Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOo Basik milo ze nie jestem sama hihihi
Lady no to trzymam kciuki bys wytrwala ale serio mysle jak od czasu do czasu cos przekasisz typu lody nic sie nie stanie. Ja akurat bo takich rzeczach cukry mam ok;) ale nie jadam bo mnie.od slodkiego odrzucilo calkiem, przed ciaza czasami do grycana chodzilam raz na 2-3 tyg bo syn lubi, ost bylismy i chcialam zamowic 1 galke bialej czekolady ale na sama mysl mi bylo zle :pWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:52
Basik83 lubi tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:No to już 2 w tym tygodniu, pierwsza to szparagi, a druga to dziś lody. Niestety, o ile szparagi sobie kupiłam i zjadałam, o tyle po lody nie pójdę, dieta, ryzyko cukrzycy ciążowej, nie zaryzykuje.
Ja mam zmrozony Mix malin z jogurtem naturalnym i do tego troszku ale tylko troszku ksylitolu. Tym się ratuje w chwilach słabości. -
A ja żrę ptasie mleczko jak mam ochotę na slodkosci a do tego jutro pieke muffinki z czekolada i wisniami. Ale owsiane, żeby było chociaz trochę Zdrowo:) ja mam faze na wszystko w tej ciąży, raz slodkie raz kanapki, wszystko co spotkam wczoraj mąż patrzyl na mnie dziwnie bo chyba mnie widzial pierwszy raz w zyciu jak.jadlam kanapki o 22 zawsze bylam taka fit i zdrowo wszystko ale co tam . Potem zresztą cierpialam bo zoladek mnie bolal, pewnie z tego lakomstwa.
Magdzia Ty wiesz ze gdybym ja mieszkala w Pl.... penwie bym była juz po 5 Usg masakra, jestem strasznie niecierpliwa. Dobranoc Dziewczyny, majowki prawie czas start tu tez poniedzialek jest wolny, jupi!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 22:19
Wachciowa, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Basik83 wrote:nie tylko ja tez ide pozno dopiero 15>05
-
Co do jedzenia to mi chyba rośnie fit dziecko w brzuchu, przed ciąża lubiłam słodycze od czasu do czasu, świeże bułeczki itp...teraz najlepiej toleruje tosty z zytniego chlebka z maselkiem, wodę lekko gazowana, jabłka, a dzisiejszą zachcianka... aż samej mi się śmiać chce...zachcianka na "zdrowe musli" (otręby owsiane, rodzynki, śliwki suszone i orzeszki zalane jogurtem) a i jeszcze migdały mogłabym jeść hurtowo...
-
Ja tam sie dziewczyny nie znam. Ale mam w swoim otoczeniu troche grubszych i troche szczuplejszych osob ktore sa albo byly w ciazy. I widze ze ta cukrzyca ciazowa to wcale nie wybiera czy to grube czy to chude jak szczupior. Z relacji mojej kuzynki tez slyszalam ze w ciazowej kolejce do diabetologa sa i male dziewczyny i te wieksze. Sama staram sie jesc racjonalnie i 3mam kciuki za kazda ktora nie chce przytyc. Ale czy te lody czy czekolada raz na 2 tygodnie czy mawet rzadziej spowoduja odrazu cukrzyce?
I moze odrazu wyjasnie - moje podejscie jest takie bo jestem wielka przeciwniczka wpadania ze skrajnosci skrajnosc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 23:04
Wachciowa, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
mycha91 wrote:Ja tam sie dziewczyny nie znam. Ale mam w swoim otoczeniu troche grubszych i troche szczuplejszych osob ktore sa albo byly w ciazy. I widze ze ta cukrzyca ciazowa to wcale nie wybiera czy to grube czy to chude jak szczupior. Z relacji mojej kuzynki tez slyszalam ze w ciazowej kolejce do diabetologa sa i male dziewczyny i te wieksze. Sama staram sie jesc racjonalnie i 3mam kciuki za kazda ktora nie chce przytyc. Ale czy te lody czy czekolada raz na 2 tygodnie czy mawet rzadziej spowoduja odrazu cukrzyce?
