X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zazdroszcze mamom co nie maja mdlosci :)
    To jest straszne, jestem glodna a jedzenie staje mi w gardle :/

Piatek i wizyta coraz blizej, juz sie nie moge doczekac az zobacze serduszko :)

Bluebell1984, Tizzi lubią tę wiadomość

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ja się zastanawiam nad tym lozeczkiem lub jakimś podobnym do niego ;)

Mozna znalezc sporo tanszych w tym stylu. Calosc mozna prac wiec ja myslalam jak juz nad uzywanym. Bo za ta cene lzeczko na 6msc to przegina...

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria wrote:
    A ja zazdroszcze mamom co nie maja mdlosci :)
    To jest straszne, jestem glodna a jedzenie staje mi w gardle :/

Piatek i wizyta coraz blizej, juz sie nie moge doczekac az zobacze serduszko :)

Ja też idę w piątek :D czekamy razem ;)

Aztoria lubi tę wiadomość

uwo93e3kugumthmw.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Dziewczyny co myślicie o chicco next2me ?
    Cena powalajaca, biorąc pod uwagę fakt, ze dziecko szybko z niego wyrosnie, chyba, ze ktos planuje kolejne w niedlugim odstepie czasu ;) Ja z lozeczek najbardziej chwale sobie turystyczne, mamy tez szczebelkowe , ale drugi raz bym go nie kupila, corka bardzo się w nim obijala, mimo ochraniaczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 08:58

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Cena powalajaca, biorąc pod uwagę fakt, ze dziecko szybko z niego wyrosnie, chyba, ze ktos planuje kolejne w niedlugim odstepie czasu ;) Ja z lozeczek najbardziej chwale sobie turystyczne, mamy tez szczebelkowe , ale drugi raz bym go nie kupila, corka bardzo się w nim obijala, mimo ochraniaczy.
    A nasze turystyczne lezy bo za bardzo w nim "szumialo" takze u nas sprawdzilo sie zwykle. Witam ja zrobilam badania a kolo 13 do gina, juz sie tak.nie.moge doczekac.ze masakra!

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dizzy moja corka byla ponad tydzien mniejsza na kazdym usg, a ja wiedzialam kiedy mialam owu,kiedy byl plus,kiedy zrobilam test. Nie bylo opcji zeby byla mniejsza a jednak. Przeplakalam co swoje bo juz myslalam po becie ktora tez pokazala nizszy tydzien ze zatrzymala sie I nie rosnie ale jak widzisz urodzila sie:) malo idzie przewidziec,musimy zdac sie na nature I tyle

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • Eli Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    A nasze turystyczne lezy bo za bardzo w nim "szumialo" takze u nas sprawdzilo sie zwykle. Witam ja zrobilam badania a kolo 13 do gina, juz sie tak.nie.moge doczekac.ze masakra!
    Ja to w ogole stwierdzilam, ze wiele rzeczy powinno sie kupic, jak juz pozna sie lepiej dziecko ;) np.wozek kupilismy riko nano ze skretnymi kolami, a potem szybko szukalismy bujanego roana, bo takie mielismy placzliwe i wymagajace dziecko, ze juz rece odmawialy posluszenstwa od ciągłego noszenia ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dizzy ja tez mialam mniejsze dziecko od poczatku, a teraz ma 2-latka i nadal jest mniejsza od rowiesnikow, ale najwazniejsze, ze zdrowa, bedzie dobrze i 3 mam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 09:32

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dizzy, trzymam kciuki! Będzie dobrze :)
    A u mnie niestety nie najlepiej. Wczoraj krwawiłam. Mam 2 krwiaki, dostałam luteinę dowcipną 3 x 100 i mam leżeć... Bardzo się martwię... :(
    Dziewczyny, które miały krwiaki - co jeszcze z leków Wam podawano?

