X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Mus Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 9 tygodniu :)

Lady Savage, Mamabyc3, magdzia26, Jooozefka, Wachciowa, kaka470, Aztoria, Missjust, Tizzi lubią tę wiadomość

25 dc- beta 94,52 U/l , 27 dc- beta 211,5 U/l
    29 dc- beta 475,8 U/l, 34 dc beta 2628 U/l
    24.04.17 jest serducho :)
    p19uskjomqafttjx.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Tez mialam takie plany ale wczoraj była u nas znajoma która trochę mnie nastraszyla. Powiedziała że ona nie mówiła do 4 miesiąca bo dużo jej koleżanek z pracy poronilo:/
    I teraz nie wiem co zrobić. U mnie sytuacja wygląda podobnie jak u ciebie (odpowiedzialność za projekty)więc uważam się pracodawca powinien się dowiedziec wczesniej. Ale co jeśli coś się przydarzy ? :/
    Nigdy nie wiadomo czy cos sie przydarzy. Muszę powiedzieć jak najszybciej bo muszę zostawić im czas na znalezienie kogoś kto mnie zastąpi a boje sie ze w lipcu czy sierpniu przy upałach może być ciężko chodzić do pracy

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja strasza córkę kamilam tylko miesiąc mała nie umiała zapalac bo tak mi urosły podczas nawału pokarmu że nie było jak złapać, później się denerwowalam całym karmieniem tak bardzo, że mleka coraz mnie aż w końcu kupiłam butle i też urosła jakoś nie czuję się gorsza ;)
    Druga cora od razu pięknie lapala cyca i piła pięknie karmilam pół roku. Później doszedł stres mama zawał miała, miesiąc później dziadek miał wypadek i zaczęłam raz karmić raz butla bo ciągle zalatana i mleka też coraz coraz mniej i jakoś jak miała 6,5miesiaca było koniec mojej kariery karmiącej. Teraz też bym chciała chociaż pół roku karmić, ale też tak by butle dzidzi brała w razie czego bo wiadomo jak jest w życiu nie mamy czasem możliwości być ciągle przy dziecku czasem trzeba gdzieś wyjść na kilka godzin a dziecko głodne.
    Moje cycki ogólnie sama skóra, teraz ładnie się wypełniły i mam jakoś rozmiar c pod koniec ciazy zawsze miałam duże D/E ale chyba wolę mniejsze:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie karmilam piersia. Z poczatku chcialam ale po 3 dniach wyladowalam w szpitalu z sepsa 3 antybiotykami i bez dziecka. Walczylam o lakracjr laktorem to 2 ml na dobe udalo mi sie sciagnac.... Potem depresja poporodowa doszla i bylo po wszystkim

• Justya85 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja dzisiaj, jutro wizyta już się tak nie mogę doczekać, czekam ponad 2 tygodnie już dzisiaj cała się trzęse, już bym chciała wiedzieć że jest wszystko dobrze :( . Ja wczoraj miałam bóle chwilowe ale poleżałam i przewaliło, ale muszę sobie nospe w razie czego chyba kupić. Cyc mi nie urósł, tylko boli przy dotyku i czasem zaswędzi:)mam f więc mam nadzieje że wiele nie urośnie hehe (mąż też się śmieje że już wystarczy)przy pierwszej ciąży to pamiętam z C takie jędrne się zrobiły duże D, ale po karmieniu zdechły ;)

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie serdecznie! To juz ostatni dzien! Jutro zaczynam 10 tydzien!

Ja wczoraj przeszlam 7km trasa turystyczna wiec do lozka jak sie polozylam to padlam jak kawka!
    Co do mowienia - u mnie kierownictwo juz wie od 7 tygodnia. Jesli bym poronila to moj stan psychiczny i tak nie pozwolilby uczyc mi przez jakis czas dzieci wiec glupio by bylo nie powiedziec. :))

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do karmienia to u mnie inna historia, bo młoda wcześniak, walczyłam o karmienie ale była za słaba, ściągałam pokarm w sumie 3 miesiące (co 3 godziny nawet w nocy, chodziłam jak zombie)Ale coś tam skorzystała jeśli można tak nazwać. Chciałam karmić no ale wyszło jak wyszło, mam nadzieje że teraz będzie mi dane

9ewnskjogh9me2fr.png
    Córeńka 5 latka (2013)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justys a bardzo wczesnie sie malenstwo urodzilo? Teraz wszystko ok??

Jeju macie tez dusznosci?? I to cisnienie... 98/57

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2017, 09:35

• Jooozefka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o cyce to u mnie już masakrycznie urosły...z 36f zrobiło się 38h...mam nadzieję, że więcej nie urosną bo trudno przez nie kupić bluzkę...trzeba kupować co najmniej 3 rozmiary większą niż reszta tułowia ;)

W tej ciąży całkowicie inaczej niż w pozostałych 5ciu zamiast duszności mam dreszcze i uczucie panicznego wewnętrznego zimna....brrrrrr...

