Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA85K- powkurza się i mu przejdzie. Dasz posłuchać serduszka, to już w ogóle mu minie. Napisz do sprzedawcy, że zależy Ci na szybkiej dostawie i prosisz o wysyłkę w poniedziałek rano. Może się uda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 20:35
A85K lubi tę wiadomość
-
Właśnie odnośnie ciuchów wczoraj kupiłam sukienkę na impreze w czerwcu w mojej rodzinie
podobała mi się ona na modelce, widać że modelka nie z tych szczupłych, bo nie raz pisze 54 a modelka chudzinka ;/ i potem kupujesz i wyglądasz w kiecce jak straszydło. A tutaj cud miód i orzeszki, no same zobaczcie. Ja wybrałam również srebrną, była do wyboru jeszcze czarna i bordowa.
kupiona na allegro za 209 zł plus kurier 15 złeditchen, magdzia26, A85K, Wachciowa, Tizzi, Jooozefka, Nola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Co do wagi ja dzisiaj przeczytałam u mamyginekolog że kobieta która ma BMI 30 i wyżej ( ja mam 30) nie powinna ani kg przytyć w ciazy...
nie wiem czy to osiągalne ja co prawda mam jedzeniowstret i slodyczowstret na razie ale ciazko mi uwierzyć że jedząc normalnie można nie przytyć nic w ciazy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 21:30
-
A ja tez sie pochwale jak juz jestesmy przy ciuchach ze kupilam na zalando plaszcz ciazowy. Nie planowalam tego ale mial taka cene ze az mi szkoda bylo nie brac.
No same zobaczcie za 125 zikobede miala w czym na wszystkich swietych jechac. https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8f6037b5c5ec.png
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 21:32
magdzia26, A85K, Lady Savage, Wachciowa, Nola lubią tę wiadomość
-
magdzia26 wrote:Co do wagi ja dzisiaj przeczytałam u mamyginekolog że kobieta która ma BMI 30 i wyżej ( ja mam 30) nie powinna ani kg przytyć w ciazy...
nie wiem czy to osiągalne ja co prawda mam jedzeniowstret i slodyczowstret na razie ale ciazko mi uwierzyć że jedząc normalnie można nie przytyć nic w ciazy...
Mamaginekolog twierdzila tez ze otyle kobiety maja mniejsza szanse na porod naturalny.... moja lekarka stwierdzila ze jak pracuje to takiej zaleznosci nie zauwazyla.... jasne fajnie jest schudnac podczas ciazy ale bez przesady.editchen lubi tę wiadomość
-
magdzia26 wrote:Co do wagi ja dzisiaj przeczytałam u mamyginekolog że kobieta która ma BMI 30 i wyżej ( ja mam 30) nie powinna ani kg przytyć w ciazy...
mi nic takiego ginekolog nie powiedział. czytałam w 1 źródle, ze w takim przypadku do 7kg, w innym (podręcznik położnictwa) - do 11kg.
na chłopską logikę - nie da się nie przytyć. sama woda, która sie zatrzymuje, waga dziecka etc. to jesli miałoby się w ogóle nie przybrać na wadze, to oznaczałoby, że trzeba w ciąży schudnąć...
ja już pisałam, że ostatnio zjechały mi 3 kg ale nie sądzę, żeby to była stała tendencja...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 21:35
-
Szczesliwa_mamusia wrote:A85K- powkurza się i mu przejdzie. Dasz posłuchać serduszka, to już w ogóle mu minie. Napisz do sprzedawcy, że zależy Ci na szybkiej dostawie i prosisz o wysyłkę w poniedziałek rano. Może się uda
Na pewno się wkurzy ale bardzo mi zależy , żeby posłuchać serduszka maleństwa tak na spokojnie w domu bo to coś pięknego
Może napisze ale nie wiem czy tak można ...bo może oni mają stałe godziny gdzie nadają.Laura
-
editchen lubi tę wiadomość
-
mycha91 wrote:Mamaginekolog twierdzila tez ze otyle kobiety maja mniejsza szanse na porod naturalny.... moja lekarka stwierdzila ze jak pracuje to takiej zaleznosci nie zauwazyla.... jasne fajnie jest schudnac podczas ciazy ale bez przesady.
-
magdzia26 wrote:W pierwszej ciąży miałam BMI 27 jadłam też niewiele a i tak przytyłam 10 kg a w ostatnich dwóch tygodniach spuchlam jeszcze 5 kg ale wychodząc że szpitala miałam tylko 5 kg na plusie względem wagi sprzed ciazy...
ja przytyłam z zuzą 24 kg, ale 2 godziny po porodzie poszłam się zważyć i miałam 16 kg mniejnie wiem jaki cudem, mała miała 3180 a reszta? 13kg to wody płodowe i łóżysko? Nie chciało mi się w to wierzyć, ale jak byk dzień przed porodem 120 kg, a po porodzie 104 kg.
A85K, editchen lubią tę wiadomość
-
Mamaginekolog niestety chwilami zachowuje sie jak typowa blond pindzia. Jej uprzedzenia co do osob z waga wieksza niz jej wlasna sa bardzo widoczne i noestety wielokrotnie nie maja nic wspolnego z troska lekarza.
magdzia26, A85K, agii81, editchen lubią tę wiadomość
-
albo to
dziewczyny są takie fajne bluzeczki mi się podoba nr13,14,15,17...wszystkie są fajne
http://allegro.pl/koszulka-ciazowa-koszulki-ciazowe-z-nadrukiem-hit-i5252133103.html?reco_id=0533fb9a-3298-11e7-b045-6c3be5bbb2d8Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 22:14
Laura
-
Mnie najbardziej w ciąży denerwowało: a urodziłaś już? Człowiek już chciał urodził, mył okna, seksił się, kobieta jest strasznie wyczerpana pod koniec ciąży, i naprawde jedynie czego chce to urodzić już, a tu naokoło wszyscy, urodziłaś już, rodzisz? Jesteś w szpitalu? Urodziłaś już ;/ i tak na okrągło. Dzień w dzień masę sms czy urodziłam.
-
nick nieaktualnyMycha dokldnie tez to zauwazylam tzn z mamaginekolog.
Moja diabetolog powiedziala ze mimo mojego bmi37 ciaz to absolutnie nie jest czas na odchudzanie i mam sie nastawic na ok 1 kg na msc. Ale poki nie ma ketonow w moczu mimo spadku wagi nie bedzie sie czepiac.
Ja mam schiza z ta cmv. Boje sie wychodzic i boje sie ze syn mi to z przedszkola przyniesieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2017, 22:34