Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Missjust wrote:Cześć. Dziewczyny. Ja dzisiaj kończę 8 tydzień i od jutra startuje z 9tym. Do pracy chodzę i mam twarde postanowienie chodzić do samego końca, ale tak mnie dzisiaj od 14 głową boli że zwątpiłam we wszystko żebym chociaż apetyt miała, a to każdy kęs stoi mi w gardle. Mąż gotuje Coraz to bardziej wymyślne, żeby tylko mi dogodzić a mi ledwo przez gardło przechodzi. Samopoczucie dzisiaj fatalne. A myślałam że wcześniej się kiepsko czułam. O ja naiwna, może być jeszcze znacznie gorzej. Rozważam co najwyżej skrócenie sobie czasu pracy do 6-7 godzin dziennie.
Nie pamiętam kto pytał ale dzielo na bank nie liczy się do zasiłku, a zlecenie tylko pod warunkiem , że były płacone składki społeczne, w tym dobrowolna chorobowa. Ale wtedy musiałabyś zwolnienia nosić też w miejsce gdzie masz zlecenie. Znając życie jak masz etat to pozostałe zlecenia są tylko ze składka zdrowotną. Mniej zachodu więcej kasy.
W pracy jest Ok tak do około 13.00 potem jest już co raz gorzejhttps://www.maluchy.pl/li-73179.png -
nick nieaktualnyJula911 wrote:A czego przyczyna najczesciej sa takie sytuacje? Poprzednio puste jajo plodowe, teraz ciaza obumarla...
-
Jula tak mi przykro
Ja w pracy nawet wytrzymuje ale wracam dosc zmeczona a mam prace biurowa. Dzis po pracy przespalam cale popludnie, obudzilam sie glodna i o malo nie skonczylo sie nad porcelana, ale wmusilam w siebie jajecznice i troche mi lepiej. W sumie to nawet lepiej ze moje mdlosci sa wieczorne bo z porannymi to nie wiem jak bym pracowala.Synuś
-
Jula - przykro mi
Cóż, przyczyn może być wiele, czasem można zrobić mnóstwo badań a i tak nic nie wyjdzie. Może być coś z krzepliwością (trombofilia, APS), może coś z immunologii (temat rzeka w sumie), może być jakaś utajona infekcja (mycoplasma, ureaplasma i chlamydia - na to ważne aby zrobić wymaz z pochwy/kanału szyjki macicy, a nie z krwi to robić), mogą być bakterie w nasieniu, może akurat nieprawidłowa komórka się trafiła...
Warto znaleźć "mądrego" lekarza, który będzie potrafił ogarnąć temat.
Po dwóch poronieniach należy wam się skierowanie do poradni genetycznej, dla ciebie może wypisać ginekolog (tylko żeby to na nfz było skierowanie a nie od prywatnego) lub od razu rodzinny i dla ciebie i dla męża/partnera. Terminy bywają kosmiczne, ale warto podzwonić, czasem nawet w ciągu 2 miesięcy można załatwić badanie kariotypów (i zazwyczaj chyba badają też V-leiden i mthfr przy tym).
Trzymaj się
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jula911 bardzo mi przykro myślałam że już żadnej z nas nie spotka ten koszmar, a jednak jeszcze na Ciebie trafiło jesteś już po zabiegu? mam nadzieję że masz wsparcie kogoś bliskiego i że następna ciąża będzie zdrowa i donoszona
-
Jula- bardzo mi przykro. Wyobrażam sobie, że musi Ci być potwornie ciężko, ale musisz być silna.
Co do bólu głowy właśnie się zastanawiam czy nie ma na to wpływu niskie ciśnienie. Przybieram się żeby zacząć pić znów kawę, bo wcześniej bez tego nie funkcjonowałam, ale co zrobię podejscie to mi jakoś kwasem wali i nigdy nie skończę. U mnie też ciśnienie 100/60 bywa i niższe, no ale ja całe życie mam ekstremalnie niskie ciśnienie. Najniższe jakie miałam to 74/46 i ciotka która mi mierzyła, pielęgniarka zapytała jakim cudem ja jeszcze dycham -
Pobiłam też dzisiaj wszelkie rekordy. Przyszłam z pracy 16.30, do 17 byłam po obiedzie i od razu do łóżka. Spałam do... teraz 1.00 i położyłam się spać i coś czuję że nie będe miała problemów z zaśnięciem
Pamiętacie kiedyś pisałyście o intensywnie pachnącym a raczej śmierdzacym moczu. Dziś też tak miałam, ale mój małż wyczytał, że tak się dzieje po szparagach, bo rzeczywiście dzisiaj jedliśmy, może Wy ostatnio też byłyście po szparagch? Aż w oczy szczypie -
Missjust wrote:Pobiłam też dzisiaj wszelkie rekordy. Przyszłam z pracy 16.30, do 17 byłam po obiedzie i od razu do łóżka. Spałam do... teraz 1.00 i położyłam się spać i coś czuję że nie będe miała problemów z zaśnięciem
Pamiętacie kiedyś pisałyście o intensywnie pachnącym a raczej śmierdzacym moczu. Dziś też tak miałam, ale mój małż wyczytał, że tak się dzieje po szparagach, bo rzeczywiście dzisiaj jedliśmy, może Wy ostatnio też byłyście po szparagch? Aż w oczy szczypie
Ja wlasnie nie bylam po szparagach ale to chyba kwestia kwasu w pozywieniuMissjust lubi tę wiadomość
-
Chicken - chyba skończone 13 tygodni a więc 13t0d czy 13t4d to koniec I trymestru
Gratulacje kolejnych tygodni
Nie zwracam uwagi na zapach moczu... Nie wącham bo mi niedobrze12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016