X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    a mnie w okolicy prawego jajnika potwornie ciagnie ;( juz nie wiem jak mam siedziec/ lezec :/

mi pomaga pozycja na lewym boku, nóżki przykurczone do brzuszka :)

a próbowałaś może no-spę? Jeśli ból jest silny to lepiej wziąć tabsa żeby mięśnie się rozluźniły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 20:13

editchen lubi tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • editchen Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ratunku!!!!! ostrzegam, ze bedzie dosc nieapetycznie i obrazowo - jesli kogos zniesmacze, to nie hejtujcie, tylko powiedzcie, to usune post...

dzis caly dzien mialam dosc "mokro" jak nigdy. mialam w ciagu dnia ostry napad kaszlu. jeszcze przedtem zaczela mnie pobolewac macica (oczywiscie rano marudzilam, ze nic nie czuje). teraz od jakiejs 1,5 godz pobolewalo mnie w okolicy prawego jajnika. poszlam przed chwila do toalety i jestem przerazona, bo wyszlo ze mnie takie cos dziwne - sluz, ale bardzo gesty, jak galaretka, albo kurze bialko. bez krwi, raczej bialozolty. czy to normalne? bylo tego moze jak paznokiec od kciuka ale ja oczywiscie siedze i jestem przerazona.... przepraszam za obrazowy opis, ale nie mam kogo spytac :(

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie było krwi, nie pachnie brzydko i nie było "serka", to nie martw się. Ja w 7 tyg też miałam wrażenie, że ciągle mi mokro

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    dziewczyny ratunku!!!!! ostrzegam, ze bedzie dosc nieapetycznie i obrazowo - jesli kogos zniesmacze, to nie hejtujcie, tylko powiedzcie, to usune post...

dzis caly dzien mialam dosc "mokro" jak nigdy. mialam w ciagu dnia ostry napad kaszlu. jeszcze przedtem zaczela mnie pobolewac macica (oczywiscie rano marudzilam, ze nic nie czuje). teraz od jakiejs 1,5 godz pobolewalo mnie w okolicy prawego jajnika. poszlam przed chwila do toalety i jestem przerazona, bo wyszlo ze mnie takie cos dziwne - sluz, ale bardzo gesty, jak galaretka, albo kurze bialko. bez krwi, raczej bialozolty. czy to normalne? bylo tego moze jak paznokiec od kciuka ale ja oczywiscie siedze i jestem przerazona.... przepraszam za obrazowy opis, ale nie mam kogo spytac :(

nie swędzi Cie? nie pachniało brzydko? W ciąży też pojawia się dużo śluzu. Na początku miałam białko kurze, a teraz morze białego biało-żółtego śluzu. Ważne że nie ma krwi.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 20:31

Lady Savage, magdzia26, Jooozefka, migiem, Tizzi lubią tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zadnego zapachu, swedzenia, serka, nic. tylko taka "kupka" tego sluzu. panikuje, ze od tego kaszlu dzis oderwal mi sie czop sluzowy???? :( ja wiem, ze moze to glupie, ale z ciazowymi tematami jestem zielona :(

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 20:32

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:

To znaczy że się zamykasz już, czyli tworzy Ci się czop, ja miałam tak wczoraj i przed wczoraj, śluz b.gęsty, szary albo brązowy, i nie pachnie brzydko. Jeśli taki jest też Twój, to nie masz się co martwić. Ja w pierwszej ciaży się przeraziłam, zadzwoniłam wtedy do mojego gina, a ona z radością, że kolejna wizyta przez brzuszek będzie, skoro czop już mi się tworzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 20:32

editchen, A85K lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw sie ja to mam raz gesty sluzbardzo raz jak.bialko jaja. Przerozny. Moze bierzesz progesteron i to tez wplywa.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    My po wizycie. Maluch jest, ale wychodzi 1,5 tygodnia młodszy niż z moich obliczeń (test owu wyszedł mi pozytywny 29.03, więc owu miałam 30 albo 31.03 - czy możliwe, żeby test owu niewłaściwie wskazał owu?). Ma 5 mm, ale z tego względu nie widać jeszcze serduszka, bo USG określa wiek ciąży jako 6t2d/6t4d. Trzymajcie za nas kciuki wciąż, bo choć lekarz mi mówi, że tak może być i że zobaczymy za tydzień, to same wiecie jak to jest. Znacie podobne przypadki, gdzie wszystko rozwiązało się dobrze?
    Testy nie wskazują owu, testu owu mówią że owu będzie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w ogole nie wyszedl test owu pozytywny w tym cyklu co teraz zaszlam. Robilam dwa razy dziennie aby nie przegapic i ani razu pozytyw :) wiec widzisz.jak to jest z tymi testami.

