X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam o 2 dni starsza ciążę niż wychodzi z om. Byłam w sobotę u lekarza, z om wychodzilo mi 9t4d, a z usg 9t6d. Owulacje miałam równo 15d po miesiącce i tego dnia rano mąż namówił mnie do grzechu miłości ;) także ja mam przeczucie, że będę mieć syna, Ale oczywiście mogę się mylić.
    Jak szukałam dziś serduszka, to poczułam takie jakby musnięcie piórkiem. Myślicie, że poczułam tą moja małą istotę, czy tylko sobie wmawiam. Było to tylko raz, ale było to na pewno w macicy.

Ja właśnie po drzemce. Odwołałam dzisiejszych klientów. Nie mam siły nawet pracę. Wolę upiec ciasto. Klient nie zając :) Na szczęście mam wyrozumiałe klientki, wiedzą że jestem w ciąży i przygotowane są na przepisywanie wizyt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 14:09

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jest strasznie gorąco na dworze :( już mi łapska puchną, a to dopiero 12 tydzień, nie przeżyje tego lata :(

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emilydread Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,kiedyś któraś z Was pytała o sukienki na wesele i druga wysłała linka z takimi pięknymi, długimi sukienkami ciazowymi. Kojarzycie może adres www? Próbowałam kopać forum, ale przy takiej ilości stron to jużnniemozliwe :) z góry dziękuję za pomoc!

p19u9jcgcttxiugd.png
    23.05 Kaziu 15.00 cm <3
    *Aniołek 24.01 -10 tc*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ale jest strasznie gorąco na dworze :( już mi łapska puchną, a to dopiero 12 tydzień, nie przeżyje tego lata :(
    Dasz radę, podobno lipiec ma być deszczowy ;)

• michaela Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, tu jedna z Grudniówek 2016, przepraszam, że się tak na chwilę tu wbiję, ale mam na sprzedaż trochę ciuszków po mojej córeczce, może któraś z Was bylaby zainteresowana? Kombinezon, sweterki, itp Żegnam się nie bez żalu również z chustą - cudownie nam służyła...
    pol_pl_Chusta-tkana-Little-Frog-Fuksjowy-Agat-3-6-m-3006_1.jpg[img][/img]

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• chicken Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebrałam doppler i niestety nie mogę znaleźć pulsu dziecka. Wb okolicy jajników słyszę puls ( taki świst) Ale obstawiam że tup mój puls bo ciało b mi pulsuje w takim samym tempie. No i to jest w okolicach 80 uderzeń/min więc za wolno.
    Jakieś wskazówki jak najłatwiej znaleźć tętno dzieciaczka? Może u mnie jeszcze za wcześnie i muszę poczekać?

geeky-2017-12-12.jpg
  • majamia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Cześć dziewczyny, tu jedna z Grudniówek 2016, przepraszam, że się tak na chwilę tu wbiję, ale mam na sprzedaż trochę ciuszków po mojej córeczce, może któraś z Was bylaby zainteresowana? Kombinezon, sweterki, itp Żegnam się nie bez żalu również z chustą - cudownie nam służyła...
    pol_pl_Chusta-tkana-Little-Frog-Fuksjowy-Agat-3-6-m-3006_1.jpg[img][/img]
    Stos chustowy u mnie spory, a plci jeszcze nie znam. Wiekszosc dziewczyn nie zna jeszcze plci. Wiec dopiero za jakis czas mogą sie decydowac na chec zakupu.

michaela lubi tę wiadomość

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    odebrałam doppler i niestety nie mogę znaleźć pulsu dziecka. Wb okolicy jajników słyszę puls ( taki świst) Ale obstawiam że tup mój puls bo ciało b mi pulsuje w takim samym tempie. No i to jest w okolicach 80 uderzeń/min więc za wolno.
    Jakieś wskazówki jak najłatwiej znaleźć tętno dzieciaczka? Może u mnie jeszcze za wcześnie i muszę poczekać?
    Chiken spokojnie. Znajdziesz. Ja pierwsze bicie też słyszałam świst, Ale był wyraźny i szybki.od soboty jak słuchałam to różnie było słychać, w różnych miejscach. Raz bliżej pępka, raz bliżej pachwiny. Generalnie moje dziecko jest puki co po lewej stronie. Tak jak było owulacja, i tak jak był Pęcherzyk. Dzisiaj dopiero 10t1d usłyszalam wyraźne bicie serducha. Miałam szczęście na chwilę, bo za chwilę "odpłynął". Najlepiej słychać i łatwo znaleźć z rana. Myślę, że wtedy odpoczywa. Ok 14-15jest bardzo aktywne dziecko i nie tak łatwo daje sie posłuchać.
    Może spróbuj wieczorem albo na spokojnie z rana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 15:52

• aknelam Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana odczuwam taki kłujący lekki ból i nie umiem go dokładnie zlokalizować... ni to w pochwie ni to okolicach odbytu ( przepraszam za dosadność, no ale piękniej opisać tego nie umiem;p). Nie jest on jakoś szczególnie dokuczliwy, ale odczuwalny. Nie wiąże się to z żadnymi innymi dolegliwościami, no może lekkie pobolewanie jak na @ od czasu do czasu. I tak się zastanawiam czy to np. rozciągająca się macica i normalny objaw czy ewentualnie powód do zmartwień??
    Usg prenatalne mam dopiero 25 maja, a wizytę u lekarza pod koniec miesiąca i nie wiem czy nie osiwieję.
    Może to wina tyłozgięcia? W żaden sposób nie utrudnia mi to funkcjonowania,bo to kłucie nie jest ciągłe, ale takie od czasu do czasu.

