Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKurde cena masakryczna
Slazaczka skad jestes dokladnie??
Mojej znajoma na prenatalnych pare tyg temu wyszlo brak kosci nosowej, miala pappa wyszedl raczej zle. Miala ponowne usg i niby kosc juz jest. Na amnio nie poszlaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 17:32
-
78beti wrote:Nie wiem czemu ale zdecydowanie większe mdłości mam popołudniu i wieczorem. Po przyjściu z pracy padam z nóg a do tego jeszcze te mdłości - jeszcze jakoś miesiąc trzeba wytrzymać
-
78beti wrote:Nie wiem czemu ale zdecydowanie większe mdłości mam popołudniu i wieczorem. Po przyjściu z pracy padam z nóg a do tego jeszcze te mdłości - jeszcze jakoś miesiąc trzeba wytrzymaćSynuś
-
Jeśli dotrwam do tego momentu, to jeśli na usg I trymestru coś by źle wyglądało to zrobimy Pappa, jeśli jednak dobrze to nie brniemy w Pappa czy co innego.
Zna ktoś z was Annak ? Jej usg i Pappa wyszło dobrze, usg idealne, w Nifty wyszła tragedia, dosłownie. Amniopunkcja - idealny wynik. Co sie stresu najadła to jej, dziecko urodziło sie oczywiście zdrowe.
Dlatego jeśli w usg nie ma nic wskazującego, że coś jest źle ja bym nie robiła dalszych badań. U mnie same poronienia mogą już zafałszować Pappa, a wystarczą mikro aberracje chromosomalne u rodziców żeby test typu Nipt wyszedł źle mimo, że jest dobrze.12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyJacqueline wrote:Jeśli dotrwam do tego momentu, to jeśli na usg I trymestru coś by źle wyglądało to zrobimy Pappa, jeśli jednak dobrze to nie brniemy w Pappa czy co innego.
Zna ktoś z was Annak ? Jej usg i Pappa wyszło dobrze, usg idealne, w Nifty wyszła tragedia, dosłownie. Amniopunkcja - idealny wynik. Co sie stresu najadła to jej, dziecko urodziło sie oczywiście zdrowe.
Dlatego jeśli w usg nie ma nic wskazującego, że coś jest źle ja bym nie robiła dalszych badań. U mnie same poronienia mogą już zafałszować Pappa, a wystarczą mikro aberracje chromosomalne u rodziców żeby test typu Nipt wyszedł źle mimo, że jest dobrze. -
Ja już po wizycie, taki stres przed a potem taka ulga!
Jest maluszek i bijące serduszko Wg usg zarodek ma 6,8mm co odpowiada 6t4d, także wygląda na to że jest pare dni młodszy. Jak zapytałam o to gina, to powiedział żebym nie zwracała na to uwagi, bo to nie matematyka, a biologia (?)
Z mniej fajnych rzeczy to mam jak to lekarz określił "krwiaczka" 1,2cm x 0,27cm, przepisał luteinę i dał L4 na dwa tygodnie, bo mam leżeć...
A i do tego powiedział, że mam zły cukier na czczo. Wyszedł 5,09 mmol/l przy normie 3,9-5,50. Trochę się zdziwiłam, że zły ale gin mówi, że od 5,10 zaczyna się cukrzyca ciężarnych, która może spowodować wady u dziecka :o Pora ułożyć dietę...Aztoria, Wachciowa, MalaHD, Lady Savage, migiem, Missjust, Tizzi lubią tę wiadomość
27.04.17 - jest
01.06.17 - 6,5cm, NT=1,14
12.07.17 - 236g szczęścia - będziemy mieć córeczkę!
-
Mini89 wrote:Ja po wizycie- ciąża młodsza niż z miesiączki o 2 tyg.. na razie sam pęcherzyk. Następna wizyta 15 mają to może będzie juz coś więcej widać. ..
Dzidzia w odpowiednim miejscu pod odpowiednim serduszkiem. -
Ja też już po wizycie mój mały ufoludek ma 1.99 cm , serduszko pięknie bije
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/57eab92fb95c.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b047a3e5ddf.jpg
Lady Savage, Wachciowa, Sunshine_111, Mamabyc3, zapachmalin, Aztoria, Zołzimagic, A85K, Ingwer, Justya85, Tizzi, Jooozefka, k878 lubią tę wiadomość
-
Ojej gratuluję super wizyt, jakie dzieciaczki są już duże
a ja małej kupiłam Barbie w ciąży trzeba przygotować zawczasu xD haha
Zuzia kto tutaj siedzi w wózku?
ZIUZIA I DZIDZIA!
Wachciowa, Alxawl, migiem, A85K, Dizzy, Tizzi, Jooozefka, belle_maman88 lubią tę wiadomość