X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zazdroszcze mamom co nie maja mdlosci :)
    To jest straszne, jestem glodna a jedzenie staje mi w gardle :/

Piatek i wizyta coraz blizej, juz sie nie moge doczekac az zobacze serduszko :)

Bluebell1984, Tizzi lubią tę wiadomość

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ja się zastanawiam nad tym lozeczkiem lub jakimś podobnym do niego ;)

Mozna znalezc sporo tanszych w tym stylu. Calosc mozna prac wiec ja myslalam jak juz nad uzywanym. Bo za ta cene lzeczko na 6msc to przegina...

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria wrote:
    A ja zazdroszcze mamom co nie maja mdlosci :)
    To jest straszne, jestem glodna a jedzenie staje mi w gardle :/

Piatek i wizyta coraz blizej, juz sie nie moge doczekac az zobacze serduszko :)

Ja też idę w piątek :D czekamy razem ;)

Aztoria lubi tę wiadomość

uwo93e3kugumthmw.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Dziewczyny co myślicie o chicco next2me ?
    Cena powalajaca, biorąc pod uwagę fakt, ze dziecko szybko z niego wyrosnie, chyba, ze ktos planuje kolejne w niedlugim odstepie czasu ;) Ja z lozeczek najbardziej chwale sobie turystyczne, mamy tez szczebelkowe , ale drugi raz bym go nie kupila, corka bardzo się w nim obijala, mimo ochraniaczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 08:58

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Cena powalajaca, biorąc pod uwagę fakt, ze dziecko szybko z niego wyrosnie, chyba, ze ktos planuje kolejne w niedlugim odstepie czasu ;) Ja z lozeczek najbardziej chwale sobie turystyczne, mamy tez szczebelkowe , ale drugi raz bym go nie kupila, corka bardzo się w nim obijala, mimo ochraniaczy.
    A nasze turystyczne lezy bo za bardzo w nim "szumialo" takze u nas sprawdzilo sie zwykle. Witam ja zrobilam badania a kolo 13 do gina, juz sie tak.nie.moge doczekac.ze masakra!

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dizzy moja corka byla ponad tydzien mniejsza na kazdym usg, a ja wiedzialam kiedy mialam owu,kiedy byl plus,kiedy zrobilam test. Nie bylo opcji zeby byla mniejsza a jednak. Przeplakalam co swoje bo juz myslalam po becie ktora tez pokazala nizszy tydzien ze zatrzymala sie I nie rosnie ale jak widzisz urodzila sie:) malo idzie przewidziec,musimy zdac sie na nature I tyle

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • Eli Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    A nasze turystyczne lezy bo za bardzo w nim "szumialo" takze u nas sprawdzilo sie zwykle. Witam ja zrobilam badania a kolo 13 do gina, juz sie tak.nie.moge doczekac.ze masakra!
    Ja to w ogole stwierdzilam, ze wiele rzeczy powinno sie kupic, jak juz pozna sie lepiej dziecko ;) np.wozek kupilismy riko nano ze skretnymi kolami, a potem szybko szukalismy bujanego roana, bo takie mielismy placzliwe i wymagajace dziecko, ze juz rece odmawialy posluszenstwa od ciągłego noszenia ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dizzy ja tez mialam mniejsze dziecko od poczatku, a teraz ma 2-latka i nadal jest mniejsza od rowiesnikow, ale najwazniejsze, ze zdrowa, bedzie dobrze i 3 mam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 09:32

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dizzy, trzymam kciuki! Będzie dobrze :)
    A u mnie niestety nie najlepiej. Wczoraj krwawiłam. Mam 2 krwiaki, dostałam luteinę dowcipną 3 x 100 i mam leżeć... Bardzo się martwię... :(
    Dziewczyny, które miały krwiaki - co jeszcze z leków Wam podawano?

