X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Dla mnie głupota mam nadzieję że nie wejdą te przepisy w życie bo to jakaś porażka po co zmieniać coś co niedawno wprowadzono i działa dobrze...przecież wiadomo że jak matka kp dziecko to i tak zostanie w domu i pójdzie na bezpłatny wychowawczy niż zamieni się z mężem i wróci do pracy chybaze wymyśla jak piersi od kobiety przekleic dla faceta...nie wyobrażam sobie tego tak jak było kiedyś tylko pół roku i matka do pracy a dziecko do żłobka :( w życiu bym półrocznego dziecka nie oddała komuś pod opiekę
    A ja już widzę mojego męża 4 miesiące w domu z 3 dzieci przecież ja bym domu nie poznała, najmłodsi to pampersa by nie mieli zmienione, a obiad heheh mój to raczej nawet chętny by nie był do siedzenia 4 miesięcy podejrzewam jak większość facetów. niech zajmą się prawdziwymi problemami w Europie czyli terroryzmem a nie macierzyńskimi ciekawe gdzie oni znajdą miejsca w zlobkach a wogole ten pierwszy rok życia moim zdaniem to minimum które powinno dziecko spędzić z mama. Ogólnie jestem do tych 3lat czyli przedszkola ale rok to jest absolutne minimum. Naprawdę nie wyobrażam oddać komuś dziecka które nie mówi( nie zakomunikuje o problemach) obcym ludzia a niestety wiele z nas mam nie ma bądź nie mogą opiekować się wnukami.

magdzia26 lubi tę wiadomość

• majamia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego by w psychiatryku zamkneli po pierwszym dniu tego 'urlopu'. Mam nadzieje, ze jak cholerstwo wejdzie, to nas nie bedzie obejmowac. A pozniej to zniosa, bo wiecej szkody wyjdzie z tego, niz pozytku.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow, zabiorą 4 miesiące, ale dadzą 5 dni. Myślę,że zmiana na plus :/Już to widzę, jak mój mąż idzie na 4 miesiące opieki. Urlop wychowawczy za długi. Rozumiem jakby płacili za niego, a tu chcesz siedzieć z dzieckiem, to ci to uniemożliwią. Super !

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby na to jest 2 lata do wprowadzenie od rozporządzenia. Jak urodzę, to wezmę się chyba od razu za robienie drugiego dziecka, co by się zmieścić w czasie.
    Róbmy i rodźmy dzieci, macierzyńskie tak szybko odchodzą.

Lady Savage, editchen, magdzia26, k878, A85K lubią tę wiadomość

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi wrote:
    O moim "świetnym" samopoczuciu nie chce pisać za dużo i smecic ale czuję się tragicznie.
    Momentami zapominam jak się nazywam. Nic nie robię cały dzień a jestem tak zmęczona, wiecznie śpiąca a najgorsze są ciągłe wymioty.
    Lacze sie w bolu. Ja dzis rano po wstaniu napilam sie wody ktora po 5min zwymiotowalam ;/ jak wracam z pracy to wlasciwie tylko leze, nie mam na nic sily. No i popoludniami wymiotuje 2-3 razy.

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o zachcianki to u mnie na tapecie cytryny, ogórki konserwowe i kefir...mnnnniam...
    Mdłości w zasadzie opuściły, ale sny weszły na wyższy level strachu i wyuzdania...dziś śniło mi sie, że robiono mi amniopunkcję igłami o grubości kciuka...aż wstałam z bólem brzucha...no i śniły mi się tak zboczone rzeczy, że aż wstyd mi o tym pomyśleć...jedno z czego jestem dumna to mimo propozycji seksu ze strony prawdziwych playboyów zawsze odmawiałam mówiąc że mam męża...kurcze, że ja nawet w snach jestem wierna no....

