Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jacqueline wrote:Lady_Savage - ja też z grudnia Tylko z pierwszego tygodnia Mój tata też z grudnia, ja jak coś będę miała na 99,9% CC więc będzie wczesniej troche na pewno. Może w jego urodziny? Córka wstrzeliła w mojej mamy urodziny
Ja też grudniowa jestem! -
Jagna0707 wrote:Dziewczyny, może jednak ktoś ma ochotę dołączyć do grupy na Facebooku, forum jest dosyć mało czytelne, przynajmniej dla mnie
Założyłam grupę zamkniętą o mało rzucającej się nazwie, żeby dla znajomych nie było to tak oczywiste.
I odrazu może ktoś chce zostać moderatorem, bo to nie dla mnie funkcja. I oczywiście nazwa też może być inna
Link na priv -
Angie 31 wrote:No i poratujcie mnie w sprawie kiecki na wesele. Chcę długą zwiewna znalazłam super fotkę ale cholerka gdzie taką dostanę
Hej Angie,
Na tej stronce są piękne sukienki, dużo zwiewnych, szyfonowych lub jedwabnych, odcinanych pod biustem, może Ci coś podejdzie? Niestety stronki nie znam, nie wiem czy wiarygodna.
https://www.floryday.com/pl/Sukienki-r9872/ -
cześć
u mnie znowu wizyta miałam się zgłosic do kontroli z guzkiem pod pachą. na szczęście nie ma po guzku ani śladu. lekarka fajna zapytała czy oglądamy dzidziusia a akurat mąż był że mną więc się zgodzilam
mój jeszcze do teraz jest w szoku dawno nie widział takiego maleństwa na usg a do tego podczas badania widać było jak macha rączkami:) mam zdjęcia później wkleje.Lady Savage, Aztoria, magdzia26, Tizzi, Szczesliwa_mamusia, A85K, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b5cbea9f037.jpg
Dziewczyny, nie wydaje Wam się, że mam zbyt duży brzuch jak na ten tydzień. Nigdy nie miałam super płaskiego brzucha, ale teraz mnie okropnie wysadziło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 14:52
Lady Savage, Zołzimagic, Tizzi, editchen, Marteczka93, magdzia26, Nola lubią tę wiadomość
-
Nesairah - będzie najwyżej pokaźne mieszkanko dla malucha, ot co Jedne mają większe brzuszki inne mniejsze, jednym wywala już porządnie na koniec I trymestru innym dopiero po 20tc
To mój dziś z rana (a jestem 2 tyg za Tobą):
No tylko u mnie to można powiedzieć druga ciąża tak, nie licząc tych obumarłych, ale w tej ostatniej też już tak miałam. A tyle to miałam w 12tc z córką. I to heh nie wzdęcia niestety (albo stety)
Widzę, że ty też dość szczupła kobitkaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 15:01
Lady Savage, Zołzimagic, Tizzi, magdzia26 lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
matko dziewczyny ale wy szczupłe jesteście:o ja noszę rozmiar 36 ale aż tak dobrze nie wyglądam mam dość szerokie biodra które teraz wyglądają jeszcze gorzej mi brzuch wypaliło jak na 5 miesiąc ale ja zawsze w ciąży miałam problemy z przemiana materii...Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Cześć dziewczyny! Miło mi dołączyć do Waszego grona. Przyznam się, że podczytuję Was od 2 tygodni, ale dziś postanowiłam oficjalnie się przywitać i zacząć z Wami pisać
To moja pierwsza - niespodziewana, choć długo wyczekiwana ciąża. Wg usg 7w6d, wg OM 8w3d. Maluszek ma już 13 mm i bijące serduszko Termin mam na 18 grudnia
Jestem mega szczęśliwa!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 15:22
magdzia26, Lady Savage, Aztoria, Wachciowa, Alxawl, Tizzi, Szczesliwa_mamusia, Edith, Marteczka93, A85K, Sunshine_111, Missjust, Anuśka...G lubią tę wiadomość
👩🏻35 👨🏻37
👶🏼12.2017
👶🏻01.2021
Czekamy na 3 CUD! 💓
21.05 cień cienia II kreseczek🫶
22.05 wyraźna II kreseczka! 💃🏻
24.05 beta 726,9 mlU/ml🥰🤰🏻
27.05 beta 3388 mlU/ml 💗 progesteron 16,8 ng/ml -
Chciałam się Was poradzić...
do wczorajszego popołudnia czułam mój brzuch tzn a to jakieś lekkie ciągnięcie, a to delikatny ucisk, nic wielkiego.
