Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Zołzimagic - ale fajny brzuszek
No mi mięśnie się rozlazy, mam rozstęp mięśni brzucha, jak się kładłam na plecach i napisałam brzuch to poniżej pępka dziura po środku więc u mnie gorzej przez to pewnie znać no i mam małą przepuklinę tuż nad pępkiem.
Alxawl - ależ fajny już maluszek, super zdjęcie12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Zgrabniutkie macie te brzuszki dziewczynki mi w pierwszej ciąży dopiero gdzieś pod koniec trzeciego miesiąca wyskoczyl ale w drugiej podobno szybciej cokolwiek widac.
Moja dwulatka tez nie toleruje odmowy co do zabawy a jeszcze jestem z nią samą bo M. za granicą więc w dzień mdłości muszę sobie niestety w kieszeń schować dobrze ze są babcie...Wogole nagroda Nobla powinna być za taką instytucje jak babciabelle_maman88
-
Jooozefka, Lady Savage - gdzie kupujecie ciuchy ciążowe? Ja szukam spodni na swój tyłek w necie i tylko Bon Prix (Całe szczęście rozmiar 52) w innych sklepach wychodzi mi np. 9xl ale i tak niedostępne, a większość sklepów kończy się na xl/xxl i 44/46
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Ale dziś aktywne forum. Ja jak długo siedzę, to mnie tak wywala, że wyglądam jakbym była w5mcu ciąży. Wczoraj mój mąż tym podjarał. Tak mnie wzdęło, aż mi się brzuszek fajnie zaokraglil, a mój maz-o jejku, Nie mogę się doczekać, kiedy będzie taki nacodzien. Popukalam się w czyło. Co do dolegliwości, to może nie jestem zadowolona, że pojawiły mi się mdłości, Ale przynajmniej wiem, że wszystko jest ok. Strasznie Nie mogę się doczekać swojej wizyty. Czekam z niecierpliwością. Generelanie czuje się ciężko i widzę zaczyna ciąża iść mi w dupsko. Mój mąż mówi, że fajnie mi się tyłek zaokragla, po czym ja mówię- z czego się cieszyć, niedługo ci telewizor przysłowie. Witam też "nowe" mamusie i gratuluję serduszek.
Mij tez codziennie glaska i mowi ze nie moze sie doczekac az brzucho bedzie duze ^^
Ze slodkich rzeczy moj mauz codziennie smaruje mi brzuch kremem i mowi do Kropka ze go bardzo kochamy i ze ma sobie zdrowo rosnac a my bedziemy na niego czekac. I czasem mu opowiada o naszym dniu. Rozczula mnie wtedy max. -
editchen wrote:Jooozefka, Lady Savage - gdzie kupujecie ciuchy ciążowe? Ja szukam spodni na swój tyłek w necie i tylko Bon Prix (Całe szczęście rozmiar 52) w innych sklepach wychodzi mi np. 9xl ale i tak niedostępne, a większość sklepów kończy się na xl/xxl i 44/46
Spróbuj w kiku tylko nie wiem jak w pl z tym ja tu w de mam wszystko co tylko chce i w naprawdę fajnych cenach. polecameditchen lubi tę wiadomość
-
editchen wrote:Jooozefka, Lady Savage - gdzie kupujecie ciuchy ciążowe? Ja szukam spodni na swój tyłek w necie i tylko Bon Prix (Całe szczęście rozmiar 52) w innych sklepach wychodzi mi np. 9xl ale i tak niedostępne, a większość sklepów kończy się na xl/xxl i 44/46
editchen lubi tę wiadomość
-
Lady - no tak, twoja jest mała, ehh nie wiem jakby to było gdyby była taka mała...
Którejś z was też potwornie przetłuszczają sie włosy? W tej ciąży to jakaś istna masakra. O ile zwykle po dwóch dniach jeszcze jako tako wyglądały, tak teraz drugiego dnia już tragediaeditchen lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
-
nick nieaktualnymycha91 wrote:Mij tez codziennie glaska i mowi ze nie moze sie doczekac az brzucho bedzie duze ^^
Ze slodkich rzeczy moj mauz codziennie smaruje mi brzuch kremem i mowi do Kropka ze go bardzo kochamy i ze ma sobie zdrowo rosnac a my bedziemy na niego czekac. I czasem mu opowiada o naszym dniu. Rozczula mnie wtedy max.
nie gada do brzucha, ale zauważyłam że jak kładziemy się spać, to po cichu sie podnosi i głaszcze, i całuje mi brzuch. Myślę, że się rozczuli jak pójdzie na usg -
nick nieaktualnyJacqueline wrote:Lady - no tak, twoja jest mała, ehh nie wiem jakby to było gdyby była taka mała...
Którejś z was też potwornie przetłuszczają sie włosy? W tej ciąży to jakaś istna masakra. O ile zwykle po dwóch dniach jeszcze jako tako wyglądały, tak teraz drugiego dnia już tragedia -
Jacqueline wrote:Lady - no tak, twoja jest mała, ehh nie wiem jakby to było gdyby była taka mała...
