X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • majamia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Mój M czytał artykuł.. On z chęcią przyjedzie do kraju na 4 miesiące jeśli Pisiory zapłacą mu norweską stawkę. To jest niewykonalne.
    My nie mamy z kim zostawić Dzidzi. U nas przyjmują do przedszkoli od 3 roku, 2.5 jeśli jest odpieluchowane. Na chwilę obecną nie wyobrażam sobie obcej osoby w moim domu z moim Groszkiem. Moja Mamusia mieszka 100 km dalej.
    Póki co nie mamy się co martwić. <3 Niech nasze Dzidziusie rosną zdrowo.
    Jeszcze 3latek musi sie dostac do przedszkola. U nas dzis wyniki rekrutacji i tadam - moj sie nie dostal. Do zadnego z trzech. Jakbym miala teraz wracac do pracy, to chyba z dziecmi bym chodzila...

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak czytam o tych heterozygotach to msakra nie wiem o co chodzi. Jest jakis powod ze sie badalyscie?

• k878 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Dziewczyny jak czytam o tych heterozygotach to msakra nie wiem o co chodzi. Jest jakis powod ze sie badalyscie?
    poronienie

i nie czytaj, bo to oszaleć można

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 13:31

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • k878 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    a ppropos prenatalnych i pappa, z tego co zrozumialam mojego lekarza, to u mnie w szpitalu prnatalne sa normalnie na nfz, ale jesli tam mam lekarza prowadzacego i robie wszystkie badania to moge zrobic tez pappa za nieduza doplata ok 130pln...tez sie zastanawiam, ale.chyba zrobie. A jaki wplyw ma luteina na wyniki?

na NFZ są jeśli masz wskazania:

wady genetyczne w rodzinie, poronienie z rozpoznana wadą genetyczną, złe inne wyniki diagnostyczne lub laboratoryjne (niektórzy lekarze np. przepisują przy niedoczynności tarczycy, ale któraś dziewczyna pisała, że jej lekarz miał kontrolę z NFZ i mu zakwestionowali)

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Chodzi o mutacje genetyczne, heterozygota to jeden allel genu nieprawidłowy a homozygota to dwa allele genu zmienione. Ja robiłam badania po poronieniu bo podejrzewałam, że moje problemy biorą się z zaburzeń krzepliwości, szczególnie, że mam bardzo kiepski wywiad rodzinny, sporo poronień, wczesnych śmierci z powodu zawałów i udarów niedokrwiennych itd

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, dziekuje za wyjasnienie :) nie bede doczytywac na google co by nie schizowac :p

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    Jeszcze 3latek musi sie dostac do przedszkola. U nas dzis wyniki rekrutacji i tadam - moj sie nie dostal. Do zadnego z trzech. Jakbym miala teraz wracac do pracy, to chyba z dziecmi bym chodzila...
    Dokładnie u nas tez lipa z przedszkolami...ręce opadają już nawet nie mówię o publicznych ale nawet o prywatnym można zapomnieć

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 20:36

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Branie Luteiny bądź Duphastonu (chyba też) w dużych dawkach może podwyższać wyniki krwi w teście PAPP-a.

Nie chodzi o to aby kogoś odwoływać od tego testu, tylko nie wiem czy jeśli przez to wyniki krwi wychodzą zafałszowane, to czy da się to jakoś przeliczyć biorąc pod uwagę konkretne dawki progesteronu.

Czytałam już po prostu nie jedną historię, że PAPP-a wyszło źle, nawet bardzo źle, przeważnie duże ryzyko ZD, a usg wychodziło idealne, dzieci rodziły się zdrowe, a te kobiety brały praktycznie od początku ciąży Luteinę/Duphaston.

Dlatego ja na USG dokładne to owszem, decyduję się, jednak dopiero jeśli coś by wyszło w nim niepokojącego, to wtedy będziemy się martwić dalej.

