Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Yoselin trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze
Weszłam na chwilkę z doskoku a tubtakie smutne wieści oby miały pozytywny finał.
Dziewczyny dostałam skierowanie na badania umiałam też badania na toxoplazmozę i chyba nie są dobre, a wizytę mam dopiero w czwartek
Czy to jest toxo?
IGG 423 a IGM 1.09
Już zaczynam się stresować -
belle_maman88 wrote:Bezdusznosc lekarzy mnie przeraża normalnie powinni im robić jakieś kursy psychologiczne przed dopuszczenie do wykonywania zawodu! Trzymaj się Kochana i Wałcz ile się da!
Ja widzę różnicę w zachowaniu np mojego endo jeśli jestem na Nfz jest gburowaty i mało pomocny. Dowiedziałam się że nie może mi wystawić zaświadczenia na badanie prenatalne. Zadzwoniłam do niego do prywatnej przychodni wszystko zalatwilam od ręki, jeszcze sami mi wyślą pocztą. Czy wszystko musi zależeć od zasobności portfela? Uważam że każdy powinien mieć prawo wyboru co do składek zdrowotnych. Podoba ml się oferta np Luxmedu- szkoda że nie ma w moim mieście, mam za daleko. -
Yoselyn82 wrote:Lekarka wczoraj nie mogła uchwycić akcji serca i skierowała mnie do szpitala z podejrzeniem ciąży obumarlej
Trzymaj sie!! Trzymam kciuki zeby bylo wszystko dobrze!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 12:04
-
agii81 wrote:Dziewczyny dostałam skierowanie na badania umiałam też badania na toxoplazmozę i chyba nie są dobre, a wizytę mam dopiero w czwartek
Czy to jest toxo?
IGG 423 a IGM 1.09
Już zaczynam się stresować
To są moje wyniki A Ty jakie masz widełki w labo?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b1d1d359d5d9.jpg -
Wachciowa właśnie jeden lekarz a dwa różne podejścia w zależności od że ta to nazwę sytuacji.Mnie to spotkało w przypadku pediatry na kasę chory nawet dobrze się córce nie przyjrzala a prywatnie...nawet mi ją podtrzymał na rękach żebym się mogła spokojnie ubrań...nic wiem na co te składki zdrowotne płacimy
Wachciowa lubi tę wiadomość
belle_maman88
-
agii81 wrote:Yoselin trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze
Weszłam na chwilkę z doskoku a tubtakie smutne wieści oby miały pozytywny finał.
Dziewczyny dostałam skierowanie na badania umiałam też badania na toxoplazmozę i chyba nie są dobre, a wizytę mam dopiero w czwartek
Czy to jest toxo?
IGG 423 a IGM 1.09
Już zaczynam się stresowaćAmus87 lubi tę wiadomość
-
Agii - zakażenie było kilka tygodni temu, IgG wydzielają się chyba dopiero po 5 tyg od zakażenia a IgM zaczyna juz wtedy chyba spadać. Powinnaś jak najszybciej zrobić powtórkę badania i zobaczyć czy IgM spada już, jak tak to dobrze. I określić awidność to powie ci kiedy było zakażenie. No i oczywiście dać znać lekarzowi jak możesz nawet teraz.12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jacqueline wrote:Agii - zakażenie było kilka tygodni temu, IgG wydzielają się chyba dopiero po 5 tyg od zakażenia a IgM zaczyna juz wtedy chyba spadać. Powinnaś jak najszybciej zrobić powtórkę badania i zobaczyć czy IgM spada już, jak tak to dobrze. I określić awidność to powie ci kiedy było zakażenie. No i oczywiście dać znać lekarzowi jak możesz nawet teraz.
-
nick nieaktualny
-
Mamabyc3 wrote:Wachciowa ty też przechodziłasię tokso tak samo różyczke, albo byłaś szczepiona
Na różyczke byłam szczepiona. Moja Mamusia nie pamięta czy przechodziłam, znalazłam wpis odnośnie szczepienia w książeczce zdrowia dziecka. Toxo nawet nie wiem kiedy. Kuzynka z moim chrzesniakiem na początku ciąży miała toxo ujemne, pod koniec 2 trymestru dostała skierowanie od gina A tam wynik dodatni. Była pod stałą kontrolą lekarza, kontrole toxo co 2 tygodnie, wynik spadał. Bartuś ma 4 lata i jest zdrowy jak koń, tylko straszny niejadek, waży 15 kg.