Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLolapola, ja jak byłam na wizycie u lekarza, on mówi do mnie żebym przyszła za 2tyg. A ja mu mowie-ale, że nie ma do niego terminu. A on, że nie może być tak, że dla kobiety w ciąży Nie ma terminu. Mają znaleźć. Więc upieraj się w razie czego. Muszą Cię zapisac
zapachmalin, A85K lubią tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:A co do pracy, to ja na własnym rozrachunku. Na razie ciągnę. Myślę, o zwiększeniu sobie zusu, bo potem dostanę psie pieniądze. Ale nie wiem ile pociągnę.
Nie wiem, jak to jest na swoim, ale coś mi się obiło o uszy, że w przypadku umów o pracę, generalnie pracy u kogoś trzeba się jeszcze przed macierzyńskim zdecydować, czy idzie się na pół roku, czy na rok. Od tego zależy nasza 'wypłata' od ZUSu. Ciężko się na coś zdecydować. Są dwie opcje:
1. 80% wynagrodzenia otrzymywane przez cały okres urlopu macierzyńskiego i rodziecielskiego.
2. Przez pierwsze 26 tygodni urlopu 100% wynagrodzenia, a przez kolejne 26 tygodni rodzicielskiego 60%. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:A co do pracy, to ja na własnym rozrachunku. Na razie ciągnę. Myślę, o zwiększeniu sobie zusu, bo potem dostanę psie pieniądze. Ale nie wiem ile pociągnę.
Moj pracodawca o dziwo okej balam sie bo pracuje dopiero dwa msc i mam umowe na nieokreslony( kiedys tu pracowalm juz) ale jest oki hehe -
magdzia26 wrote:A ja pytanie z innej beczki moja chrzesnica ma w najbliższy weekend komunie chcemy jej kupić telefon ale pojęcia nie mam jaki może któraś z was jest w temacie telefonów na bieżąco?
uchodze wsrod znajomych za gazeciare wiec pewnie pomoge xDWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 10:29
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAmus87 wrote:Musisz uwazac bo wlasnie tkie sytuacje kontroluje zus. Na wlsnym i podnoszenie zusu w ciazy.
Moj pracodawca o dziwo okej balam sie bo pracuje dopiero dwa msc i mam umowe na nieokreslony( kiedys tu pracowalm juz) ale jest oki hehe -
nick nieaktualnyaga1402 wrote:Dziewczyny mam pytanie. Jak jestem w 7 tc 2 dni (02.05) i wynik progesteronu jest 27 to jest ok? Bo ta moja dziwna pani doktor ( bardzo się spieszyla . ..masakra ) powiedziala ze mam brać luteine50 . Co o tym myślicie ?
-
Amus87 wrote:Obojetnie ktora opcja bo wychodzi na to samo
Ja tam mialm z diabetologiem. Termin na grudzien i nie ma wczesniej. Klocilam sie prosilam nic nie dalo. Musialam isc prywatnie
No własnie niby na to samo, ale jednak perspektywa 60% wynagrodzenia przez pół roku jakoś mnie martwi a chciałabym jednak z dzieckiem posiedzieć co najmniej rok w domu. -
aga1402 wrote:Dziewczyny mam pytanie. Jak jestem w 7 tc 2 dni (02.05) i wynik progesteronu jest 27 to jest ok? Bo ta moja dziwna pani doktor ( bardzo się spieszyla . ..masakra ) powiedziala ze mam brać luteine50 . Co o tym myślicie ?
Moim zdaniem bierz, nie zaszkodzi, a może tylko pomóc -
magdzia26 wrote:Do 1000 zl wiem ze szału za to nie kupię ale uważam że kupowanie drozszego telefonu dla 10 tki to bezsens
Od najslabszego jesli chodzi o podzespoly;
SAMSUNG A3 2016 - jest tez 2017 ale drozszy
Samsung Galaxy J5 (2016)
SAMSUNG GALAXY J7
Huawei P9 Lite - ten ma moj TZ i jest to godna konkurencja dla 3 razy drozszego galaxy S7, ktorego mam ja. Z tym, ze za ten bys musiala dac ciut ponad 1000zl
Tegoroczn emodele Samsunga A3 i A5 sa bardzo fajne ale i tez drogie
Wybor jest TwojWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 10:42
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Jooozefka wrote:Jeśli chodzi o FB to ja nie za bardzo...troszkę jestem znana ze względu na stronkę synka która miała ponad kilka tysięcy polubień i nadal mój profil jest obserwowany bardziej niż inne...a nie chciałabym by póki co inni ludzie dowiedzieli się o ciąży...
Matko dostanę kociokwiku z tymi cytrynami...kupuję co najmniej kilo na dzień...do tego te ogórki konserwowe...sam kwas...aż mi ślinka leci...jestem nienormalna
Ogóreczka kiszonego? <częsuj się>Jooozefka lubi tę wiadomość
-
aga1402 wrote:Dziewczyny mam pytanie. Jak jestem w 7 tc 2 dni (02.05) i wynik progesteronu jest 27 to jest ok? Bo ta moja dziwna pani doktor ( bardzo się spieszyla . ..masakra ) powiedziala ze mam brać luteine50 . Co o tym myślicie ?
-
magdzia26 wrote:Ja w pierwszej ciazy miałam opcje 80% przez cały rok i uważam że to jest najbardziej sensowne bo przynajmniej jest stały ten sam dochód przez rok