X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • editchen Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Editchen-moga być więzadła. Wszystkie gwiazdy na niebie wskazują, że jest wszystko dobrze :)

Szczesliwa_mamusia - a ja myslalam, ze te wiezadla to raczej taki bol miesiaczkowy, do tej pory wlasnie raczej tak to czulam, wiec przy tym nowym kluciu lekko panikuje...

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aknelam wydaje mi się, że dokładnie o tym samym pisała i odpowiedziałam, że też miałam kłucia i niczego złego to nie zapowiadało :) Macica pewnie się powiększa i dzidzia rośnie :)

editchen lubi tę wiadomość

11.12.2017 syn Adaś
  • editchen Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malina - i tez w jednym miejscu? bo wczesniej te miesiaczkowe to mialam "wszedzie", a to klucie to jest jedno miejsce i to po stronie gdzie jest Fasola...

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editchen- ja mam podobnie. Czasami jest to ciagniecie, czasami ból jak przed miesiączka, a czasami klucie. Już się staram tym nie stresowac

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie to są więzadła takie dziwne uczucie ni to ból bardziej dyskomfort jakby ciągnęło coś ala "skurcz" dlugotrwaly. Zupełnie naturalne

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam naprzemienne bóle więzadeł i kłucia tak jakby przy szyjce macicy?
    Nie potrafię tego opisać lepiej, bo to było takie bardzo dziwne i nieprzyjemne kłucie, jakby mi ktoś igłą w skórę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 18:49

11.12.2017 syn Adaś
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak taki wszytskie dziwne uczucia to są więzadła które popuszczaja by zrobić miejsce macicy. Każda z nas może mieć inne odczucia co do tego bo w 1 ciąży mnie bolało, 2 drugiej właśnie jak wbijanie szpilki a teraz to mnie ciągnie, ale wiem z doświadczenia mojego że to właśnie więzadła także spokojnie dziewczyny ;)

editchen, Wachciowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Tak musi być. Skoro początkowo nasza macica jest wielkości moreli, a na być docelowo wielkości arbuza, to musi się rozciągnąć. A jak się rozciąga to boli. Ten kto określił ten stan słowem ciąża- trafił w samo sedno. Ciąży ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    cześć dziś :)

ja z 2 tematami :)

mm wyniki awidnosci cytomegalii - wynik 0,54 przy normie wysokiej od 0,25, wiec cale szczescie stare ;)

drugi temat: cos mnie kluje :( nie wiem co. w nocy poszlam siusiu i zaklulo mocno, myslalam, ze pecherz moze. polozylam sie i klulo dalej, jakby troche w innymi miejscu, nie umialam tego zlokalizowac - na pewno po prawej stronie, ale nie wiem czy sama macica, czy szyjka, czy gleboko w pochwie ;( po paru minutach przeszlo. potem w ciagu dnia ok, ale od pol godz znow czuje to klucie, nie tak intensywne jak w nocy, ale jest i martwi mnie :( plamienia nie ma, goraczki nie ma, uplawow nie ma, przy samym siusaniu nic nie boli, serducho Fasoli pika pieknie.... czy takie klucie to tez moga byc wiazadla? wizyta dopiero 25 maja :(
    Ale super wiesci !!!!! Pewnie odetchnelas :( a bol to wiazadla

• editchen Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Mamusie - uspokoilyscie mnie :)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki ja ten mój ból to porównuje do siedzenia na kołku. Tylko to nie jest orgazm A szkoda hihi :D

editchen, Lady Savage lubią tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja po wizycie - jest bardzo dobrze. Dzidzia ma 19mm, serduszko 171 ud/min wiec pieknie sie rozpedzilo. ciaza nawet wyglada na 3 dni starsza. Maluch znowu dupka odwrocony wiec nie bylo mowy o ogladaniu profilu moj M jak to uslyszal to smial sie ze od razu widac ze jego :) Za dwa tyg ide znowu dla spokoju, ale na dzis - ulga ogromna.

majamia, [m]alina, Szczesliwa_mamusia, Aztoria, editchen, Wachciowa, Jacqueline, Lady Savage, Edith, A85K, magdzia26, Jooozefka, Marteczka93, belle_maman88, Sunshine_111, ara, Tizzi lubią tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Malysmoku- mówiłam, że będzie dobrze. Serducho jak dzwon. Za 2tyg jak pójdziesz, to już ponad 3cm będzie miało :)
    Mój mąż jak spojrzał ostatnio na zdjęcie usg, to stwierdzil, że dziecko ma jego nos - cha cha cha.

editchen, Wachciowa, malysmok84, Marteczka93, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polujące na biedronkowe poduchy, pracowałam w biedronce więc powiem Wam kilka sekretów.

1. Towar w magazynie stoi od kilku dni, więc już jutro może się pytać w biedronkach czy przyjechały, trzeba trafić na miłą kobietę, która Was poinformuje, i porę dnia, bo rano największy zapieprz, i po popłudniu koło 13-14. W tych godzinach radzę się nie pytać.
    2. Jeśli tak, bo nie w każdej biedronce będzie towar z gazetki. Niestety ;/ oni gazetkę robią na całą Polską a potem się okazuję, że z 15 biedronek w Poznaniu tylko 6 dostało dany towar ;/.
    3. Jeśli poduchy są to rada jest taka by iść po nie w środę koło 20.00. Bo w czw może już nie być. Jeśli są b.ładne i w dobrej cenie. My zawsze towar promocyjny wystawiamy dzień wcześniej wieczorem, w zależności od ruchu i biedry, jest to godzina 19-20.

Zołzimagic, k878 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilydread wrote:
    Dziewczyny,kiedyś któraś z Was pytała o sukienki na wesele i druga wysłała linka z takimi pięknymi, długimi sukienkami ciazowymi. Kojarzycie może adres www? Próbowałam kopać forum, ale przy takiej ilości stron to jużnniemozliwe :) z góry dziękuję za pomoc!

To ja pisałam:
    Na tej stronce są piękne sukienki, dużo zwiewnych, szyfonowych lub jedwabnych, odcinanych pod biustem, może Ci coś podejdzie? Niestety stronki nie znam, nie wiem czy wiarygodna.

https://www.floryday.com/pl/Sukienki-r9872/

emilydread lubi tę wiadomość

aZzmp1.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam takie coś na temat pierwszego trymestru:

"Praca, jaką wykonuje organizm kobiety w tym okresie, jest porównywana przez naukowców do wysiłku himalaistów."

Bardzo mnie to pociesza, bo czuję się paskudnie...

Szczesliwa_mamusia, A85K, Marteczka93, Wachciowa, belle_maman88, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

aZzmp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby to jeszcze moj maz rozumial:/

A85K lubi tę wiadomość

• emilydread Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith, dziękuję <3

p19u9jcgcttxiugd.png
    23.05 Kaziu 15.00 cm <3
    *Aniołek 24.01 -10 tc*
  • A85K Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową mamusie :-) I gratuluję udanej wizyty :-) 19 mm a już pokazuje charakterek ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 21:38

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Gdyby to jeszcze moj maz rozumial:/

Mój też raczej nierozumie... dla niego jestem leniwa I twierdzi , że poprostu mi się nie chce sprzątać itp.

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