Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
belle_maman88 wrote:Lady Savage mamy córeczki z tego samego roku tylko moja jest kwietniowka :)nie obawiasz się trochę jak to będzie z dwójka maluchów? Bo ja chyba tak
Zołzimagic, Wachciowa, Marteczka93, A85K, Mamaokruszka lubią tę wiadomość
-
Część dziewczyny, u mnie wszystko w porządku Fasol rośnie, ma 1,1 cm, jest nieco, bo 1-2 dni, starszy niż wynikałoby to z terminu mojej om. Serduszko szybko bije, ale lekarz nie mierzył, jak szybko - powiedział, że nie widzi powodów do obaw na obrazie, a ma taką zasadę, że nie włącza dopplera przed 12 tc, żeby nie męczyć serduszka.
Witam nowe dziewczyny i mocno trzymam kciuki za Ciebie Yoselyn!
Następną wizytę u mojego lekarza mam 25 maja. Pisa tym jakoś w międzyczasie umówię się na usg genetyczne.Wachciowa, Ingwer, Lady Savage, kaka470, magdzia26, migiem, Tizzi, Aztoria lubią tę wiadomość
5.12.16 - pusty pęcherzyk, 7 tc
-
belle_maman88 wrote:Lady Savage mamy córeczki z tego samego roku tylko moja jest kwietniowka :)nie obawiasz się trochę jak to będzie z dwójka maluchów? Bo ja chyba tak
Wachciowa lubi tę wiadomość
-
Wiesz co to zależy od malucha. Nie wiem jaka jest Twoja córka, ale moja np jest już bardzo samodzielna, potrafi sama ubrać buty, i kurtkę, i ściągnąć. Co wieczór od kiedy skończyła rok uczę ją po sobie sprzątać, tak jej weszło to w krew, że jak tylko jest hasło spać, to zaraz sprząta zabawki, są oczywiście gorsze dni, no jak każdy człowiek ma lepsze i gorsze dni. Na dzień dzisiejszy myślę, że dam radę, gorzej z facetem bo to dorosły chłop, a czasami za nim trzeba łazić i go pilnować ;/ no np dzis wstaje a tu w sypialni gacie i skarpetki, ;/ tam gdzie ściągnie tam zostawi. Czemu nie może iść się przebierać do łazienki jak człowiek, tylko a to w sypialni, a to w salonie ;/. Kiedys zaprosiłam koleżanki jak tak zostawił gacie w salonie, i myslicie że się przejął ;/ skądże ;/. Z dwójką dzieciaczków sobie poradzę gorzej z tym trzecim dzieckiem najstarszym. -
Amus87 wrote:Jak dla mnie twoj gin jest kretynem twierdzac ze cukier na czczo 91( w przeliczeniu mole) powoduje wady
Wiesz, ja się na tym nie znam, nigdy problemów z cukrem nie miałam. Poszperałam trochę w necie i znalazłam tabelkę na stronie cukrzyca polska, że normy cukru w ciąży to 70-90 mg/dl albo 3,9 – 5,0 mmol/l. Może małe odstępstwo od normy nie powoduje nic złego, ale jestem dopiero na początku ciąży więc prawdziwe zachcianki dopiero przede mną. Może chciał mnie po prostu nastraszyć, bo im wyższy cukier tym gorsze konsekwencje? Nie wiem, ale zamierzam się do tego dostosować dla dobra maluszka
Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty! Powodzenia!
27.04.17 - jest
01.06.17 - 6,5cm, NT=1,14
12.07.17 - 236g szczęścia - będziemy mieć córeczkę!
-
Yoselyn tu nie pisała.
Jest w 8tc, miała usg i ciąża wg usg ma ledwo 6 tygodni, jest mały zarodek, ale nie ma serca. Zrobili betę i w ciagu tygodnia z 26 tyś zrobiła sie prawie 45 tyś. Dziś powtórzyli i chyba usg ma mieć.
