X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie myślałam nad tym samsungiem J5 bo też zależy mi żeby nie był czarny tylko biały albo srebrny/zloty... a ten huawei P9 nie za poważny jak dla dziewczynki w takim wieku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 11:03

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pomogę nie znam sięna telefonach, wiem jedno ten mój dotykowy Asus mnie wkurza niemiłosiernie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    No właśnie myślałam nad tym samsungiem J5 bo też zależy mi żeby nie był czarny tylko biały albo srebrny/zloty... a ten huawei P9 nie za poważny jak dla dziewczynki w takim wieku?

Ja mam huawei P9 lite i sprawdza się super :) Bardzo jestem z niego zadowolona.

magdzia26 lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja mam od 4 lat ten sam blacberry bo na smartfona nie jestem w stanie się przerzucić :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • chicken Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Chicken dziękuję :)
    Nam w media expert polecali
    LG K8
    HTC 630
    Myślałam o tym samsungu A3 ale on za mały podobno młodzież woli większe telefony więc szukam z przekątna 5-5,5 cali...
    LG nie lubie. HTC kiedys mialam i tez mi nie przypadl do gustu. Juz nie mowiac ze HTC bankrutuje i malo sie liczy na rynku.
    U mnie w rodzinie wiekszosc ma Samsungi i wszyscy sa zadowoleni. Lacznie ze mna. Tesciowa ma J5 i tez jest ok Fakt ze zdjec nie robi rewelacyjnych no ale to nie jest telefon wysokich lotow.
    Jesli chodzi o zdjecia, szybkosc telefonu itd to mysle ze Huwei bylby najlepszy ;)

Spojrzalam na tego LG ktorego ci polecali. On ma tylko 8gb wbudowanej pamieci... Niby mozna rozbudowac pamiec o karty ale trzeba pamietac ze karty trzeba kupowac szybkie/drogie bo inaczej telefon strasznie zamula.
    Ten HTC juz lepszy. Ma 2gb ramu i 16b wbudowanej pamieci. Al znowu bateryjka leciwa. bedzie krotko trzymal na baterii

geeky-2017-12-12.jpg
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzyłam w mediamarkcie ten P9 lite biały 999 zł kosztuje więc się mieści w naszych założeniach cenowych...ehhh jutro jadę i muszę się na coś zdecydowac

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia zobacz sobie huawei y625 mimo, że jest super tani (koło 100euro) to naprawdę zajebisty i ja byłam mega zadowolona. Teraz co prawda mam galaxy s5 ale to dlatego że okazja była :D Umówmy się takie dziecko 10letnie ma w nosie parametry ważne żeby net śmigał, gry działały, dobre foty strzelał i ekran był spory- 5 cali ma. ;) także ogólnie polecam. Choć oczywiście dla niektórych wydaje się pewnie tanią tandetą. ;)

• chicken Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Patrzyłam w mediamarkcie ten P9 lite biały 999 zł kosztuje więc się mieści w naszych założeniach cenowych...ehhh jutro jadę i muszę się na coś zdecydowac
    To jeszcze ci powiem ze ten Huawei jako jedyny ma wyswietlacz full hd z tej calej stawki :) Ekran IPS czyli niezle odwzorowani ekolrow. Robi bardzo ladne zdjecia i mozna go zakktualizowac do nowego Androida 7.0.
    Ale.. jesli chrzesnica ma sie wstydzic pokazac chinczyka to tez trzeba to wziac pod uwage.
    Chociaz te telefony teaz sa bardzo u nas reklamowane przez Lewandowskiego itd wiec mysle, ze az tak nie bedzie :)

geeky-2017-12-12.jpg
  • migiem Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

ja również cały czas Was czytam mimo że rzadko piszę, bo niezbyt dobrze się ostatnio czułam i spędzałam większość czasu z dala od komputera :) na fb nie dołączę bo nie mam konta :)

JaKa bardzo mi przykro że straciłaś swoje maleństwo :( wierzę że szybko znów będziesz mogła cieszyć się ciążą i tym razem wszystko będzie już dobrze. Napisz czasem co u Ciebie słychać. życzę Ci żebyś już niebawem wróciła na różową stronę.