Jeśli chodzi o kp...to ja karmiłam ssaki ponad 8 miesięcy i był to najpiękniejszy okres w naszym rodzinnym życiu...taka więź...teraz też zamierzam karmić, mam nadzieję że tym razem co najmniej rok :) oby...

Rano wstaje pełna energii...a wieczorem padam o 23 jakbym 6 ton węgla przerzuciła gołymi rękoma :) mimo zmęczenia i tak wstaję w nocy do synka...milion razy :) za każdym razem, gdy wstaje i się kładę mam inny sen...i tak noc podsumowując śni mi się przynajmniej 20 :)

Życzę Wam miłego odpoczynku...

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • majamia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie o karmieniu juz wypowiadalam - ze warto przygotowac sobie juz zaplecze do tego. Poszukać doradcow laktacyjnych, miec numer w telefonie przypisany. I uwazam, ze ktos musi kiedys stworzyc kamasutre do karmienia piersia - tyle pozycji ile potrzeba, to niektorzy sobie nawet nie wyobrazaja.

Na tym etapie w poprzedniej ciazy piersi mnie bolaly podczas karmienia. Teraz nic. Syn mniej chce pić, mniej mam pokarmu, ale dzialamy nadal.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Justys a bardzo wczesnie sie malenstwo urodzilo? Teraz wszystko ok??

Jeju macie tez dusznosci?? I to cisnienie... 98/57
    34 tydz ale malutka, niedotleniona więc problemy niestety są cały czas. A w ciąży wszystko było idealne...do czasu. Tak więc ciąża to jedna wielka niewiadoma, i ja niestety nie przestane się martwić chyba nawet po tym 13tyg.

9ewnskjogh9me2fr.png
    Córeńka 5 latka (2013)
  • Mmmoni Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) dołączam do wątku. Termin wstępnie około 17 grudnia. Jestem w połowie 8 tygodnia. Za tydzień kolejne usg. W ubiegłą sobotę było widać pecherzyk, 1 dzień starszy niż wskazuje owu ale nie było jeszcze serducha. Teraz już powinno być wszystko ładnie widać. Ale mamusia schizuje oczywiście i doczekać wizyty się nie może... Pozdrawiam!

Aztoria, Amus87, Mamabyc3, A85K, Sunshine_111, kaka470, Missjust, fema86, Wachciowa, Jooozefka, Tizzi, magdzia26, migiem lubią tę wiadomość

590f1787e23e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    34 tydz ale malutka, niedotleniona więc problemy niestety są cały czas. A w ciąży wszystko było idealne...do czasu. Tak więc ciąża to jedna wielka niewiadoma, i ja niestety nie przestane się martwić chyba nawet po tym 13tyg.
    Kurczaki a podali przyczyny niedotlenirnia? Bo podobno wiekszosc to przy porodzie sie dzieje :(
    Ja eyluzuje jak dziecko zacznie chodzic...tak mialam z kuba dopiero wtedy odetchnelam. Ale ja durna jestem

• A85K Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmoni witam I gratuluję :-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Missjust Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciśnienie po śniadaniu i pracy w ogrodzie. 106/65 masakra. Kładę się i może uda mi się obudzić dopiero w 2 trymestrze ;)

A85K, Wachciowa lubią tę wiadomość

ur3qp2.png
    cravings-2017-12-14.jpg
  • fema86 Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, wkurzają mnie te przesądy, niby żyjemy w kraju, gdzie zdecydowana większość deklaruje, że jest katolikami, a przychodzi co do czego, to "do 10 tyg. nie mów o ciąży", "nie kupuj ubranek do 6-go miesiąca". Masakra jakaś. Wiadomo, że może być różnie i każdy chce by wszystko było ok, ale zabobony nikomu nie pomagają, a dostarczają jedynie dodatkowego stresu.

Wachciowa, Marteczka93 lubią tę wiadomość

M.
    Udało się w 3 cs.
    756a4dc8268c00131fe5432c2f2d61d0.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fema86 tu raczej nie chodzi o zabobony tylko o to ze ciaza do 10 tygodnia to delikatna sprawa. Nie kazdy chce sie tlumaczyc 100 osobom ze sie poronilo....

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie tak jak mycha napisala

• majamia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    Fema86 tu raczej nie chodzi o zabobony tylko o to ze ciaza do 10 tygodnia to delikatna sprawa. Nie kazdy chce sie tlumaczyc 100 osobom ze sie poronilo....
    Albo widziec jak miedzy soba rozmawiaja wspolczujaco...

Amus87 lubi tę wiadomość

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • A85K Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powiemy na początku czwartego miesiąca tak jak w poprzedniej ciąży :-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