X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agii81 wrote:
    chicken <3 jak bym zrobiła tak jak napisała Lady Savage ,wyjdź też z domu,ale wtedy kiedy on będzie, tak raz,drugi to może zrozumie, jak Ty się czujesz :( Przepraszam,że to napiszę, ale dla mnie to strasznie egoistyczne :( A co będzie jak sie maleństwo urodzi?
    No moj mowil ze nie moge z dzieckiem chodzic bo to tez jego dziecko. On sie nie zgadza. A ja to mialam w du.. potem przestal tak gadac. Ja wychodze i on zaczal wychidzic z nami tez :).

editchen lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • chicken Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agii81 wrote:
    chicken <3 jak bym zrobiła tak jak napisała Lady Savage ,wyjdź też z domu,ale wtedy kiedy on będzie, tak raz,drugi to może zrozumie, jak Ty się czujesz :( Przepraszam,że to napiszę, ale dla mnie to strasznie egoistyczne :( A co będzie jak sie maleństwo urodzi?
    Tego się boję najbardziej!!!
    Jak patrzę na swoje koleżanki i ich mężów czy partnerów to im zazdroszczę! Widać że są bardziej zainteresowani i wspierający. Nawet ostatnio na imprezie przyszła para z dzieckiem (7 miesięcy) A mój jako jedyny nie chciał małego wziąć na kolana. Zachował się jak jakiś dzikus. Nie mamy 16 lat tylko prawie 30!!!

W domu siedzieć nie będę. Jadę (jak co weekend) wyprowadzić psa na długi spacer. A wieczorem jesteśmy umówieni do znajomych. Ciekawe tylko czy Mój się nie spóźni.

geeky-2017-12-12.jpg
  • majamia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chicken, ja z tych ludzi, ze bym mega awanture zrobila. BA! Sie spakowala, albo vo i nara... taki mega wstrzas... na ogarbiecie.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestan chicen myslec co twoj powie, czy sie spozni, to najlepszy kubel na glowe. Ja to myslalm tak, ciagle co rafal, co rafal, a w dup.. miej wtedy jak moj facet zacznie sie angazowac. Bo takue skakanie wokol jasnie pana nie wyjdzie ani tobie na dobre ani jemu, ani waszemu zwiazkowi.

editchen lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Jak patrzę na swoje koleżanki i ich mężów czy partnerów to im zazdroszczę! Widać że są bardziej zainteresowani i wspierający. Nawet ostatnio na imprezie przyszła para z dzieckiem (7 miesięcy) A mój jako jedyny nie chciał małego wziąć na kolana. Zachował się jak jakiś dzikus. Nie mamy 16 lat tylko prawie 30!!!

W domu siedzieć nie będę. Jadę (jak co weekend) wyprowadzić psa na długi spacer. A wieczorem jesteśmy umówieni do znajomych. Ciekawe tylko czy Mój się nie spóźni.

Twój mąż najwidoczniej nie jest typem prowizora który podczas 2 godzinnenego spotkania pokazuje wszystkim jaki on nie jest cudowny opiekuńczy itd itp tacy po powrocie do domu zmieniają się o 180 stopni i nikt o tym nie wie .większa ilość dziewczyn nie wypowiada się na temat swoich mężów albo pilnie coś w towarzystwie żeby reszta była zazdrosna...
    Nie patrz na koleżanki i tyle
    Uwierz mi ze jak dzidzia się urodzi wszystko się zmieni a twój mąż będzie najlepszym ojcem dla waszego dziecka i to też nie od razu bo dzidzia często jest przy cycu przez pierwsze 3 m-ce później dzidzia zaczyna łapać kontakt i ojciec może się wtedy wykazać. Faceci nigdy nie poczują tego uczucia jak to jest mieć w sobie człowieczka i nie oczekujmy od nich za wiele.przyjdzie czas na wykazanie się ojcostwem.

I czesc dziewczynki długo mnie nie było ale to przez ogrom pracy.Wiele tematów zostało tu poruszonych a ja nawet nie miałam okazji się wypowiedzieć.
    Dręczy mnie jeden temat.
    w czerwcu jadę do Polski.raczej płyne chociaż samolotem jest taniej i szybciej wiele dziewczyn lata i wszystko jest ok ale kurcze boję się bo bardzo długo czekałam na tą ciążę. Nie wiem co robić...

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i poratujcie mnie w sprawie kiecki na wesele .chcę długą zwiewna znalazłam super fotkę ale cholerka gdzie taką dostanę
    Załączam zdjęcie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/82eb76e9f2e8.png

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na allegro widzialam na alliexpress tez. Bo szukalam czegos na impreze rodzunna w czerwcu

Angie 31 lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno nie dolacze do fb, wole forum.

Ostatnio coraz gorzej sie czuje, wczorajszy wieczor byl fatalny, caly wymiotowalam, kiedy to sie skonczy? :/

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria wrote:
    Ja na pewno nie dolacze do fb, wole forum.

