Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA ja mam o 2 dni starsza ciążę niż wychodzi z om. Byłam w sobotę u lekarza, z om wychodzilo mi 9t4d, a z usg 9t6d. Owulacje miałam równo 15d po miesiącce i tego dnia rano mąż namówił mnie do grzechu miłości
także ja mam przeczucie, że będę mieć syna, Ale oczywiście mogę się mylić.
Jak szukałam dziś serduszka, to poczułam takie jakby musnięcie piórkiem. Myślicie, że poczułam tą moja małą istotę, czy tylko sobie wmawiam. Było to tylko raz, ale było to na pewno w macicy.
Ja właśnie po drzemce. Odwołałam dzisiejszych klientów. Nie mam siły nawet pracę. Wolę upiec ciasto. Klient nie zającNa szczęście mam wyrozumiałe klientki, wiedzą że jestem w ciąży i przygotowane są na przepisywanie wizyt
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 14:09
-
Dziewczyny,kiedyś któraś z Was pytała o sukienki na wesele i druga wysłała linka z takimi pięknymi, długimi sukienkami ciazowymi. Kojarzycie może adres www? Próbowałam kopać forum, ale przy takiej ilości stron to jużnniemozliwe
z góry dziękuję za pomoc!
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, tu jedna z Grudniówek 2016, przepraszam, że się tak na chwilę tu wbiję, ale mam na sprzedaż trochę ciuszków po mojej córeczce, może któraś z Was bylaby zainteresowana? Kombinezon, sweterki, itp Żegnam się nie bez żalu również z chustą - cudownie nam służyła...
[img][/img]
-
odebrałam doppler i niestety nie mogę znaleźć pulsu dziecka. Wb okolicy jajników słyszę puls ( taki świst) Ale obstawiam że tup mój puls bo ciało b mi pulsuje w takim samym tempie. No i to jest w okolicach 80 uderzeń/min więc za wolno.
Jakieś wskazówki jak najłatwiej znaleźć tętno dzieciaczka? Może u mnie jeszcze za wcześnie i muszę poczekać? -
michaela wrote:Cześć dziewczyny, tu jedna z Grudniówek 2016, przepraszam, że się tak na chwilę tu wbiję, ale mam na sprzedaż trochę ciuszków po mojej córeczce, może któraś z Was bylaby zainteresowana? Kombinezon, sweterki, itp Żegnam się nie bez żalu również z chustą - cudownie nam służyła...
[img][/img]
michaela lubi tę wiadomość
syn 03-2014
syn 03-2016kp do 13tc
syn 11-2017kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
nick nieaktualnychicken wrote:odebrałam doppler i niestety nie mogę znaleźć pulsu dziecka. Wb okolicy jajników słyszę puls ( taki świst) Ale obstawiam że tup mój puls bo ciało b mi pulsuje w takim samym tempie. No i to jest w okolicach 80 uderzeń/min więc za wolno.
Jakieś wskazówki jak najłatwiej znaleźć tętno dzieciaczka? Może u mnie jeszcze za wcześnie i muszę poczekać?
Może spróbuj wieczorem albo na spokojnie z ranaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 15:52
-
Od rana odczuwam taki kłujący lekki ból i nie umiem go dokładnie zlokalizować... ni to w pochwie ni to okolicach odbytu ( przepraszam za dosadność, no ale piękniej opisać tego nie umiem;p). Nie jest on jakoś szczególnie dokuczliwy, ale odczuwalny. Nie wiąże się to z żadnymi innymi dolegliwościami, no może lekkie pobolewanie jak na @ od czasu do czasu. I tak się zastanawiam czy to np. rozciągająca się macica i normalny objaw czy ewentualnie powód do zmartwień??
Usg prenatalne mam dopiero 25 maja, a wizytę u lekarza pod koniec miesiąca i nie wiem czy nie osiwieję.
Może to wina tyłozgięcia? W żaden sposób nie utrudnia mi to funkcjonowania,bo to kłucie nie jest ciągłe, ale takie od czasu do czasu.editchen lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja właśnie po obydwu stronach pępka w okolicy jajników słyszę tętno ale cały czas wydaje mi się że to moje. Czy ty też tetno dziecka słyszałaś w dwóch różnych miejscach jednocześnie?
Czy to w ogóle możliwe żebym słyszała bicie swojego serca pod pepkiem? Jak przyloze doppler na serce to ten dźwięk jest jednak inny -stukanie, a na dole słyszę swiszczenie. -
chicken wrote:odebrałam doppler i niestety nie mogę znaleźć pulsu dziecka. Wb okolicy jajników słyszę puls ( taki świst) Ale obstawiam że tup mój puls bo ciało b mi pulsuje w takim samym tempie. No i to jest w okolicach 80 uderzeń/min więc za wolno.
Jakieś wskazówki jak najłatwiej znaleźć tętno dzieciaczka? Może u mnie jeszcze za wcześnie i muszę poczekać?
ja zakupiłam w 10t4d i wtedy pierwszy raz użyłam to było bardzo fajnie słychaćchociaż mam wątpliwości czy w tym pierwszym dniu było to tętno moje czy dziecka bo nie policzyłam. za to na drugi dzień wyraźnie słyszałam że to serce dzidziusia i potwierdziło to podłączenie pod komputer do aplikacji do pomiaru tetna gdzie było 170uderzen
przede wszystkim szukaj nisko. u mnie tętno bardzo wyraźnie słychać zaraz nad miejscem gdzie rosną włosy łonowe. przeważnie serduszko jest na środku ale czasami ucieknie lekko w prawo lub w lewo. na początku prawie na 100% usłyszysz echo swojego bicia serca i to w różnych dziwnych miejscach ale szukaj to znajdziesz. mi to na początku zajmowało chwilkę 2-3 minuty ,wczoraj po 5 minutach dopiero znalazłam bo tak się dziecko że mną droczyło a dziś tylko załączyłam urządzenie i po kilku sekundach było. także miłego szukania.
kolejna dobra wiadomośc na dziś- moje świadectwo że studiów podyplomowych w końcu 2 miesiące po oddaniu pracy jest do odbioruSzczesliwa_mamusia, A85K lubią tę wiadomość
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Ja też słyszałam w okolicach jajników i myślałam, że to to a jednak nie. Jak znajdziesz to nie jesteś w stanie pomylić ze swoim tak napi*rdziela szybko i zupełnie inaczej
U mnie jest odrobinkę wyżej niż się włoski zaczynają.
U mnie 5+4 był sam pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, bez zarodka. Na świetnym sprzęcie. Więc jeśli termin wyjdzie z USG to normalne, że nie ma jeszcze serduszka. -
nick nieaktualnychicken wrote:Ja właśnie po obydwu stronach pępka w okolicy jajników słyszę tętno ale cały czas wydaje mi się że to moje. Czy ty też tetno dziecka słyszałaś w dwóch różnych miejscach jednocześnie?
Czy to w ogóle możliwe żebym słyszała bicie swojego serca pod pepkiem? Jak przyloze doppler na serce to ten dźwięk jest jednak inny -stukanie, a na dole słyszę swiszczenie.
Na pewno gdzie to Twoje dziecko sie zakamuflowalo i płata Ci figle:) a serduszko w końcu znajdziesz -
nick nieaktualny
-
majamia wrote:Stos chustowy u mnie spory, a plci jeszcze nie znam. Wiekszosc dziewczyn nie zna jeszcze plci. Wiec dopiero za jakis czas mogą sie decydowac na chec zakupu.