Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja w końcu się dodzwonil am i ide tak jak powinnam czyli 13+0 no to do wizyty zostały ponad 2 tygodnie.... Ale jaka różnice zobaczę skoro teraz byłam w 8+0. Ale lekarka stwierdziła, że gdybym czasem przyszła tydzień szybciej a dzidzia wolniej by rosła to mogło by być za szybko. Mój portfel zaoszczędzi 120zl, więc płakać nie będę
Amus87, emilydread, A85K, Alxawl, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:To tylko się cieszyć Amus
Wczoraj mialam ochote na oreo, mam takie w bialej czekoladzie :p zjadlam dwa ale mierzylam cukier co 30 min na szczescir byl oki :p o dziwo slodycze moge ( ale jem malo) no a biala maka zawsze wypada zle....
Waga mi nadal lekko spada ale ketonoe w moczu nie mamWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 12:12
-
do mojego usg genetycznego zostało 8 dni. Znów odliczam godziny.. W piątek nifty ale nic się nie dowiem, tylko krew pobiora. Ale na początku czerwca jak będą wyniki dowiemy się czy brzuch zamieszkuje dziewczynka czy chłopczyk
Czasie... Leć szybciej!!!Wachciowa, A85K, Marteczka93 lubią tę wiadomość
-
Alxawl wrote:ja miałam mieć prenatalne w sobotę ale przed chwilą dzwonili że lekarz ma dyżur w szpitalu w sobotę i mnie przepisali na ten piątek:/ będzie 11t 6d i obawiam się czy to nie za wcześnie:/ najwyżej mi powiedzą żeby przyjść za kilka dni...
Kochana ja mam prenatalne w środę- 11+5 jutro jadę na badanie krwi.Alxawl lubi tę wiadomość
-
Zołzimagic wrote:Dziewczyny a jak to jest z opalaniem w ciazy? Mozna po zaslonieciu brzuszka na sloncu polezec?
Zmiany hormonów mogą wywołać plamy na ciele, zwłaszcza na twarzy. Nie u każdej ale często to się zdarza.
Ja usłyszałam że na własne ryzykoWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 12:20
-
Ja idę na prenatalne(tylko to rozszerzone USG) na NFZ w ten piątek to będzie mój 11t5d a za tydzień do mojego gina prywatnie 12t4d ale mój dziec ostatnio był na USG 4 dni większy niż OM więc myślę że jeden i drugi termin będzie ok
już nie mogę się doczekać chociaż na NFZ pewnie ginek zbyt wiele mi nie pokaże (bo tutaj usg robi tylko jeden lekarz i podobno nie jest za miły
) no ale zawsze jakieś foty i opis dostanę
-
ja się stresuje bo u mnie dziecko raczej małe wychodziło w pomiarach - o ten 1-2 dni mniejsze niż z terminu miesiączki
dopiero na ostatnim usg po zmierzeniu wyszło crl które odpowiadało om. no ale może będzie już miało odpowiednie wymiary :> jak cos będzie nie tak to umówią na inny termin
ja idę że skierowaniem do zięba clinic w Katowicach. robiła tam któraś może swoje badania ?
tyle dzisiaj pecha miałam że myślałam że serduszka nie znajdę a tu niespodzianka i po kilkunastu sekundach było:) powyżej 160uderzen
a tak z serii pytan odnosnie przewidywania płci- czy u którejś z was się sprawdziło że jak jest tętno w okolicach 140 to jest raczej chłopak a powyżej 160 uderzeń to dziewczynka ? mój mąż się naczytał o tym pulsie i teraz jest pewny że będzie dziewczynka:p ja aż tak daleko w tych internetach się nie zacxytalam i słyszę taka teorie pierwszy raz :>A85K lubi tę wiadomość
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
nick nieaktualny
-
Alxawl - głupota dla mnie z tym przewidywaniem płci po tętnie
Z córką pamiętam było tętno pierwszy raz mierzone w 11t6d i było 145, do końca ciąży było w granicach 138-144. W tych poronionych ciążach tętno w 7t1d raz było 130, innym razem w 8t2d było 168, badań żadnych nie robiliśmy na płeć. Teraz w 7t0d było 141.