editchen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się nie martwiła. Macica rośnie, więzadła się rozciągają i trochę kłuje i boli. Niestety do tego już się trzeba przyzwyczaić :)

Jak nie ma płomień i krwawien to nie ma powodu do niepokoju

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 16:05

• chicken Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie po obydwu stronach pępka w okolicy jajników słyszę tętno ale cały czas wydaje mi się że to moje. Czy ty też tetno dziecka słyszałaś w dwóch różnych miejscach jednocześnie?
    Czy to w ogóle możliwe żebym słyszała bicie swojego serca pod pepkiem? Jak przyloze doppler na serce to ten dźwięk jest jednak inny -stukanie, a na dole słyszę swiszczenie.

geeky-2017-12-12.jpg
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    a jakiej firmy masz ?
    ja zakupiłam w 10t4d i wtedy pierwszy raz użyłam to było bardzo fajnie słychać;) chociaż mam wątpliwości czy w tym pierwszym dniu było to tętno moje czy dziecka bo nie policzyłam. za to na drugi dzień wyraźnie słyszałam że to serce dzidziusia i potwierdziło to podłączenie pod komputer do aplikacji do pomiaru tetna gdzie było 170uderzen ;)

przede wszystkim szukaj nisko. u mnie tętno bardzo wyraźnie słychać zaraz nad miejscem gdzie rosną włosy łonowe. przeważnie serduszko jest na środku ale czasami ucieknie lekko w prawo lub w lewo. na początku prawie na 100% usłyszysz echo swojego bicia serca i to w różnych dziwnych miejscach ale szukaj to znajdziesz. mi to na początku zajmowało chwilkę 2-3 minuty ,wczoraj po 5 minutach dopiero znalazłam bo tak się dziecko że mną droczyło a dziś tylko załączyłam urządzenie i po kilku sekundach było. także miłego szukania.

kolejna dobra wiadomośc na dziś- moje świadectwo że studiów podyplomowych w końcu 2 miesiące po oddaniu pracy jest do odbioru :D

Szczesliwa_mamusia, A85K lubią tę wiadomość

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • chicken Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angielskim
    Ja już godzinę szukam i nie mogę znaleźć... :/
    Chyba troszkę za wczesnie się napalilam na ten detektor.

geeky-2017-12-12.jpg
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a żel do usg masz ?
    może docisnij mocniej głowice do brzucha :>

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też słyszałam w okolicach jajników i myślałam, że to to a jednak nie. Jak znajdziesz to nie jesteś w stanie pomylić ze swoim tak napi*rdziela szybko i zupełnie inaczej ;) U mnie jest odrobinkę wyżej niż się włoski zaczynają.

U mnie 5+4 był sam pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, bez zarodka. Na świetnym sprzęcie. Więc jeśli termin wyjdzie z USG to normalne, że nie ma jeszcze serduszka.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Dasz radę, podobno lipiec ma być deszczowy ;)
    Słyszałam że ma być bardzo upalne lato z burzami i mega ulewami.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Ja właśnie po obydwu stronach pępka w okolicy jajników słyszę tętno ale cały czas wydaje mi się że to moje. Czy ty też tetno dziecka słyszałaś w dwóch różnych miejscach jednocześnie?
    Czy to w ogóle możliwe żebym słyszała bicie swojego serca pod pepkiem? Jak przyloze doppler na serce to ten dźwięk jest jednak inny -stukanie, a na dole słyszę swiszczenie.
    Nie. Słyszę tylko z jednej strony, tam gdzie akurat jest. To bliżej pępka było przenośnia. Bo ogólnie to wszystko znajduje nad włoskami łonowymi. Tylko czasem bardziej na lewo lub właśnie ku górze. Żel do usg możesz nałożyć troszkę więcej i spróbuj na pełniejszy pęcherz.
    Na pewno gdzie to Twoje dziecko sie zakamuflowalo i płata Ci figle:) a serduszko w końcu znajdziesz

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Słyszałam że ma być bardzo upalne lato z burzami i mega ulewami.
    To jak takie ma być, to wszystkie pozdychamy. Nie cierpię takiej pogody. Co by tu mówić-oby do grudnia ;)

Lady Savage lubi tę wiadomość

• chicken Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie boję że coś jest nie tak bo tydzień temu byłam na usg i wszystko było pięknie. Natomiast chciałam móc cieszyć się biciem serduszka w domu a ż tego co widzę to takie proste nie jest. Jutro zaczynam 11 tydzień. ;)

geeky-2017-12-12.jpg
  • michaela Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    Stos chustowy u mnie spory, a plci jeszcze nie znam. Wiekszosc dziewczyn nie zna jeszcze plci. Wiec dopiero za jakis czas mogą sie decydowac na chec zakupu.
    aj gdzie ja mam głowę! Racja:D Zmeczenie robi swoje:D Dziewczyny to duuużo dobrej energii wysyłam, niech Wam ciąże lekko płynął. Wiele dobrego przed Wami!

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