A wiedząc, że coś może mieć wpływ na głupi wynik krwi, nie chcę siebie i dziecka niepotrzebnie narażać na stres.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 14:44

Szczesliwa_mamusia, Wonderland, Wachciowa, magdzia26, malysmok84 lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prywatne przedszkole na końcu osiedla, na szczęście tam jest tyle miejsc że się martwić nie muszę, ale planuję małą tam posłać jako 6 latkę. A potem podstawówka.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja znow lekka panika. Czy bole macicy (takie miesiaczkowe) sa normalne na tym etapie, poczatek 9 tygodnia? 2 dni prawie nic nie czulam, a dzis znow i to gdy wiekszosc dnia sobie polezalam... :(

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    Dziewczyny, a ja znow lekka panika. Czy bole macicy (takie miesiaczkowe) sa normalne na tym etapie, poczatek 9 tygodnia? 2 dni prawie nic nie czulam, a dzis znow i to gdy wiekszosc dnia sobie polezalam... :(

Nie smuć się, ja miałam dokładnie tak samo. 8tyg i 2,3 dni. tak jakbym spodziewała sie kolejnej miesiączki. Nawet miałam w tym czasie śluz lekko różowy. Macica się rozciąga i mogą powstawać mikro pęknięcia. odpoczywaj i się nie stresuj :)

editchen lubi tę wiadomość

• Suzira Nowa

Wysłany: 12 maja 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Grudniówki!

Ta ciąża to moja 3...

Ciąże okazały się strasznym cierpieniem dla mnie. Jedną poroniłam sama w domu, druga miałam usuwana w szpitalu. Nie było dzidzi, nie rozwijała się za każdym razem. Minęły jakieś 3 lata, przez ten czas nie zaszłam w ciąże, choć nie pilnowaliśmy tego aby w jakikolwiek sposób się zabezpieczyć. Pani ginekolog stwierdziła że powinniśmy z partnerem iść do kliniki leczenia bezpłodności. Zrobiłam cytologie, niestety 3 grupa. Byłam na kilku badaniach, po wyleczeniu 3 grupy miałam dostac skierowanie do kliniki... nie minął miesiąc, od słów Pani doktor o klinice i... pach! 2 kreski! Byłam przerażona, bo znów widziałam siebie płaczącą w poduszkę, ze znowu sie nie udało, w dodatku ta 3 grupa to jakiś koszmar, kumulacja wszystkiego. Poszłam na pierwszą wizytę usg w 6 tc. Niestety, nie widać było za wiele, sam pęcherzyk. Miałam przyjść za kolejne 2 tygonie na USG. Byłam w środę. Rany, gdybyście widziały jak się poryczałam u lekarza, gdy powiedział, ze serduszko bije! 146 ud/min!!!
    Do tej pory nie mogę sie z tym oswoić. To wszystko stało się tak nagle i nieplanowanie, że gdyby nie to że umieram każdego dnia z powodu mdłosci, wymiotów, niestrawnosci, problemy z trawieniem, bólu podbrzusza, to bym w to nigdy nie uwierzyła.
    Mój termin wg OM to 21.12.2017 Ale mam nieregularne cykle, więc może byc różnie. Dowiem się w poniedziałek, gdzie wypytam o wszystko ginekolog.

W tej chwili, tak jak wspomniałam codziennie śpię w dzień, czuję się bez siły, mam mdłosci, wymioty, bóle piersi, a na pewne produkty nie moge patrzeć - odrzuca mnie od herbaty, miesa, miety... editchen - miewam ja bóle podbrzusza, są różne, czasami mocniejsze czasami lżejsze, czasami tez troche przez to, że mam problemy z trawieniem. Powiedziałam o tym lekarzowi, powiedział , ze to noralne, jak boli mocniej wziąć no - spe. Ale wiadomo, każda kobieta jest inna, jeśli widzisz cos niepokojącego - zapytaj lekarza lub położnej.

Także, leżę całymi dniami na kanapie. Dziś jest w miare dobrze, nawet rano nie wymiotowałam, ale czasami mdłosci sa, i jak coś zjem to rewolucja w jelitach...

Cały czas się stresuje, czy serduszko będzie nadal bić, czy nie plamię, panikuje jak czuję się dobrze, a klne pod nosem jak spędzam nieprzyjemne chwile przy muszli...

Rozpisałam się - sorry :)

pozdrowienia dla wszystkich grudniowych mamusiek.

Tizzi, magdzia26, migiem, Lady Savage, Wachciowa, k878, Aboa, editchen, A85K, Szczesliwa_mamusia, belle_maman88, Sunshine_111, Edith, Another, Aztoria lubią tę wiadomość

Nigdy, nie mów nigdy...

0d1yhqvkax0dg9k0.png
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Suzira. Mam nadzieję, że teraz zostaniesz tutaj z nami co najmniej do grudnia :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 16:27

Suzira, editchen lubią tę wiadomość

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzira wrote:
    Witajcie Grudniówki!

