Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
k878 wrote:ja też się boję bez badania brać jakiekolwiek witaminy; nie mam objawów niedoboru; poza tym B12 metylowane jest niedostępne w Polsce, nie mam zaufania do tych zagranicznych suplementów, tym bardziej, że na większości jest napisane, że niewskazane dla kobiet w ciąży i karmiących, więc pewnie produkują w jakiejś szopie i sami nie wiedzą co jest w środku;
kwas foliowy biorę metylowany, Solgara, jedyny sensowny jaki znalazłam w aptekach; nie badałam mutacji MTHFR ale miałam nadmiar kwasu foliowego;
ile macie homocysteiny? ja mam 6,9 i lekarze twierdzą, że w porządku, moje laboratorium ma tez normę osobno dla kobiet w ciąży i przy suplementacji folianami, i to im wychodzi <8
Ja wg najświeższych badań mam 4,5Spada mi w ciąży. Niedawno miałam ponad 6, a wcześniej zawsze ponad 8.
A dlaczego Solgar jest najlepszy? Właśnie wczoraj go zamówiłam -
ja mam z ziaji taki dla kobiet w ciąży
ale i tak najczęściej myje się żelem pod prysznic
udało mi się dziś zrobić jedzenie w kuchni jupia tak to mdłości ciąg dalszy. w porównaniu do poprzedniego tygodnia jest gorzej bo wymioty są częstsze...
słuchałam dziś serduszka z mężem. udało się nawet nagrać na komputer. a moje dziecko to wyjątkowa wiercipięta, nawet 5 sekund nie umie w miejscu poczekać aż mamusia się naslucha bicia serduszkaA85K, Wachciowa lubią tę wiadomość
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:Dziewczyny jak czytam o tych heterozygotach to msakra nie wiem o co chodzi. Jest jakis powod ze sie badalyscie?
U mnie kilka lat starań i kilka nieudanych ivf. Jak nie ma potrzeby, to lepiej się nie badaćNo chyba, że w rodzinie są problemy z zakrzepicą.
-
Amus87 wrote:Chicken a co sie dowiedzialas od niej o pappa?i czemu chcesz zmienic zdanie?
Dlatego się waham -
omii wrote:Hej Mamusie,
ciekawi mnie temat testu PAPP'A, czy zamierzacie robić, czy któraś z Was miała kiedykolwiek robiony ?
Ja robiłam i mam zamiar robić znow
Testy wyszły mi dobrze niskie ryzyko chorób genetycznych
Natomiast około 20 tyg na usg w mózgu dzieciątka dr zauważyła torbiele które występują wlasnie czesto przy chorobach genetycznych. Gdyby nie pełne badania prenatalne musielibyśmy bujać sie po poradniach genetycznych a tak dr powiedziała ze przy tak niskim ryzyku jest pewna ze te torbiele znikną do porodu. I tak tez sie stało a ile stresu zaoszczędzonego także ja jestem za tymi badaniami
-
Missjust wrote:Hej, witam się z Wami
przepisy i tak nas nie obejmą, a jeszcze zanim wejdą będzie milion zmian. Też czytałam, myślę, że na razie nie ma się zupełnie czym przejmować.
Ja też schizy łapię. Jak źle się czuję to jęczę, że mi źle, siły nie mam, ledwo żyję. Jak czuję się dobrze to jęczę, że się martwię, bo nie wiem czy wszystko ok, skoro nic nie czuję. Ehh. Ale uspokaja mnie to, że te dolegliwości mają słabnąć, więc mam nadzieję, że to już to. Moja wizyta 17.05 po pracy i też już nie mogę się doczekać. Tym razem biorę mojego ze sobą żeby zobaczył ruszającą się dzidzię
Odebrałam już też swoje wyniki. Większość w normie, przeciwciała są, toksoplazmozy nie ma i nie było.
Jedyne co mnie niepokoi to niski ciężar właściwy w moczu, wie ktoś co to znaczy? U mnie kobiety w linii mamy (wszystkie) mają problemy z nerkami, a i ja jestem do nich podobna i tak się zastanawiam czy to może coś oznaczać. No i niższe niż norma eozynofile, ale to w ciąży chyba normalka.
Hej, nie wiem czy ktoś już Cię uspakajał - niski ciężar właściwy wynika z rozcieńczenia moczu. Dużo pijeszMissjust lubi tę wiadomość
-
Monal wrote:Spuchły mi dziąsła. Pomocy! Co poradzicie.
Może ziółka pomogą? Z tego co kojarzę to rumianek jest bezpieczny - zaparz i płucz jamę ustną przestudzonym naparem. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Monal wrote:Spuchły mi dziąsła. Pomocy! Co poradzicie.
Kochana zaparz sobie 2 saszetki szałwii na 0.5 szkl wody i płucz dziąsła kilka razy dziennie. To jest naturalny antybiotyk, działa p/zapalenie i ściągająco. Możemy stosować to zioło do płukania jamy ustnej w ciąży.
A opuchnięte dziąsła to podobno normalka. Moja stomatolog mi mówiła na wizycie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 20:57
Kaczorka, Monal lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:wachciowa moze na ten czyrak tez tak zrobie ?? tzn bede przykładać moze taka saszetke ?
Saszetke może nie żeby płyn nie dostał się do szyjki. Ale na jakiś mały gazik i przemywaj? Albo nawet patyczkiem takim do ucha. Nie powinno zaszkodzić. A może pomoże?
Kiedyś można było tantum rosa jednak ja odradzam. Udowodniono że po stosowaniu w ciąży dzieci częściej rodziły się nadpobudliwe.