Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWonderland wrote:Amus, a wiesz może czy zmienili zasady diagnozy cukrzycy ciążowej, czy dalej zostaje tj było, że na czczo od 92, po godzinie >= 180 i po dwóch od 153? Bo widziałam, że nowe zalecenia będą dostępne na stronie dopiero 18.05
Wonderland lubi tę wiadomość
-
Amus87 wrote:Jesli przechodzilas dawno awidnosc to pokaze. Czasami u osob ktore dawno przebyly igm w ciazy skacze dlatego trzeba zrobic awidnosc
wynik masz niziutki, takze spokojnie taj jak pisalam w razie gdyby to bylo swieze zakazenie skieruja cie na pobranie plynu w odpowiednim tygodniu ciazy by sprawdzic czy do maluszka cmv dotarla jesli nie to super, jesli tak to z tego co wiem rodzice decyduja co dalej... Ale znam tylko jeden taki przypadek. Masz niskie IGM takze ja bym sie sklaniala ku temu ze jest to stare zakazenie
Amus87 - no igM jest dosc niskie, bo 1,33 w jednym labo, w drugim 1,32. ale igG jest 31,517... sama nie wiem, czy to duzo czy malo i co myslec
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, a podpowiedzcie mi, czy któraś z Was,przy dużych dawkach progesteronu (dupek 3xdziennie i lutka 2xdziennie),miała problemy z ogromnym pragnieniem? U mnie się to nasila od kilku dni, ale dzisiaj osiągnęło poziom, kiedy mam sucho w ustach w kilka sekund po wzięciu łyka wody i oczywiście non stop jestem w toalecie.
Hiperinsulinemii przed ciążą nabawiłam się właśnie lecząc endometrioze duphastonem - czy teraz on może wpływać na jakąś galopującą cukrzyce czy coś?Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
malysmok84 wrote:Dziewczyny, a podpowiedzcie mi, czy któraś z Was,przy dużych dawkach progesteronu (dupek 3xdziennie i lutka 2xdziennie),miała problemy z ogromnym pragnieniem? U mnie się to nasila od kilku dni, ale dzisiaj osiągnęło poziom, kiedy mam sucho w ustach w kilka sekund po wzięciu łyka wody i oczywiście non stop jestem w toalecie.
Hiperinsulinemii przed ciążą nabawiłam się właśnie lecząc endometrioze duphastonem - czy teraz on może wpływać na jakąś galopującą cukrzyce czy coś? -
Ja pije duzo, to fakt. U mnie pierwszy objaw ciazy to byla wysypka.na.plecach i dekolcie. Normalnie zero krost, a dzien po implantacji te krostki sklonily mnie do testu. I dzien po implantacji(mialam plamienie) byla minimalna kreska. Taki tradzik byl tez objawem w pierwszej poronionej ciazy. Fajnie jakby te krostki juz zniknęły. Ma ktoras z Was tradzik.ciazowy? pije duzo ale.jakos nie.moge sie, zmusic do picia wody. Glownie rozne herbatki
-
U mnie jeden z objawów to było wzmożone pragnienie bez stosowania leku. Teraz piję Max 2l, za mało. Przed ciąża w dzień treningu piłam 6l, w pozostałe dni 4.5l. Nie potrafię teraz więcej bo po wypiciu wody wymiotuje. Już widzę skórkę pomarańczową na nogach i delikatnie opuchnięte stopy. No ale coraz bliżej do porodu i kiedyś to minie.
-
Ja zawsze piłam dużo. Teraz pije bardzo dużo wody.
Jest mi po niej lepiej niż po słodzonych napojach- zresztą staram się ich nie pić. Jeszcze robię w domu soki w sokowirówce, chyba że idziemy do znajomych to napije się trochę coli. Jeśli chodzi o herbatę to pije głównie zielona. Kawy nigdy nie lubiłam a teraz wręcz mi śmierdzi więc nie mam z tym problemu.
Od ostatniego pomiaru schudłam 0.5kg.
Mój TZ mnie dziś opierdzielil że chipsy zjadłam A to jest taaaaakie niezdrowe :p no może i jest ale nieraz nie potrafię sobie odmówićWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 20:36
-
Ja piję już teraz trochę mniej, poprzednie tygodnie znacznie więcej, chodź i tak patrząc na normy to zdecydowanie za mało. Ż moja frekwencja picia sprzed ciąży to.i tak nie jest źle. Kiedyś piłam tylko kawę ż taka w pracy kubek herbaty, i to nie zawsze do końca, coś lyknelam po obiedzie i tyle było ż mojego picia. Teraz nie ruszam się bez dużej butli wody.
-
nick nieaktualnyWitam nową mamusie. Nie ma co się przejmować brakiem typowych objawów. Człowiek w ciąży bardziej się przysłuchuje ciału. Ja na początku też nie miałam typowych objawów.oprocz zmęczenia, Ale ja mam chore serce, a w ciąży wzrasta dodatkowo puls. Pierwsze mdłości przy końcówce 9tugodna.
Edithen- trzymam kciuki by było wszystko dobrze
Ja po zaczeciu brania duphaston też miałam wzmożone pragnienie, Ale teraz się unormowalo. Choć i tak wypijam ok 2.5l wody. Generalnie tylko woda mi smakuje, jeden rodzaj herbaty, sok pomarańczowy i cola w nagłych napisach mdłości i zgagieditchen lubi tę wiadomość
-
Ja też piłam więcej na początku,ale teraz odkąd biore leki mam wrażenie że osiągnęłam jakieś apogeum - non stop mam sucho w ustach.
Soków, napojów nie pijam od dawna, z racji hiperinsulniemii od 2 lat jestem na diecie niskoglikemicznej, którą zresztą bardzo sobie chwalę i nadal stosuję. Więc woda z cytryną.
chicken - mi lekarz na pierwszej wizycie powiedział że zielonej herbaty nie wolnoLilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Chiken Nie pij zielonej herbaty. Może powodować zaburzenia rytmu serca płodu. Ja też lubię, ale w ciąży zrezygnowałam. Taka dostałam reprymende od lekarza
Już totalnie zglupialam