X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • chicken Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio Wam pisalam o moich problemach z TZem.
    Wyjasnilismy sobie wszystko, powiedzialam raz jeszcze na spokojnie, ze taie zostawienie mnie mi nie pasuje i chce z nim spedzac wiecej czasu. Chyba zrozumial. Zobaczymy jak to bedzie dalej
    No widze poprawe, ze stara sie zaangazowac . Dzis mi napisal, zebym sie nie marwtila bo z naszym dzieckiem jest na pewno wszysko w porzadku :)
    Zrobilo mi sie milo.

Lady Savage, ja nawet nie zwracam dzis uwagi na pogode. Mam dzis wolne od etatu i siedze z PC na kolanach i wkonuje swoja "weekednowa" robote-obrabiam zdjecia.

A tak swoja droga. ZUS liczy srednia z zarobkow tylko na etacie do macierzynskiego? Czy umowy zlecenie i o dzielo tez sie licza?

editchen lubi tę wiadomość

geeky-2017-12-12.jpg
  • lolapola Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Ja mam nadczynność więc nie do końca w temacie ale mam pytanie, leczysz się w pl? Ja w pierwszej ciąży tez usłyszałam że kilka miesięcy na wizytę musze czekać a prywatnie tez dość długo... i okazuje się, że nie do końca. Wg prawa kobieta w ciąży musi zostać przyjęta w ciągu dwóch tygodni na pierwszą wizytę jeśli się leczy bądź ma skierowanie np od rodzinnego. I potem przez całą ciążę pozostaje pod opieką endo. Ja miałam co 2 tygodnie wizyty przez całe 9 miesięcy. Także wystarczy ze załatwisz sobie skierowanie a potem dzwoniąc na NFZ powiesz ze jesteś w ciąży i wtedy muszą znaleźć Ci termin. Pamiętam jak ja na to narzekłam lekarce (poszłam prywatnie a ona załatwiła mi wizytę u swojej znajomej na fundusz) a ona na to że jakbym miała czekać tyle czasu to zdążyłabym urodzić, poza tym w ciąży konieczne są częste wizyty i to kosztuje naprawdę mnóstwo kasy. Także udało się zadzwonić lekarka powiedziała, że za 3 dni i potem już byłam rejestrowana co 2 tyg.
    Oczywiście to tylko rada ;)

O prosze. Dobrze wiedzieć. Tylko musze iść najpierw do rodzinnego po skierowanie i sprobuje panstwowo. Do tej pory bylam 2 razy prywatnie.

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wszystkie rady :) każda z nich jest dla mnie bardzo pomocna :*

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kwoty tak zdecydowaliśmy z mężem to jej pierwszy telefon i myślę że szybko drugiego nie dostanie więc chciałabym żeby jednak trochę jej posłużył ;) a raczej nie jest to dziewczynka z tych co siedzą w tablecie czy telefonie non stop bo po pierwsze rodzice jej nie pozwalają po drugie mnóstwo czasu spędza na dworze . Do tego o niczym innym nie marzy jak o własnym telefonie...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • chicken Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cokolwiek nie kupisz polecam kupic dobre etui do telefonu bo obecnie cokolwiek bys nie miala, jak upadnie to szczscie zdecyduje czy telefon sie potlucze czy nie :)
    Dobre etui niweluje upadki
    Ja od kilku lat kupuje etui firmy Spiegen i jestem bardzo zadowolona :)

magdzia26, Lady Savage lubią tę wiadomość

geeky-2017-12-12.jpg
  • A85K Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny.

Chicken powodzenia na dzisiejszej wizycie :-)

Moim zdaniem jeśli chodzi o komunie to każdy daje ile może...wiadomo chrzestni muszą się bardziej postarać bo ich rola zobowiązuje .

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia kup koniecznie szklo pancerne i.naklejcie na telefon. Telefon jak spadnie, ekran sie nie stlucze. Polecam to z calego serca, teraz jak mam nowy tekefon to pierwsze co to kupuje szklo pancerne.

magdzia26, zapachmalin, A85K lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to szkło to na pewno kupimy od razu a futerał to chyba wybór zostawię jej żeby mogła zdecydować jaki chce

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • chicken Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko! Stresuje sie jakbym szla na egzamin!!!

geeky-2017-12-12.jpg
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Matko! Stresuje sie jakbym szla na egzamin!!!