svchgox1y0oxjq1r.png
    najbliższa wizyta 11.05 :)
  • chicken Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Magdzia zobacz sobie huawei y625 mimo, że jest super tani (koło 100euro) to naprawdę zajebisty i ja byłam mega zadowolona. Teraz co prawda mam galaxy s5 ale to dlatego że okazja była :D Umówmy się takie dziecko 10letnie ma w nosie parametry ważne żeby net śmigał, gry działały, dobre foty strzelał i ekran był spory- 5 cali ma. ;) także ogólnie polecam. Choć oczywiście dla niektórych wydaje się pewnie tanią tandetą. ;)
    Ale zbey gry smigaly to musisz miec szybki telfon bo inaczej beda sie ciely albo po prostu nie odpala :D
    Szybkosc otwierania stron tez zalezy od parametrow telefonu :)

Galaxy S5 mialam wcesniej. Przyzwoity telefon, tylko juz mnie wkurzalo ze zaczal zamulac i byl dosc wolny. Dlatego wymienilam na nowszy model.
    Ja w gry na teleofnie nie gram wcale ale jednak intensywnie uzytkuje neta (wlasciwie w domu nie odpalam pc, chyba ze potrzebuje) i szystkie potrzebne aplikacje mam tez w telefonie, lacznie z obsluga banku. Wiec wolny telefon to slaby telefon :)

geeky-2017-12-12.jpg
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Ale zbey gry smigaly to musisz miec szybki telfon bo inaczej beda sie ciely albo po prostu nie odpala :D
    Szybkosc otwierania stron tez zalezy od parametrow telefonu :)

Galaxy S5 mialam wcesniej. Przyzwoity telefon, tylko juz mnie wkurzalo ze zaczal zamulac i byl dosc wolny. Dlatego wymienilam na nowszy model.
    Ja w gry na teleofnie nie gram wcale ale jednak intensywnie uzytkuje neta (wlasciwie w domu nie odpalam pc, chyba ze potrzebuje) i szystkie potrzebne aplikacje mam tez w telefonie, lacznie z obsluga banku. Wiec wolny telefon to slaby telefon :)
    Ja mam galaxy 5neo i jestem zadowolona używałam jakieś 1,5roku. Mi akurat nie muli ale może że to na nowsza generacja neo:) nie wiem jak sama 5 działa.

• chicken Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybkie porownanie P9 Leit do tego co proponuje zapachmail:
    huawei y625 - szczegolowosc ekranu bardzo slaba w porownaniu do P9 lite.
    Y625- 196 ppi P9 lite-424 ppi
    rozdzielczosc ekranu w Y625 taka jak w komputerach 10 lat temu.
    Y625, pamiec w budowana 4gb, bateria 2000mAH, ram 1gb
    P9 lite- pamiec wbudowana 16gb, bateria 3000mAH, ram 2gb

Podsumowujac, P9 lite rozklada swojego mniejszego brata na lopatki. Wnioskuje zapachmalin, ze uzytkujesz telefon tylko do dzwonienia i smsoswanie,. Od czasu do czas odpalisz neta, ktory i tak chodzi wolno. Bateria jesli masz wlaczony net caly czas nie wystarczy ci na caly dzien.
    Mysle, ze to byloby irytujacego dla dziecka.
    No ale jak kto woli.

Sluchajcie, wszystko zalezy DO CZEGO chcecie uzywac telefonu... Ile rzeczy na nim instalowac, ile zdjec robic. Ile siedziec w necie a ile grac. To wszystko ma swoje odzwierciedlenie w telefonie, ktory bylby odpowiedni dla Was.
    Jak ktos nie bawi sie telefonem za bardzo to i najtansza zabawka wystarczy.

Obecne aplikacje typu facebook czy messanger sa bardzo pradozerne i pamieciozerne. Obecne dzieci/nastolatki pewnie z tego korzystaja i telefon z mala bateria bedzie ciagle wołał do gniazdka. Wiem jak to jest u mnie, Mam niby jeden z najzdroszych telefonow na rynku ale jak zalacze mu internet na caly dzien i bedzie dzialam FB i messanger to ledwo mi starcza pradu do konca dnia... Juz nie mowiac jak WIELKIE sa akualizacje tych aplikacji. W moment zapelni sie pamiec telefonu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 11:41

geeky-2017-12-12.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam huaweii y6 II i jestem mega zadowlona duzy wyswietlacz szybko chodzi

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Szybkie porownanie P9 Leit do tego co proponuje zapachmail:
    huawei y625 - szczegolowosc ekranu bardzo slaba w porownaniu do P9 lite.
    Y625- 196 ppi P9 lite-424 ppi
    rozdzielczosc ekranu w Y625 taka jak w komputerach 10 lat temu.
    Y625, pamiec w budowana 4gb, bateria 2000mAH, ram 1gb
    P9 lite- pamiec wbudowana 16gb, bateria 3000mAH, ram 2gb

Podsumowujac, P9 lite rozklada swojego mniejszego brata na lopatki. Wnioskuje zapachmalin, ze uzytkujesz telefon tylko do dzwonienia i smsoswanie,. Od czasu do czas odpalisz neta, ktory i tak chodzi wolno. Bateria jesli masz wlaczony net caly czas nie wystarczy ci na caly dzien.
    Mysle, ze to byloby irytujacego dla dziecka.
    No ale jak kto woli.

