X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie u swojego gina. Maleństwo ma sie dobrze widać już rączki i nóżki, No i ma prawie 3 cm :)

Ja niestety mam strasznie dużo pracy w firmie, popołudniu dodatkowe zajęcia z młoda i jak wieczorem wczoche do łóżka to padam. Nie mam nawet siły poczytać co na forum :(

Szczesliwa_mamusia, Wonderland, editchen, Zołzimagic, Edith, magdzia26, Wachciowa, A85K, Lady Savage, zapachmalin, Sunshine_111, Jooozefka, migiem, kaka470, fema86, Angie 31, Jacqueline, MalaHD, Aztoria, Tizzi lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 20:32

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editchen- mnie co jakiś czas pobolewa macica, jajniki lub więzadła. To efekt, że macica się powiększa. Mi się nawet pojawił różowy śluz. To była oznaka, że macica się powiększa i mogą pojawiać się mikro pęknięcia. Mi lekarz powiedział, że mam jechać na izbę przyjęć, gdyby był ostry, kłujacy ból lub towarzyszyło krwawienie.

editchen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Ja po wizycie u swojego gina. Maleństwo ma sie dobrze widać już rączki i nóżki, No i ma prawie 3 cm :)

Ja niestety mam strasznie dużo pracy w firmie, popołudniu dodatkowe zajęcia z młoda i jak wieczorem wczoche do łóżka to padam. Nie mam nawet siły poczytać co na forum :(
    O... U mnie w sobotę będzie 9ti6dni. Też tak liczyłam, że powinno mieć 3cm. Och..dobrze, że się przepisałam. Do soboty wytrzymam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 20:57

A85K lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie bo nie umiem wykombinowac....zarowno u mnie jak i syna pojawilo sie zaczerwienienie i wysuszona skora miedzy palcdm przedostatnim i ostatnim, piecze szczypie najgorzej przy myciu rak. Co to moze byc? Dokladnie w tym samym miejsu to mamy

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie bo nie umiem wykombinowac....zarowno u mnie jak i syna pojawilo sie zaczerwienienie i wysuszona skora miedzy palcdm przedostatnim i ostatnim, piecze szczypie najgorzej przy myciu rak. Co to moze byc? Dokladnie w tym samym miejsu to mamy

ta skórka jest zrogowaciała i "parchata" ?( nie mylcie z brudem) ;)

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87- ale nie swędzi? To w sumie dziwne, że macie tak samo. Natłuszczaj.

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus może jakieś nowe mydło albo żel antybakteryjny uzywacie?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam nad polpascem ale to glupie ze w tym samym miejscu i nie swedzi raczej piecze lekko,tak taka zrogowaciala. Mydla antybakteryjnego nie mam jakies zwyklez tesco

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jeśli możecie to powiedzcie kiedy powiedzialyscie rodzicom i rodzeństwu że powiększa się rodzinka? :) dopiero jak zobaczylyscie serduszko? Dzięki:)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Cześć dziewczyny jeśli możecie to powiedzcie kiedy powiedzialyscie rodzicom i rodzeństwu że powiększa się rodzinka? :) dopiero jak zobaczylyscie serduszko? Dzięki:)

Moja Mamusia dowiedziała się po zrobieniu testu, jesteśmy bardzo blisko i jej wsparcie jest dla mnie bardzo ważne. Część rodziny dowiedziała się po zobaczeniu serduszka, a pozostali pocztą pantoflową.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie podrażnienia na dłoniach pojawiają się u mnie zwłaszcza na zmiany pogody. Mi pomagało smarowanie olejem kokosowym nierafinowanym z witaminą E w kropelkach. Robiłam sobie taką maskę na dłonie na noc, do tego rękawiczki kosmetyczne i szłam spać.Za jakis czas nawracało.
    Półpasiec boli, świerzb rozprzestrzenia się na inne części ciała.

Czytałam kiedyś o oleju konopnym na różne egzemy, można stosować u noworodków. Może w ciąży również?

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    My po wizycie. Maluch jest, ale wychodzi 1,5 tygodnia młodszy niż z moich obliczeń (test owu wyszedł mi pozytywny 29.03, więc owu miałam 30 albo 31.03 - czy możliwe, żeby test owu niewłaściwie wskazał owu?). Ma 5 mm, ale z tego względu nie widać jeszcze serduszka, bo USG określa wiek ciąży jako 6t2d/6t4d. Trzymajcie za nas kciuki wciąż, bo choć lekarz mi mówi, że tak może być i że zobaczymy za tydzień, to same wiecie jak to jest. Znacie podobne przypadki, gdzie wszystko rozwiązało się dobrze?

