Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
chicken wrote:Witam się w 11 tygodniu ciąży!

A ja w 12! Chociaz wg wielkosci dziecka 12+1 bylo juz w sobote ^^
Karoola277, Aztoria, A85K lubią tę wiadomość
-
Amus a jak u Ciebie z owu było? U mnie w porównaniu z on 2 dni młodsza, ale to by się zgadzało bo owy miałam w 16dc. Przynajmniej tak było ostatnio. Zobaczymy co jutro. Już się nie mogę doczekać. Dobrze że coś mnie tknęło i wzięłam dz9siaj wolne. Leżę i się kuruję. Czy któraś ma doświadczenie czym poza wodą utlenioną można płukać gardło? Slyszalam trz ze niby mozna psikac tantum verde?
U mnie dziś 10 tydzień
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurcze nie wiem bo objawy owu mialam i w 13 dc i w 19 dc i chyba by ten 19 pasowlMissjust wrote:Amus a jak u Ciebie z owu było? U mnie w porównaniu z on 2 dni młodsza, ale to by się zgadzało bo owy miałam w 16dc. Przynajmniej tak było ostatnio. Zobaczymy co jutro. Już się nie mogę doczekać. Dobrze że coś mnie tknęło i wzięłam dz9siaj wolne. Leżę i się kuruję. Czy któraś ma doświadczenie czym poza wodą utlenioną można płukać gardło? Slyszalam trz ze niby mozna psikac tantum verde?
U mnie dziś 10 tydzień
Kurde chyba nie zaszkodzilam tym ze nie jadlam owocow. Wiaminy biore od kilku dni dopiero. Bo ja ogolnie owocow nie lubieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 08:47
-
nick nieaktualny
-
Missjust - rób płukanki gardła letnią woda z sola, na szklankę wody płaska łyżeczka soli, co godzinę nawet tak rób. Mnie gardło jednego dnia coś bolało i nie miałam nic pod ręką, zaczęłam płukać, na drugi dzień kupiłam sobie tabletki Prenalen i syrop, po 4 dniach zapomniałam o tym, że gardło bolało

10+1 to zdecydowanie za wcześnie na usg genetyczne, musiałaby być baaaaardzo wczesna owulacja. I nie liczy się sam wiek ciąży tylko rozmiar zarodka, musi być niby minimum 45mm jak pisze Emily, a i przy takim może nie być dobrze widać kości nosowej, max chyba 80mm żeby były wiarygodne pomiary. U mnie córka w 11t1d miała w zależności od pomiaru (ruszała się bardzo) 46-51mm. Ale dało się ją już ładnie obejrzeć
Trzymam kciuki za wizyty
12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g 
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyW sobotę, to był 9t6d. Trochę czasu mi zajęło, Ale znalazłam. A już wczoraj było bardzo wyraźnie slychacchicken wrote:I pierwszy raz udało ci się znaleźć? Czy wczesnej też słyszałaś?
Ja przed chwilą próbowałam ale nawet swojego pulsu nie słyszałam :p
Witam się w 11 tygodniu ciąży!
-
Właśnie dlatego tak myślę że 10+ to mało. Wczoraj uruchomiłam czosnek, tabletki prenalen i płukanie wodą utlenioną, dzisiaj włączę syrop. Eh. A juz tak się cieszyłam, że cieplej to mnie już nic nie chwyci

Dziewczyny powodzenia, będą piękne dzidzie na 100%
Co do owoców to ja pije głównie soki pomarańczowe, ewentualnie koktajle, w blenderze miksuję sok z pomarańczy i np banana jabłko, sok z cytryny i do tego garść pietruszki lub mięty, pychotka, polecam. -
Dzisiaj wizyta - trzymajcie kciuki, proszę! Pierwszy raz zabieram ze sobą chłopa
Ciekawa jestem jego reakcji. Może w końcu coś do niego dotrze i nie będzie uważał mnie za leniwą symulantkę.
Mdłości dziś mam okrutne... rano prawie wymiotowałam, ale jakoś udało się tego uniknąć.
Tak bardzo bym chciała, żeby wszystko było dobrze.
Zołzimagic, nick nieaktualny, Sunshine_111, Jooozefka, Wonderland lubią tę wiadomość
-
Missjust takie cos wrzucam ze strony "zdrowsi w 90 dni" z FB podobno działa cuda ja sama ostatnio leczyłam sie syropem z buraka i mi pomógł
ZAPALENIE GARDŁA?
ANGINA?
Zetrzyj tyle czerwonego buraka razem ze skórką żeby była cała szklanka.
Zalej wszystko 1 łyżką octu jabłkowego.
Odczekaj 2-3 godziny.
Załóż rękawiczki i wyciśnij.
Odczekaj 2 godziny, aby odparował chlor.
Możesz pić 1 łyżeczkę co 40 minut lub płukać roztworem gardło.
To sprawdzony przepis!
Ostatnio pomógł Panu Kubie:
"Po 4 płukaniach gardło jak nowe, dziękuję bardzo za postawienie na nogi". -
A z czego robiłaś poślizg? Z żelu do usg czy czegoś innego?Szczesliwa_mamusia wrote:W sobotę, to był 9t6d. Trochę czasu mi zajęło, Ale znalazłam. A już wczoraj było bardzo wyraźnie slychac
Ja postanowiłam zużyć żel durexa Ale mam wrażenie że słyszałam gorzej (nawet własne tetno) niż na oliwce.

[/url]