Szczesliwa_mamusia, Wachciowa, Aboa, belle_maman88, magdzia26, Edith, A85K lubią tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi się dziś śniło, że zgubiłam dziecko. Byłam nad morzem i zasnęłam na plaży, jak się obudziłam, to nie było już tego dziecka. Mam nadzieję,że to nie jest jakiś zły omen. oby do jutra

• mycha91 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 25 godzin i zobacze mojego okruszkaaa <3 no chyba tu padne z niecierpliwosci....!!! <3

Lady Savage, Wachciowa, magdzia26 lubią tę wiadomość

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    Jeszcze 25 godzin i zobacze mojego okruszkaaa <3 no chyba tu padne z niecierpliwosci....!!! <3
    Na która masz wizytę? Ja 8.40

Lady Savage lubi tę wiadomość

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    a mi się dziś śniło, że zgubiłam dziecko. Byłam nad morzem i zasnęłam na plaży, jak się obudziłam, to nie było już tego dziecka. Mam nadzieję,że to nie jest jakiś zły omen. oby do jutra
    To tylko sen a nie rzeczywistośc będzie dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:
    To tylko sen a nie rzeczywistośc będzie dobrze
    Liczę na to. Dzięki

• Missjust Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się z Wami :) przepisy i tak nas nie obejmą, a jeszcze zanim wejdą będzie milion zmian. Też czytałam, myślę, że na razie nie ma się zupełnie czym przejmować.
    Ja też schizy łapię. Jak źle się czuję to jęczę, że mi źle, siły nie mam, ledwo żyję. Jak czuję się dobrze to jęczę, że się martwię, bo nie wiem czy wszystko ok, skoro nic nie czuję. Ehh. Ale uspokaja mnie to, że te dolegliwości mają słabnąć, więc mam nadzieję, że to już to. Moja wizyta 17.05 po pracy i też już nie mogę się doczekać. Tym razem biorę mojego ze sobą żeby zobaczył ruszającą się dzidzię :)
    Odebrałam już też swoje wyniki. Większość w normie, przeciwciała są, toksoplazmozy nie ma i nie było.
    Jedyne co mnie niepokoi to niski ciężar właściwy w moczu, wie ktoś co to znaczy? U mnie kobiety w linii mamy (wszystkie) mają problemy z nerkami, a i ja jestem do nich podobna i tak się zastanawiam czy to może coś oznaczać. No i niższe niż norma eozynofile, ale to w ciąży chyba normalka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 10:58

editchen, Edith lubią tę wiadomość

ur3qp2.png
    cravings-2017-12-14.jpg
  • omii Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie,
    ciekawi mnie temat testu PAPP'A, czy zamierzacie robić, czy któraś z Was miała kiedykolwiek robiony ?

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja we śnie dwa dni temu byłam morderczynią :P

Udusiłam dwie wścibskie baby, schowałam je w składziku na miotły, udusiłam naszego kochanego małego psa i zastanawiałam się co powiem córce o piesku (w szkole była) ale wyszłam na dwór patrzę a biega tam ten kundelek no to problem z głowy :P Wracam do domu i resztę snu obmyślałam gdzie ukryć zwłoki, już chciałam na strych, ale przecież nie wolno mi dźwigać bo jestem w ciąży w 4 miesiącu i co, nawet jak je tam schowam to zaczną śmierdzieć po czasie i co wtedy?

Obudziłam się i hmm chwile zastanawiałam się czy to nie jest prawda :P

k878 lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Missjust Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też oglądałam ten live z mamaginekolog. podobało mi się bardzo. Mój lekarz ma takie podejście jak ona, nie pyta czy chcę robić PAPPA czy nie, po prostu powiedział, że na następnej wizycie będziemy się umawiać na PAPPA. Moja koleżanka mówiła, że ją lekarz zapytał, czy jak test wyjdzie negatywnie to usunie ciążę, ona na to, że nie, więc lekarz stwierdził, że nie ma sensu robić. A ja właśnie uważam, że sens jest. Ja pewnie też nie usunęłabym dziecka z wadą, ale zdecydowanie wolę wiedzieć, jeżeli mam stanąć przed takim wyborem. I zdecydowanie jeżeli ma być chore to koniecznie chcę wiedzieć jak bardzo przed porodem, przecież to wymaga zupełnie innych przygotowań do wspólnego życia.

ur3qp2.png
    cravings-2017-12-14.jpg
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same badania prenatalne, to jest to dokładne usg i test Pappa nie są wskazaniem do usunięcia ciąży tylko do amniopunkcji i jej zły wynik dopiero sugeruje terminacje ciąży.

