Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po wizycie u swojego gina. Maleństwo ma sie dobrze widać już rączki i nóżki, No i ma prawie 3 cm
Ja niestety mam strasznie dużo pracy w firmie, popołudniu dodatkowe zajęcia z młoda i jak wieczorem wczoche do łóżka to padam. Nie mam nawet siły poczytać co na forumSzczesliwa_mamusia, Wonderland, editchen, Zołzimagic, Edith, magdzia26, Wachciowa, A85K, Lady Savage, zapachmalin, Sunshine_111, Jooozefka, migiem, kaka470, fema86, Angie 31, Jacqueline, MalaHD, Aztoria, Tizzi lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
nick nieaktualnyEditchen- mnie co jakiś czas pobolewa macica, jajniki lub więzadła. To efekt, że macica się powiększa. Mi się nawet pojawił różowy śluz. To była oznaka, że macica się powiększa i mogą pojawiać się mikro pęknięcia. Mi lekarz powiedział, że mam jechać na izbę przyjęć, gdyby był ostry, kłujacy ból lub towarzyszyło krwawienie.
editchen lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny78beti wrote:Ja po wizycie u swojego gina. Maleństwo ma sie dobrze widać już rączki i nóżki, No i ma prawie 3 cm
Ja niestety mam strasznie dużo pracy w firmie, popołudniu dodatkowe zajęcia z młoda i jak wieczorem wczoche do łóżka to padam. Nie mam nawet siły poczytać co na forum
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 20:57
A85K lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam pytanie bo nie umiem wykombinowac....zarowno u mnie jak i syna pojawilo sie zaczerwienienie i wysuszona skora miedzy palcdm przedostatnim i ostatnim, piecze szczypie najgorzej przy myciu rak. Co to moze byc? Dokladnie w tym samym miejsu to mamy
-
Amus87 wrote:Dziewczyny mam pytanie bo nie umiem wykombinowac....zarowno u mnie jak i syna pojawilo sie zaczerwienienie i wysuszona skora miedzy palcdm przedostatnim i ostatnim, piecze szczypie najgorzej przy myciu rak. Co to moze byc? Dokladnie w tym samym miejsu to mamy
ta skórka jest zrogowaciała i "parchata" ?( nie mylcie z brudem) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Marzycielka111192 wrote:Cześć dziewczyny jeśli możecie to powiedzcie kiedy powiedzialyscie rodzicom i rodzeństwu że powiększa się rodzinka?
dopiero jak zobaczylyscie serduszko? Dzięki:)
Moja Mamusia dowiedziała się po zrobieniu testu, jesteśmy bardzo blisko i jej wsparcie jest dla mnie bardzo ważne. Część rodziny dowiedziała się po zobaczeniu serduszka, a pozostali pocztą pantoflową. -
Takie podrażnienia na dłoniach pojawiają się u mnie zwłaszcza na zmiany pogody. Mi pomagało smarowanie olejem kokosowym nierafinowanym z witaminą E w kropelkach. Robiłam sobie taką maskę na dłonie na noc, do tego rękawiczki kosmetyczne i szłam spać.Za jakis czas nawracało.
Półpasiec boli, świerzb rozprzestrzenia się na inne części ciała.
Czytałam kiedyś o oleju konopnym na różne egzemy, można stosować u noworodków. Może w ciąży również? -
Wonderland wrote:My po wizycie. Maluch jest, ale wychodzi 1,5 tygodnia młodszy niż z moich obliczeń (test owu wyszedł mi pozytywny 29.03, więc owu miałam 30 albo 31.03 - czy możliwe, żeby test owu niewłaściwie wskazał owu?). Ma 5 mm, ale z tego względu nie widać jeszcze serduszka, bo USG określa wiek ciąży jako 6t2d/6t4d. Trzymajcie za nas kciuki wciąż, bo choć lekarz mi mówi, że tak może być i że zobaczymy za tydzień, to same wiecie jak to jest. Znacie podobne przypadki, gdzie wszystko rozwiązało się dobrze?
Ja w tej ciążyposzłam 8 kwietnia to miał być 7t4d...a lekarz powiedział, że maluch ma 6t1d miał 4.5mm i oczywiście brak serduszka...lekarz powiedział, że nie daje szans...że już raczej to serce powinno być...ale że ja upierałam się, że owulacja była później to kazał przyjść za 2 tyg...oczywiście następnego dnia już byłam u innego...serduszko zaczynało pikać a 3 dni później już mocno biło
Teraz byłam 29 kwietnia i dzidziuś choć odbiega od terminu OM o około 9 dni rośnie i fika w najlepszeWachciowa, Wonderland lubią tę wiadomość
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
nick nieaktualny
-
Marzycielka111192 wrote:Cześć dziewczyny jeśli możecie to powiedzcie kiedy powiedzialyscie rodzicom i rodzeństwu że powiększa się rodzinka?
dopiero jak zobaczylyscie serduszko? Dzięki:)
Marzycielka111192, chicken lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmus nie doszukuj się problemów. Ja też całkiem nie dawno miałam podraznione miejsca między palcami u całej dłoni.u mnie na tle alergicznym. Natłuszczam i schodzi.
Że swiezbem to łatwo zrobić test z octem. Po posmarowaniu wyjdą białe kropki i będzie lekko swedziec. -
nick nieaktualnyJooozefka wrote:Ja w tej ciąży
poszłam 8 kwietnia to miał być 7t4d...a lekarz powiedział, że maluch ma 6t1d miał 4.5mm i oczywiście brak serduszka...lekarz powiedział, że nie daje szans...że już raczej to serce powinno być...ale że ja upierałam się, że owulacja była później to kazał przyjść za 2 tyg...oczywiście następnego dnia już byłam u innego...serduszko zaczynało pikać a 3 dni później już mocno biło
Teraz byłam 29 kwietnia i dzidziuś choć odbiega od terminu OM o około 9 dni rośnie i fika w najlepszeeditchen, Jooozefka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny gratuluję Wam dobrych nowin z wizyt
dorodne już macie te swoje maleństwa
też chciałabym jutro zobaczyć już rączki i nóżki, ale pewnie za wcześnie na to jeszcze
Wonderland mi w cyklu w którym zaszłam testy owu w ogóle nie pokazały że owu jest lub będzie - cień drugiego paska pokazał się w 11dc, a owu miałam w 17 (wg lekarza, objawów i temperatury)nie martw się na zapas - wszystko będzie dobrze
na kolejnych usg w poprzedniej ciąży miałam wahania 3-5 dni raz do przodu, raz do tyłu
każde dziecko rośnie w swoim tempie, Twój maluszek widocznie jest z późniejszej owulacji i szybko urośnie
editchen też mi kiedyś, nie tak dawno wyleciała kulka bardzo twardego, zbitego śluzu wielkości orzecha laskowego - nic się później nie działo, a na wizycie gin powiedział że to przez proces tworzenia czopu śluzowego i czasem przy wysiłku (np.dźwiganie, kichanie itp) część tego śluzu może się wysunąć, ale nie ma się co bać bo tak się może dziaćna silne bóle, gdybym takie miała kazał brać nospę
Marzycielka ja powiedziałam najbliższym (rodzicom, rodzeństwu) po zobaczeniu serduszkaa potem to już wiadomo że ploty po rodzinie się same rozeszły
kto jutro poza mną ma wizytę? będę trzymać za Was kciuki i odezwę się wieczorem
editchen, Wonderland, zapachmalin, Szczesliwa_mamusia, Edith lubią tę wiadomość