Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie myślałam nad tym samsungiem J5 bo też zależy mi żeby nie był czarny tylko biały albo srebrny/zloty... a ten huawei P9 nie za poważny jak dla dziewczynki w takim wieku?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 11:03
-
magdzia26 wrote:No właśnie myślałam nad tym samsungiem J5 bo też zależy mi żeby nie był czarny tylko biały albo srebrny/zloty... a ten huawei P9 nie za poważny jak dla dziewczynki w takim wieku?
Ja mam huawei P9 lite i sprawdza się super Bardzo jestem z niego zadowolona.magdzia26 lubi tę wiadomość
-
magdzia26 wrote:Chicken dziękuję
Nam w media expert polecali
LG K8
HTC 630
Myślałam o tym samsungu A3 ale on za mały podobno młodzież woli większe telefony więc szukam z przekątna 5-5,5 cali...
U mnie w rodzinie wiekszosc ma Samsungi i wszyscy sa zadowoleni. Lacznie ze mna. Tesciowa ma J5 i tez jest ok Fakt ze zdjec nie robi rewelacyjnych no ale to nie jest telefon wysokich lotow.
Jesli chodzi o zdjecia, szybkosc telefonu itd to mysle ze Huwei bylby najlepszy
Spojrzalam na tego LG ktorego ci polecali. On ma tylko 8gb wbudowanej pamieci... Niby mozna rozbudowac pamiec o karty ale trzeba pamietac ze karty trzeba kupowac szybkie/drogie bo inaczej telefon strasznie zamula.
Ten HTC juz lepszy. Ma 2gb ramu i 16b wbudowanej pamieci. Al znowu bateryjka leciwa. bedzie krotko trzymal na baterii
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Magdzia zobacz sobie huawei y625 mimo, że jest super tani (koło 100euro) to naprawdę zajebisty i ja byłam mega zadowolona. Teraz co prawda mam galaxy s5 ale to dlatego że okazja była Umówmy się takie dziecko 10letnie ma w nosie parametry ważne żeby net śmigał, gry działały, dobre foty strzelał i ekran był spory- 5 cali ma. także ogólnie polecam. Choć oczywiście dla niektórych wydaje się pewnie tanią tandetą.
-
magdzia26 wrote:Patrzyłam w mediamarkcie ten P9 lite biały 999 zł kosztuje więc się mieści w naszych założeniach cenowych...ehhh jutro jadę i muszę się na coś zdecydowac
Ale.. jesli chrzesnica ma sie wstydzic pokazac chinczyka to tez trzeba to wziac pod uwage.
Chociaz te telefony teaz sa bardzo u nas reklamowane przez Lewandowskiego itd wiec mysle, ze az tak nie bedziemagdzia26 lubi tę wiadomość
-
hej
ja również cały czas Was czytam mimo że rzadko piszę, bo niezbyt dobrze się ostatnio czułam i spędzałam większość czasu z dala od komputera na fb nie dołączę bo nie mam konta
JaKa bardzo mi przykro że straciłaś swoje maleństwo wierzę że szybko znów będziesz mogła cieszyć się ciążą i tym razem wszystko będzie już dobrze. Napisz czasem co u Ciebie słychać. życzę Ci żebyś już niebawem wróciła na różową stronę.
-
zapachmalin wrote:Magdzia zobacz sobie huawei y625 mimo, że jest super tani (koło 100euro) to naprawdę zajebisty i ja byłam mega zadowolona. Teraz co prawda mam galaxy s5 ale to dlatego że okazja była Umówmy się takie dziecko 10letnie ma w nosie parametry ważne żeby net śmigał, gry działały, dobre foty strzelał i ekran był spory- 5 cali ma. także ogólnie polecam. Choć oczywiście dla niektórych wydaje się pewnie tanią tandetą.