Ta ciąża to moja 3...

Ciąże okazały się strasznym cierpieniem dla mnie. Jedną poroniłam sama w domu, druga miałam usuwana w szpitalu. Nie było dzidzi, nie rozwijała się za każdym razem. Minęły jakieś 3 lata, przez ten czas nie zaszłam w ciąże, choć nie pilnowaliśmy tego aby w jakikolwiek sposób się zabezpieczyć. Pani ginekolog stwierdziła że powinniśmy z partnerem iść do kliniki leczenia bezpłodności. Zrobiłam cytologie, niestety 3 grupa. Byłam na kilku badaniach, po wyleczeniu 3 grupy miałam dostac skierowanie do kliniki... nie minął miesiąc, od słów Pani doktor o klinice i... pach! 2 kreski! Byłam przerażona, bo znów widziałam siebie płaczącą w poduszkę, ze znowu sie nie udało, w dodatku ta 3 grupa to jakiś koszmar, kumulacja wszystkiego. Poszłam na pierwszą wizytę usg w 6 tc. Niestety, nie widać było za wiele, sam pęcherzyk. Miałam przyjść za kolejne 2 tygonie na USG. Byłam w środę. Rany, gdybyście widziały jak się poryczałam u lekarza, gdy powiedział, ze serduszko bije! 146 ud/min!!!
    Do tej pory nie mogę sie z tym oswoić. To wszystko stało się tak nagle i nieplanowanie, że gdyby nie to że umieram każdego dnia z powodu mdłosci, wymiotów, niestrawnosci, problemy z trawieniem, bólu podbrzusza, to bym w to nigdy nie uwierzyła.
    Mój termin wg OM to 21.12.2017 Ale mam nieregularne cykle, więc może byc różnie. Dowiem się w poniedziałek, gdzie wypytam o wszystko ginekolog.

W tej chwili, tak jak wspomniałam codziennie śpię w dzień, czuję się bez siły, mam mdłosci, wymioty, bóle piersi, a na pewne produkty nie moge patrzeć - odrzuca mnie od herbaty, miesa, miety... editchen - miewam ja bóle podbrzusza, są różne, czasami mocniejsze czasami lżejsze, czasami tez troche przez to, że mam problemy z trawieniem. Powiedziałam o tym lekarzowi, powiedział , ze to noralne, jak boli mocniej wziąć no - spe. Ale wiadomo, każda kobieta jest inna, jeśli widzisz cos niepokojącego - zapytaj lekarza lub położnej.

Także, leżę całymi dniami na kanapie. Dziś jest w miare dobrze, nawet rano nie wymiotowałam, ale czasami mdłosci sa, i jak coś zjem to rewolucja w jelitach...

Cały czas się stresuje, czy serduszko będzie nadal bić, czy nie plamię, panikuje jak czuję się dobrze, a klne pod nosem jak spędzam nieprzyjemne chwile przy muszli...

Rozpisałam się - sorry :)

pozdrowienia dla wszystkich grudniowych mamusiek.
    Gratuluje i witaj :)

Suzira lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia a chcesz żeby dopisać ci już do listy płeć? Czy jeszcze nie?
    Myślałam żeby dopisywać nawet te niepewne a potem mogłybyśmy zobaczyć ile razy fin się jednak pomylił :P

magdzia26, Wachciowa lubią tę wiadomość

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę Tizzi że poczekamy z tym do prenatalnych ;) to już niecałe 2 tygodnie :)

Tizzi lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Aboa Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jednak mam szalone te hormony...
    Poryczałam się do Twojego postu Suzira ciesząc się, że zobaczyłaś serducho :)

Wachciowa, malysmok84, editchen, Lady Savage, Tizzi, Suzira lubią tę wiadomość

👩🏻35 👨🏻37
    👶🏼12.2017
    👶🏻01.2021

Czekamy na 3 CUD! 💓
    21.05 cień cienia II kreseczek🫶
    22.05 wyraźna II kreseczka! 💃🏻
    24.05 beta 726,9 mlU/ml🥰🤰🏻
    27.05 beta 3388 mlU/ml 💗 progesteron 16,8 ng/ml
  • A85K Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie I gratuluję :-)

Ja mam wizytę 22.05 I już nie mogę się doczekać :-) ;-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M kópił mi taki płyn :-) a wy jakich używacie ?

acffa12f7aa77212med.jpg

editchen lubi tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