Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Amus no właśnie tak podejrzewalam ja miałam podrazniona mocno skórę na rękach jak urodziłam pierwszego synka miałam manie mycia rąk dosłownie co 5 min
Mi pomogło ograniczenie częstotliwości mycia rąk i częste smarowanie kremem/balsamemWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 23:05
-
nick nieaktualny
-
migiem wrote:Dziewczyny gratuluję Wam dobrych nowin z wizyt dorodne już macie te swoje maleństwa też chciałabym jutro zobaczyć już rączki i nóżki, ale pewnie za wcześnie na to jeszcze
Wonderland mi w cyklu w którym zaszłam testy owu w ogóle nie pokazały że owu jest lub będzie - cień drugiego paska pokazał się w 11dc, a owu miałam w 17 (wg lekarza, objawów i temperatury) nie martw się na zapas - wszystko będzie dobrze na kolejnych usg w poprzedniej ciąży miałam wahania 3-5 dni raz do przodu, raz do tyłu każde dziecko rośnie w swoim tempie, Twój maluszek widocznie jest z późniejszej owulacji i szybko urośnie
editchen też mi kiedyś, nie tak dawno wyleciała kulka bardzo twardego, zbitego śluzu wielkości orzecha laskowego - nic się później nie działo, a na wizycie gin powiedział że to przez proces tworzenia czopu śluzowego i czasem przy wysiłku (np.dźwiganie, kichanie itp) część tego śluzu może się wysunąć, ale nie ma się co bać bo tak się może dziać na silne bóle, gdybym takie miała kazał brać nospę
Marzycielka ja powiedziałam najbliższym (rodzicom, rodzeństwu) po zobaczeniu serduszka a potem to już wiadomo że ploty po rodzinie się same rozeszły
kto jutro poza mną ma wizytę? będę trzymać za Was kciuki i odezwę się wieczoremzapachmalin, Szczesliwa_mamusia, migiem lubią tę wiadomość
belle_maman88
-
Amus skarbie a ja sadze ze malenstwo nie zyskuje na ciaglych Twoich obawach o cyto a teraz o polpasca. Musisz sprobowac sie uspokoic. I znalezc w sobie troche mocy zeby powiedziec sobie samej - "bedzie dobrze"
-
Zołzimagic wrote:Mi w ogole nie wyszedl test owu pozytywny w tym cyklu co teraz zaszlam. Robilam dwa razy dziennie aby nie przegapic i ani razu pozytyw wiec widzisz.jak to jest z tymi testami.
Mi tak samo -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa już wyzdrowiałam z mawiania sobie chorób. Pamiętam jak miałam odbierać wyniki na HIV i chodziłam że schiza, że gdzieś się zaraziłam. Mój mąż, a gdzie miałabyś się zarazić? Wszędzie. Jeszcze nie naczytałam, że u kobiet w ciąży potrafi być fałszywie dodatni wynik. Za nim go odebrałam, to aż mnie skrecalo, bo już te głupoty w nocy mi się śniły. Jak odebrałam wyniki i wyszło, że nie ma HIV, to powiedzialam sobie-.wariatko przestan wmawiać i szukać jest dobrze. Oczywiście, że zdarza mi się schiza, Ale to bardziej związana czy z dzieckiem jest ok. Wtedy też staram się głęboko oddychać i myśleć pozytywnie.
No...a tak poza tym jestem szalenie głodna, a tu trzeba na czczo na krew jechać. Ciekawa jestem cukrów. Wczoraj nasikalam na pasek, i o ile cukru w moczu Nie było, tak miałam bardzo dużo ketonowych. Nie jadłam nabiału z 10mcy, w ciąży go włączyłam. Myślicie, że to mogło być przyczyna zwiekszonych ketonow? Muszę pogadać w sobotę z lekarzem, najwyzwj Odstawie nabiał. -
Amus tobie to należy się chyba po dupie. Nie szukaj problemów tam gdzie ich nie ma, natłuszczaj możesz wapno pić ( jakby było na tle alergicznym) jak nie będzie lepiej tylko gorzej noto lekarz chociaż ja stwierdzam zwykle podrażnienie, pogody jakie są takie są i naszej skórze ona też nie służy;) wyluzuj kobietko
Wonderland spokojnie dzidzie tez rosną w swoim tempie, na następnej wizycie będzie już serducho:) a test ovu hmmm czasem one są zawodne.
Dziękujemy za dobre wieści dziewczyny dziś też czekamyWonderland lubi tę wiadomość
-
fema86 wrote:Mi tak samo
Bylam na monitoringu i wiedzialam ze owu powinno być niedługo i tyle...
A testy ovu wszystkie były negatywne. A w ciąży jak widać jestem
Jak byłam na wizycie pierwszy raz to mój maluch był trochę mniejszy niż to wynika z daty okresu. W poniedziałek byłam na usg drugi raz i maluch już był tylko dzień młodszy. Także spokojnie - nadrobiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 07:13
Wonderland lubi tę wiadomość
-
Wonderland wrote:To trochę, jak u mnie - dziś powinno być 7t6d (wg moich obserwacji) a było 6t2d/6t4d. Liczę, że skończy się tak samo, choć u mnie to owu raczej nie mogło być później. Dziękuję kochana Wg terminu OM, to byłabym ze dwa tygodnie do przodu, niż moje obserwacje.
Ja termin OM miałam 6 marca. U lekarza byłam 8 kwietnia, który coś tam widział, ale powiedział, że ciąży na tej podstawie nie potwierdzi. Kolejna wizyta w Wielki Piątek (14 kwietnia) zarodek ma 2 mm - wiek ciąży 5/6. Kolejna wizyta 28 kwietnia - fasola ma 12 mm i widać już serduszko.
Teoretycznie cykle mam 24 - 25 - cio dniowe (regularne jak w zegarku), więc moja fasola też powinna być starsza i większa a tu wcale na to nie wychodzi .Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 08:03
Wonderland lubi tę wiadomość
-
Editchen - no tak, zaczynasz 9tc Patrzę, że ja też
editchen, Wachciowa lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
W końcu doczekałam się dnia wizyty , wierzę że wszystko jest dobrze i przyjdę tu z dobrymi wieściami , wizytę mam na 12 ale jeszcze później zakupy bo jutro wyjazd na Śląsk na komunię , dziewczyny trzymajcie kciuki tak strasznie się boje .
Lady Savage, Szczesliwa_mamusia, Wonderland, Amus87, Sunshine_111, Wachciowa, Jooozefka, Edith, A85K, Tizzi lubią tę wiadomość