X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • lolapola Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lola1 wrote:
    dziewczyny muszę się pochwalić:) byłam dzisiaj na wizycie 5t 6d i mamy maluszka widocznego 2,5mm i bijące serduszko :) zupełnie się nie spodziewałam. Chciałam skontrolować tylko cystę a tu juz serduszko coś niesamowitego :)

Whow! Super ze tak szybko i juz wszystko widac ☺ szczesciara, oby tak dalej :)

• lolapola Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Jak Wam mija majówka? My wczoraj grillowaliśmy. Część znajomych się domyśla... mówili, że jakoś inaczej wyglądam, że to na pewno ciąża. My jeszcze milczymy przekornie :D od wczoraj mam też bóle podbrzusza, a nawet nie bóle, ale jakieś takie kłucie, rozciąganie, dyskomfort. Mam nadzieję, że to prawidłowy objaw.
    mi lekarz powiedział ze to bardzo dobrze ze pobolewa bo to znak ze macica sie przygotowuje

• fema86 Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Jak Wam mija majówka? My wczoraj grillowaliśmy. Część znajomych się domyśla... mówili, że jakoś inaczej wyglądam, że to na pewno ciąża. My jeszcze milczymy przekornie :D od wczoraj mam też bóle podbrzusza, a nawet nie bóle, ale jakieś takie kłucie, rozciąganie, dyskomfort. Mam nadzieję, że to prawidłowy objaw.

Dopóki nie masz plamień, a ból jest do wytrzymania to jest oki :-). Nie wiem skąd to się bierze, ale u mnie też od razu część osób zauważyła :-)

M.
    Udało się w 3 cs.
    756a4dc8268c00131fe5432c2f2d61d0.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fema86 wrote:
    Dopóki nie masz plamień, a ból jest do wytrzymania to jest oki :-). Nie wiem skąd to się bierze, ale u mnie też od razu część osób zauważyła :-)

No coś w tym jest. Mój P to samo mówi, że wyglądam jakoś tak promiennie, cerę mam ładniejszą... ja tam nie widzę aż takiej różnicy ale skoro ludzie widzą to chyba coś jest na rzeczy.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • lola1 Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi wpiszesz mnie na 27 grudnia?

Tizzi lubi tę wiadomość

oar83e3ku4iy5lvz.png
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie czekam w kolejce do lekarza, glowa mnie boli tragedia. I do tego wszystkiego dalej mam glukoze wysoka:( juz nie mowiac o nerwach...

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya daj znac po wizycie :)

• JaKa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej czekam na bóle i krwawienie, jednak na razie nie zanosi się. Wczoraj nawet zafundowaliśmy sobie małą przejażdżkę i konkretny spacer, trochę brzuch potem bolał, myślałam, że coś ruszy, ale nadal nic.
    Czuję, że samo się nie zacznie i pewno trzeba będzie wywoływać sztucznie poronienie.
    Mój Mąż jest taki radosny, tak jakby już żadnego dziecka nie było. Ja nadal mam mdłości i czasem jak mnie weźmie, to On się dziwi po czym to? Ja na to "przecież jestem w ciąży", a On że zapomniał.
    Dla Niego jakby już nie było sprawy, wyrok zapadł, teraz tylko wykonać :/
    Ja też jestem już pogodzona, ale wiem, że najgorsze dopiero przede mną :(

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • A85K Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie I gratuluję udanych wizyt :-)
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach ;-)
    Ja mam na 16.30 więc jeszcze trochę :-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa pewnie Mąż sie tak zachowuje, bo nie chce Ci dokladac tego ze tez do przezywa. Tacy sa faceci, na zewnatrz wytrzymali a w srodku... Trzymaj sie Kochana.

• A85K Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa trzymaj się. Życzę Ci powodzenia , dużo zdrowia I wytrwałości .

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • JaKa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joozefka dziękuję za radę. Ty też przeżyłaś ten straszny zaśniad... :(
    Mam ogromną nadzieję, że u mnie go nie będzie, że skończy się jedynie na podejrzeniu.
    Chociaż mam pewne objawy: obraz usg przypominający burzę śnieżną, wysoką betę ponad 140 tys., mdłości (ale to przecież w większości ciąż występuje).

Strasznie boję się, że mnie to spotkało. Potem musiałoby nastąpić roczne leczenie i wstrzymywanie się ze staraniami o dzidziusia :(
    Jooozefka jak Ty to wytrzymałaś? Ile miałaś wtedy lat?

Jezu ufam Tobie <3
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • JaKa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo za wsparcie :) to jest niezmiernie ważne, że mogę się podzielić z innymi swoim cierpieniem. Wokół mnie mało kto wie o mojej sytuacji, nawet nie mam ochoty nigdzie wychodzić żeby przypadkiem kogoś nie spotkać i nie musieć uśmiechać się sztucznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 14:13

Jezu ufam Tobie <3
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia, u mniw serduszka nie ma czekam na poronienie

9ewnskjogh9me2fr.png
    Córeńka 5 latka (2013)
  • Monal Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja schudłam 2.5 kg. Piersi mi zmalały i nic nie bolą. Na nic apetytu nie mam. O czym nie pomyśle to ble ble ble. Na zapach mięsa i wędlin robi mi się niedobrze.
    13 maja idziemy na wesele i zastanawiam sie czy dotrwam do 2 dania. Brzuch mi sie jednak troszkę powiększył.

3jgxpc0zh44cocy1.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    Dziewczyny powodzenia, u mniw serduszka nie ma czekam na poronienie

kochana czzy to jest pewne... ? :( strasznie mi przykro :( wiem co czujesz..

Dziewczyny przykro mi z powodu strat.. .to jakas makabra co sie dzieje!!

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Eli Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaKa to trudne, pamietaj, ze faceci troche inaczej przechodza ciaze i poczatki tacierzynstwa, my kobiety odpoczatku sie martwimy i przezywamy, ale nie miej do meza o to pretensji. Mam nadzieje, ze mimo wszystko bedziecie cieszyc sie niedlugo upragnionym malenstwem. Justya85 u Ciebie tez takie przykre wiesci? To byla pierwsza wizyta?

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U.mnie pewne, dzidzius prawie nic nie urosl.I serduszka nie ma,

9ewnskjogh9me2fr.png
    Córeńka 5 latka (2013)
  • A85K Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 bardzo mi przykro ...nie wiem co napisać.Kochana trzymaj się .
    Życzę Ci powodzenia I dużo siły I żebyś doczekała się swojego maleństwa .

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Ja lezalam w szpitalu bezczynnie, tak mnie tamtejszy lekarz nastraszyl, ze balam sie isc do wc, leki mialam swoje, a usg robili mi tylko raz na tydzien. Na szczescie trafilam pozniej do obecnego.lekarza, ktory uswiadomil mnie, ze polozyli mnie i straszyli zupelnie niepotrzebnie. Na tym etapie plyn w jamie macicy czesto jeszcze sie nie wchlania, teraz jak robil mi usg to sie smial, ze gdybym jednak zdecydowala sie isc na jakies usg do innego lekarza (bo mieszkam teraz 100 km dalej i moze pomyslal, ze na wszelki wypadek jeszcze tu kogos poszukam) to mam sie nie pozwolic polozyc do szpitala ;) bierz luteine i duzo odpoczywaj, ja nawet nie mam opcji lezenia tym razem, bo corka nie wyraza zgody ;)

Dziękuję :)
    Usg raz na tydzień? Masakra :( To faktycznie bez sensu tam leżeć, jak nic nie robią, nawet nie kontrolują...

mhsvf71xt0wtqk81.png
‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