Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Przykro mi z powodu strat niestety... teraz jesteśmy w takim momencie, że to jest dla wielu ciąż 'być albo nie być'
A z innej beczki mam pytanie... co myślicie o basenie w ciąży? Mam straaaaszną ochotę na pływanie, ale obawy jeszcze większe. -
nesairah wrote:A z innej beczki mam pytanie... co myślicie o basenie w ciąży? Mam straaaaszną ochotę na pływanie, ale obawy jeszcze większe.Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Jaka Inka dziewczyny strasznie mi przykro
Jaka ja miałam ciążę zaśniadową w 2014 r czekałam 5 tyg na samodzielne poronienie albo i 6...nie dało rady...ciąża ta to taki trochę rak tyle, że w 99% niezłośliwy...lepiej usunąć wcześniej...bo jesli beta jest powyżej 100tys tak jak u Ciebie dziadostwo może przenieść sie do mózgu czy płuc...ponadto po zaśniadzie najlepiej odczekać rok ze staraniami i koniecznie kontrolować betę...mnie spadła poniżej 1 po 2 czy 3 miesiącach a po pół roku poniżej 0,1...wiem, że nawet podczas zabiegu (11tydz) miałam użyty ssak by nawet kropelka zaśniadu nie została...
To ja przełamię te złe wiadomości na wątku...dzidziuś ma 2,1 cm i widziałam łapki i nóżki takie jak bąbelki póki co...ale już bardziej przypomina Małe człowieczka niż fasolkę...serducho pięknie bije...ciąza młodsza bo z usg ma 8t5d a z OM 10t...no ale to już wiedziałam...Lady Savage, A85K, magdzia26, fema86, Wachciowa, Tizzi, k878, migiem, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
nesairah wrote:Przykro mi z powodu strat niestety... teraz jesteśmy w takim momencie, że to jest dla wielu ciąż 'być albo nie być'
A z innej beczki mam pytanie... co myślicie o basenie w ciąży? Mam straaaaszną ochotę na pływanie, ale obawy jeszcze większe.
Pojde po 12 tyg, wtedy tworzy sie czop -
Jooozefka tez bym chciala juz byc na tym etapie, coraz blizej 2 go trymestru. Gratulacje. U mnie dzis znowu bole krzyzowe, ledwo chodze, a moja dwulatka kochana jeszcze chce tanczyc.
Dziewczyny bardzo przykro mi z powodu strat, mam nadzieje, ze niedlugo bedzieciecie cieszyc sie upragniona ciaza, choc teraz bardzo boli. Wspieram zcalych sil.Jooozefka lubi tę wiadomość
-
Witam Was. Bardzo mi przykro dziewczyny. Nawet sobie nie wyobrażam przez co musicie przechodzić
Chciałam tylko dać znać, że ja też jestem po wizycie. Na razie wszystko ok. Dzidzia 7,6mm serduszko bije 128u/min lekarz powiedział że książkowe wyniki. Wiek 6t4d.Wachciowa, A85K, Tizzi, Aztoria, Zołzimagic, Mamabyc3, Lady Savage, Jooozefka, kaka470, Sunshine_111, magdzia26, Yoko lubią tę wiadomość
-
78beti wrote:Dziewczyny co mogę zrobic na infekcje intymne ? Od tego lutinusa i ciągłego noszenia wkładek zaczną mnie cos delikatnie piec a wizytę mam dopiero w piątek i nie chce czekać żeby nie pogorszyć sytuacji
Spac bez dolu zeby wietrzyc ile mozna...brzmi smiesznie ale to fakt. Delikatne mydlo do hogieny intymnej z kwasen mlekowym. Mi lekarka pozwolila smarowac clotrimazolem - ale moze lepiej przedzwon do swojej/swojego i tyle. -
78beti - mi zewnętrznie lekarz pozwolił smarować Clotrimazolem, do mycia jakiś neutralny żel czy coś, no i tak profilaktycznie probiotyk dopochwowo Lactovaginal lub doustnie coś prędzej jak się bierze tyle tabsów dowcipnie i tak. Kiedyś jeszcze lekarz mi mówił o wit C dopochwowej, że można w I trymestrze, zakwasi środowisko co by bakterie się nie rozwijały.12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Czesc Mała! Napisałam Ci wiadomość na priv
Straszne rzeczy tu się dziś dzieją... Bardzo mi przykro dziewczyny... Nie potrafię wyrazić słowami tego co czuję... Zadna z nas nie zasłużyła na taki los...I IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213
-
Ja mam wizyte prenetalna 22 maja. Byłam w poniedziałek i dzidzia miała 18 mm i słyszałam serduszko. (8tydzien 3 dzień)
Wiek ciazy wg lekarza na dzien dzisiejszy to 9tydzien.
Przykro mi bardzo z powodu wszystkich strat i mam nadzieję że wszystko niebawem się dobrze poukłada. Życzę wszystkim dużo siły i wytrwałości.Wachciowa, Tizzi, A85K, Zołzimagic, Mamabyc3, ślązaczka, Lady Savage, Jooozefka, migiem, Justya85, Missjust, Sunshine_111, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
78beti wrote:Dziewczyny co mogę zrobic na infekcje intymne ? Od tego lutinusa i ciągłego noszenia wkładek zaczną mnie cos delikatnie piec a wizytę mam dopiero w piątek i nie chce czekać żeby nie pogorszyć sytuacji
-
MalaHD wrote:Ja to odetchne z ulga jak będę miała maluszka przy sobie. Bardzo się boję sytuacji jak u dziewczyn wyżej i prenatalnych też okropnie się boję.