X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 11 tygodniu :)

Szczesliwa_mamusia, Wachciowa, Aztoria lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • chicken Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja dziś mam stresujący dzień w pracy. Przyjechał prezes (niegadajacy po polslu)i muszę mu zaprezentować część projektu. Chciałabym żeby było już po wszystkim ;)

editchen lubi tę wiadomość

geeky-2017-12-12.jpg
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Witam się w 11 tygodniu :)
    Kochana powiedz mi jakim cudem jesteśmy w tym samym dokładnie dniu ciąży a ty masz termin na 3 grudnia a ja 7? Czy ty masz termin z usg czy OM ? Już tak kilka razy patrzalam

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje kolejnych tygodni dziewczyny :)

Powodzenia na wizytach dziś :)

Szykują się 4 wg kalendarza, chyba, że coś się zmieniło? ;)

Miłego dnia :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • majamia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehm... a ja witaminy lykam i po nich w niedlugim czasie wymioty... niewiele sie tego wchlonie, ale to samo w poprzednich ciazach mialam.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminy chyba az takiegi znaczenia niemaja jak leki na tarczyce :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    a to była Twoja standardowa dawka? Ja zazwyczaj po zwiększeniu trochę się źle czułam. Ja bym nie przyjmowała. Nie wiesz dokładnie jaka dawka zdążyła się np wchłonąć. chyba,że jesteś przekonana na 100%,że ją wymiotowałaś, wtedy bym zaryzykowała i wzięła ponownie. Ale pominięcia, czy wymiotowania jednej dawki hormony Ci się nie popsują tak od razu:) Na czczo w końcu bez leków idziemy robić tsh i jakoś wariacji w wynikach nie ma ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja biore 125 od pon do pt i 150 w weekend ten atak wymiotow byl elasnie na tle nerwowym bo przyjelam tabletke a potem zaraz sie wystraszylam ze bralam juz o 4;( zacmienie umyslu mialam polecialam do wc ale no...widzialam tylko wode a nie tabletke wiec sama nie wiem co robic.

Glupia jestem jak nie wiem. /

Hormony sie nie popsuja ale chodzi o okruszka by nic sie nie podzialo. Wiadomo ze badania sa jakby srednia calego msx

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 07:56

• fema86 Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Fama86 a nie są niektóre robione przypadkiem z mleka pasteryzowanego?

Oryginalny, nie powinien, te sklepowe pewnie są :-)

M.
    Udało się w 3 cs.
    756a4dc8268c00131fe5432c2f2d61d0.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87- to unikaj ataków paniki, bo tym możesz bardziej zaszkodzić ;) Czyli wygląda,że wzięłaś podwójną dawkę ? Myślę,że od jednego wyskoku nic się nie stanie dzidziusiowi. Ja mam swoje tabletki w szafce przy łóżku. Biorę Letrox 150 plus 50. i zdarzyło mi się wziąć dawkę 2x150 (przed poprzednią wizytą- było wszystko ok) a byłam przekonana,że wzięłam 150 plus 50.Teraz staram się pilnować:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zdarzylo ci sie to w ciazy?
    Pewnosci nie mam czy bralam dwa razy ale sie wystraszylam i uznalam w sekundzie ze mniejsze zlo to pominiecie dawki(zwrocenie) niz podwojna dawka.... Nie wiem. Zamowilam juz organizer na leki.

P.s myslalm ze ja mam duzą dawkę :o ty masz 200????

• majamia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    To na pewno. Tylko jak codziennie robia 'zaraz wracam', to w ogole organizm moze ich nie miec dostarczanych.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataki paniki mam od daaawna w poprzedniej ciazy sie nasilily po porodzie mialam depresje przez dwa lata sie leczylam plus terapia ( wtedy najbardziej sie obawialam kolejnej ciazy) po kilku latach leki minely zapragnelam dziecka i udalo sie po 3 latach... Ataki wrocily :(dlatego wiem ze predzej czy pozniej bedziecie mnie mialy dosc ale i tak sie hamuje... W poprzedniej ciazy nawet maz mial trudnosci z wytrzymaniem ze mna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 08:06

• editchen Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    A Ja dziś mam stresujący dzień w pracy. Przyjechał prezes (niegadajacy po polslu)i muszę mu zaprezentować część projektu. Chciałabym żeby było już po wszystkim ;)

trzymam kciuki - mam podobni 25 maja, w dzien wizyty u gina...

