X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Dizzy Znajoma

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Witajcie, wczoraj po usg zmarzlam jak Pani doktor nie mogła znaleźć serca. Wg OM 7t6d wg USG zaczynałam 7t. Czyli o 2 tyg młodsza. Zarodek malutki jak na ten wiek ciąży. Tydzień temu beta ponad 27 tys, wczorajszą ponad 44 tys. Lekarz stwierdził że za mało przyrosla. Miałam dziś kontrolna betę i czekam na wynik ale nie wygląda to dobrze. Na wizycie był gburowaty lekarz który prosto z mostu powiedzial że jak beta spadnie to do zabiegu a tu nie podają tabletek tylko od razu zabieg. Nie krwawie ani nic. Wiec póki co na żaden zabieg się nie zgadzam.

Jestem załamana, płakać mi się chce. Jakie to życie jest cholernie niesprawiedliwe.!!
    Trzymaj sie kochana i na nic nie zgadzaj! Idz do innego lekarza!

3jgxrjjg90qnui4j.png
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn trzymam za WAS mocno kciuki &&&&
    Cześć Sunshine :-)
    Eli, ja byłam na usg jak miałam 5t.4d. i był pęcherzyk 1cm, nie było zarodka, tylko sam pęcherzyk i lekarz powiedział, że na chwilę obecną jest wszystko ok :-)

Sunshine_111, Tizzi, calanthe lubią tę wiadomość

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn ale serduszko bije ? Myslami jestem jak pewnie i wszystkie dziewczyny z forum przy Tobie :* poczekaj spokojnie na wynik bety a jak serduszko bije to w ogole nie ma co sie poddawac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 10:11

• majamia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn! Kciuki za Was! Wierze, ze bedzie dobrze!

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • belle_maman88 Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage no własnie moja Liwia jest chyba zbyt rozpieszczona :)i nie przepada za dziecmi no chyba ze sa juz w takim wieku ze jej w zabawie pomoga a nie przeszkadzaja ;) w sumie to zawsze mówilismy ze chyba własnie przydałoby sie jej rodzenstwo bo jedynak to okrutny by z niej był ;) a mój M. równiez kolejne dziecko w domu :) u facetów to chyba lezy w naturze :D
    Magdzia26 Twój synek widze przeuroczy :)<3 super ze sie cieszy i ze juz wogole super łapie o co chodzi ;) ja tez swojej Małej musze zaczac tłukmaczyc ze ktos tam w moim brzuchu zamieszkał :) w koncu stanie sie Starsza siostra :)

magdzia26, A85K lubią tę wiadomość

belle_maman88
    2nn3flw1hqf6daru.png

bl9ccwa15ywuhbhd.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka wczoraj nie mogła uchwycić akcji serca i skierowała mnie do szpitala z podejrzeniem ciąży obumarlej

Nola lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majamia haha dobre :D ale nauczylas męża, dobry sposob :) chyba musze podkrasc bo moj maz przychodzi z pracy, a ze pracuje w budowlance wiec pierwsze co to sie kapie i przebiera a potem jak idzie do łóżka to codziennie spodnie i skarpety ciach na magiczne krzeslo ktore chyba kazdy ma :D krzeslo wieszak :D naucze go Twoim sposobem odkladania ciuchów! Moj Maz jest teraz przeziebiony do tego wszystkiego. Matko dziewczyny, nie ma nic gorszego niz chory facet! Katar a on juz smierc w oczach. Maaaasaaakra !

zapachmalin, Sunshine_111, majamia lubią tę wiadomość

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno bedziesz miała jeszcze Usg w szpitalu. Trzymam kciuki Kochana zeby to sie wszystko dobrze skonczylo.

• k878 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Lekarka wczoraj nie mogła uchwycić akcji serca i skierowała mnie do szpitala z podejrzeniem ciąży obumarlej

a zrobili ci w szpitalu drugie usg chociaż?
    ja przy poronieniu jak byłam na IP to mi powiedzieli, że to 3-4 tygodni taką ciążę można nosić bez specjalnego ryzyka, więc można dać sobie czas. i dopiero jak odczekałam ponad tydzień i się pogodziłam z tym wszystkim to pojechałam do szpitala.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn trzymam cały czas mocno kciuki!
    Aż sobie przeliczyłam tą Twoją betę. Jeśli odstęp był równo tydzień, to podwaja Ci się co 238 godzin. Dla tego przedziału bety, nie jest to co prawda najlepszy wynik, ale jeszcze w normie: http://www.betabase.info/chart/doublingByBeta/15/Single
    Lekarze, którzy na tym etapie chcieliby, żeby beta się podwajała są niepoważni. Mój się niestety do nich zalicza. Jak ostatnio miałam 200 tys. to stwierdził, że pojedyncze badanie nie ma sensu, i powinnam je teraz powtórzyć, i mieć 400 tys. za 2 dni... Nie wytrzymałam, i powiedziałam mu, że nie ma takich norm ;)
    Także wierz w swoje maleństwo, dopóki beta nie spada, jest nadzieja, i trzymam kciuki, żeby maleństwo szybciutko rosło.

