Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Yustya85 my siedzimy w domu ... będziemy mieli gości I przyjedzie znajomy męża naprawić busa I osobówkę bo na koniec maja jedziemy do PL .
We wtorek 2.05 mam wizytę I nie mogę się już doczekać
U mnie dziewczyny były rok po roku ....
2014, 2015, 2016 a teraz mam termin na 4.12Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 13:16
Laura
-
Lady Savage wrote:Mamabyć, jakbyś mogła zrobić zdjecie swoich wyników, proszę, bo jestem ciekawa, jak to możliwe, że laboratorium przy dużym IGM wpisało ci wynik ujemny.
-
Chyba że może przechodziłam ostatnio jakieś małe dozakazenie lekarka mówiła, że czasem się zdarza. A ale naprawdę nie zamierzam panikowac no nic z tym nie zrobię taka prawda; czasu nikt nie cofnie by podać leki. Ja wiem , że będzie dobrze nie ma co nikogo straszyć przecież każda z nas jest pod opieką lekarza.
-
_darkblueberry wrote:Cześć dziewczyny ja zaczynam 10 tydzień i wczoraj nie poszłam do pracy przez zawroty głowy dzisiaj już idę bo jest lepiej, a jak tam u Was? Jak się czujecie?
ja ostatni (jak na razie) dzień z mdłościami miałam w minioną środę, mam nadzieję, że już nie przyjdą. A teraz łapie mnie spanie, i chyba się kimnę z godzinkę
-
Mamabyc3 wrote:Nie ja mam igm 1,01 norma do 1 i mam jako + czyli dodatni. Ale lekarz wie, że przechodziłam i mówi taki małe odchylenie jest w porzadku
-
chicken wrote:Czy pobolewa Was nieraz jeszcze podbrzusze?
Pytanie skierowane szczegolni do osob 7txd
Mnie wrocily znowu bole. Zdarzaja sie kilka razy dziennie. Nie wiem czy sie martwic czy nie...
Ja mam takie lekkie pobolewania jak przy okresie. Są odczuwalne, ale lekkie- martwię się nimi, ale z drugiej strony zastanawiam się czy to nie jest naturalny objaw. Poza tym mam macicę w tyłozgięciu i ostatnimi czasy częściej odczuwam bóle pleców. -
Lady Savage wrote:ano no to takie odchylenie to ja rozumiem, to faktycznie nic poważniejszego się nie stanie, u Agi jest odchylenie zauważ większe, nie jest to 2, 3 itd tylko 1.09 ale jest to o 0,08 jednostki wiecej od Ciebie. Agi i tak zrobi jak jej serce podpowiada, ale ja bym powtórzyła badania i udała się do lekarza. Bo mimo że znasz przypadki gdzie zdrowe się urodziło dziecko. To ja bym nie chciała być w tej grupie w której jednak ten pierwotniak wywołał zamęt. Agi rób jak Ci serce podpowiada.
-
aknelam wrote:Ja mam takie lekkie pobolewania jak przy okresie. Są odczuwalne, ale lekkie- martwię się nimi, ale z drugiej strony zastanawiam się czy to nie jest naturalny objaw. Poza tym mam macicę w tyłozgięciu i ostatnimi czasy częściej odczuwam bóle pleców.
-
Wachciowa wrote:A ja mam inne pytanie. Czy to prawda że w ciąży nie można jeść wątróbki drobiowej?
Wachciowa lubi tę wiadomość
-
Zołzimagic wrote:Ja dopiero teraz w 8 tygodniu wiem co to sa nudnosci i wrazliwe piersi przez ktore pol nocy nie spie. Boze, jadlam godzine temu a juz mi burczy w brzuchu i mi niedobrze. Musze cos przekasic. I tak ciagle! Ale na nudnosci pomaga jedzenie, niestety
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 13:36
belle_maman88
-
Ja mam podobno mocne tyłozgięcie, w dwóch ciążach bolał mnie krzyż do tyg po terminie @, w obydwu obumarłych. W ciąży z córką czy w biochemicznej nie pamiętam żadnych bóli brzucha, w tej ciąży jakieś ciągnięcia czasem bezbolesne, ale sporo leżę i to może przez to jak wstane to czuję gorzej, ale tak to nie boli.
To macie wysokie normy od IgM przy toxo, u mnie pokazuje od 0,5 wątpliwy a od 0,65 dodatni. Robione w dwóch różnych lab w dwóch ciążach.
Ciekawe jak będzie teraz, jutro chyba pójdę na badania to się dowiem, będę robic tam gdzie to ostatnie.12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Wachciowa wrote:A ja mam inne pytanie. Czy to prawda że w ciąży nie można jeść wątróbki drobiowej?
Wątróbka jest uważana za zdrowy produkt, bogaty w witaminy, minerały oraz białko, zawiera też wysokie dawki witaminy A w postaci retinolu, obecnej również w innych produktach zwierzęcych, takich jak jaja czy mleko. Zbyt duża ilość witaminy A w tej formie może prowadzić do wad płodu, zwłaszcza w pierwszych miesiącach ciąży.
Zdrowa dieta w ciąży, czyli jaka?
Porcja wątróbki wołowej może zawierać nawet trzykrotną maksymalną dzienną dawkę witaminy A w potraci retinolu. Zaleca się spożywanie nie więcej niż 10,000 IU retinolu dziennie, a porcja wątróbki to około 30,000 IU.
Wątróbka to nie jedyny produkt, którego przyszłe mamy powinny się wystrzegać. Lekarze zalecają, aby wykluczyć z diety sery pleśniowe i oscypek, który przygotowywany jest z mleka niepasteryzowanego oraz ryby bałtyckie, a zwłaszcza śledzie i łososie, które mogą być skażone zanieczyszczeniami niebezpiecznymi dla płodu. Kobiety w ciąży powinny również dokładnie myć warzywa i owoce oraz zadbać o odpowiednie gotowanie jajek i mięsa, aby zmniejszyć ryzyko zatrucia pokarmowego.Laura
-
Mi na mdłości pomagało picie kawy i obżeranie sie na potęgę czereśniami i arbuzem Potrafiłam zjeść przez 3h 2kg czereśni albo pół wielkiego arbuza Po południami jadłam normalnie jak przed ciążą, cukier na czczo i po obciążeniu ok, przybyło mi 25kg.
Obecnie ważę 2kg więcej niż na start ciąży z córką. Spadło mi jakieś 0,5kg od początku ciąży bo patrzę na jedzenie, czuje że jestem głodna ale zwyczajnie nie wyobrażam sobie zjeść tego na co patrzę Mam czasem typową zachciankę jak kebab czy hot wingsy z kfc, ale spoko, to jednorazowe wypady12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-