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine_111 wrote:
    A u mnie niestety nie najlepiej. Wczoraj krwawiłam. Mam 2 krwiaki, dostałam luteinę dowcipną 3 x 100 i mam leżeć... Bardzo się martwię... :(
    Ja mialam i w 1ciazy i teraz (teraz 2), tez powiedzial, ze mpge.plamic/krwawic, ale dostaje luteine dopochwowa 2x1 iduphaston 2x1. W pierwszej ciazy polozyli mnie w szpitalu, leki bralam te same na dodatek swoje, a oni kazali mi lezec, co moglam robic w domu. A gdzie masz zlokalizowanego krwiaka? Bo ja mam jaks po bokach pecherzyka imoj gin twierdzi, ze to efekt zagniezdzenia, mam sie nie martwic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 09:55

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine_111 wrote:

Ja mialam podkosmowkowego - dostawalam luteine 2x50 (na poczatku dowcipnie 100 ale mnie uczulala) ale nie mialam (tfu tfu odpukac) zadnego krwawienia ani nic.

Edit: lekarka moja twierdzi ze przy oszczednym stulu zycia lezec, jesli nie ma krwawien, nie trzeba plackiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 09:54

Sunshine_111 lubi tę wiadomość

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine przede wszystkim przy krwiaku dostałam zalecenie żeby duzo pić. z leków to luteina, a że względu na krwiaka duphaston najpierw 2x1 a teraz 3x1. na wizycie kontrolnej po 2 tygodniach od wykrycia zmniejszył się z 7x9mm na 4x5mm. też większość czasu leżę.
    miałam wizytę umówiona na sobotę ale muszę iść dzisiaj. pod pachą mam jakiś guzek i wydaje mi się że to powiększony węzeł chłonny... byłam wczoraj u lekarza internisty w centrum opieki świątecznej to tylko dotknęła stwierdziła że na jej oko to nie wygląda źle i tyle. ech nie ma to jak nasza polska opieka zdrowotna. rozmawiałam też na czacie z lekarzem luxmed to szczerze napisał że nie ma wiedzy ginekologicznej ale na pewno trzeba zrobić usg piersi i koniecznie iść na kontrolę dzisiaj do specjalisty.
    dziś mam 9t2d wg om. w lipcu dokładnie w tym dniu zatrzymało się serduszko mojego dziecka a w 9t 4d zaczęło się krwawienie. ech teraz czuje się lepiej nie mam tych objawów które miałam wtedy kiedy tracilam córeczkę ale i tak czuję niepokój...

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Dizzy Znajoma

Wysłany: 2 maja 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Dizzy a w ktorym dc robilas test i byl pozytywny? Zwykle masz 28 dniowe cykle??
    Dzieki dziewczyny za worek optymizmu. Test robilam 13 kwietnia po tym jak okres spoznial sie od tygodnia. Cykle zwykle sa 28-30 dniowe. Nie mam mozliwosci przyspieszenia usg przez sluzby zdrowia. Oni wychodza tutaj z założenia że ciąża jest naturalnym stanem i organizm eliminuje sam chore zarodki. Jesli sie utrzyma do 12 tyg to wtedy dopiero

3jgxrjjg90qnui4j.png
  • Dizzy Znajoma

Wysłany: 2 maja 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki kliknelo sie.
    ..dopiero sie niă zajmują bardziej. Prywatnie usg kosztuje mnie 100f i wolałabym nie biegać co dwa tygodnie. Pozostaje być cierpliwą i czekać.

3jgxrjjg90qnui4j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dizzy robilas z moczu czy beta?? Kurcze mozliwe ze sie przesunelo i tego ci zycze ale troche duzo mi sie wydaje nawet jak y sie tydzirn przesunelo, sama nie wiem. Moze uda ci sie jeszcze za dwa tyg prywatnie isc??? Aaa doczytalam o kosztach. Strasznie drogo. Ja place120zl ale tez dlatego czekalam z wizyta bo tu 120 endo 150 diab 100, heptolog 100 bdania drugie tyle...

Ja ide dzisiaj na wizyte. Mialam isc 4 tego ale sie wcisnelam bo zle sie czuje. rano zrobilam badanie krwiwiec bede miala aktualne wyniki.

6 lat temu serduszko bylo w 6tc+4 dni ale kuba byl o tydzidn mniejszy bo ja mialam owulacje pozno. Moze dzisiaj zobaczymy.

