Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ostatnio Wam pisalam o moich problemach z TZem.
Wyjasnilismy sobie wszystko, powiedzialam raz jeszcze na spokojnie, ze taie zostawienie mnie mi nie pasuje i chce z nim spedzac wiecej czasu. Chyba zrozumial. Zobaczymy jak to bedzie dalej
No widze poprawe, ze stara sie zaangazowac . Dzis mi napisal, zebym sie nie marwtila bo z naszym dzieckiem jest na pewno wszysko w porzadku
Zrobilo mi sie milo.
Lady Savage, ja nawet nie zwracam dzis uwagi na pogode. Mam dzis wolne od etatu i siedze z PC na kolanach i wkonuje swoja "weekednowa" robote-obrabiam zdjecia.
A tak swoja droga. ZUS liczy srednia z zarobkow tylko na etacie do macierzynskiego? Czy umowy zlecenie i o dzielo tez sie licza?editchen lubi tę wiadomość
-
zapachmalin wrote:Ja mam nadczynność więc nie do końca w temacie ale mam pytanie, leczysz się w pl? Ja w pierwszej ciąży tez usłyszałam że kilka miesięcy na wizytę musze czekać a prywatnie tez dość długo... i okazuje się, że nie do końca. Wg prawa kobieta w ciąży musi zostać przyjęta w ciągu dwóch tygodni na pierwszą wizytę jeśli się leczy bądź ma skierowanie np od rodzinnego. I potem przez całą ciążę pozostaje pod opieką endo. Ja miałam co 2 tygodnie wizyty przez całe 9 miesięcy. Także wystarczy ze załatwisz sobie skierowanie a potem dzwoniąc na NFZ powiesz ze jesteś w ciąży i wtedy muszą znaleźć Ci termin. Pamiętam jak ja na to narzekłam lekarce (poszłam prywatnie a ona załatwiła mi wizytę u swojej znajomej na fundusz) a ona na to że jakbym miała czekać tyle czasu to zdążyłabym urodzić, poza tym w ciąży konieczne są częste wizyty i to kosztuje naprawdę mnóstwo kasy. Także udało się zadzwonić lekarka powiedziała, że za 3 dni i potem już byłam rejestrowana co 2 tyg.
Oczywiście to tylko rada
O prosze. Dobrze wiedzieć. Tylko musze iść najpierw do rodzinnego po skierowanie i sprobuje panstwowo. Do tej pory bylam 2 razy prywatnie.
-
Co do kwoty tak zdecydowaliśmy z mężem to jej pierwszy telefon i myślę że szybko drugiego nie dostanie więc chciałabym żeby jednak trochę jej posłużył
a raczej nie jest to dziewczynka z tych co siedzą w tablecie czy telefonie non stop bo po pierwsze rodzice jej nie pozwalają po drugie mnóstwo czasu spędza na dworze . Do tego o niczym innym nie marzy jak o własnym telefonie...
-
Cokolwiek nie kupisz polecam kupic dobre etui do telefonu bo obecnie cokolwiek bys nie miala, jak upadnie to szczscie zdecyduje czy telefon sie potlucze czy nie
Dobre etui niweluje upadki
Ja od kilku lat kupuje etui firmy Spiegen i jestem bardzo zadowolonamagdzia26, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylolapola wrote:zazwyczaj same sie niepotrzebnie nakręcamy. Większość różnych spraw jednak kończy sie dobrze:)i tak ma byc!!
-
Witam się w 8 tyg jeszcze tylko 3 dni do mojej wizyty .
Powodzenia na wizytach dziewczyny , będzie dobrzeAztoria, Szczesliwa_mamusia, majamia, Lady Savage, magdzia26, Wachciowa, Tizzi lubią tę wiadomość
-
cześć
umówiłam badania prenatalne na 20.05. wtedy będzie 11t 6d, ale to był jedyny możliwy termin wszystkie inne pozajmowane... no zobaczymygdyby nie skierowanie to nie poszlabym ale lekarz mówił że to po prostu takie dokładniejsze usg.
no i spędzam kolejny dzień senna w domu. dziewczyny pracujące podziwiam że dajecie radę chodzić do pracy. u mnie przy tak silnych porannych mdłościach mogę zapomnieć o wyjściu przed dom a co dopiero do pracy
ciekawe czy z tym śniegiem jutro to prawda ? :<Wachciowa lubi tę wiadomość
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Wiadomość dla forumowych cioteczek:
"Mam już 6mm i bije mi serduszko"zapachmalin, Alxawl, nesairah, A85K, Lady Savage, magdzia26, Wachciowa, kaka470, emilydread, fema86, Jacqueline, Aztoria, Mamabyc3, Amus87, Szczesliwa_mamusia, Jooozefka, migiem, Sunshine_111, Tizzi lubią tę wiadomość
-
Alxawl wrote:cześć
umówiłam badania prenatalne na 20.05. wtedy będzie 11t 6d, ale to był jedyny możliwy termin wszystkie inne pozajmowane... no zobaczymygdyby nie skierowanie to nie poszlabym ale lekarz mówił że to po prostu takie dokładniejsze usg.
no i spędzam kolejny dzień senna w domu. dziewczyny pracujące podziwiam że dajecie radę chodzić do pracy. u mnie przy tak silnych porannych mdłościach mogę zapomnieć o wyjściu przed dom a co dopiero do pracy
ciekawe czy z tym śniegiem jutro to prawda ? :<