Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
W moim przekonaniu, każdy przekazuje tą informację wtedy kiedy uzna, że to już ten czas,a nie kiedy koleżanki stwierdziły, że najlepiej powiedzieć po... I o to mi chodziło w poprzednim wywodzie chcę to mówię nie chcę to nie.
Wachciowa lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Ja niestety po wizycie musze juz powiedzieć w pracy ze nie wrócę po macierzyńskim a tez wolałabym zaczekać dłużej zeby w razie nieszczęścia nie poruszać tego tematu z kim bym nie chciała
U mnie początek pierwszej ciąży to była bajka a teraz jest kiepsko mdłości mam 24 na dobę i jak tu sie bawić ze starszaczka
Dzis nad ranem jeszcze jakieś skurcze mnie dopadły iniepotraflam określić czy to jelita czy macica okropne uczucie mam nadzieje ze to jednak drogi pokarmowe bo w innym wypadku musiałabym odstawiać od piersi moja przylepke:)
Co do karmienia to popieram majamia dobrze przygotować sobie kontakt do doradców laktacyjnych do znajomych które długo karmią swoje dzieci. Jednak nie nakręciłam bym sie tez ze kp jest trudne bo niektórym przychodzi to bardzo łatwo i naturalnie a w razie problemów mieć w pogotowiu nr telefonów
-
Ale tu nikt nikomu niczego nie narzuca. Ja powiedzialam juz w 7 tc sa dziewczyny ktore zrobia to dopiero w 14. Czy ktoras robi lepiej a ktoras gorzej? Nie uwazam. Wszystko zalezy od tego jacy jestesmy. Ja generalnie jestem taka ze lubie sie dzielic i dobrymi i zlymi wydarzeniami w zyciu. Moja szwagierka chciala powiedziec w 12 tc a powiedziala w 8tc bo wyladowala w szpitalu.
Wachciowa lubi tę wiadomość
-
U mnie był problem z karmieniem.
Z pierwszą córką karmiłam krótko potem butelka I jest zdrowa ma ponad trzy lata I 21 kg
Z drugą córką też był problem z karmieniem ponieważ urodziła się 2 tyg. I 2 dni ptzed terminem I ważyła 2750 kg a ja miałam duże cycki a ona taka malutka I poprostu nie umiała chwycić a I ja bałam się poprostu potem był laktator ale miałam bardzo mało mleka no I butelka .
Z trzecią od początku był laktator ...dwa miesiące odpompywałam pokarm było go nawet sporo potem butelka .
Nie myślę teraz o karmieniu na to przyjdzie jeszcze czas teraz myślę o dziecku które noszę pod sercem , żeby było zdroweWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2017, 13:34
Laura
-
Cześć Mamuśki można do Was dołączyć? Jestem w 5t2d ciąży, termin mam na 30.12
Missjust, Justya85, Wachciowa, A85K, Tizzi, Alxawl, fema86, Sunshine_111, magdzia26, zapachmalin, Mamabyc3, Modrzewiowa, Jacqueline, Aztoria, belle_maman88, migiem lubią tę wiadomość
-
Amus87 wrote:Kurczaki a podali przyczyny niedotlenirnia? Bo podobno wiekszosc to przy porodzie sie dzieje
Ja eyluzuje jak dziecko zacznie chodzic...tak mialam z kuba dopiero wtedy odetchnelam. Ale ja durna jestem
Ja sobie właśnie zmierzyłam ciśnienie 103/68 i jak mam się dobrze czuć, można sobie jakoś podwyższyć?Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Ja rozumiem mamusie które są po stratach albo zwyczajnie boją się powiedzieć tak wcześnie o ciąży i tak wcześnie coś kupować dla dziecka. Ja akurat nie mam żadnych oporów i wszyscy już wiedzą, do dziecka też już bym coś kupiła i nie widzę w tym nic złego. To że kupimy coś dla dziecka nie spowoduje naszego poronienia a czasami mam wrażenie że niektóre osoby tak myślą. Bardziej chodzi mi o te zabobony niż o lek przed stratą. Nie wiem czy mnie rozumiecie
Ja w żadne zabobony i zapeszanie nie wierzę. Ale dla mnie zabobony i zapeszanie a strach niektórych z nas przed starta to dwie różne rzeczyfema86, Wachciowa lubią tę wiadomość
Lea
-
Tizzi wrote:Witamy nowe mamusie. śmiało piszcie razem z nami
Jak tak wasze majówki?
Czy ktoś się na tym zna? Jeśli jestem na l4 ciążowym i nie planuje wracać już do pracy, jak wygląda sprawa wakacji, wyjazdów?
Koleżanki z mojej pracy normalnie jeździły na wakacje będąc na L4 w ciąży. Nie wgłębiałam się jeszcze wtedy w temat, ale one nie robiły z tego tajemnic, więc jeśli czujesz się dobrze to feel free -
nick nieaktualny
-
Tizzi wrote:Witamy nowe mamusie. śmiało piszcie razem z nami
Jak tak wasze majówki?
Czy ktoś się na tym zna? Jeśli jestem na l4 ciążowym i nie planuje wracać już do pracy, jak wygląda sprawa wakacji, wyjazdów? -
Eli wrote:Jesli na l4 jest 2 to znaczy, ze mozesz chodzic, wyjezdzac itp
Co nie zmienia faktu, że ZUS i tak może Cię skontrolować. Ja też już jestem na l4 i mój lekarz powiedział, że na 400 ciąż rocznie ma 8 kontroli. Głównymi "ofiarami" zusu są Panie prowadzące działalność gospodarczą i te które chwilę przed pójściem na l4 mają znaczący wzrost pensji. Gdzieś wyczytałam, że powinno się informować ZUS o każdej zmianie miejsca pobytu. -
A85K wrote:Mi tak gin zalecił ...może spacer na świerzym powietrzu , mała gimnastyka albo po prostu przytulanko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2017, 16:19
-
fema86 wrote:Co nie zmienia faktu, że ZUS i tak może Cię skontrolować. Ja też już jestem na l4 i mój lekarz powiedział, że na 400 ciąż rocznie ma 8 kontroli. Głównymi "ofiarami" zusu są Panie prowadzące działalność gospodarczą i te które chwilę przed pójściem na l4 mają znaczący wzrost pensji. Gdzieś wyczytałam, że powinno się informować ZUS o każdej zmianie miejsca pobytu.
-
Eli wrote:Ale powyzej jakiego czasu powinno sie informowac o zmianie miejsca pobytu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2017, 17:11