X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie u swojego gina. Maleństwo ma sie dobrze widać już rączki i nóżki, No i ma prawie 3 cm :)

Ja niestety mam strasznie dużo pracy w firmie, popołudniu dodatkowe zajęcia z młoda i jak wieczorem wczoche do łóżka to padam. Nie mam nawet siły poczytać co na forum :(

Szczesliwa_mamusia, Wonderland, editchen, Zołzimagic, Edith, magdzia26, Wachciowa, A85K, Lady Savage, zapachmalin, Sunshine_111, Jooozefka, migiem, kaka470, fema86, Angie 31, Jacqueline, MalaHD, Aztoria, Tizzi lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 20:32

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editchen- mnie co jakiś czas pobolewa macica, jajniki lub więzadła. To efekt, że macica się powiększa. Mi się nawet pojawił różowy śluz. To była oznaka, że macica się powiększa i mogą pojawiać się mikro pęknięcia. Mi lekarz powiedział, że mam jechać na izbę przyjęć, gdyby był ostry, kłujacy ból lub towarzyszyło krwawienie.

editchen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Ja po wizycie u swojego gina. Maleństwo ma sie dobrze widać już rączki i nóżki, No i ma prawie 3 cm :)

Ja niestety mam strasznie dużo pracy w firmie, popołudniu dodatkowe zajęcia z młoda i jak wieczorem wczoche do łóżka to padam. Nie mam nawet siły poczytać co na forum :(
    O... U mnie w sobotę będzie 9ti6dni. Też tak liczyłam, że powinno mieć 3cm. Och..dobrze, że się przepisałam. Do soboty wytrzymam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 20:57

A85K lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie bo nie umiem wykombinowac....zarowno u mnie jak i syna pojawilo sie zaczerwienienie i wysuszona skora miedzy palcdm przedostatnim i ostatnim, piecze szczypie najgorzej przy myciu rak. Co to moze byc? Dokladnie w tym samym miejsu to mamy

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie bo nie umiem wykombinowac....zarowno u mnie jak i syna pojawilo sie zaczerwienienie i wysuszona skora miedzy palcdm przedostatnim i ostatnim, piecze szczypie najgorzej przy myciu rak. Co to moze byc? Dokladnie w tym samym miejsu to mamy

ta skórka jest zrogowaciała i "parchata" ?( nie mylcie z brudem) ;)

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87- ale nie swędzi? To w sumie dziwne, że macie tak samo. Natłuszczaj.

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus może jakieś nowe mydło albo żel antybakteryjny uzywacie?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam nad polpascem ale to glupie ze w tym samym miejscu i nie swedzi raczej piecze lekko,tak taka zrogowaciala. Mydla antybakteryjnego nie mam jakies zwyklez tesco

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jeśli możecie to powiedzcie kiedy powiedzialyscie rodzicom i rodzeństwu że powiększa się rodzinka? :) dopiero jak zobaczylyscie serduszko? Dzięki:)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Cześć dziewczyny jeśli możecie to powiedzcie kiedy powiedzialyscie rodzicom i rodzeństwu że powiększa się rodzinka? :) dopiero jak zobaczylyscie serduszko? Dzięki:)

Moja Mamusia dowiedziała się po zrobieniu testu, jesteśmy bardzo blisko i jej wsparcie jest dla mnie bardzo ważne. Część rodziny dowiedziała się po zobaczeniu serduszka, a pozostali pocztą pantoflową.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie podrażnienia na dłoniach pojawiają się u mnie zwłaszcza na zmiany pogody. Mi pomagało smarowanie olejem kokosowym nierafinowanym z witaminą E w kropelkach. Robiłam sobie taką maskę na dłonie na noc, do tego rękawiczki kosmetyczne i szłam spać.Za jakis czas nawracało.
    Półpasiec boli, świerzb rozprzestrzenia się na inne części ciała.

Czytałam kiedyś o oleju konopnym na różne egzemy, można stosować u noworodków. Może w ciąży również?

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    My po wizycie. Maluch jest, ale wychodzi 1,5 tygodnia młodszy niż z moich obliczeń (test owu wyszedł mi pozytywny 29.03, więc owu miałam 30 albo 31.03 - czy możliwe, żeby test owu niewłaściwie wskazał owu?). Ma 5 mm, ale z tego względu nie widać jeszcze serduszka, bo USG określa wiek ciąży jako 6t2d/6t4d. Trzymajcie za nas kciuki wciąż, bo choć lekarz mi mówi, że tak może być i że zobaczymy za tydzień, to same wiecie jak to jest. Znacie podobne przypadki, gdzie wszystko rozwiązało się dobrze?