W ciąży z córką miałam fazę na budynie czekoladowe, czereśnie i ogórki małosolne. I kebabyNa czereśnie jeszcze czekam, a ogórków jeszcze nie miałam pod ręką
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 12:51
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Alxawl wrote:ja się stresuje bo u mnie dziecko raczej małe wychodziło w pomiarach - o ten 1-2 dni mniejsze niż z terminu miesiączki
dopiero na ostatnim usg po zmierzeniu wyszło crl które odpowiadało om. no ale może będzie już miało odpowiednie wymiary :> jak cos będzie nie tak to umówią na inny termin
ja idę że skierowaniem do zięba clinic w Katowicach. robiła tam któraś może swoje badania ?
tyle dzisiaj pecha miałam że myślałam że serduszka nie znajdę a tu niespodzianka i po kilkunastu sekundach było:)
Przeciez 1-2 dni mlodsze na usg w porownaniu do om to zaden powod do stresu... -
nick nieaktualnyZa wczesnie? Raczej nie , u mnie z kuba bylo w 6+2 a i tak ciaza byla o tydzien mniejsza i juz serduszko bylo.
Teraz byam 6+6 i serduszko bylo a ciąża 5 dni mlodsza czyli 6+1. ( W 31 dc test ujemny beta 70)
Moze jeszcze nie byc bo tak sie zdaza ale nie jest to za wczesnieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 13:09
-
Mini - ja owulację miałam w 15dc chyba i zagnieżdżenie 10dpo. w 6+0 widziałam tylko pęcherzyk i to jeszcze młodszy kilka dni, dużo za młody, sprzęt kiepski. Tydzień później czyli 7+0 poszłam prywatnie i było ładne serduszko a dzidzia zgadzała się z OM nawet, ale gin ba bardzo dobry sprzęt. Na sprzęcie szpitalnym podejrzewam, że byłoby znowu ledwo co widać. Dużo zależy od umiejętności i sprzętu lekarza, czasem maluszek tak się ułoży, że go nie widać. Mam koleżankę z innego wątku gdzie widziała maleńki zarodek z bijącym sercem, a za 5 dni pęcherzyk owszem urósł, ale pusto w środku, czarna plama, na dwóch różnych sprzętach u dwóch różnych lekarzy tego dnia. Miała już skierowanie do szpitala. Za kilka dni poszła na usg i było widać dzidzie z pięknie bijącym sercem odpowiadającą wiekowi z OM praktycznie. Czasem mimo potwierdzonej owulacji ciąża bywa młodsza o kilka dni i już, nie wiadomo czemu aż tyle, skoro potwierdzona owu, co nie? Też tak czytałam.12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jacqueline hehe ja to w ogóle nie słyszałam o tym żeby po szybkości bicia serca poznać płeć
czyli u ciebie teoria się nie sprawdziła. powiem mężowi że to nie działa:p u mnie to nie pamiętam za bardzo, chyba też było powyżej 160 w pierwszej ciąży, w drugiej ciąży nie zdążyliśmy posłuchać a teraz cały czas więcej niż 160.
co do tego wieku ciąży to jak pisałam wcześniej mi zawsze wychodziło o 1-2 dni mniej niz wg om. ale w kwietniu nie było mojego lekarza i poszłam do takiego buca co nie dość że był niemiły, podważył opinie mojego lekarza dotyczącą brania luteiny i duphastonu (dla niego wcześniejsze poronienie nie było wskazaniem i usłyszałam cały wykład nt brania tych lekarstw). a usg to był koszmar... był 7t3d z om a on mi tak pomierzył że wyszło 6t5d. po usg powiedział że nic dobrego to nie wróży. byłam taka załamana że nawet tu nie pisałam w tamtym czasie. parę dni później mój lekarz był dostępny i od razu się umówiłam. pokazałam mu zdjęcie z usg a ten mi mówi że na tym etapie ciąży tamten lekarz powinien zmierzyć zarodek a on zmierzył pecherzyk i to jeszcze w jednym wymiarze :o mój lekarz zrobił mi wtedy na szybko usg i wyszło pięknie 8t0d. zalecenia do brania luteiny podtrzymał
także nie tylko od sprzętu zależy wynik usg ale od umiejętności i chęci lekarza do pracyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 13:53
Amus87, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
nick nieaktualny