Ja w tej ciąży :) poszłam 8 kwietnia to miał być 7t4d...a lekarz powiedział, że maluch ma 6t1d miał 4.5mm i oczywiście brak serduszka...lekarz powiedział, że nie daje szans...że już raczej to serce powinno być...ale że ja upierałam się, że owulacja była później to kazał przyjść za 2 tyg...oczywiście następnego dnia już byłam u innego...serduszko zaczynało pikać a 3 dni później już mocno biło :)
    Teraz byłam 29 kwietnia i dzidziuś choć odbiega od terminu OM o około 9 dni rośnie i fika w najlepsze :)

Wachciowa, Wonderland lubią tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nas to niestety boli ale z drugiej strony jakie jest prawdopodobienstwo ze zmiana zrobu sie w tym samym miejscu...jeszcze czytalam o parawirusach tam jest cos takiego jak zmiana na dloniach

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    ja zaraz tylko jak wyszła beta pozytywnie

Marzycielka111192, chicken lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus nie doszukuj się problemów. Ja też całkiem nie dawno miałam podraznione miejsca między palcami u całej dłoni.u mnie na tle alergicznym. Natłuszczam i schodzi.
    Że swiezbem to łatwo zrobić test z octem. Po posmarowaniu wyjdą białe kropki i będzie lekko swedziec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:
    Ja w tej ciąży :) poszłam 8 kwietnia to miał być 7t4d...a lekarz powiedział, że maluch ma 6t1d miał 4.5mm i oczywiście brak serduszka...lekarz powiedział, że nie daje szans...że już raczej to serce powinno być...ale że ja upierałam się, że owulacja była później to kazał przyjść za 2 tyg...oczywiście następnego dnia już byłam u innego...serduszko zaczynało pikać a 3 dni później już mocno biło :)
    Teraz byłam 29 kwietnia i dzidziuś choć odbiega od terminu OM o około 9 dni rośnie i fika w najlepsze :)
    Jak ją uwielbiam takich lekarzy co umieja podtrzymać kobitki na duchu. Zamiast Ci powiedzieć, że jest wcześnie i trzeba poczekać na serduszko, to od razu taki tekst. Dobrze, że zmieniłaś lekarza

editchen, Jooozefka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynue co sie zmienilo i u mnie i u kuby ze od czasu jak wiem ze jestem w ciazy to co chwila chodzimy myc rece

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa...widzisz. częste mycia skraca życie;-) (żartowałam). Skóra jest widocznie wysuszona.nie wariujcie :-)

• migiem Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję Wam dobrych nowin z wizyt :) dorodne już macie te swoje maleństwa :) też chciałabym jutro zobaczyć już rączki i nóżki, ale pewnie za wcześnie na to jeszcze :)

Wonderland mi w cyklu w którym zaszłam testy owu w ogóle nie pokazały że owu jest lub będzie - cień drugiego paska pokazał się w 11dc, a owu miałam w 17 (wg lekarza, objawów i temperatury) :) nie martw się na zapas - wszystko będzie dobrze :) na kolejnych usg w poprzedniej ciąży miałam wahania 3-5 dni raz do przodu, raz do tyłu :) każde dziecko rośnie w swoim tempie, Twój maluszek widocznie jest z późniejszej owulacji i szybko urośnie :)

editchen też mi kiedyś, nie tak dawno wyleciała kulka bardzo twardego, zbitego śluzu wielkości orzecha laskowego - nic się później nie działo, a na wizycie gin powiedział że to przez proces tworzenia czopu śluzowego i czasem przy wysiłku (np.dźwiganie, kichanie itp) część tego śluzu może się wysunąć, ale nie ma się co bać bo tak się może dziać :) na silne bóle, gdybym takie miała kazał brać nospę :)

Marzycielka ja powiedziałam najbliższym (rodzicom, rodzeństwu) po zobaczeniu serduszka :) a potem to już wiadomo że ploty po rodzinie się same rozeszły :)

kto jutro poza mną ma wizytę? będę trzymać za Was kciuki i odezwę się wieczorem :)

editchen, Wonderland, zapachmalin, Szczesliwa_mamusia, Edith lubią tę wiadomość

svchgox1y0oxjq1r.png
    najbliższa wizyta 11.05 :)
‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