X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    a mnie w okolicy prawego jajnika potwornie ciagnie ;( juz nie wiem jak mam siedziec/ lezec :/

mi pomaga pozycja na lewym boku, nóżki przykurczone do brzuszka :)

a próbowałaś może no-spę? Jeśli ból jest silny to lepiej wziąć tabsa żeby mięśnie się rozluźniły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 20:13

editchen lubi tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • editchen Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ratunku!!!!! ostrzegam, ze bedzie dosc nieapetycznie i obrazowo - jesli kogos zniesmacze, to nie hejtujcie, tylko powiedzcie, to usune post...

dzis caly dzien mialam dosc "mokro" jak nigdy. mialam w ciagu dnia ostry napad kaszlu. jeszcze przedtem zaczela mnie pobolewac macica (oczywiscie rano marudzilam, ze nic nie czuje). teraz od jakiejs 1,5 godz pobolewalo mnie w okolicy prawego jajnika. poszlam przed chwila do toalety i jestem przerazona, bo wyszlo ze mnie takie cos dziwne - sluz, ale bardzo gesty, jak galaretka, albo kurze bialko. bez krwi, raczej bialozolty. czy to normalne? bylo tego moze jak paznokiec od kciuka ale ja oczywiscie siedze i jestem przerazona.... przepraszam za obrazowy opis, ale nie mam kogo spytac :(

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie było krwi, nie pachnie brzydko i nie było "serka", to nie martw się. Ja w 7 tyg też miałam wrażenie, że ciągle mi mokro

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    dziewczyny ratunku!!!!! ostrzegam, ze bedzie dosc nieapetycznie i obrazowo - jesli kogos zniesmacze, to nie hejtujcie, tylko powiedzcie, to usune post...

dzis caly dzien mialam dosc "mokro" jak nigdy. mialam w ciagu dnia ostry napad kaszlu. jeszcze przedtem zaczela mnie pobolewac macica (oczywiscie rano marudzilam, ze nic nie czuje). teraz od jakiejs 1,5 godz pobolewalo mnie w okolicy prawego jajnika. poszlam przed chwila do toalety i jestem przerazona, bo wyszlo ze mnie takie cos dziwne - sluz, ale bardzo gesty, jak galaretka, albo kurze bialko. bez krwi, raczej bialozolty. czy to normalne? bylo tego moze jak paznokiec od kciuka ale ja oczywiscie siedze i jestem przerazona.... przepraszam za obrazowy opis, ale nie mam kogo spytac :(

nie swędzi Cie? nie pachniało brzydko? W ciąży też pojawia się dużo śluzu. Na początku miałam białko kurze, a teraz morze białego biało-żółtego śluzu. Ważne że nie ma krwi.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 20:31

Lady Savage, magdzia26, Jooozefka, migiem, Tizzi lubią tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zadnego zapachu, swedzenia, serka, nic. tylko taka "kupka" tego sluzu. panikuje, ze od tego kaszlu dzis oderwal mi sie czop sluzowy???? :( ja wiem, ze moze to glupie, ale z ciazowymi tematami jestem zielona :(

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 20:32

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:

To znaczy że się zamykasz już, czyli tworzy Ci się czop, ja miałam tak wczoraj i przed wczoraj, śluz b.gęsty, szary albo brązowy, i nie pachnie brzydko. Jeśli taki jest też Twój, to nie masz się co martwić. Ja w pierwszej ciaży się przeraziłam, zadzwoniłam wtedy do mojego gina, a ona z radością, że kolejna wizyta przez brzuszek będzie, skoro czop już mi się tworzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 20:32

editchen, A85K lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw sie ja to mam raz gesty sluzbardzo raz jak.bialko jaja. Przerozny. Moze bierzesz progesteron i to tez wplywa.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    My po wizycie. Maluch jest, ale wychodzi 1,5 tygodnia młodszy niż z moich obliczeń (test owu wyszedł mi pozytywny 29.03, więc owu miałam 30 albo 31.03 - czy możliwe, żeby test owu niewłaściwie wskazał owu?). Ma 5 mm, ale z tego względu nie widać jeszcze serduszka, bo USG określa wiek ciąży jako 6t2d/6t4d. Trzymajcie za nas kciuki wciąż, bo choć lekarz mi mówi, że tak może być i że zobaczymy za tydzień, to same wiecie jak to jest. Znacie podobne przypadki, gdzie wszystko rozwiązało się dobrze?
    Testy nie wskazują owu, testu owu mówią że owu będzie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w ogole nie wyszedl test owu pozytywny w tym cyklu co teraz zaszlam. Robilam dwa razy dziennie aby nie przegapic i ani razu pozytyw :) wiec widzisz.jak to jest z tymi testami.