Którejś z was też potwornie przetłuszczają sie włosy? W tej ciąży to jakaś istna masakra. O ile zwykle po dwóch dniach jeszcze jako tako wyglądały, tak teraz drugiego dnia już tragedia
tak, w tamtej miałam śliczne włosy, i nie wypadały w ogóle, w tej muszę codziennie myć bo jeden wielki tłuszcz, a wypada ich tyle, jakbym po chemioteriapii była -
A zobacz w C&A. Tam też mają dużą rozmiarówkę, i dla mamusiek ciężarnych. Ja tam często robię zakupy. -
Jacqueline wrote:Lady - no tak, twoja jest mała, ehh nie wiem jakby to było gdyby była taka mała...
Którejś z was też potwornie przetłuszczają sie włosy? W tej ciąży to jakaś istna masakra. O ile zwykle po dwóch dniach jeszcze jako tako wyglądały, tak teraz drugiego dnia już tragedia
Od 1.5 miesiąca walczę z okropnym łupieżem.. Nie jest łatwo bo mam długie gęste kręcone włosy. Na początku ciąży kupiłam sobie eko szampon bez chemii i to był chyba błąd. Wróciłam do sls parabenów i najgorszych dodatków i powoli jest lepiej. Nie mogę już myć co 3 dni, teraz max co 2.
Pazurki twarde, szybciej rosną i zaokrągają mi się końcówki.. Takie kargulce mi się robią. Tizi nasza forumowa kosmetyczko co mogę na to poradzić? -
Witam nową mamusie I gratuluję udanych wizyt
Super fotka
Ja od czwartku jestem sama z dziećmi w domu bo mój M pojechał do PL na naprawę busa no I po zakupy.
Ja zamówiłam sobie na allegro w piątek detektor tętna płodu KTG Jumper + 500 ml żel do Usg za 249 zł + koszty bo to będzie z dostawą do domu moich rodziców.
Pisałam e -meila do sprzedającego bo nie dostałam nr paczki , żeby móc ją śledzić.
Odpisał , ze nada w poniedziałek ( kurier ma być z InPost) .
Moje pytanie dziewczyny , które już zamawiały kiedy mogę spodziewać się paczuszki bo mój M będzie w PL do wtorku.
Proszę o odpowiedź .Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 19:58
Laura
-
o co do wypadania to też masakra Zaczęło się w tym cyklu co w ciążę zaszłam, a w ciąży przetłuszczanie doszło
Włosów nie mam obecnie długich, do pół łopatek tylko.
W pierwszej ciąży to włosy były cud, miód i orzeszki W tych poronionych też były dobre, nie przetłuszczały się tak.
No nic, mam nadzieję, że się poprawi z czasem12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
-
nick nieaktualny
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Jeśli faktycznie nada w poniedziałek kurierem, to we wtorek powinna byc
A85K lubi tę wiadomość
syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
Ja ciążowe 46 mam z H&M a czy są większe nie wiem...są takie rozcigliwe, że nawet teraz je wcisnę na siłę mimo, że mam 48/50 ...ciążowe rzeczy kupuję w ciuchu...tam widziałam i mega kosmiczne rozmiary ponad 60!!! nawet nie umie tego przeliczyć...bo skoro 20 to nasze 48 to 38 to ile? lub w ogóle kupuję większe rozmiary ciuchów oversize...ale te też w ciuchu...bo w większości sklepów ubrania kończą sie na małym 46 ...za miesiąc ma ślub u koleżanki...i nie wiem co na siebie włożę...dokładnie rok temu u koleżanki mialam sukienkę w rozmiarze 44...ahhheditchen lubi tę wiadomość
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
Szczesliwa_mamusia wrote:To rzeczywiście słodko. No mój jeszcze
nie gada do brzucha, ale zauważyłam że jak kładziemy się spać, to po cichu sie podnosi i głaszcze, i całuje mi brzuch. Myślę, że się rozczuli jak pójdzie na usg
Moze to faktycznie kwestia USG. Moj juz byl i widzial 0.5 cm kijanke i pulsujacy punkcik.
Ja wlasnie mam z wlosami luksus - wolnoej sie tłuszcza i zaczely roznac jak glupie. Ale za to cerę mam paskudnaA85K lubi tę wiadomość
-
Szczęśliwa_mamusia I majamia dziękuje za odpowiedź
Ja zamówiłam przed godz.14 potem napisałam e-meila a po 17 dostałam odpowiedź , że w poniedziałek nada ( sprzedawcą jest e -Storenet z Olsztyna a paczka ma być wysłana do Wałbrzycha ).
Czyli wtorek - środa mój M będzie na mnie wściekły , że będzie musiał czekać na paczkę .
Już nie mogę się doczekać kiedy go wypróbujęLaura