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine_111 wrote:
    A u mnie niestety nie najlepiej. Wczoraj krwawiłam. Mam 2 krwiaki, dostałam luteinę dowcipną 3 x 100 i mam leżeć... Bardzo się martwię... :(
    Ja mialam i w 1ciazy i teraz (teraz 2), tez powiedzial, ze mpge.plamic/krwawic, ale dostaje luteine dopochwowa 2x1 iduphaston 2x1. W pierwszej ciazy polozyli mnie w szpitalu, leki bralam te same na dodatek swoje, a oni kazali mi lezec, co moglam robic w domu. A gdzie masz zlokalizowanego krwiaka? Bo ja mam jaks po bokach pecherzyka imoj gin twierdzi, ze to efekt zagniezdzenia, mam sie nie martwic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 09:55

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine_111 wrote:

Ja mialam podkosmowkowego - dostawalam luteine 2x50 (na poczatku dowcipnie 100 ale mnie uczulala) ale nie mialam (tfu tfu odpukac) zadnego krwawienia ani nic.

Edit: lekarka moja twierdzi ze przy oszczednym stulu zycia lezec, jesli nie ma krwawien, nie trzeba plackiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 09:54

Sunshine_111 lubi tę wiadomość

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine przede wszystkim przy krwiaku dostałam zalecenie żeby duzo pić. z leków to luteina, a że względu na krwiaka duphaston najpierw 2x1 a teraz 3x1. na wizycie kontrolnej po 2 tygodniach od wykrycia zmniejszył się z 7x9mm na 4x5mm. też większość czasu leżę.
    miałam wizytę umówiona na sobotę ale muszę iść dzisiaj. pod pachą mam jakiś guzek i wydaje mi się że to powiększony węzeł chłonny... byłam wczoraj u lekarza internisty w centrum opieki świątecznej to tylko dotknęła stwierdziła że na jej oko to nie wygląda źle i tyle. ech nie ma to jak nasza polska opieka zdrowotna. rozmawiałam też na czacie z lekarzem luxmed to szczerze napisał że nie ma wiedzy ginekologicznej ale na pewno trzeba zrobić usg piersi i koniecznie iść na kontrolę dzisiaj do specjalisty.
    dziś mam 9t2d wg om. w lipcu dokładnie w tym dniu zatrzymało się serduszko mojego dziecka a w 9t 4d zaczęło się krwawienie. ech teraz czuje się lepiej nie mam tych objawów które miałam wtedy kiedy tracilam córeczkę ale i tak czuję niepokój...

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Dizzy Znajoma

Wysłany: 2 maja 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Dizzy a w ktorym dc robilas test i byl pozytywny? Zwykle masz 28 dniowe cykle??
    Dzieki dziewczyny za worek optymizmu. Test robilam 13 kwietnia po tym jak okres spoznial sie od tygodnia. Cykle zwykle sa 28-30 dniowe. Nie mam mozliwosci przyspieszenia usg przez sluzby zdrowia. Oni wychodza tutaj z założenia że ciąża jest naturalnym stanem i organizm eliminuje sam chore zarodki. Jesli sie utrzyma do 12 tyg to wtedy dopiero

3jgxrjjg90qnui4j.png
  • Dizzy Znajoma

Wysłany: 2 maja 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki kliknelo sie.
    ..dopiero sie niă zajmują bardziej. Prywatnie usg kosztuje mnie 100f i wolałabym nie biegać co dwa tygodnie. Pozostaje być cierpliwą i czekać.

3jgxrjjg90qnui4j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dizzy robilas z moczu czy beta?? Kurcze mozliwe ze sie przesunelo i tego ci zycze ale troche duzo mi sie wydaje nawet jak y sie tydzirn przesunelo, sama nie wiem. Moze uda ci sie jeszcze za dwa tyg prywatnie isc??? Aaa doczytalam o kosztach. Strasznie drogo. Ja place120zl ale tez dlatego czekalam z wizyta bo tu 120 endo 150 diab 100, heptolog 100 bdania drugie tyle...

Ja ide dzisiaj na wizyte. Mialam isc 4 tego ale sie wcisnelam bo zle sie czuje. rano zrobilam badanie krwiwiec bede miala aktualne wyniki.

6 lat temu serduszko bylo w 6tc+4 dni ale kuba byl o tydzidn mniejszy bo ja mialam owulacje pozno. Moze dzisiaj zobaczymy.