Wonderland, migiem, fema86 lubią tę wiadomość

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen a badanie moczu miałaś?
    ja już mam wyniki krwi i moczu. te z moczu mnie zalamuja... leukocyty 17-20 wpw:/ w życiu nie miałam więcej niż 4 wpw... do tego dość liczne bakterie a lekarz skomentował wynik żeby się zgłosić w dogodnym terminie :( poza tym morfologia idealna glukoza 85 i tsh spadło z 1.5 na 1.04
    miała któraś z was taki beznadziejny wynik leukocytow w moczu? ja nie wiem może to przez to że biorę teraz kolejne opakowanie pimafucin?

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland-za tydzień zobaczysz na pewno serduszko :-)

Wonderland lubi tę wiadomość

• belle_maman88 Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:

Ja Kochana mialam wczoraj IDENTYCZNIE!! Bardzo mokro az latalam do wc sprawdzic czy to nie jakies plamienie...i sluz identyczny.Wydaje mi sie ze to calkowicie normalne jesli nic nie swedzi i nie ma dodatkowych objawow

belle_maman88
    2nn3flw1hqf6daru.png

bl9ccwa15ywuhbhd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:
    editchen a badanie moczu miałaś?
    ja już mam wyniki krwi i moczu. te z moczu mnie zalamuja... leukocyty 17-20 wpw:/ w życiu nie miałam więcej niż 4 wpw... do tego dość liczne bakterie a lekarz skomentował wynik żeby się zgłosić w dogodnym terminie :( poza tym morfologia idealna glukoza 85 i tsh spadło z 1.5 na 1.04
    miała któraś z was taki beznadziejny wynik leukocytow w moczu? ja nie wiem może to przez to że biorę teraz kolejne opakowanie pimafucin?
    Ja ostatnio miałam wysoki poziom leukocytow, Ale pozostałe w moczu wyniki miałam dobre i lekarz stwierdził, że nie ma co panikować, bo mógł być lekko mocz zanieczyszczony. Jutro idę oddać znowu do badania mocz i wtedy się zobaczy co wyjdzie

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland takze spokojnie, wiem ze ciezko bedzie wytrzymac ten tydzien... zrob dwa razy beta hcg moze. Albo wytrzymaj do wizyty :) a te testy mialam z allegro. Wczesniej przed poronieniem mi pokazywały zawsze ladnie owu wiec bylam ich pewna. Teraz pomyslalam ze cykl rozregulowany jeszcze po tym poronieniu i nie ma znowu owu. Ale sluz byl za to plodny. Badalas moze temperature?

• editchen Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mocz - wyniki bardzo prawidłowe.
    za to polaczylam sie przed chwila przez czat z polozna medicover i chyba mnie albo zalamala albo wkurzyla. oczywiscie nie powiedziala nic konkretnego, odpowiedzi z ksiazeczki standardowych odpowiedzi typu: na odleglosc nie powiem, to moze byc przez ten kaszel, jak sie pojawi plameinie jechac do szpitala, ze moze byc wydzielina zmieniona przez hormony, ale nie wiadomo. a na pytanie o to czy bole (podobne do miesiaczkowych) na tym etapie ciazy sa normalnie, napisala mi, ze "może mieć to związek z napadem kaszlu jak Pani wspomniała. Silne dolegliwości bólowe w ciąży są powodem do niepokoju. Jeżeli ból nie ustanie, proszę zastosować się do zaleceń, które napisałam powyżej" - czyli udac sie na izbe przyjec.... ja myslalam, ze te bole, to rosnaca macica i chcialam sie upewnic, a tu takie cos....

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editchen jak.nie ma.krwawienia albo plamienia to sie nie stresuj! Albo jedz na izbe przyjec i przynajmniej bedziesz spokojna.jak.zobaczysz malucha.

‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