Pamiętajcie, że jeśli któraś przechodziła poronienie jedno lub więcej, miała jakieś problemy w ciążach poprzednich, bierze Luteinę - jest dość mocno prawdopodobne, że w Pappa wyjdą złe wyniki. Nieciekawa historia położnicza wpływa na wynik jak i Luteina również.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzy jeszcze troszke i minie zle samopoczucie :)

Szczesliwa super ze fajne wyniki :) ale pamietaj ze musisz powtorzyc w 20 ktoryms tygodniu

Ja sie zapieralam ze z sexu nie zrezygnuje bo nie mam przeciwskazan a ja wcale ochoty nie mam :( maz marudzi a mi sie nie cce. W tamtej ciazy bylam wulkanem sexu a teraz calkiem inaczej....

Mlody po pediatrze. Powiedziala ze ma wysuszone te dlonie moze byc ze tez alergia. Po natlszczeniu przez noc sie poprawilo

• editchen Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    a ja Wam powiem, w temacie badań prenatalnych, że jeszcze niedawno byłam zwolenniczką i głośno mówiłam, że pewnie bym usunęła. Po czym jak jestem w ciąży i usłyszałam serduszko Fasoli, to nie ma takiej opcji w ogóle. Badania tak, żeby jeśli nie daj Boże, wyjdzie coś nie tak - przygotowac się odpowiednio i w miarę możliwości podjąć leczenie już na tym etapie...

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Same badania prenatalne, to jest to dokładne usg i test Pappa nie są wskazaniem do usunięcia ciąży tylko do amniopunkcji i jej zły wynik dopiero sugeruje terminacje ciąży.

Pamiętajcie, że jeśli któraś przechodziła poronienie jedno lub więcej, miała jakieś problemy w ciążach poprzednich, bierze Luteinę - jest dość mocno prawdopodobne, że w Pappa wyjdą złe wyniki. Nieciekawa historia położnicza wpływa na wynik jak i Luteina również.
    Czytalam ze otylosc tez jakos wplywa na wynik testu i mam obawy :/ ale raczej zrobie

• ara Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się!
    od jakiegoś czasu Was podczytuję, w końcu postanowiłam się odezwać ;)
    ciąża pierwsza - wystarana, wyczekana :) kluska na wczorajszym usg miała już 3,7 cm a właściwie ponoć pan klusek :D oczywiście na razie traktuję to z przymrużeniem oka ale fajnie, że już się bardziej osobowo robi ;)
    tizzi chciałam Cię pocieszyć, choć to marna pociecha pewnie, że ja także przechodziłam fazę wymiotów... zjechałam 7kg, co mi zbytnio do szczęścia nie było potrzebne... dostałam skierowanie do szpitala ale też czopki torecan - pomogło po pierwszym! odżyłam właściwie z dnia na dzień, cały kwiecień przeleżałam przez te wymioty i przez krwiaka, który mi się przyplątał, czułam się masakrycznie - nie mogłam jeść ani pić, wszystkim wymiotowałam... także jeśli nie próbowałaś to może pogadaj z lekarzem? u mnie rodzinne są niepowściągliwe wymioty, siostra przy każdej ciąży ląduje na kroplówkach i czopkach :/ mi już zaczęło odpuszczać chyba, bo od wczoraj daję radę przeżyć bez czopka :)
    genetyczne usg i pappa poleciła mi ginka z luxmedu, wychodzi na to, że tam jest to w pakiecie... pytałam podczas rejestracji i nikt nie mówił, że płatne, może ktoś potwierdzić?
    pozdrowienia dla wszystkich grudniówek, ja mam termin na 02.12 wg usg

Amus87, Wachciowa, Edith, Lady Savage, magdzia26, Jooozefka, Sunshine_111, Tizzi, A85K lubią tę wiadomość

‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