X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myślicie o chicco next2me ?

Tizzi lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dizzy - Mamaokruszka też miała zarodek 5mm i nie było widać serduszka. Na kolejnej wizycie było wszystko ok :) Może owulacja w tym cyklu była akurat nieco później niż zawsze, może maluszek po prostu wolniej rośnie. Czemu na usg pierwszego trymestru niektóre dzieci mają 5cm a inne ponad 6 z praktycznie identycznego cyklu? Nie da rady czegoś zmyślić żeby ci zrobili scan wcześniej, no nie wiem, że brzuch cie bardzo boli czy jak?

Ja objawom tak do końca już nigdy nie uwierzę. W dwóch ciążach do kilku dni po zabiegu miałam jeszcze bolesne piersi :-/

Trzymam kciuki za ciebie <3

Tizzi lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dizzy wrote:
    Hej dziewczyny.. Wczoraj pojechałam prywatnie do polskiego ginekologa (jestem w uk). Jestem załamana bo zarodek był mały jak na 6 tygodni 0.51cm a ja wg om w osmym jestem. Lekarz nie mógł znaleźć tętna..Jest mało prawdopodobne bym miała późną owulacje bo zwykle mam regularne okresy. Dzis miałam też pierwszą wizytę z angielską położną i scan wyznaczyli mi na 12 tydz, czyli za ok miesiąc. Boję się że rozwój zarodka sie po prostu zatrzymal..Tyle że ja dalej mam wszystkie objawy jak wcześniej, zmęczenie, senność, mdłości..Nie wiem co myśleć. Nastawiam sie na każdą ewentualność
    Spokojnie ja jeszcze pół roku temu miałam miesiączki z zegarkiem w ręku nawet zawsze dostaławalam nad ranem koło 4. Później pochrzanilo mi się i miałam cykle od 40-26 dni a co najśmieszniejsze że w 40dnioaym miałam ovu koło 14dc a miesiąc przed zajściem miałam ovu w 17dc a cały trwał 26dni. Teraz miałam ovu 18dc. Także natura dziwna sprawa. Spokojnie wszytsko się ułoży to naprawdę nie jest matematyka i 2+2 nir musi być 4 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 07:10

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dizzy a jestes pewna kiedy mialas owulacje? Ja np mialam w tym cyklu owulacje w 25 dniu cyklu. A cykl sie wydluzyl. Jak nie bylam na monitoringu badz nie robilas testow owu to nie wiesz przeciez kiedy mialas ovu :) Mi tez wg OM wyznacza juz 10 tydzien, ale wiem ze mialam późną owulację, bo robiłam testy.

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti ja jeszcze nie mysle o takich akcesoriach :)

• belle_maman88 Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kobietki :) my wczoraj wypoczywalismy rodzinnie na działce nad jeziorkiem była nawet możliwość popływać sobie łódka ale prze z moje mdłości musiałam zrezygnować z tej przyjemności :( teraz czekam na pierwsze badania krew i mocz.Moj gin jest o tyle specyficzny że robi je nawet jeśli nie widać jeszcze serduszka.Nienawidze pobierania krwi na czczo...musi być na leżaco bo inaczej odpadam...

belle_maman88
    2nn3flw1hqf6daru.png

bl9ccwa15ywuhbhd.png
  • fema86 Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dizzy wrote:
    Hej dziewczyny.. Wczoraj pojechałam prywatnie do polskiego ginekologa (jestem w uk). Jestem załamana bo zarodek był mały jak na 6 tygodni 0.51cm a ja wg om w osmym jestem. Lekarz nie mógł znaleźć tętna..Jest mało prawdopodobne bym miała późną owulacje bo zwykle mam regularne okresy. Dzis miałam też pierwszą wizytę z angielską położną i scan wyznaczyli mi na 12 tydz, czyli za ok miesiąc. Boję się że rozwój zarodka sie po prostu zatrzymal..Tyle że ja dalej mam wszystkie objawy jak wcześniej, zmęczenie, senność, mdłości..Nie wiem co myśleć. Nastawiam sie na każdą ewentualność

Ja Om miałam 6 marca. 14 kwietnia fasolka miała 1,21 mm i nic nie było widać poza tym,że była. Kolejna wizytę miałam 28 kwietnia maluch ma 1,2 cm i widoczne ❤. Niby mam cykle 24 dniowe, więc i fasolka powinna być większa, a tu widzisz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 07:56

M.
    Udało się w 3 cs.
    756a4dc8268c00131fe5432c2f2d61d0.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • chicken Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zaczęłam stresować bo jakby od wczoraj mi minęły mdłości. Jestem tylko senna i mam bolace piersi. Mam nadzieję że wszystko jest ok :/
    Witam się w tygodniu 9 (chyba że 8 bo już sama nie wiem jak liczyć) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 07:57

geeky-2017-12-12.jpg

Wysłany: 2 maja 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta ustalona na 11 maja, chyba zglupieje do tego czasu...

belle_maman88
    2nn3flw1hqf6daru.png

bl9ccwa15ywuhbhd.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluebell1984 wrote:
    Cześć Mamuśki :) można do Was dołączyć? Jestem w 5t2d ciąży, termin mam na 30.12 :)
    Ooo bluebell gratulacje! super, ze jakies "znajome twarze" dolaczaja do grona mamusiek. Jeszcze raz gratuluje i zycze spokojnej ciazy!!!