Ostatnio coraz gorzej sie czuje, wczorajszy wieczor byl fatalny, caly wymiotowalam, kiedy to sie skonczy? :/
    U mnie sie skonczylo w dniu porodu. Przy pierwszym dziecku tak dlugo mialam.

syn 03-2014 <3
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    U mnie sie skonczylo w dniu porodu. Przy pierwszym dziecku tak dlugo mialam.
    O nie, przerazasz mnie :/ oby u mnie minelo po pierwszym trymestrze.

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • lolapola Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie z zarodkiem 13mm, serduszko jest, wszystko bardzo dobrze. 7tydz+4. Przewidywany termin 19 grudzień. Kolejna wizyta 12.06- badania prenatalne. Prosze o dopisanie tych informacji.Od dzis jestem tez na zwolnieniu:) tylko teraz to nie jestem pewna czy sie cieszę... Pewnie to za duze emocje. Najpierw chciałam a teraz sama nie wiem czy jestem gotowa na calkowita zmianę życia. Dobrze ze mam sporo czasu na oswojenie z sytuacja.

Wachciowa, Aztoria, Tizzi, Lady Savage, Edith, Modrzewiowa, Jacqueline, fema86, editchen, Zołzimagic, magdzia26, Sunshine_111, belle_maman88, Jooozefka, Szczesliwa_mamusia, A85K, migiem, Missjust lubią tę wiadomość

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki dostałam cynk od koleżanki. Rejestrując się na stronie www.bebiklub.pl możemy zamówić bezpłatnie termofor z pestkami wiśni. W domu sama mam z nasion lnu. Na bóle kręgosłupa jak znalazł. Można stosować na ciepło i zimno. A później i dla Maluszka może się przydać przy bólach brzuszka. :)

Tizzi, editchen lubią tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolapola wrote:
    Melduje sie z zarodkiem 13mm, serduszko jest, wszystko bardzo dobrze. 7tydz+4. Przewidywany termin 19 grudzień. Kolejna wizyta 12.06- badania prenatalne. Prosze o dopisanie tych informacji.Od dzis jestem tez na zwolnieniu:) tylko teraz to nie jestem pewna czy sie cieszę... Pewnie to za duze emocje. Najpierw chciałam a teraz sama nie wiem czy jestem gotowa na calkowita zmianę życia. Dobrze ze mam sporo czasu na oswojenie z sytuacja.
    Gratuluję serduszka.
    A chciałaś pracować dalej?

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolapola wrote:
    19 grudnia mam urodziny :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Dziewczynki dostałam cynk od koleżanki. Rejestrując się na stronie www.bebiklub.pl możemy zamówić bezpłatnie termofor z pestkami wiśni. W domu sama mam z nasion lnu. Na bóle kręgosłupa jak znalazł. Można stosować na ciepło i zimno. A później i dla Maluszka może się przydać przy bólach brzuszka. :)
    :) juz zarejestrowana, tylko inne konto musiakam zalozyc, jedno juz mam na zuzie

Wachciowa lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • lolapola Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam zwolnienie najszybciej jak sie da:) w końcu to czas żeby sie przygotować, odpoczac:)a w pracy wiadomo jak jest.

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Savage - ja też z grudnia :) Tylko z pierwszego tygodnia ;) Mój tata też z grudnia, ja jak coś będę miała na 99,9% CC więc będzie wczesniej troche na pewno. Może w jego urodziny? Córka wstrzeliła w mojej mamy urodziny ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zuza wstrzelila sie w urodziny swojego taty i mojego brata xD a ja teraz nosze swoja niespodzianke urodzinowa

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:

Hej, a może warto szczerze pogadać, jak widzicie ten czas, który właśnie przeżywacie? Pojawienie się dziecka to przecież jest zupełnie nowa sytuacja. Jesteś pewna, że Twój Towarzysz wie, co przeżywasz i że Ty wiesz, co on tam sobie w głowie myśli? Tylko jak się już zabierzesz za rozmowę, spróbuj dać komunikaty wyłącznie o sobie: Czuję, się tak... Potrzebuję... Martwię się... Zapytaj go, jak tam On się miewa w tym czasie, jak tam sporty i inne rzeczy, które go zajmują.
    Piszę, bo wiem, że w rozgoryczeniu zaczynamy atakować naszych partnerów, że coś robią lub czegoś nie robią i wtedy oni po prostu robią to, czego najbardziej nienawidzimy, czyli oddalają się.

Lili91, editchen lubią tę wiadomość

aZzmp1.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria wrote:
    O nie, przerazasz mnie :/ oby u mnie minelo po pierwszym trymestrze.
    To taka pesymistyczna opcja. Mam nadzieje, ze szybciej Ci przejdzie. Ja sie wkurzalam, ze wszyscy mi mowili: 'w drugim trymestrze odpusci', albo 'po polowie bedzie z gorki'... tiaaaa... jedynie moj lekarz mi powiedzial, ze wszelkie objawy ciazowe przechodza po porodzie i jakos lzej mi z tym bylo. W drugiej ciazy muslalam wlasnie tak, byleby do porodu. Nudności i wymioty przeszly szybciej, nawet nie wiem kiedy.

syn 03-2014 <3
‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