Zrobilam te d- dimery z polecenia dr by sprawdzic czy te dusznosci to nie wina zakrzepow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 10:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dopisuję się i ja na grudniowy termin-dokładnie 10

fema86, Amus87, Aztoria, Wachciowa, kaka470, Missjust, Zołzimagic, Tizzi, migiem, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Eli Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dizzy wrote:
    Dzieki dziewczyny za worek optymizmu. Test robilam 13 kwietnia po tym jak okres spoznial sie od tygodnia. Cykle zwykle sa 28-30 dniowe. Nie mam mozliwosci przyspieszenia usg przez sluzby zdrowia. Oni wychodza tutaj z założenia że ciąża jest naturalnym stanem i organizm eliminuje sam chore zarodki. Jesli sie utrzyma do 12 tyg to wtedy dopiero
    Gdyby u nas wychodzili z takiego zalozenia, to bym nie miala dzieci...

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadło mi wiadomość

• Dizzy Znajoma

Wysłany: 2 maja 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Dizzy robilas z moczu czy beta?? Kurcze mozliwe ze sie przesunelo i tego ci zycze ale troche duzo mi sie wydaje nawet jak y sie tydzirn przesunelo, sama nie wiem. Moze uda ci sie jeszcze za dwa tyg prywatnie isc??? Aaa doczytalam o kosztach. Strasznie drogo. Ja place120zl ale tez dlatego czekalam z wizyta bo tu 120 endo 150 diab 100, heptolog 100 bdania drugie tyle...

Ja ide dzisiaj na wizyte. Mialam isc 4 tego ale sie wcisnelam bo zle sie czuje. rano zrobilam badanie krwiwiec bede miala aktualne wyniki.

6 lat temu serduszko bylo w 6tc+4 dni ale kuba byl o tydzidn mniejszy bo ja mialam owulacje pozno. Moze dzisiaj zobaczymy.

Zrobilam te d- dimery z polecenia dr by sprawdzic czy te dusznosci to nie wina zakrzepow.
    Robilam z moczu..zwykly test ciazowy. Żałuje teraz nawet że poszłam do tego ginekologa. Mam stres teraz.

3jgxrjjg90qnui4j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra..podchodzę do tego 3 raz :) Termin porodu ustalony przez lekarza zobrazie usg na 10 grudnia. Moja 1 ciąża po 6 latach starań. Przez ostatnie 4 regulacja hormonów. Mnóstwo wizyt u lekarzy ginekologów i pomysłów dlaczego nie możemy zajść w ciąże. Badania nasienia też były. Główną przyczyną było nie wyregulowane hormony tarczycy, za wysoka prolaktyna i blokada w głowie.Ciągle słyszałam,że do 40 mam czas i żeby próbować. W tym roku skończe 35lat. Dopiero lekarz u którego prowadzę ciąże przejął się moim przypadkiem, skierował na pełną diagnostykę i zaproponował inseminację ( w szpitalu na NFZ). W między czasie stał się cud i zaszłam w ciążę naturalnie. Tak się skupiliśmy na inseminacji, w ogóle nie wierzyliśmy,że nam się uda zajść normalnie, że między badaniami zaszłam w ciąże. Oczywiście w danej sytuacji, nie wyobrażam sobie,żeby inny lekarz prowadził moją ciąże niż ten, dzięki któremu się udało. Lepszego lekarza nie mogłam sobie wymarzyć :) Mam hashimoto, mięśniaki macicy. Biorę duphaston od 5 tyg, jak tylko pojawiłam się na 1 wizycie u lekarza. Było już widać piękny pęcherzyk. Lekarz kazał mi dużo wypoczywać, nie usłyszałam żadnych tekstów typu- proszę się nie przywiązywać, to może jeszcze się nie udać. Jak słyszałam to od moich koleżanek z opowieści od ich ginekologów. Ja usłyszałam natomiast- gratulację i trzymam kciuki za panią i dziecko. w 7t4d słyszałam już serduszko i widziałam moje dzieciątko. Powiem Wam,że po takim czasie, to człowiekowi wydaje się to takie abstrakcyjne, że patrzy na ekran i zastanawia się człowiek,czy to prawdziwe :) Obecnie jest już 8t2d, a ja nie mogę się doczekać kolejnej wizyty. Pozdrawiam...Szczęśliwa przyszła mamusia

Wachciowa, kaka470, Dizzy, A85K, Sunshine_111, Eli, Jooozefka, Bluebell1984, Tizzi, migiem, magdzia26 lubią tę wiadomość

‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