Bluebell1984 lubi tę wiadomość

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belle_maman88 wrote:
    Wizyta ustalona na 11 maja, chyba zglupieje do tego czasu...

Belle_maman, widzę, że jesteśmy na tym samym etapie ;)
    Ja mam wizytę w ten piątek już i lewdwo daję radę nie wariować :P To będzie już moja druga wizyta, bo przy drugiej becie robiłam progesteron i wyszedł trochę niski, więc u gina byłam już w 3t6d - zrobił wtedy usg i widać było zagniezdzony 3mm pęcherzyk :)

Ty już też byłaś, że Cię skierował na badania?

uwo93e3kugumthmw.png
  • Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    Ooo bluebell gratulacje! super, ze jakies "znajome twarze" dolaczaja do grona mamusiek. Jeszcze raz gratuluje i zycze spokojnej ciazy!!!

Dziękuję Kochana :* <3

uwo93e3kugumthmw.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Ja też się zaczęłam stresować bo jakby od wczoraj mi minęły mdłości. Jestem tylko senna i mam bolace piersi. Mam nadzieję że wszystko jest ok :/
    Ja z punktu widzenia mamy, ktora urodzila 3 tyg wczesniej dziecko mam straszne uczulenie na kalendarz belly jesli chodzi o dodawanie tego tygodnia. Po pierwsze kazdy dzien w brzuchu jest na wage zlota, po 2-rodzac w 37t1 d belly uznało 38 tc ciaza donoszona, szpital uznal skonczony 36 tc corka niedonoszona ;) poza tym usg idzie raczej zgodnie z aktualnym tyg czyli u mnie 7, a dzidzius jest 3 dni mlodszy.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluebell1984 wrote:
    Belle_maman, widzę, że jesteśmy na tym samym etapie ;)
    Ja mam wizytę w ten piątek już i lewdwo daję radę nie wariować :P To będzie już moja druga wizyta, bo przy drugiej becie robiłam progesteron i wyszedł trochę niski, więc u gina byłam już w 3t6d - zrobił wtedy usg i widać było zagniezdzony 3mm pęcherzyk :)

Ty już też byłaś, że Cię skierował na badania?
    Tak byłam i pęcherzyk też już był, teraz czekam na serduszko ale to jest mega stresujące...cieszę się że będę miała koleżanka na końcówce miesiąca ;) to Twoja pierwsza ciąża?

Bluebell1984 lubi tę wiadomość

belle_maman88
    2nn3flw1hqf6daru.png

bl9ccwa15ywuhbhd.png
  • Bluebell1984 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:

Ja mdłości miałam równe 2 dni i też się bardzo zmartwiłam, że minęły. Ale wszyscy dookoła pukają się w głowę i śmieją ze mnie, że chyba powinnam się cieszyć z tego powodu ;)
    Ale doskonale Cię rozumiem. Z mdłościami przynajmniej czułam, że w ciąży jestem.

uwo93e3kugumthmw.png
  • Bluebell1984 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belle_maman88 wrote:
    Tak byłam i pęcherzyk też już był, teraz czekam na serduszko ale to jest mega stresujące...cieszę się że będę miała koleżanka na końcówce miesiąca ;) to Twoja pierwsza ciąża?

Czyli idziemy łeb w łeb ;) tak, to moja pierwsza ciąża, wystarana przez 9 cykli :) Twoja druga, tak?
    Musimy być spokojne i myśleć pozytywnie :) jak ma być dobrze, to będzie! Ty przynajmniej serduszko zobaczysz na 100% bo u mnie to będzie dopiero końcówka 5 tygodnia i może jeszcze nie być widać.

uwo93e3kugumthmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynaja mnie martwic te dusznosci. Strasznie zle mi sie oddycha :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dizzy wrote:
    Dizzy a w ktorym dc robilas test i byl pozytywny? Zwykle masz 28 dniowe cykle??

• Eli Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Zaczynaja mnie martwic te dusznosci. Strasznie zle mi sie oddycha :(
    Ja mamtak zbolami krzyzowymi, czasem bol jest taki, ze lzy mi leca :( a co do dusznosci to moze teraz krew szybciej pompuje, moze pod wplywem hormonow. Nie wiem, bo.nie jestem.lekarzem, alemoze skonsultuj z jakims, bo jak urosnie Ci brzuszek i zacznie uciskac narzady to dopiero dusznosci moga sie nasilic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 08:26

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Dziewczyny co myślicie o chicco next2me ?
    Ja się zastanawiam nad tym lozeczkiem lub jakimś podobnym do niego ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