Spokojnie, też tak miałam. Będzie dobrze :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam dziś na usg piersi i jest wszystko ok

A85K, Wachciowa, Aztoria, kaka470, magdzia26, Sunshine_111, Tizzi lubią tę wiadomość

• lolapola Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    A ja byłam dziś na usg piersi i jest wszystko ok
    zazwyczaj same sie niepotrzebnie nakręcamy. Większość różnych spraw jednak kończy sie dobrze:)i tak ma byc!!:)

A85K, Szczesliwa_mamusia, Zołzimagic lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolapola wrote:
    zazwyczaj same sie niepotrzebnie nakręcamy. Większość różnych spraw jednak kończy sie dobrze:)i tak ma byc!!:)
    A tu jakiś dziwnych złych przeczucie nie miałam. Lekarz zlecił, bo robiłam dawno, więc dla świętego spokoju poszłam zgodnie zwytycznymi. Czekam teraz w szpitalu na wynik nieszczęsnej biopsja, która robiłam na diagnostyce będąc już w ciąży. Tutaj jestem bardzo ciekawa co wyszło

• kaka470 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 8 tyg jeszcze tylko 3 dni do mojej wizyty .
    Powodzenia na wizytach dziewczyny , będzie dobrze :-)

Aztoria, Szczesliwa_mamusia, majamia, Lady Savage, magdzia26, Wachciowa, Tizzi lubią tę wiadomość

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć
    umówiłam badania prenatalne na 20.05. wtedy będzie 11t 6d, ale to był jedyny możliwy termin wszystkie inne pozajmowane... no zobaczymy :) gdyby nie skierowanie to nie poszlabym ale lekarz mówił że to po prostu takie dokładniejsze usg.
    no i spędzam kolejny dzień senna w domu. dziewczyny pracujące podziwiam że dajecie radę chodzić do pracy. u mnie przy tak silnych porannych mdłościach mogę zapomnieć o wyjściu przed dom a co dopiero do pracy :/
    ciekawe czy z tym śniegiem jutro to prawda ? :<

Wachciowa lubi tę wiadomość

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość dla forumowych cioteczek:
    "Mam już 6mm i bije mi serduszko" <3

zapachmalin, Alxawl, nesairah, A85K, Lady Savage, magdzia26, Wachciowa, kaka470, emilydread, fema86, Jacqueline, Aztoria, Mamabyc3, Amus87, Szczesliwa_mamusia, Jooozefka, migiem, Sunshine_111, Tizzi lubią tę wiadomość

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka93 wrote:
    Wiadomość dla forumowych cioteczek:
    "Mam już 6mm i bije mi serduszko" <3

Super Martuś mam nadzieję, że ja w czwartek przyniosę równie dobre wieści ;) <3

Lady Savage, belle_maman88, Marteczka93 lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:
    cześć
    umówiłam badania prenatalne na 20.05. wtedy będzie 11t 6d, ale to był jedyny możliwy termin wszystkie inne pozajmowane... no zobaczymy :) gdyby nie skierowanie to nie poszlabym ale lekarz mówił że to po prostu takie dokładniejsze usg.
    no i spędzam kolejny dzień senna w domu. dziewczyny pracujące podziwiam że dajecie radę chodzić do pracy. u mnie przy tak silnych porannych mdłościach mogę zapomnieć o wyjściu przed dom a co dopiero do pracy :/
    ciekawe czy z tym śniegiem jutro to prawda ? :<
    a gdzie ma sypać?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    przyniesiesz :)

zapachmalin lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • belle_maman88 Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Mamy wizytę tego samego dnia:) ja na 15 :) oby to był cudowny dzień dla nas

zapachmalin lubi tę wiadomość

belle_maman88
    2nn3flw1hqf6daru.png

bl9ccwa15ywuhbhd.png
‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