Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja od drugiego porodu Lacibios Pregna. To dla matek karmiacych i w ciazy. Jak po pierwszym porodzie wrocilam do zwyklych (chyba to ziaja byla), to ciagle infekcje mialam. Teraz (odpukac - puk puk) od ponad roku zero infekcji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 21:41
Wachciowa, A85K lubią tę wiadomość
syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
majamia wrote:Ja od drugiego porodu Lacibios Pregna. To dla matek karmiacych i w ciazy. Jak po pierwszym porodzie wrocilam do zwyklych (chyba to ziaja byla), to ciagle infekcje mialam. Teraz (odpukac - puk puk) od ponad roku zero infekcji.
Najlepiej jak coś służy to się tego trzymać. Ja od lat mam ten sam. Zero infekcji, cytologia super. Mąż używa nawet na podrażnienia innych części ciała. Pracuje na stoczni. Na jego zniszczone dłonie najlepsze lekarstwo do mycia.A85K lubi tę wiadomość
-
Wachciowa dokladnie! Jak cos dziala, to sie tego trzymac. Ja po porodzie kupilam specjalny dla kobiet w pologu, kp. Doradzily mi aptekarki. I bylo super! Ale staierdzilam, ze wroce do wczesniejszych plynow, z ktorymi bylo ok, a tu lipa... ciagle infekcje... teraz nie wracam. Zostaje przy tym, co jest ok.
A85K lubi tę wiadomość
syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
nick nieaktualny
-
Mój M wyjechał dzisiaj do Norwegii. Dół jak cholera. Zostałam w domku z moim Groszkiem w brzuszku i z bezjajecznym Felkiem. Mąż wraca dopiero pod koniec czerwca.
Dopiero teraz spojrzałam na suwaczek, 12 tygodniLady Savage, A85K, magdzia26, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość
-
Wachciowa wrote:Mój M wyjechał dzisiaj do Norwegii. Dół jak cholera. Zostałam w domku z moim Groszkiem w brzuszku i z bezjajecznym Felkiem. Mąż wraca dopiero pod koniec czerwca.
Dopiero teraz spojrzałam na suwaczek, 12 tygodni
To już będziesz miała sporego bobasa I ładny brzusio
Ja używałam SORAYA " ciąża I połôg " ale mój M kupił mi inny ...zobaczymyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 23:00
Wachciowa lubi tę wiadomość
Laura
-
majamia wrote:Ja wiem, ze w kolejnych ciazach szybciej sie ruchy czuje... ale to za szybko, prawda?
Kochana Ty już wiesz jak to jest... ja to pewnie będę myślała że to gazy w jelitach albo kolejna niestrawność -
Macie jakiś sposób na zabezpieczenie stojących sutków? Nic mi nie pomaga. Cały czas stoją, nie ważne czy mam stanik sportowy koronkowy bawełniany z fiszbinami bez. Stoją non stop aż czasami bolą jak ocieram. Zastanawiam się nad wkładkami laktacyjnymi albo nad płatkami kosmetycznymi... Czy to coś da?
-
Wachciowa wrote:Macie jakiś sposób na zabezpieczenie stojących sutków? Nic mi nie pomaga. Cały czas stoją, nie ważne czy mam stanik sportowy koronkowy bawełniany z fiszbinami bez. Stoją non stop aż czasami bolą jak ocieram. Zastanawiam się nad wkładkami laktacyjnymi albo nad płatkami kosmetycznymi... Czy to coś da?
syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
nick nieaktualnyDzień dobry Nie mogę spać od 5.30, wizyta na 8.40. Trzymajcie kciuki
Aaa...dodam, że miałam fajny sen. Śniło mi się, że urodziłam dziewczynkę. Jestem dobrej myśli, aczkolwiek Nie byłabym sobą, gdybym się trochę nie podenerwowalaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2017, 06:09
Zołzimagic, magdzia26, k878, Wachciowa, Aztoria, A85K, migiem lubią tę wiadomość
-
Majamia - hmmm początek 12tc to chyba za szybko, ale dziewczyny w 13tc to juz pare razy kiedyś czytałam, że w drugiej czy kolejnej ciąży czasem czuły Też zależy gdzie się łożysko wykształci, jak na przodzie to słabiej podobno czuć.
Ciekawe jak u mnie będzie teraz, z córką poczułam w 16t6d, łożysko miałam na ścianie przedniej i w dnie macicy.
Trzymam kciuki za wizyty dziś12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Majami mnie się też wydaje że już czułam np 2 dni temu, bawię się z małą brykam i poczułam "dotyk motylka", zaraz brzuch odsłoniłam i patrzę z nadzieją że zobaczę jak brzuszek faluje, niestety jeszcze cisza . Ale czuję że już niedługo.
-
Dziewczyny planujecie wyjazdowe wakacje ? Już niedługo będę musiała zapłacić za rezerwacje i nie wiem co robic ?
Powiedziałam w pracy o ciąży i usłyszałam " ze to nie problem bo przecież mogę pracować prawie do samego porodu i po pół roku wrócić, wiec jakoś pół roku wytrzymają " - ładna mi perspektywaMagda1984 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png