I moze odrazu wyjasnie - moje podejscie jest takie bo jestem wielka przeciwniczka wpadania ze skrajnosci skrajnosc.
Mi akurat fit mix lodów podpasował bo po domowych ciastkach z maszynki przytulilam sie do porcelany. Cos mi nie pasuje nawet w ciastach z kremem czy wafelkach- ogólnie ze słodkościami, to samo z chlebem razowym nie moge, mialam teraz potworne zgagi. Jem biały pszenny chleb. Największe zło- przed ciążą nie jadłam glutenu z powodów zdrowotnych a teraz obrót o 180st. Nie mogę wrócić do odżywiania co 3 h- wymiotuję. Jem co 4-5 godzin i małe porcje. Efekty na wadze już są. Koniec z liczeniem kcal, białka, cukrów, węgli czy tłuszczy.
Moja dobra koleżanka w ciąży przy wzroście 170cm ważyła w 8mies. 65kg- zdrowe odżywianie, ćwiczenia- wylądowała na ip- problemy z trzustką, cukrzyca i do teraz (rok po porodzie cc) jest na insulinie. Różnie bywa w życiu. Jeżeli mam przestrzegać wszystkiego i chorować przy kiblu to wolę odpuścić oczywiście w granicach rozsądku. Szczęśliwa Mama, szczęśliwa Dzidzia.
Dobranoc, wypiłam właśnie kilka łyków sprite na beknięcie.A85K, ślązaczka, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Ja mam lody w lodowce. Zjadlam ze 2 lyzki od miesiaca xD odrzuca mnie od czekolady i od slodkiego.
Nie moge tak samo jak Wachciakowa jesc regularnie - u mnie mdlosci wcale nie sa zwiazane z glodem (oprocz tych porannych) a zza czestymi przekaskami (wlasnie co 3 godziny) teraz jem 2 duze i 1-2 malutkie posilki dziennie i zaczelo byc lepiej. O dziwo sniadanie musze miec ale wielkosci wrobelka bo inaczej mi sie caly dzien zbiera.
Ciuchy o dziwo zrobily mi sie luzniejsze. Wiem ze jesli mam dostac cukrzycy to i tak dostane. -
Witam się nieśmiało z moją 5 tygodniowa fasolka jestem tutaj zupełnie nowa , w pierwszej ciąży namiętnie podczytywalam forum przed dluuugi czas ale dopiero dzisiejszy pozytywny test zmobilizowal mnie do dołączenia do Was po wizycie u lekarze jest piękny pęcherzyk ciążowy ale jeszcze bez serduszka.Gin twierdzi że jeszcze mamy czas Jestem pozytywnej myśli i cieszę się że będę mogła przeżywać ta ciążę z Wami Kobietki termin z miesiączki na 30 grudnia z usg na 27
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 00:07
A85K, Tizzi, Dizzy, MalaHD, Lady Savage, magdzia26, k878, Jooozefka, Ingwer, migiem, Aztoria lubią tę wiadomość
belle_maman88
-
belle_maman88 wrote:Witam się nieśmiało z moją 5 tygodniowa fasolka jestem tutaj zupełnie nowa , w pierwszej ciąży namiętnie podczytywalam forum przed dluuugi czas ale dopiero dzisiejszy pozytywny test zmobilizowal mnie do dołączenia do Was po wizycie u lekarze jest piękny pęcherzyk ciążowy ale jeszcze bez serduszka.Gin twierdzi że jeszcze mamy czas Jestem pozytywnej myśli i cieszę się że będę mogła przeżywać ta ciążę z Wami Kobietki termin z miesiączki na 30 grudnia z usg na 27
Masz jakieś objawy?Lea