Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dizzy - Mamaokruszka też miała zarodek 5mm i nie było widać serduszka. Na kolejnej wizycie było wszystko ok Może owulacja w tym cyklu była akurat nieco później niż zawsze, może maluszek po prostu wolniej rośnie. Czemu na usg pierwszego trymestru niektóre dzieci mają 5cm a inne ponad 6 z praktycznie identycznego cyklu? Nie da rady czegoś zmyślić żeby ci zrobili scan wcześniej, no nie wiem, że brzuch cie bardzo boli czy jak?
Ja objawom tak do końca już nigdy nie uwierzę. W dwóch ciążach do kilku dni po zabiegu miałam jeszcze bolesne piersi
Trzymam kciuki za ciebieTizzi lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Dizzy wrote:Hej dziewczyny.. Wczoraj pojechałam prywatnie do polskiego ginekologa (jestem w uk). Jestem załamana bo zarodek był mały jak na 6 tygodni 0.51cm a ja wg om w osmym jestem. Lekarz nie mógł znaleźć tętna..Jest mało prawdopodobne bym miała późną owulacje bo zwykle mam regularne okresy. Dzis miałam też pierwszą wizytę z angielską położną i scan wyznaczyli mi na 12 tydz, czyli za ok miesiąc. Boję się że rozwój zarodka sie po prostu zatrzymal..Tyle że ja dalej mam wszystkie objawy jak wcześniej, zmęczenie, senność, mdłości..Nie wiem co myśleć. Nastawiam sie na każdą ewentualność
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 07:10
-
Dizzy a jestes pewna kiedy mialas owulacje? Ja np mialam w tym cyklu owulacje w 25 dniu cyklu. A cykl sie wydluzyl. Jak nie bylam na monitoringu badz nie robilas testow owu to nie wiesz przeciez kiedy mialas ovu Mi tez wg OM wyznacza juz 10 tydzien, ale wiem ze mialam późną owulację, bo robiłam testy.
-
Dzień dobry Kobietki my wczoraj wypoczywalismy rodzinnie na działce nad jeziorkiem była nawet możliwość popływać sobie łódka ale prze z moje mdłości musiałam zrezygnować z tej przyjemności teraz czekam na pierwsze badania krew i mocz.Moj gin jest o tyle specyficzny że robi je nawet jeśli nie widać jeszcze serduszka.Nienawidze pobierania krwi na czczo...musi być na leżaco bo inaczej odpadam...belle_maman88
-
Dizzy wrote:Hej dziewczyny.. Wczoraj pojechałam prywatnie do polskiego ginekologa (jestem w uk). Jestem załamana bo zarodek był mały jak na 6 tygodni 0.51cm a ja wg om w osmym jestem. Lekarz nie mógł znaleźć tętna..Jest mało prawdopodobne bym miała późną owulacje bo zwykle mam regularne okresy. Dzis miałam też pierwszą wizytę z angielską położną i scan wyznaczyli mi na 12 tydz, czyli za ok miesiąc. Boję się że rozwój zarodka sie po prostu zatrzymal..Tyle że ja dalej mam wszystkie objawy jak wcześniej, zmęczenie, senność, mdłości..Nie wiem co myśleć. Nastawiam sie na każdą ewentualność
Ja Om miałam 6 marca. 14 kwietnia fasolka miała 1,21 mm i nic nie było widać poza tym,że była. Kolejna wizytę miałam 28 kwietnia maluch ma 1,2 cm i widoczne ❤. Niby mam cykle 24 dniowe, więc i fasolka powinna być większa, a tu widzisz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 07:56
-
Ja też się zaczęłam stresować bo jakby od wczoraj mi minęły mdłości. Jestem tylko senna i mam bolace piersi. Mam nadzieję że wszystko jest ok
Witam się w tygodniu 9 (chyba że 8 bo już sama nie wiem jak liczyć)Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 07:57
-
Bluebell1984 wrote:Cześć Mamuśki można do Was dołączyć? Jestem w 5t2d ciąży, termin mam na 30.12
Bluebell1984 lubi tę wiadomość
7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
belle_maman88 wrote:Wizyta ustalona na 11 maja, chyba zglupieje do tego czasu...
Belle_maman, widzę, że jesteśmy na tym samym etapie
Ja mam wizytę w ten piątek już i lewdwo daję radę nie wariować To będzie już moja druga wizyta, bo przy drugiej becie robiłam progesteron i wyszedł trochę niski, więc u gina byłam już w 3t6d - zrobił wtedy usg i widać było zagniezdzony 3mm pęcherzyk
Ty już też byłaś, że Cię skierował na badania? -
chicken wrote:Ja też się zaczęłam stresować bo jakby od wczoraj mi minęły mdłości. Jestem tylko senna i mam bolace piersi. Mam nadzieję że wszystko jest ok
Witam się w tygodniu 9 (chyba że 8 bo już sama nie wiem jak liczyć) -
Bluebell1984 wrote:Belle_maman, widzę, że jesteśmy na tym samym etapie
Ja mam wizytę w ten piątek już i lewdwo daję radę nie wariować To będzie już moja druga wizyta, bo przy drugiej becie robiłam progesteron i wyszedł trochę niski, więc u gina byłam już w 3t6d - zrobił wtedy usg i widać było zagniezdzony 3mm pęcherzyk
Ty już też byłaś, że Cię skierował na badania?Bluebell1984 lubi tę wiadomość
belle_maman88
-
chicken wrote:Ja też się zaczęłam stresować bo jakby od wczoraj mi minęły mdłości. Jestem tylko senna i mam bolace piersi. Mam nadzieję że wszystko jest ok
Witam się w tygodniu 9 (chyba że 8 bo już sama nie wiem jak liczyć)
Ja mdłości miałam równe 2 dni i też się bardzo zmartwiłam, że minęły. Ale wszyscy dookoła pukają się w głowę i śmieją ze mnie, że chyba powinnam się cieszyć z tego powodu
Ale doskonale Cię rozumiem. Z mdłościami przynajmniej czułam, że w ciąży jestem. -
belle_maman88 wrote:Tak byłam i pęcherzyk też już był, teraz czekam na serduszko ale to jest mega stresujące...cieszę się że będę miała koleżanka na końcówce miesiąca to Twoja pierwsza ciąża?
Czyli idziemy łeb w łeb tak, to moja pierwsza ciąża, wystarana przez 9 cykli Twoja druga, tak?
Musimy być spokojne i myśleć pozytywnie jak ma być dobrze, to będzie! Ty przynajmniej serduszko zobaczysz na 100% bo u mnie to będzie dopiero końcówka 5 tygodnia i może jeszcze nie być widać. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDizzy wrote:Hej dziewczyny.. Wczoraj pojechałam prywatnie do polskiego ginekologa (jestem w uk). Jestem załamana bo zarodek był mały jak na 6 tygodni 0.51cm a ja wg om w osmym jestem. Lekarz nie mógł znaleźć tętna..Jest mało prawdopodobne bym miała późną owulacje bo zwykle mam regularne okresy. Dzis miałam też pierwszą wizytę z angielską położną i scan wyznaczyli mi na 12 tydz, czyli za ok miesiąc. Boję się że rozwój zarodka sie po prostu zatrzymal..Tyle że ja dalej mam wszystkie objawy jak wcześniej, zmęczenie, senność, mdłości..Nie wiem co myśleć. Nastawiam sie na każdą ewentualność
-
Amus87 wrote:Zaczynaja mnie martwic te dusznosci. Strasznie zle mi sie oddycha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 08:26