Wonderland, migiem, fema86 lubią tę wiadomość

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen a badanie moczu miałaś?
    ja już mam wyniki krwi i moczu. te z moczu mnie zalamuja... leukocyty 17-20 wpw:/ w życiu nie miałam więcej niż 4 wpw... do tego dość liczne bakterie a lekarz skomentował wynik żeby się zgłosić w dogodnym terminie :( poza tym morfologia idealna glukoza 85 i tsh spadło z 1.5 na 1.04
    miała któraś z was taki beznadziejny wynik leukocytow w moczu? ja nie wiem może to przez to że biorę teraz kolejne opakowanie pimafucin?

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland-za tydzień zobaczysz na pewno serduszko :-)

Wonderland lubi tę wiadomość

• belle_maman88 Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:

Ja Kochana mialam wczoraj IDENTYCZNIE!! Bardzo mokro az latalam do wc sprawdzic czy to nie jakies plamienie...i sluz identyczny.Wydaje mi sie ze to calkowicie normalne jesli nic nie swedzi i nie ma dodatkowych objawow

belle_maman88
    2nn3flw1hqf6daru.png

bl9ccwa15ywuhbhd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:
    editchen a badanie moczu miałaś?
    ja już mam wyniki krwi i moczu. te z moczu mnie zalamuja... leukocyty 17-20 wpw:/ w życiu nie miałam więcej niż 4 wpw... do tego dość liczne bakterie a lekarz skomentował wynik żeby się zgłosić w dogodnym terminie :( poza tym morfologia idealna glukoza 85 i tsh spadło z 1.5 na 1.04
    miała któraś z was taki beznadziejny wynik leukocytow w moczu? ja nie wiem może to przez to że biorę teraz kolejne opakowanie pimafucin?
    Ja ostatnio miałam wysoki poziom leukocytow, Ale pozostałe w moczu wyniki miałam dobre i lekarz stwierdził, że nie ma co panikować, bo mógł być lekko mocz zanieczyszczony. Jutro idę oddać znowu do badania mocz i wtedy się zobaczy co wyjdzie

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland takze spokojnie, wiem ze ciezko bedzie wytrzymac ten tydzien... zrob dwa razy beta hcg moze. Albo wytrzymaj do wizyty :) a te testy mialam z allegro. Wczesniej przed poronieniem mi pokazywały zawsze ladnie owu wiec bylam ich pewna. Teraz pomyslalam ze cykl rozregulowany jeszcze po tym poronieniu i nie ma znowu owu. Ale sluz byl za to plodny. Badalas moze temperature?

• editchen Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mocz - wyniki bardzo prawidłowe.
    za to polaczylam sie przed chwila przez czat z polozna medicover i chyba mnie albo zalamala albo wkurzyla. oczywiscie nie powiedziala nic konkretnego, odpowiedzi z ksiazeczki standardowych odpowiedzi typu: na odleglosc nie powiem, to moze byc przez ten kaszel, jak sie pojawi plameinie jechac do szpitala, ze moze byc wydzielina zmieniona przez hormony, ale nie wiadomo. a na pytanie o to czy bole (podobne do miesiaczkowych) na tym etapie ciazy sa normalnie, napisala mi, ze "może mieć to związek z napadem kaszlu jak Pani wspomniała. Silne dolegliwości bólowe w ciąży są powodem do niepokoju. Jeżeli ból nie ustanie, proszę zastosować się do zaleceń, które napisałam powyżej" - czyli udac sie na izbe przyjec.... ja myslalam, ze te bole, to rosnaca macica i chcialam sie upewnic, a tu takie cos....

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editchen jak.nie ma.krwawienia albo plamienia to sie nie stresuj! Albo jedz na izbe przyjec i przynajmniej bedziesz spokojna.jak.zobaczysz malucha.

‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