Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Zdarzyło mi się właśnie w ciąży. Też się wystraszyłam- ale tak to jest jak bierzesz na pół przytomna. Ale szybko doszłam do wniosku, że trudno- wzięłam, to wzięłam. Tak biorę 200, dopiero ta dawka zmniejszyła mi tsh, wcześniej to tylko spadało do 3 i potrafiło za chwilę rosnąć do 11. Więc o ciąży mogłam tylko marzyć. Ja mam powoli zanikającą tarczycę. W piątek idę na tsh, zobaczymy co wyjdzie. Mam lekką schizę z tym związaną i świadomość tego,że nie powinno mi przekroczyć 2,5 ,tym bardziej,że moje hormony lubią skakać. O ile ft3 i ft4 rzadko się rozjeżdża, tak tsh uwielbia skakać. Staram się zachować w miarę względny spokój, w razie czego mam sie kontaktować z lekarzem i będziemy myśleć nad dawką
    Ja w poprzedniej ciazy mialam 175/200 w 36 tyg ciazy. Z tego co piszesz masz hashimoto tak? Moja tarczyca tez malusia endo jak go pytalam czy guzkow nie ma usmiechnal sie i powiedzial ze nawet nie maja gdzie sie zrobic :p w tamtej ciazy startowalm ze 100 tym razem ze 125/150 takze pewnie do 225 dojde

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 08:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, mam hashimoto. Ciekawa jestem na jakiej dawce ja skończę;)

• omii Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie :)
    my po wczorajszej wizycie usg, nasze Słonko ma już 9 tygodni !! :)
    Możemy do Was dołączyć ?
    Termin porodu wg usg 12.12.2017, wg miesiączki 17.12.2017
    Pozdrawiamy i życzymy miłego dnia :)

Szczesliwa_mamusia, magdzia26, Mama Sowa, migiem, Alxawl, Sunshine_111, Zołzimagic, Wachciowa, Edith, Jacqueline, kaka470, Wonderland, Jooozefka, A85K, Aztoria, Tizzi lubią tę wiadomość

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    Cześć Mamusie :)
    my po wczorajszej wizycie usg, nasze Słonko ma już 9 tygodni !! :)
    Możemy do Was dołączyć ?
    Termin porodu wg usg 12.12.2017, wg miesiączki 17.12.2017
    Pozdrawiamy i życzymy miłego dnia :)
    Wutaj, rozgosc sie, mamy taki sam termin.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii-oczywiście, witamy. Super ;)

• emilydread Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej!
    My już po! Bardzo się stresowałam tą wizytą, ponieważ w styczniu tydzień wcześniej straciliśmy fasolę, dlatego drżałam, żeby na usg nie było powtórki początku roku.
    A tu...Dzidzi ma całe 4,13 cm- rośnie wielkolud, machał łapkami i nogami, zakrywał sobie buzię, wiercił się i kręcił, serduszko biło jak dzwon ( ale jeszcze bez pomiarów). Widać juz siusiaka/cipkę, lekarz mówił, że na tym etapie wygląda to tak samo więc jeszcze nie powie jednoznacznie.
    L4 przedłużone, następna kontrola 9 czerwca ( 23 maja mam usg 1 trymestru). Co ważne, zmniejszył mi już dawkę luteiny do 1 tabletki :)
    Jestem bardzo szczęśliwa, mam ochotę Was wyściskać !
    Trzymam kciuki bardzo mocno.
    P.S USg miałam robione dziś pierwszy raz przez brzuch

editchen, Lady Savage, Mama Sowa, migiem, zapachmalin, belle_maman88, Sunshine_111, magdzia26, Zołzimagic, Wachciowa, Amus87, Edith, Jacqueline, kaka470, chicken, Wonderland, Jooozefka, Modrzewiowa, A85K, Aztoria, Tizzi, Monal lubią tę wiadomość

p19u9jcgcttxiugd.png
    23.05 Kaziu 15.00 cm <3
    *Aniołek 24.01 -10 tc*
  • emilydread Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze Wam powiem, że dzis miałam pobierana krew do tsh (niedoczynnosc, wiec badania co mc), krew lala sie jak ze swiniaka :D

p19u9jcgcttxiugd.png
    23.05 Kaziu 15.00 cm <3
    *Aniołek 24.01 -10 tc*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilydread- aż mi się łezka w oku zakręciła. Super wiadomości,aż się nie mogę doczekać swojej wizyty. Moja też będzie w 10tyg i 5dni. Kawał już dzieciaczka- taki mały wielki człowiek :D

emilydread lubi tę wiadomość

• editchen Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Dzieki kochana odezwe sie ale nie chce nikomu glowy zawracac :( moje leki i ataki paniki czasem sa tak glupie tak nielogiczne ze glowa boli... Jesli chodzi o terpie to chodzilam na dzienna 3 h dziennie grupowa przez 3 msc po porodzie i raz w tyg mialam indywidual a plus mega silne leki przez dwa lata alw moja terapia polegala na grzebaniu w przeszlosci i w sumie duzo zrozumialam ale za cholere nie pomoglo mi to w walce z lękami. Potem leki musialam odstawic ( mam poczatki marskosci watroby z ppwodu zaburzen metabolicznych, 10 lat antykow i wlasnie lekow na depresj) i jakos sie to "kulalo" od pozytywnego testu same obawy znowu.

