X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Mycha rozumiem a pni dr kazal ci czekac do 9 tyg z tym badaniem ? Ja mam tskie obawy ze z wczesnie to mam :/

Kazala zeobic proforma przed nastepnym naszym spotkaniem.

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialm w poprzedniej a w 2014 ponawilm i milam stn przedcukrzycowy

• mycha91 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3majcie kciuki zeby glukoza poszla w jedna strone a nie we dwie....

Szczesliwa_mamusia, Wachciowa lubią tę wiadomość

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam kryzys. Pół nocy nie spałam, tak mnie mdłości męczyły. Od rana to samo. Wszystko mi śmierdzi I te okropne mdłości. Zjadłam troche owsianki, ale apetyt mi już nie dopisuje. Nie mam pojęcia jak wytrzymam 8h w pracy... totalnie nie mam siły na nic.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypilam. O mamo:/ zapomnaialam cytryne zabrac. Teraz jakos przezyc zebt sie utrzymalo w zoladku

Wachciowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha daj znac :D
    Mierzyla mi glukometrm i z zyly na czczo. I mialam 92 ale podobno z zyky jest wyzszy wynij

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wybieracie sie gdzies na wakacje ? My chcemy leciec za msc sosie Grecji. Lekarka wczoraj powiedziala ze smialo moge lecieć, mąż tez bardzo chce, a z drugiej strony ja mam obawy po ostatnim poronieniu a tesciowa położna tez mowi ze to wg niej nienajlepszy pomysl. Zmiana klimatu, inne bakterie. Jak Wy widzicie wakacje w tym roku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozla ja mialam do belgii jechac ( latac sie boje,lecialam raz i koszmarnie sie czulam) ale zrezygnuje bo raz to 16 h autem a dwa bede na l4 wiec nie wiem czy to nie jest ryzykowne

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Dziewczyny a wybieracie sie gdzies na wakacje ? My chcemy leciec za msc sosie Grecji. Lekarka wczoraj powiedziala ze smialo moge lecieć, mąż tez bardzo chce, a z drugiej strony ja mam obawy po ostatnim poronieniu a tesciowa położna tez mowi ze to wg niej nienajlepszy pomysl. Zmiana klimatu, inne bakterie. Jak Wy widzicie wakacje w tym roku?
    Ja nie poronilam, ale z podrozy do francji zrezygnowalam.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Mycha daj znac :D
    Mierzyla mi glukometrm i z zyly na czczo. I mialam 92 ale podobno z zyky jest wyzszy wynij

nie koniecznie, ja na czczo z palca miałam cukier 92, a z krwi 88 tego samego dnia. na krzywą idę w przyszłym tygodniu.

co do podróży, to ja w tym roku siedzę w domu. Fajnie by było wyjechać, ale jestem trochę przewrażliwiona i wole siedzieć na tyłku. Zaraz mnie i tak czeka wyjazd do teściów-420km. Mąż sobie wymyślił,że pojedziemy na dzień matki i powie,że zostaniemy rodzicami. A,że za bardzo się nie lubimy, to emocji na całe wakacje mi starczy ;-)

Zołzimagic lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tej nocy też nie mogłam spać, bolał mnie brzuch, macica mi się chyba powiększa, latałam siku co 15min. już mnie to denerwowało. Pomyślałam sobie, że skoro mnie już na początku tak męczy sikanie, to w 3 trymestrze zamieszkam w toalecie- a już na pewno będę tam spać :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mamusia myslisz ze odchylenia w druga strone sa bardziej? Kurde dobrze by bylo. Juz prawie godzina minela nie czuje sie zle. W ciazy mialam
    na czczo 101
    1h 195
    2h 120

A w 2014 roku
    Na czczo 98
    1h 150
    2h 195

Od tego czasu cwiczylam schudlam moze nie bedzie koszmarnie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 08:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Szczesliwa mamusia myslisz ze odchylenia w druga strone sa bardziej? Kurde dobrze by bylo. Juz prawie godzina minela nie czuje sie zle. W ciazy mialam
    na czczo 101
    1h 195
    2h 120

A w 2014 roku
    Na czczo 98
    1h 150
    2h 195

Od tego czasu cwiczylam schudlam moze nie bedzie koszmarnie :(

Myśl pozytywnie, co prawda mój ostatni cukier z krwi to 96, dlatego wysyła mnie lekarz na krzywą, ale wczesniejsze wyniki miałam takie
    z palca 92,
    z krwi- dokładnie -86
    po 1h 134
    po 2h 105

Nie wiem jak teraz będzie, mam nadzieję,że nie będzie tak źle. Staram się jeść produkty o niskim indeksie, bo faktycznie czuję,że po produktach z wysokim indeksem wzrasta mi mocno cukier i chce mi się ogromnie spać, ale tak spać, że muszę iść natychmiast.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliw mamusia jak wyhde z pobrania zaraz zrobie sobie na glukometrze bo mam przy sobie

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po godzinie mam na glukometrze 191 :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Po godzinie mam na glukometrze 191 :/

To trochę urosło. a jak się odżywiasz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od pol roku jestem na diecie o niskim indensie glikemicznym waga spadala cukry byly okej

A jaka jest norma po 1h przy tym tescir? Wiem tylko ze do 140 po 2h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 08:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się nie martw. Jeśli na co dzień cukry są w porządku, to widocznie tak zareagowałaś na glukozę. poczekaj co będzie po 2 godz:)

• Mama Sowa Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki trzymajcie kciuki ☺na 18 mam usg i będziemy podglądać serducho 7t3d ❤

Wachciowa, Lady Savage, Zołzimagic, Sunshine_111, A85K, migiem, Tizzi lubią tę wiadomość

Mama Sowa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Sowa wrote:
    Dziewczynki trzymajcie kciuki ☺na 18 mam usg i będziemy podglądać serducho 7t3d ❤

Trzymamy :)

‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