Zrobilam te d- dimery z polecenia dr by sprawdzic czy te dusznosci to nie wina zakrzepow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 10:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dopisuję się i ja na grudniowy termin-dokładnie 10

fema86, Amus87, Aztoria, Wachciowa, kaka470, Missjust, Zołzimagic, Tizzi, migiem, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Eli Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dizzy wrote:
    Dzieki dziewczyny za worek optymizmu. Test robilam 13 kwietnia po tym jak okres spoznial sie od tygodnia. Cykle zwykle sa 28-30 dniowe. Nie mam mozliwosci przyspieszenia usg przez sluzby zdrowia. Oni wychodza tutaj z założenia że ciąża jest naturalnym stanem i organizm eliminuje sam chore zarodki. Jesli sie utrzyma do 12 tyg to wtedy dopiero
    Gdyby u nas wychodzili z takiego zalozenia, to bym nie miala dzieci...

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadło mi wiadomość

• Dizzy Znajoma

Wysłany: 2 maja 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Dizzy robilas z moczu czy beta?? Kurcze mozliwe ze sie przesunelo i tego ci zycze ale troche duzo mi sie wydaje nawet jak y sie tydzirn przesunelo, sama nie wiem. Moze uda ci sie jeszcze za dwa tyg prywatnie isc??? Aaa doczytalam o kosztach. Strasznie drogo. Ja place120zl ale tez dlatego czekalam z wizyta bo tu 120 endo 150 diab 100, heptolog 100 bdania drugie tyle...

Ja ide dzisiaj na wizyte. Mialam isc 4 tego ale sie wcisnelam bo zle sie czuje. rano zrobilam badanie krwiwiec bede miala aktualne wyniki.

6 lat temu serduszko bylo w 6tc+4 dni ale kuba byl o tydzidn mniejszy bo ja mialam owulacje pozno. Moze dzisiaj zobaczymy.

Zrobilam te d- dimery z polecenia dr by sprawdzic czy te dusznosci to nie wina zakrzepow.
    Robilam z moczu..zwykly test ciazowy. Żałuje teraz nawet że poszłam do tego ginekologa. Mam stres teraz.

3jgxrjjg90qnui4j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra..podchodzę do tego 3 raz :) Termin porodu ustalony przez lekarza zobrazie usg na 10 grudnia. Moja 1 ciąża po 6 latach starań. Przez ostatnie 4 regulacja hormonów. Mnóstwo wizyt u lekarzy ginekologów i pomysłów dlaczego nie możemy zajść w ciąże. Badania nasienia też były. Główną przyczyną było nie wyregulowane hormony tarczycy, za wysoka prolaktyna i blokada w głowie.Ciągle słyszałam,że do 40 mam czas i żeby próbować. W tym roku skończe 35lat. Dopiero lekarz u którego prowadzę ciąże przejął się moim przypadkiem, skierował na pełną diagnostykę i zaproponował inseminację ( w szpitalu na NFZ). W między czasie stał się cud i zaszłam w ciążę naturalnie. Tak się skupiliśmy na inseminacji, w ogóle nie wierzyliśmy,że nam się uda zajść normalnie, że między badaniami zaszłam w ciąże. Oczywiście w danej sytuacji, nie wyobrażam sobie,żeby inny lekarz prowadził moją ciąże niż ten, dzięki któremu się udało. Lepszego lekarza nie mogłam sobie wymarzyć :) Mam hashimoto, mięśniaki macicy. Biorę duphaston od 5 tyg, jak tylko pojawiłam się na 1 wizycie u lekarza. Było już widać piękny pęcherzyk. Lekarz kazał mi dużo wypoczywać, nie usłyszałam żadnych tekstów typu- proszę się nie przywiązywać, to może jeszcze się nie udać. Jak słyszałam to od moich koleżanek z opowieści od ich ginekologów. Ja usłyszałam natomiast- gratulację i trzymam kciuki za panią i dziecko. w 7t4d słyszałam już serduszko i widziałam moje dzieciątko. Powiem Wam,że po takim czasie, to człowiekowi wydaje się to takie abstrakcyjne, że patrzy na ekran i zastanawia się człowiek,czy to prawdziwe :) Obecnie jest już 8t2d, a ja nie mogę się doczekać kolejnej wizyty. Pozdrawiam...Szczęśliwa przyszła mamusia

Wachciowa, kaka470, Dizzy, A85K, Sunshine_111, Eli, Jooozefka, Bluebell1984, Tizzi, migiem, magdzia26 lubią tę wiadomość

‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