Szybkosc otwierania stron tez zalezy od parametrow telefonu
Galaxy S5 mialam wcesniej. Przyzwoity telefon, tylko juz mnie wkurzalo ze zaczal zamulac i byl dosc wolny. Dlatego wymienilam na nowszy model.
Ja w gry na teleofnie nie gram wcale ale jednak intensywnie uzytkuje neta (wlasciwie w domu nie odpalam pc, chyba ze potrzebuje) i szystkie potrzebne aplikacje mam tez w telefonie, lacznie z obsluga banku. Wiec wolny telefon to slaby telefonmagdzia26 lubi tę wiadomość
-
chicken wrote:Ale zbey gry smigaly to musisz miec szybki telfon bo inaczej beda sie ciely albo po prostu nie odpala
Szybkosc otwierania stron tez zalezy od parametrow telefonu
Galaxy S5 mialam wcesniej. Przyzwoity telefon, tylko juz mnie wkurzalo ze zaczal zamulac i byl dosc wolny. Dlatego wymienilam na nowszy model.
Ja w gry na teleofnie nie gram wcale ale jednak intensywnie uzytkuje neta (wlasciwie w domu nie odpalam pc, chyba ze potrzebuje) i szystkie potrzebne aplikacje mam tez w telefonie, lacznie z obsluga banku. Wiec wolny telefon to slaby telefonmagdzia26 lubi tę wiadomość
-
Szybkie porownanie P9 Leit do tego co proponuje zapachmail:
huawei y625 - szczegolowosc ekranu bardzo slaba w porownaniu do P9 lite.
Y625- 196 ppi P9 lite-424 ppi
rozdzielczosc ekranu w Y625 taka jak w komputerach 10 lat temu.
Y625, pamiec w budowana 4gb, bateria 2000mAH, ram 1gb
P9 lite- pamiec wbudowana 16gb, bateria 3000mAH, ram 2gb
Podsumowujac, P9 lite rozklada swojego mniejszego brata na lopatki. Wnioskuje zapachmalin, ze uzytkujesz telefon tylko do dzwonienia i smsoswanie,. Od czasu do czas odpalisz neta, ktory i tak chodzi wolno. Bateria jesli masz wlaczony net caly czas nie wystarczy ci na caly dzien.
Mysle, ze to byloby irytujacego dla dziecka.
No ale jak kto woli.
Sluchajcie, wszystko zalezy DO CZEGO chcecie uzywac telefonu... Ile rzeczy na nim instalowac, ile zdjec robic. Ile siedziec w necie a ile grac. To wszystko ma swoje odzwierciedlenie w telefonie, ktory bylby odpowiedni dla Was.
Jak ktos nie bawi sie telefonem za bardzo to i najtansza zabawka wystarczy.
Obecne aplikacje typu facebook czy messanger sa bardzo pradozerne i pamieciozerne. Obecne dzieci/nastolatki pewnie z tego korzystaja i telefon z mala bateria bedzie ciagle wołał do gniazdka. Wiem jak to jest u mnie, Mam niby jeden z najzdroszych telefonow na rynku ale jak zalacze mu internet na caly dzien i bedzie dzialam FB i messanger to ledwo mi starcza pradu do konca dnia... Juz nie mowiac jak WIELKIE sa akualizacje tych aplikacji. W moment zapelni sie pamiec telefonu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 11:41
-
nick nieaktualny
-
chicken wrote:Szybkie porownanie P9 Leit do tego co proponuje zapachmail:
huawei y625 - szczegolowosc ekranu bardzo slaba w porownaniu do P9 lite.
Y625- 196 ppi P9 lite-424 ppi
rozdzielczosc ekranu w Y625 taka jak w komputerach 10 lat temu.
Y625, pamiec w budowana 4gb, bateria 2000mAH, ram 1gb
P9 lite- pamiec wbudowana 16gb, bateria 3000mAH, ram 2gb
Podsumowujac, P9 lite rozklada swojego mniejszego brata na lopatki. Wnioskuje zapachmalin, ze uzytkujesz telefon tylko do dzwonienia i smsoswanie,. Od czasu do czas odpalisz neta, ktory i tak chodzi wolno. Bateria jesli masz wlaczony net caly czas nie wystarczy ci na caly dzien.
