X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    Jooozefka gratuluję udanej wizyty :-) Spory już naluszek :-) Kiedy masz następną wizytę ?
    Powodzenia kochana :-)

Następna wizyta 9 maja...ale to tylko macanie ;) i umawiamy sie wtedy na prenatalne i Pappa ale to do kliniki...więc jeszcze nie znam daty :)

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • belle_maman88 Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady masz rację :) ja przy pierwszej chorobie córki schudłam chyba z 3 kilo ze stresu...ogólnie już do końca życia będzie ktoś o kogo będziemy martwić się całym sercem i to w sumie jest piekne

belle_maman88
    2nn3flw1hqf6daru.png

bl9ccwa15ywuhbhd.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak strach w ciąży, czy sie donosi, żeby było zdrowe to inny strach niż potem strach o dziecko, o każdy płacz dopóki nie zacznie się z nami komunikować w zrozumiały dla nas sposób.

Ja nie wiem kiedy odetchnę, tak serio, pewnie po pierwszym trymestrze troche, potem jak ruchy i będę beczeć jak wreszcie ta różowa istotka trafi w moje ramiona ;)

A potem inny strach, o dziecko, pamiętam jak było z córką ;) I w sumie nadal jest tylko ten strach sie zmienia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 19:56

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prawie umarlam jak 16 godzin po porodzie mi ja reanimowali, zachlystnela sie wodami plodowymi ktore zalegaly jen w plucach, a teraz gdy chodzi mam non stop strach przed oczami, a to sie na meble wspina, a to ostatnio usiadla na kuchence gazowej, przysunela sobie krzeslo i chop, a to pod samochod mi ostatnio prawie wyleciala.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za porady w sprawie infekcji. Kupiłam probiotyk ale obawiam się ze nie pomoże :( zobaczymy ....

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strach o dziecko już na świecie racja jest trochę inny, nawet myślę że większy jednak nie można tego porównać. Bo owszem kocha się dziecko w brzuszku nawet gdy serca jeszcze nie ma, ale ta miłość wszeograniajaca dopiero jest po ujrzeniu tych malutkich rączek. A po za tym wtedy strach łączy się z dumą i szczęściem:) myślę że więcej jest szczęścia niż strachu. Ale każda z nas ma prawo inaczej to przeżywać i czuć bo to kwestia osobista.

A mnie dopadła moja zmora z 2 ciąży ahhh wstrętne hemoroidy:/

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda ze jest wiecej tych szczesliwych chwil :) ale ja jakos w ciazy.nie mialam obaw o nia zadnych, jak tylko widzialam ze jest, ze bije jej serce na pierwszej wizycie tak potem bylam ciekawa jak rosnie, byla we mnie, nic zlego ja spotjac nie moglo :). Z tym dzidzulem mam tak samo. Jestem taka szczesliwa :).

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • migiem Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa, Yooselyn, inkaa85 strasznie mi przykro z powodu Waszych strat :( życie jest okrutne :'-(

szczęściarom które miały dziś wizyty i mają dobre wieści gratuluję i mam nadzieję że już nie będzie złych wiadomości, za to przybędzie nam tych dobrych

Missjust lubi tę wiadomość

svchgox1y0oxjq1r.png
    najbliższa wizyta 11.05 :)
  • Kumrara Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy takie ostre kłucie w dole brzucha to może być coś "normalnego"? Co jakiś czas mnie od godziny tak kłuje i przestaje. Nie plamię, nic innego się nie dzieje. Kurde zaczynam się martwić

Lady Savage lubi tę wiadomość

ckaivfxmagzbj3ny.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumrara wrote:
    Dziewczyny czy takie ostre kłucie w dole brzucha to może być coś "normalnego"? Co jakiś czas mnie od godziny tak kłuje i przestaje. Nie plamię, nic innego się nie dzieje. Kurde zaczynam się martwić
    Normalne tez tak mialam i mam, potem przechodzi.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • belle_maman88 Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumrara wrote:
    Myślę że te wszystkie kłócia w brzuchu pachwinach bóle jak na okres ( a ja mam pełen zestaw) to kwestia "pracującej" macicy i rozgoszczania się Maleństwa w niej.Jak dla mnie dopóki nie ma plamienia można mieć spokojna głowę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 21:29

belle_maman88
    2nn3flw1hqf6daru.png

bl9ccwa15ywuhbhd.png
  • Kumrara Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady obyś miała rację. Kurde ten mój lekarz to sadysta że mi kazał czekać 4 tygodnie do wizyty . nie widziałam jeszcze serduszka a to już skończony 8 tydzień. I zaczynam się mocno stresować. I teraz to kłucie... Nie pomaga się zrelaksować.

