałam. Wzięłam dwupak body w najmniejszym rozmiarze, ale są idealne, ponieważ jedne są różowe w serduszka, a drugie niebieskie, więc co najmniej jedne się przydadzą. Tak na dobry początek siedziałam później w domu gapiąc jakie to malutkie i nie mogę uwierzyć
-
Amus87 wrote:Ja tez na nfz z racji badan
aaa, i w 33tc glukoza na czczo. obciążeń glukoza nigdy nie miałam.
teraz ciążę prowadzę w luxmed i jest bez porównania. w 7tc dostałam skierowanie na morfologie + inne badania z krwi na całą kartkę a teraz przy wizycie dał skierowanie na kolejne badania które muszę zrobić za 3 tygodnie. nawet jak powiedziałam lekarzowi że już te badania miałam w lipcu to stwierdził że zrobimy jeszcze raz bo dla niego to nie problem. i co jest najlepsze abonament w luxmed to jakieś 80zl na miesiąc, a na nfz przymusowo oddaje po kilka stow miesięcznie i ja nie wiem co się z tymi moimi pieniędzmi dzieje :oMom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
a widziałyście, że w nowej gazetce lidla będą body z długim rękawkiem rozpinane przez całość? z mojego doświadczenia takie są najwygodniejsze zwłaszcza przy noworodkach. jak moja się urodziła to nie umiałam jej założyć tych przez głowę bo bałam się że jej polamie rączki, a właśnie tych rozpinanych przez całe ciało miałam malutko...
Wachciowa, Lady Savage lubią tę wiadomość
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
nick nieaktualnyAlxawl wrote:a na NFZ zlecają badania ? ja pamiętam że w pierwszej ciąży chodziłam na NFZ do samego końca. i dostałam (na całą ciaze) 3 skierowania na morfologie i mocz , 1 na kiłę, na pierwszej wizycie kazał oznaczyć grupę krwi i tyle. a pierwsze usg w 12t. ja wtedy młoda nieświadoma grzecznie czekałam do terminu usg a ilością badań się nie zdziwiłam bo na tamten moment jakoś miałam większe zaufanie do lekarzy. nie byłam świadoma że trzeba też zbadać toxo HIV czy robić morfologie częściej, bo nikt z lekarzy czy położnych mnie nie uświadomił...
aaa, i w 33tc glukoza na czczo. obciążeń glukoza nigdy nie miałam.
teraz ciążę prowadzę w luxmed i jest bez porównania. w 7tc dostałam skierowanie na morfologie + inne badania z krwi na całą kartkę a teraz przy wizycie dał skierowanie na kolejne badania które muszę zrobić za 3 tygodnie. nawet jak powiedziałam lekarzowi że już te badania miałam w lipcu to stwierdził że zrobimy jeszcze raz bo dla niego to nie problem. i co jest najlepsze abonament w luxmed to jakieś 80zl na miesiąc, a na nfz przymusowo oddaje po kilka stow miesięcznie i ja nie wiem co się z tymi moimi pieniędzmi dzieje :o -
nick nieaktualny
-
Ostatnio jak szłam na wizytę, obiecałam sobie, że jak będzie wszystko ok, to kupią jakiś drobiazg, ale odłożyłam to do kolejnej wizyty. Jeśli w piątek będzie ok, to może, może...
Wachciowa lubi tę wiadomość
-
Alxawl wrote:a na NFZ zlecają badania ?Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
Córeńka 5 latka (2013)
Alxawl wrote:a widziałyście, że w nowej gazetce lidla będą body z długim rękawkiem rozpinane przez całość? z mojego doświadczenia takie są najwygodniejsze zwłaszcza przy noworodkach. jak moja się urodziła to nie umiałam jej założyć tych przez głowę bo bałam się że jej polamie rączki, a właśnie tych rozpinanych przez całe ciało miałam malutko...Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
Córeńka 5 latka (2013)
migiem wrote:Modrzewiowa ja również korzystałam z tych książek co Justya85 (dostałam w prezencie) i bardzo mi pasowały dużo ciekawych rzeczy było opisane
To był mój pierwszy zakup jak dowiedziałam się o Dzidzi.Justya85, migiem lubią tę wiadomość
-
Alxawl wrote:a widziałyście, że w nowej gazetce lidla będą body z długim rękawkiem rozpinane przez całość? z mojego doświadczenia takie są najwygodniejsze zwłaszcza przy noworodkach. jak moja się urodziła to nie umiałam jej założyć tych przez głowę bo bałam się że jej polamie rączki, a właśnie tych rozpinanych przez całe ciało miałam malutko...