Mysle, ze to byloby irytujacego dla dziecka.
No ale jak kto woli.
Sluchajcie, wszystko zalezy DO CZEGO chcecie uzywac telefonu... Ile rzeczy na nim instalowac, ile zdjec robic. Ile siedziec w necie a ile grac. To wszystko ma swoje odzwierciedlenie w telefonie, ktory bylby odpowiedni dla Was.
Jak ktos nie bawi sie telefonem za bardzo to i najtansza zabawka wystarczy.
Używam neta właściwie tylko w telefonie, wszystkie apki, bankowość,face a nawet oglądanie tv online. Także niestety- nie trafiłaś. Siłą rzeczy telefon będzie słabszy niż ten wart 1000 złotych ale jeśli uważasz ze 10latka potrzebuje niewiadomo czego to twoja sprawa. Aczkolwiek telefon miałam właściwie cały czas w użyciu i nie uważam żeby był niewiadomo jaki wolny lub do dupy. W każdym razie tak jak stwierdziłaś wczesniej- jesteś gadżeciarą więc na bank znasz się lepiej. Ja wypowiedziałam się na podstawie własnych obserwacji- laika. I jeszcze jedno jesteś strasznie nie przyjemna. Ale zwale to na hormony ciążowe. Zdaje sobie sprawę ze ten cudowny p9 jest dużo lepszy- zaproponowałam rozwiązanie za 1/3 tej kwoty. NO ALE JAK KTO WOLI.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 11:41
-
Dlaczego nieprzyjemna, Zapachmalin?
Nie chcialam cie urazic. Porownuje tylko sucha specyfikacje w telefonach
Ja akurat mam tak, ze cokolwiek bym nie kupowala to sprawdzam specyfikacje i opinie i kupuje to co najlepsze (w moim zasiegu cenowym) na rynku istnieje. Skoro budzet jest do 1000zl to chcialam sie w tym zmiescic i podac najlepsze mozliwe rozwiazanie. To wszystkoWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 11:47
-
No i okej-ja nie potrzebnie podałam swój typ. Uważam że można mieć coś dobrego za dużo mniejsza kwotę. Ale w sumie nie moja sprawa kto ile i na co wydaje- to miało być pomocne. Y625 był moim pierwszym smartfonem i jako taki całkiem dobrze dawał rade. Dobrze, że się znasz i fajnie, że służysz radą- Magdzia na pewno skorzysta.
-
nick nieaktualny
-
zapachmalin wrote:No i okej-ja nie potrzebnie podałam swój typ. Uważam że można mieć coś dobrego za dużo mniejsza kwotę. Ale w sumie nie moja sprawa kto ile i na co wydaje- to miało być pomocne. Y625 był moim pierwszym smartfonem i jako taki całkiem dobrze dawał rade. Dobrze, że się znasz i fajnie, że służysz radą- Magdzia na pewno skorzysta.
Ja sama bym sie zastanawiala czy dla 10 latki kupowac telefon do 1000zl ale rozumiem, ze jako chrzestna mniej nie wypada...
Jezcze raz powtorze-taki byl budzet, wiec do takiej kwoty telefon podalam.
Nie urazaj sie ta glupia specyfikacja. To tylko telefony.
-
;/ ;/ ;/ ;/ mam ochotę zabić pogodę, wyszło słonko ubrałam Zuzę z uśmiechem na ryju, i doszłyśmy do końca ulicy i jak lunął deszcz do obie jesteśmy mokre. ;/Świruje w domu, mam dość siedzenia, wiem że nic z tym nie zrobię, ale kurde ;/ mam ochotę zostawić wszystko i uciec do Egiptu. Siedzienie w chałupie mnie dopija!