Wczoraj byłam zmuszona ogarnąć całą chatę i wieczorem, po wszystkim stwierdziłam, że nic nie czuję w dole brzucha. Sadziłam, że jak wstanę dziś rano to wszystko wróci do normy, ale...nadal nic. Zabrzmi to idiotycznie, ale to mnie nieco niepokoi. Dodam, że nie mam krwawień, plamień ani podejrzanych upławów. Wg usg będzie to 6tydz6dzień (wczoraj) dziś 7tydz
-
Edith wrote:Hej, a może warto szczerze pogadać, jak widzicie ten czas, który właśnie przeżywacie? Pojawienie się dziecka to przecież jest zupełnie nowa sytuacja. Jesteś pewna, że Twój Towarzysz wie, co przeżywasz i że Ty wiesz, co on tam sobie w głowie myśli? Tylko jak się już zabierzesz za rozmowę, spróbuj dać komunikaty wyłącznie o sobie: Czuję, się tak... Potrzebuję... Martwię się... Zapytaj go, jak tam On się miewa w tym czasie, jak tam sporty i inne rzeczy, które go zajmują.
Piszę, bo wiem, że w rozgoryczeniu zaczynamy atakować naszych partnerów, że coś robią lub czegoś nie robią i wtedy oni po prostu robią to, czego najbardziej nienawidzimy, czyli oddalają się.
Zgadzam sie totalnie. Moze lepiej na spokojnie sobie wyjasnic dlaczego to wszystko tak wyglada. Moze chlop uroil sobie cos w glowie i temu teraz mu odbija. Nie jestem fanka jakis podchodow i pokazywania sobie "to ja Ci teraz pokaze" to nie zbliza wiekszosci ludzi, a raczej oddala. Wydaje mi sie ze czesto kobieta w ciazy, zwlaszcza na poczatku jest dosc skupiona ma sobie i moze czesto podswiadomie facet czuje sie odtracony. Probowalas go jakos angazowac w ta ciaze? Zaproponowac np. - chodz na wizyte zobaczyc dzidziusia? Albo ustalic jakies nowe rytulaly? Zwiazek jest rzecza zmienna bo zmieniaja sie ludzie. Moze warto porozmawiac i ponownie przedystkutowac jak cbcielibyscie zeby wygladaly wasze weekendy?
Zareczam Ci ze twoje kolezanki nie maja zaangazowanych mezow ot tak - a raczej jest to wynikiem jkis rozmow i kompromisow.
A to ze nie chcial wziac cudzego dziecka na rece - faceci boja sie dzieci bo sa kruche, zwlaszcza nie wlasnych. Moze bal sie ze uszkodzi?? Moj dopoero jak kolo nas porodzilo soe duzo dzieci to zaczal sie uczyc jak chwycic i brac i lapie sie za coraz mlodsze dzieciaki -
Nesairah - u mnie na razie waga stoi i dobrze, mam nadzieje, że nie będzie jak z córką choć szybko dość zrzuciłam
Lady - mnie nic nie boli, może przez magnez co biorę, ale z racji, że sporo leżę to córka jest "samopas" troche i woła do zabawy, a mi przykro Teraz troche jej przeszło, ale tydzień temu do mojej mamy mówi czy się z nią pobawi bo mamusia to tylko leży i leży.
Aboa - witaj12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jacqueline wrote:Nesairah - u mnie na razie waga stoi i dobrze, mam nadzieje, że nie będzie jak z córką choć szybko dość zrzuciłam
Lady - mnie nic nie boli, może przez magnez co biorę, ale z racji, że sporo leżę to córka jest "samopas" troche i woła do zabawy, a mi przykro Teraz troche jej przeszło, ale tydzień temu do mojej mamy mówi czy się z nią pobawi bo mamusia to tylko leży i leży.
Aboa - witaj
No ale Twoja ma 6 lat z tego co widzę, to dzieci więcej rozumieją, i ty im możesz więcej powiedziec, wytłumaczyć, a takiemu małemu szkrabu 20 miesięcznemu to jak. Ja od początku ciąży mówię jej nie skacz mi na brzuch ;/ a zdarzy się że raz dziennie mnie w niego walnie, kopnie. -
Ja tez mam juz lekki brzuszek, w jedne spodnie ciezko mi sie juz wbic i poszly w odstawke. Na wadze nic nie przytyłam, moze z pol kilo, ale jem może minimalnie wiecej niz jadlam a moze tak samo... modrzewiowa mnie raz boli brzuch, drugiedo dnia wcale. Roznie.
-
Lady, ja mam strasznie wyrzuty sumienia że nie mogę (czasami tak jak teraz nie mam sił) się normalnie pobawić i poszaleć z dzieckiem. od początku mam nakaz leżenia i bezwzględny zakaz dzwigania (ostatnio na wizycie nawet mi zwrócił uwagę że mam za ciężka torebkę). no i do tego rano mnie mdli chodzę nieprzytomna. dziś po wizycie też czuje się ogromnie zmęczona bo musieliśmy jechać autem 30km w 1 stronę (w sobotę nie wszystkie placówki z mojego pakietu są otwarte ).
wkleje wam zaraz zdjęcie aprawde super wyszło, pierwszy raz widać zarys części ciała:)
i widzę że jest nas coraz więcej- super ! gratulujęMom of 3
11.2011
11.2017
06.2019