O pomyłce nie ma mowy i ciąża nie może być nie wiadomo ile młodsza bo jak wiecie jest po in vitro.
Yoselyn - jak to czytasz mam nadzieje że nie masz mi tego za złe.12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Aha jejku będzie dobrze!! Yoselyn mnie nastraszyła baba na pierwszej wizycie że ciąża się nie rozwija! Nic tłumaczenie, że póżno owulka, pojechałam do innej ginekolog, i serce sie znalazło i ciąża prawidłowa. Trzymam kciuki! Będzie dobrze mój dziolek jest 3 tyg młodszy od daty OM wiec ja jestem w 10 tyg ciąży, a dzidziole ma 7 tyg. Nie martw się kobietko, będzie dobrze.
-
Witajcie, wczoraj po usg zmarzlam jak Pani doktor nie mogła znaleźć serca. Wg OM 7t6d wg USG zaczynałam 7t. Czyli o 2 tyg młodsza. Zarodek malutki jak na ten wiek ciąży. Tydzień temu beta ponad 27 tys, wczorajszą ponad 44 tys. Lekarz stwierdził że za mało przyrosla. Miałam dziś kontrolna betę i czekam na wynik ale nie wygląda to dobrze. Na wizycie był gburowaty lekarz który prosto z mostu powiedzial że jak beta spadnie to do zabiegu a tu nie podają tabletek tylko od razu zabieg. Nie krwawie ani nic. Wiec póki co na żaden zabieg się nie zgadzam.
Jestem załamana, płakać mi się chce. Jakie to życie jest cholernie niesprawiedliwe.!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 09:58
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Hej dziewczyny!
witam nowe mamusie, gratuluje wizyt i trzymam kciuki za nas wszystkie.
Wytypowałam listę produktów i okoliczności mdłościotwórczych. Lista jest tak ogromna, że mi się nie chce jej pisać, tym bardziej, że każda ma inaczej więc by się nikomu nie przydała. Generalnie wychodzi na to, że pozostaje mi żywić się kanapkami z serem, chrupkami, paluszkami, ew. słonymi orzeszkami ziemnymi i pistacjami. I jeszcze kasza pęczak, ale bez dodatków.
Zrobił mi się tez krwiak na palcu u stopy, przykładałam czosnek, trochę zeszło, ale i tak w środę poszłam do lekarza: rekomendacja chirurga, żeby okładać wodą z sodą nie działa. Powiększa się, cały palec mam czerwony i zaczęło się robić podobne na drugim palcu zebym jeszcze cały dzień w pracy siedziała to pomyślała ze od buta, ale buty zakładam tylko gdy idę do lekarza albo do sklepu.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Lady Savage wrote:Wiesz co to zależy od malucha. Nie wiem jaka jest Twoja córka, ale moja np jest już bardzo samodzielna, potrafi sama ubrać buty, i kurtkę, i ściągnąć. Co wieczór od kiedy skończyła rok uczę ją po sobie sprzątać, tak jej weszło to w krew, że jak tylko jest hasło spać, to zaraz sprząta zabawki, są oczywiście gorsze dni, no jak każdy człowiek ma lepsze i gorsze dni. Na dzień dzisiejszy myślę, że dam radę, gorzej z facetem bo to dorosły chłop, a czasami za nim trzeba łazić i go pilnować ;/ no np dzis wstaje a tu w sypialni gacie i skarpetki, ;/ tam gdzie ściągnie tam zostawi. Czemu nie może iść się przebierać do łazienki jak człowiek, tylko a to w sypialni, a to w salonie ;/. Kiedys zaprosiłam koleżanki jak tak zostawił gacie w salonie, i myslicie że się przejął ;/ skądże ;/. Z dwójką dzieciaczków sobie poradzę gorzej z tym trzecim dzieckiem najstarszym.
Lady Savage lubi tę wiadomość
syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.