to nie jest zawracanie głowy! nigdy tak nie myśl! daj znać, może będę mogła coś poradzić. w stanach lękowych i panice grzebanie w przeszłości nie pomogą. krótkoterminowa terapia poznawczo-behawioralna (CBT) jest nastawiona na "tu i teraz" i szybkie efekty, skupiona jest na teraźniejszości i przyszłości. Jako jedyna w sumie z terapii ma skuteczność potwierdzoną naukowo. Jest genialna właśnie na panikę, lęki, fobie; ja ogólnie nie jestem w ogóle zwolennikiem terapii grupowej, ale niektórzy to lubią. leki lekami, ale własnie chodzi o to, że jak je odstawisz, to żeby te napady nie wróciły - trzeba zmienić myślenie i nauczyć się radzić sobie z tymi napadami. więc poważnie - napisz, daj znać skąd jesteś, popytam w "środowisku" i powiem Ci, do kogo warto pójść w pobliżu. nie męcz się!

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • emilydread Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilydread- aż mi się łezka w oku zakręciła. Super wiadomości,aż się nie mogę doczekać swojej wizyty. Moja też będzie w 10tyg i 5dni. Kawał już dzieciaczka- taki mały wielki człowiek :D
    Szczesliwa mamusia - ja nie mialam pojecia ze dziecko tak szybko rosnie! z 1,80cm po 15 dniach 4,13 ! mąż siedzial z otwartą buzią, patrzył na usg jak zaczarowany :)

Ty za niedlugo też zobaczysz taki obrazek jak my dzisiaj:)

Szczesliwa_mamusia, A85K lubią tę wiadomość

p19u9jcgcttxiugd.png
    23.05 Kaziu 15.00 cm <3
    *Aniołek 24.01 -10 tc*
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w przyszlym tyg wizyte mam bedzie juz 12 tyg to dopiero bedzie wielkoludek :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emilydread Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/604d25c7bf4d.jpg

Jeszcze fota Człowieczka <3

belle_maman88, Szczesliwa_mamusia, Sunshine_111, Lady Savage, Alxawl, magdzia26, Mamabyc3, zapachmalin, Wachciowa, Another, Edith, Jacqueline, kaka470, Jooozefka, migiem, A85K, Aztoria, Tizzi lubią tę wiadomość

p19u9jcgcttxiugd.png
    23.05 Kaziu 15.00 cm <3
    *Aniołek 24.01 -10 tc*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby tak można sobie zamontować kamerę w brzuchu ;) ( z przymrużeniem oka)

Lady Savage, Wachciowa lubią tę wiadomość

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć
    ja po pobraniu krwi. w drodze zwymiotowalam z głodu. chyba źle wygladalam bo nawet babka co była przede mną oddać jedna rzecz chciała mnie przepuścić :o
    już jestem w domu.
    tak się zarzekalam że nie kupię detektora tetna i zgadnijcie co wczoraj przywiozłam ... :D wczoraj wieczorem nazelowalam się zelem do usg i faktycznie dało się usłyszeć serduszko. kupiliśmy angelsounds używke z olx za 80zl ;) w dobrym stanie i myślę że już po ciąży za podobną cenę się sprzeda

chicken, A85K lubią tę wiadomość

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby tak można sobie zamontować kamerę w brzuchu ;) ( z przymrużeniem oka)
    jak Teletubisie XD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro idę robić badania i glukoze.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_savage- dokładnie, myślę że nie jedna mama by się na coś takiego skusiła. To by dopiero było wariactwo :)
    Alxawi- i jak wrażenia? Ja miałam być u mojej siostry i odebrać detektor,ale jej synek chory, więc wolałam nie ryzykować. jednak w piątek do niej wpadnę i od niej pożyczę. Ciekawa,czy uda mi się usłyszeć serducho

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 09:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a ten zas mi spawa w pomieszczeniu obok :/ jedynie swiatlo miga a tak nic nie dzieje sie. Moze to nie szkodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 10:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editchen dzieki raz jeszcze odezwe sie na pewno :*

editchen lubi tę wiadomość

• Edith Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze do wątku tabletkowo-tarczycowego...

Byłam w poniedziałek u endokrynologa i babka jasno powiedziała, że jeżeli po wzięciu tabletki zwymiotuję, to mam wziąć jeszcze raz. Powiedziała też, że jeśli zapomnę, można wziąć 2 godziny po posiłku i 30 min przed następnym. To dla mnie nowość, bo jak wiele lat biorę Euthyrox, nikt o tym nie wspomniał.
    Ogólnie z pomyleniem dawek nie trzeba panikować, zmiany w TSH widoczne są dopiero w dłuższym okresie czasu.

kaka470 lubi tę wiadomość

aZzmp1.png
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