Ja w tej ciąży :) poszłam 8 kwietnia to miał być 7t4d...a lekarz powiedział, że maluch ma 6t1d miał 4.5mm i oczywiście brak serduszka...lekarz powiedział, że nie daje szans...że już raczej to serce powinno być...ale że ja upierałam się, że owulacja była później to kazał przyjść za 2 tyg...oczywiście następnego dnia już byłam u innego...serduszko zaczynało pikać a 3 dni później już mocno biło :)
    Teraz byłam 29 kwietnia i dzidziuś choć odbiega od terminu OM o około 9 dni rośnie i fika w najlepsze :)

Wachciowa, Wonderland lubią tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nas to niestety boli ale z drugiej strony jakie jest prawdopodobienstwo ze zmiana zrobu sie w tym samym miejscu...jeszcze czytalam o parawirusach tam jest cos takiego jak zmiana na dloniach

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    ja zaraz tylko jak wyszła beta pozytywnie

Marzycielka111192, chicken lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus nie doszukuj się problemów. Ja też całkiem nie dawno miałam podraznione miejsca między palcami u całej dłoni.u mnie na tle alergicznym. Natłuszczam i schodzi.
    Że swiezbem to łatwo zrobić test z octem. Po posmarowaniu wyjdą białe kropki i będzie lekko swedziec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:
    Ja w tej ciąży :) poszłam 8 kwietnia to miał być 7t4d...a lekarz powiedział, że maluch ma 6t1d miał 4.5mm i oczywiście brak serduszka...lekarz powiedział, że nie daje szans...że już raczej to serce powinno być...ale że ja upierałam się, że owulacja była później to kazał przyjść za 2 tyg...oczywiście następnego dnia już byłam u innego...serduszko zaczynało pikać a 3 dni później już mocno biło :)
    Teraz byłam 29 kwietnia i dzidziuś choć odbiega od terminu OM o około 9 dni rośnie i fika w najlepsze :)
    Jak ją uwielbiam takich lekarzy co umieja podtrzymać kobitki na duchu. Zamiast Ci powiedzieć, że jest wcześnie i trzeba poczekać na serduszko, to od razu taki tekst. Dobrze, że zmieniłaś lekarza

editchen, Jooozefka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynue co sie zmienilo i u mnie i u kuby ze od czasu jak wiem ze jestem w ciazy to co chwila chodzimy myc rece

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa...widzisz. częste mycia skraca życie;-) (żartowałam). Skóra jest widocznie wysuszona.nie wariujcie :-)

• migiem Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję Wam dobrych nowin z wizyt :) dorodne już macie te swoje maleństwa :) też chciałabym jutro zobaczyć już rączki i nóżki, ale pewnie za wcześnie na to jeszcze :)

Wonderland mi w cyklu w którym zaszłam testy owu w ogóle nie pokazały że owu jest lub będzie - cień drugiego paska pokazał się w 11dc, a owu miałam w 17 (wg lekarza, objawów i temperatury) :) nie martw się na zapas - wszystko będzie dobrze :) na kolejnych usg w poprzedniej ciąży miałam wahania 3-5 dni raz do przodu, raz do tyłu :) każde dziecko rośnie w swoim tempie, Twój maluszek widocznie jest z późniejszej owulacji i szybko urośnie :)

editchen też mi kiedyś, nie tak dawno wyleciała kulka bardzo twardego, zbitego śluzu wielkości orzecha laskowego - nic się później nie działo, a na wizycie gin powiedział że to przez proces tworzenia czopu śluzowego i czasem przy wysiłku (np.dźwiganie, kichanie itp) część tego śluzu może się wysunąć, ale nie ma się co bać bo tak się może dziać :) na silne bóle, gdybym takie miała kazał brać nospę :)

Marzycielka ja powiedziałam najbliższym (rodzicom, rodzeństwu) po zobaczeniu serduszka :) a potem to już wiadomo że ploty po rodzinie się same rozeszły :)

kto jutro poza mną ma wizytę? będę trzymać za Was kciuki i odezwę się wieczorem :)

editchen, Wonderland, zapachmalin, Szczesliwa_mamusia, Edith lubią tę wiadomość

svchgox1y0oxjq1r.png
    najbliższa wizyta 11.05 :)
‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