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ataki paniki mam od daaawna w poprzedniej ciazy sie nasilily po porodzie mialam depresje przez dwa lata sie leczylam plus terapia ( wtedy najbardziej sie obawialam kolejnej ciazy) po kilku latach leki minely zapragnelam dziecka i udalo sie po 3 latach... Ataki wrocily :(dlatego wiem ze predzej czy pozniej bedziecie mnie mialy dosc ale i tak sie hamuje... W poprzedniej ciazy nawet maz mial trudnosci z wytrzymaniem ze mna

Amus - myślałaś o tym, żeby zastosować trening relaksacyjny? Mogę Ci też i z doświadczenia (też miewam napady paniki i lęku, kilkuletnia ciężka depresja) i z wykształcenia (psychologia kliniczna) polecić skuteczną, krótkoterminową terapię poznawczo-behawioralną - parę tygodni u dobrego terapeuty powinno pomóc. Na inną terapię grzebiącą się w przeszłości nie namawiam, bo tutaj właśnie CBT starczy. Jakbyś chciała pogadać, to daj znać na privie.

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    A zdarzylo ci sie to w ciazy?
    Pewnosci nie mam czy bralam dwa razy ale sie wystraszylam i uznalam w sekundzie ze mniejsze zlo to pominiecie dawki(zwrocenie) niz podwojna dawka.... Nie wiem. Zamowilam juz organizer na leki.

P.s myslalm ze ja mam duzą dawkę :o ty masz 200????

Zdarzyło mi się właśnie w ciąży. Też się wystraszyłam- ale tak to jest jak bierzesz na pół przytomna. Ale szybko doszłam do wniosku, że trudno- wzięłam, to wzięłam. Tak biorę 200, dopiero ta dawka zmniejszyła mi tsh, wcześniej to tylko spadało do 3 i potrafiło za chwilę rosnąć do 11. Więc o ciąży mogłam tylko marzyć. Ja mam powoli zanikającą tarczycę. W piątek idę na tsh, zobaczymy co wyjdzie. Mam lekką schizę z tym związaną i świadomość tego,że nie powinno mi przekroczyć 2,5 ,tym bardziej,że moje hormony lubią skakać. O ile ft3 i ft4 rzadko się rozjeżdża, tak tsh uwielbia skakać. Staram się zachować w miarę względny spokój, w razie czego mam sie kontaktować z lekarzem i będziemy myśleć nad dawką

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie ;) powodzenia na wizytach.

Amus87 lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    Amus - myślałaś o tym, żeby zastosować trening relaksacyjny? Mogę Ci też i z doświadczenia (też miewam napady paniki i lęku, kilkuletnia ciężka depresja) i z wykształcenia (psychologia kliniczna) polecić skuteczną, krótkoterminową terapię poznawczo-behawioralną - parę tygodni u dobrego terapeuty powinno pomóc. Na inną terapię grzebiącą się w przeszłości nie namawiam, bo tutaj właśnie CBT starczy. Jakbyś chciała pogadać, to daj znać na privie.
    Dzieki kochana odezwe sie ale nie chce nikomu glowy zawracac :( moje leki i ataki paniki czasem sa tak glupie tak nielogiczne ze glowa boli... Jesli chodzi o terpie to chodzilam na dzienna 3 h dziennie grupowa przez 3 msc po porodzie i raz w tyg mialam indywidual a plus mega silne leki przez dwa lata alw moja terapia polegala na grzebaniu w przeszlosci i w sumie duzo zrozumialam ale za cholere nie pomoglo mi to w walce z lękami. Potem leki musialam odstawic ( mam poczatki marskosci watroby z ppwodu zaburzen metabolicznych, 10 lat antykow i wlasnie lekow na depresj) i jakos sie to "kulalo" od pozytywnego testu same obawy znowu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 08:39

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti, blannkka, emilydread, MalaHD powodzenia na wizytach dzisiaj :)

Amus87, emilydread, MalaHD lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Tizzi ja mam następna wizytę 25.05 (prenatalne)

Tizzi lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