Sluchajcie, wszystko zalezy DO CZEGO chcecie uzywac telefonu... Ile rzeczy na nim instalowac, ile zdjec robic. Ile siedziec w necie a ile grac. To wszystko ma swoje odzwierciedlenie w telefonie, ktory bylby odpowiedni dla Was.
    Jak ktos nie bawi sie telefonem za bardzo to i najtansza zabawka wystarczy.

Używam neta właściwie tylko w telefonie, wszystkie apki, bankowość,face a nawet oglądanie tv online. Także niestety- nie trafiłaś. Siłą rzeczy telefon będzie słabszy niż ten wart 1000 złotych ale jeśli uważasz ze 10latka potrzebuje niewiadomo czego to twoja sprawa. Aczkolwiek telefon miałam właściwie cały czas w użyciu i nie uważam żeby był niewiadomo jaki wolny lub do dupy. W każdym razie tak jak stwierdziłaś wczesniej- jesteś gadżeciarą więc na bank znasz się lepiej. Ja wypowiedziałam się na podstawie własnych obserwacji- laika. I jeszcze jedno jesteś strasznie nie przyjemna. Ale zwale to na hormony ciążowe. Zdaje sobie sprawę ze ten cudowny p9 jest dużo lepszy- zaproponowałam rozwiązanie za 1/3 tej kwoty. NO ALE JAK KTO WOLI. ;) 8)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 11:41

• chicken Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego nieprzyjemna, Zapachmalin?
    Nie chcialam cie urazic. Porownuje tylko sucha specyfikacje w telefonach :)

Ja akurat mam tak, ze cokolwiek bym nie kupowala to sprawdzam specyfikacje i opinie i kupuje to co najlepsze (w moim zasiegu cenowym) na rynku istnieje. Skoro budzet jest do 1000zl to chcialam sie w tym zmiescic i podac najlepsze mozliwe rozwiazanie. To wszystko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 11:47

geeky-2017-12-12.jpg
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i okej-ja nie potrzebnie podałam swój typ. Uważam że można mieć coś dobrego za dużo mniejsza kwotę. Ale w sumie nie moja sprawa kto ile i na co wydaje- to miało być pomocne. Y625 był moim pierwszym smartfonem i jako taki całkiem dobrze dawał rade. Dobrze, że się znasz i fajnie, że służysz radą- Magdzia na pewno skorzysta.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 07:56

• chicken Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    No i okej-ja nie potrzebnie podałam swój typ. Uważam że można mieć coś dobrego za dużo mniejsza kwotę. Ale w sumie nie moja sprawa kto ile i na co wydaje- to miało być pomocne. Y625 był moim pierwszym smartfonem i jako taki całkiem dobrze dawał rade. Dobrze, że się znasz i fajnie, że służysz radą- Magdzia na pewno skorzysta.

Ja sama bym sie zastanawiala czy dla 10 latki kupowac telefon do 1000zl ale rozumiem, ze jako chrzestna mniej nie wypada...
    Jezcze raz powtorze-taki byl budzet, wiec do takiej kwoty telefon podalam.
    Nie urazaj sie ta glupia specyfikacja. To tylko telefony. :)

geeky-2017-12-12.jpg
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;/ ;/ ;/ ;/ mam ochotę zabić pogodę, wyszło słonko ubrałam Zuzę z uśmiechem na ryju, i doszłyśmy do końca ulicy i jak lunął deszcz do obie jesteśmy mokre. ;/Świruje w domu, mam dość siedzenia, wiem że nic z tym nie zrobię, ale kurde ;/ mam ochotę zostawić wszystko i uciec do Egiptu. Siedzienie w chałupie mnie dopija!

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko nie uraziłam się ;) Ja ewentualnie kupiłbym coś tańszego a resztę dała do koperty. ;) ale to może też niezbyt pasuje. No nic, nas czeka ten problem za rok- chrześnica małża ma komunie. Ale póki co mamy czas. ;)

‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