Dziękuje dziewczyny:)
    Witaj Beti, cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze :)

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robili mi w szpitalu usg ale nie sprawdzali chyba akcji, przynajmniej nie widziałam. Dziś miałam mieć usg i nie wiem czy będę miała. Betę mi pobrali i czekam na wynik jak na wyrok. Jak spada to wiadomo co mnie czeka. A lekarz chce zabieg ale ja póki co nie zgadzam się.

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Nola Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Yoselyn82 3mam kciuki za Was! Z calego serca Pomodlę sie To jest cholernie niesprawiedliwe i dzieciatka sa pisane wlasnie takim jak Ty! Dacie rade!

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Robili mi w szpitalu usg ale nie sprawdzali chyba akcji, przynajmniej nie widziałam. Dziś miałam mieć usg i nie wiem czy będę miała. Betę mi pobrali i czekam na wynik jak na wyrok. Jak spada to wiadomo co mnie czeka. A lekarz chce zabieg ale ja póki co nie zgadzam się.

a ja czytałam o przypadkach, że beta stanęła a potem się odbiła w górę i było serduszko!!!
    3maj się kochana!

Tizzi lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Witajcie, wczoraj po usg zmarzlam jak Pani doktor nie mogła znaleźć serca. Wg OM 7t6d wg USG zaczynałam 7t. Czyli o 2 tyg młodsza. Zarodek malutki jak na ten wiek ciąży. Tydzień temu beta ponad 27 tys, wczorajszą ponad 44 tys. Lekarz stwierdził że za mało przyrosla. Miałam dziś kontrolna betę i czekam na wynik ale nie wygląda to dobrze. Na wizycie był gburowaty lekarz który prosto z mostu powiedzial że jak beta spadnie to do zabiegu a tu nie podają tabletek tylko od razu zabieg. Nie krwawie ani nic. Wiec póki co na żaden zabieg się nie zgadzam.

Jestem załamana, płakać mi się chce. Jakie to życie jest cholernie niesprawiedliwe.!!
    a ile ma zarodek? mój w 6 tyg miał 38mm i jest wsio ok. "nie mogła znaleźć serca" ale w końcu znalazła tak? jest serce?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 , również trzymam kciuki. dopóki badają, sprawdzają to znaczy że sami nie są pewni.
    u mnie przy poronieniu była sprawa jasna bo miałam odklejenie trofoblastu i obumarcie płodu prawdopodobnie. obraz na usg był fatalny nie było akcji serca mimo że dziecko było duże crl=9t2d).
    i mi nikt nie kazał iść na zabieg a jak już sama się zdecydowałam to zawołali takiego profesora żeby potwierdził na ostatnim usg obumarcie płodu i jeszcze przed zabiegiem pytali czy na 100% jestem zdecydowana. oczywiście 6 godzin wcześniej podali tabletki które wywołały krwawienie.

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn! Usg i niech sprawdzą serducho! Żądaj tego, jak beta nie spadnie. Ja trzymam kciuki wg mnie beta jest bardzo piękna, i na tak wysokiej becie zwalnia tempo jej rośniecia. Beta bedzie wysoka, nie spadnie, to na żadne usuwanie się nie zagadzaj, usg i niech sprawdzą seducho, a jak nie będzie to sie i tak nie zgadzaj, serducho sie może pojawić lada dzień, a oni zaraz by usuwali.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady nie uchwycila serca w ogóle mimo że długo szukała. Zarodek ma 31mm i wg USG wychodziło na 6t0d a wg OM i stwierdziła że zarodek zatrzymał się na tym etapie.

Baranek_Aga lubi tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Lady nie uchwycila serca w ogóle mimo że długo szukała. Zarodek ma 31mm i wg USG wychodziło na 6t0d a wg OM i stwierdziła że zarodek zatrzymał się na tym etapie.
    mój w 6 t O miał 38mm, to 7 mm, zbyt mało by stwierdzić że jest małe albo duże na wiek ciąży, głupoty, ja trzymam kciuki będzie dobrze kochana!! U mnie serducha pierwsza nie potrafiła znaleźć, a druga już tak. Będzie dobrze kobietko!

Wierz w swoje dziecko, bo kto ma wierzyć, jak nie Ty, jego mama!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 10:48

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsza beta rozjaśni sytuację. Aż normalnie boję się iść zapytać. Ale muszę bo to niczego nie zmieni. Już nic nie zrobie

❤️❤️❤️
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki!

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