Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
chicken wrote:Witam się w 11 tygodniu ciąży!
A ja w 12! Chociaz wg wielkosci dziecka 12+1 bylo juz w sobote ^^Karoola277, Aztoria, A85K lubią tę wiadomość
-
Amus a jak u Ciebie z owu było? U mnie w porównaniu z on 2 dni młodsza, ale to by się zgadzało bo owy miałam w 16dc. Przynajmniej tak było ostatnio. Zobaczymy co jutro. Już się nie mogę doczekać. Dobrze że coś mnie tknęło i wzięłam dz9siaj wolne. Leżę i się kuruję. Czy któraś ma doświadczenie czym poza wodą utlenioną można płukać gardło? Slyszalam trz ze niby mozna psikac tantum verde?
U mnie dziś 10 tydzieńSzczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMissjust wrote:Amus a jak u Ciebie z owu było? U mnie w porównaniu z on 2 dni młodsza, ale to by się zgadzało bo owy miałam w 16dc. Przynajmniej tak było ostatnio. Zobaczymy co jutro. Już się nie mogę doczekać. Dobrze że coś mnie tknęło i wzięłam dz9siaj wolne. Leżę i się kuruję. Czy któraś ma doświadczenie czym poza wodą utlenioną można płukać gardło? Slyszalam trz ze niby mozna psikac tantum verde?
U mnie dziś 10 tydzień
Kurde chyba nie zaszkodzilam tym ze nie jadlam owocow. Wiaminy biore od kilku dni dopiero. Bo ja ogolnie owocow nie lubieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 08:47
-
nick nieaktualny
-
Missjust - rób płukanki gardła letnią woda z sola, na szklankę wody płaska łyżeczka soli, co godzinę nawet tak rób. Mnie gardło jednego dnia coś bolało i nie miałam nic pod ręką, zaczęłam płukać, na drugi dzień kupiłam sobie tabletki Prenalen i syrop, po 4 dniach zapomniałam o tym, że gardło bolało
10+1 to zdecydowanie za wcześnie na usg genetyczne, musiałaby być baaaaardzo wczesna owulacja. I nie liczy się sam wiek ciąży tylko rozmiar zarodka, musi być niby minimum 45mm jak pisze Emily, a i przy takim może nie być dobrze widać kości nosowej, max chyba 80mm żeby były wiarygodne pomiary. U mnie córka w 11t1d miała w zależności od pomiaru (ruszała się bardzo) 46-51mm. Ale dało się ją już ładnie obejrzeć
Trzymam kciuki za wizyty12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnychicken wrote:I pierwszy raz udało ci się znaleźć? Czy wczesnej też słyszałaś?
Ja przed chwilą próbowałam ale nawet swojego pulsu nie słyszałam :p
Witam się w 11 tygodniu ciąży! -
Właśnie dlatego tak myślę że 10+ to mało. Wczoraj uruchomiłam czosnek, tabletki prenalen i płukanie wodą utlenioną, dzisiaj włączę syrop. Eh. A juz tak się cieszyłam, że cieplej to mnie już nic nie chwyci
Dziewczyny powodzenia, będą piękne dzidzie na 100%
Co do owoców to ja pije głównie soki pomarańczowe, ewentualnie koktajle, w blenderze miksuję sok z pomarańczy i np banana jabłko, sok z cytryny i do tego garść pietruszki lub mięty, pychotka, polecam. -
Dzisiaj wizyta - trzymajcie kciuki, proszę! Pierwszy raz zabieram ze sobą chłopa
Ciekawa jestem jego reakcji. Może w końcu coś do niego dotrze i nie będzie uważał mnie za leniwą symulantkę.
Mdłości dziś mam okrutne... rano prawie wymiotowałam, ale jakoś udało się tego uniknąć.
Tak bardzo bym chciała, żeby wszystko było dobrze.Zołzimagic, Szczesliwa_mamusia, Sunshine_111, Jooozefka, Wonderland lubią tę wiadomość
-
Missjust takie cos wrzucam ze strony "zdrowsi w 90 dni" z FB podobno działa cuda ja sama ostatnio leczyłam sie syropem z buraka i mi pomógł
ZAPALENIE GARDŁA?
ANGINA?
Zetrzyj tyle czerwonego buraka razem ze skórką żeby była cała szklanka.
Zalej wszystko 1 łyżką octu jabłkowego.
Odczekaj 2-3 godziny.
Załóż rękawiczki i wyciśnij.
Odczekaj 2 godziny, aby odparował chlor.
Możesz pić 1 łyżeczkę co 40 minut lub płukać roztworem gardło.
To sprawdzony przepis!
Ostatnio pomógł Panu Kubie:
"Po 4 płukaniach gardło jak nowe, dziękuję bardzo za postawienie na nogi". -
Szczesliwa_mamusia wrote:W sobotę, to był 9t6d. Trochę czasu mi zajęło, Ale znalazłam. A już wczoraj było bardzo wyraźnie slychac
Ja postanowiłam zużyć żel durexa Ale mam wrażenie że słyszałam gorzej (nawet własne tetno) niż na oliwce.