ckaivfxmagzbj3ny.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumrara wrote:
    Zupełnie normalne to są więzadła jak dobrze pamiętam. Pamiętajmy, że narządy już muszą robić miejsce dla powiększajacej się macicy i dzidzi. Także klocie, ciagniecia, roznychanie jest całkowicie naturalne na tym etapie. Jak coś mocno zaczni boleć wes nospe i poloz się na boku i nogi podkol do klatki piersiowej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 21:36

• fema86 Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Dzięki za porady w sprawie infekcji. Kupiłam probiotyk ale obawiam się ze nie pomoże :( zobaczymy ....

Nie wiem czy to pomoże, bo to moja pierwsza ciąża, ale mi wczoraj lekarz polecił brać żurawit. Nawet nie zdążyłam mu powiedzieć, że czasem coś mnie podszczypuje :-).

Dzisiaj byłam na pierwszych zakupach i kupiłam 2 pary spodni 2 rozmiary większych, nowe dresiki i trochę bielizny. Przez to chodzenie mdli mnie niemiłosiernie, więc kładę się spać. Pozdrawiam i życzę spokojnej nocki.

M.
    Udało się w 3 cs.
    756a4dc8268c00131fe5432c2f2d61d0.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumrara wrote:
    Lady obyś miała rację. Kurde ten mój lekarz to sadysta że mi kazał czekać 4 tygodnie do wizyty . nie widziałam jeszcze serduszka a to już skończony 8 tydzień. I zaczynam się mocno stresować. I teraz to kłucie... Nie pomaga się zrelaksować.
    Nie jest sadysta, tylko ty za wczesnie poszlas, idzie sie w 7-8 tyg :p, ja bylam na pierwszej wizycie w 8 tyg +4 z zuza w 7 tyg, :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kumrara Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady pewnie masz rację, tylko ta ciąża to trochę z zaskoczenia a mialam słabe cukry więc poszłam szybko. Tak czy siak niby druga ciąża a zupełnie inna niż pierwsza póki co.

ckaivfxmagzbj3ny.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja trz sie z wami zegnam dzis doszlo do krwawienia podejrzenie ciaza pozamaciczna

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik cholera no :( ale to pewne ???? na razie jest podejrzenie także spokojnie !!!!

basik a ty przyrosty bety robiłaś ???

ale mam duchoty pod wieczór, źle mi się oddycha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 22:32

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Dziewczyny co mogę zrobic na infekcje intymne ? Od tego lutinusa i ciągłego noszenia wkładek zaczną mnie cos delikatnie piec a wizytę mam dopiero w piątek i nie chce czekać żeby nie pogorszyć sytuacji

U mnie podobnie z pieczeniem, mi przepisał lekarz 2 opakowania pimafucin i powiedział że w razie pojawienia się świądu czy pieczenia wziąć doraźnie 1 globulkę przez 3 dni. Raz brałam pod koniec marca, i teraz też biorę (dziś ostatnia) no i jest poprawa, niestety te infekcje grzybicze wracają ;/ w poprzedniej ciąży to cały drugi i trzeci trymestr mi ładowali nystatynę ;/
    A doustnie lekarz zalecił lacto lady - chyba suplement diety, jest bez recepty i do stosowania w ciąży ;)

U mnie jednak ten strach o dziecko w brzuchu jest nieporównywalny ze strachem o moje 6cio letnie chodzące. Głównie dlatego, że denerwuje mnie to, że nie mam wpływu na to czy organy dobrze się rozwijają, czy nie ma wad, czy czasem jakaś moja infekcja nie zatrzyma serca mojego maluszka? A o to chodzące, pyskujące to też jest strach ale innego rodzaju. Tu już mam większą kontrolę nad sytuacją i też się boję, że coś w każdej chwili może się stać, ale jest to na pewno inny rodzaj obaw. No i przede wszystkim przez wydarzenia sprzed roku, gdzie straciłam drugą córeczkę mnie nie nastrajają do pozytywnego myślenia, przynajmniej w tym pierwszym trymestrze... :(

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Basik cholera no :( ale to pewne ???? na razie jest podejrzenie także spokojnie !!!!

basik a ty przyrosty bety robiłaś ???

ale mam duchoty pod wieczór, źle mi się oddycha
    Beta na chwile obecna tylko 38.7 na jajniku znaleziony pecherzyk do tego krwawie.ciaza byla ale juz nie ma

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