Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
editchen wrote:trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
ja dziś obudziłam się o 4 i już nie mogłam spać. mój za 32 dni już mąż - obudził się pół godziny po mnie i to samo... mam nadzieję, że to nie są żadne przeczucia
editchen, to raczej pogoda; jest słońce a mimo wszystko spore ciśnienie; ja się obudziłam o 5:30 i piekłam chleb, a zazwyczaj przed 8:30 wstaję co najwyżej na śniadanie i wracam pod pierzynę
editchen lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
ja też mam taką wielka butle z apteki i dobrze przewodzi;) ale na wodę i ślinę też działa:)
wczoraj przyszły wyniki krwi i moczu, wszystko w normie. chociaż teraz podali jakieś dziwne normy dla leukocytow i są u mnie w górnej granicy normy (mam 35ul a norma do 38ul). czekam na komentarz lekarza na portalu...Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Dziewczyny a czy nie meczą Was zaparcia?? Ja się zastanawiam, czy te moje kłucia gdzieś w dolnej okolicy pośladków to nie od tego właśnie? Jabłka, jogurty nie pomagają. Po nich to mam tylko wzdęcia, a w kibelku męczę się niemiłosiernie. Poza tym ja mam tak dziwnie,że przy zaparciach od razu boli mnie głowa i weź tu wytrzymaj. Może jakieś śliwki powinnam jeść??
W ogóle spanikowana jestem cała, cycki odpuściły, mdłości też, a do usg jeszcze półtora tygodniaod ostatniego minął prawie miesiąc.
Jedyne co to apetyt mam wilczy. -
Mam nadzieje, ze w koncu uda mi sie znalezc kropka bo jak nie to zamiast sie uspokoic bede zyc w stresie ze cos jest nie tak
Tak sobie jeszcze mysle, ze moze tylozgiecie tez powoduje ze mam utrudnione szukanie? Ktos z tylozgieciem szukal tetna dziecka angelsounds? -
Chicken, spokojnie kobieto, bo na zawał zejdziesz przed porodem, non stop się stresujesz, spokojnie i tak nie będziesz mieć na nic wpływu, póżniej dopiero zaczniesz się bać. Spokojnie, co czytam twój post, to nerwówka u Ciebie. To nie jest korzystne dla Twojego dziecka, o to powinnaś się martwić, i tylko o to, daj Twojemu dziecku maksimum spokoju i czas. Wszystko jest w porządku.
Edith, Marteczka93 lubią tę wiadomość
-
aknelam wrote:Dziewczyny a czy nie meczą Was zaparcia?? Ja się zastanawiam, czy te moje kłucia gdzieś w dolnej okolicy pośladków to nie od tego właśnie? Jabłka, jogurty nie pomagają. Po nich to mam tylko wzdęcia, a w kibelku męczę się niemiłosiernie. Poza tym ja mam tak dziwnie,że przy zaparciach od razu boli mnie głowa i weź tu wytrzymaj. Może jakieś śliwki powinnam jeść??
W ogóle spanikowana jestem cała, cycki odpuściły, mdłości też, a do usg jeszcze półtora tygodniaod ostatniego minął prawie miesiąc.
Jedyne co to apetyt mam wilczy.
Wielu osobom (ogólnie, nie w ciąży) na zaparcia pomaga odstawienie na jakiś czas glutenu. Plus w miarę możliwości więcej surowych warzyw.
A co do czekania na wizytę, mam swoją dopiero za całe trzy tygodnie (a tydzięń minął od ostatniej), ale pocieszam się, że skoro lekarz twierdzi, że nie trzeba wcześniej, to nie ma co panikować. Tak więc głowa do góry! -
Lady Savage wrote:Chicken, spokojnie kobieto, bo na zawał zejdziesz przed porodem, non stop się stresujesz, spokojnie i tak nie będziesz mieć na nic wpływu, póżniej dopiero zaczniesz się bać. Spokojnie, co czytam twój post, to nerwówka u Ciebie. To nie jest korzystne dla Twojego dziecka, o to powinnaś się martwić, i tylko o to, daj Twojemu dziecku maksimum spokoju i czas. Wszystko jest w porządku.
Wyjatkowo sie zgadzam. Ty sobie Chicken daj na wstrzymanie bo serio to juz zaczyna byc niezdrowe dla malucha. Non stop nerwowka i zmartwienia.
Tak czulam ze predzej czy pozniej komus te dopplery przyniosa wiecej strachu niz pozytku...
Cale szczescie nie kupilam, widzialam serduszko w polowie kwietnia i w sobote i zawsze wstaje z nastawieniem ze ono bije i ze myszątko tam sobie grzecznie siedzi. Podziwiam Was w jakis sposob bo mnie codzienne sluchanie raczej by mocniej stresowalo - zwlaszcza jak bym jednego dnia nie znalazla.Edith, Wonderland lubią tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:Chicken, spokojnie kobieto, bo na zawał zejdziesz przed porodem, non stop się stresujesz, spokojnie i tak nie będziesz mieć na nic wpływu, póżniej dopiero zaczniesz się bać. Spokojnie, co czytam twój post, to nerwówka u Ciebie. To nie jest korzystne dla Twojego dziecka, o to powinnaś się martwić, i tylko o to, daj Twojemu dziecku maksimum spokoju i czas. Wszystko jest w porządku.
Natomiast zaznaczylam, ze ZACZNE sie stresowac jak nie znajde..
Staram sie trzymacMoze moje posty tak brzmia bo biagle mam jakies watpliowsci. Ale Spokojnie
Dzis spotkaly mnie kolejne gratulacje od strony zarzaduSpodziewalam sie nerwowki a jest w miare ok
Musze znalezc na swoje miejsce kogos i go przeszkolic. Dzis wlasnie rpobuje skleic jakies ogloszenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 11:01
-
nick nieaktualny
-
Lady Savage wrote:Aknelam na zaparcia dobre są śliwki albo winogrona 2 razy w tygodniu, polecam ja tak jadłam przed ciążą, i młodą też tak uczę, i ani ja ani młoda problemów kupowych nie mamy.
Muszę się zaopatrzyć w białe winogrona, bo po różowych/fioletowych swędzą mnie usta i nie dam rady zjeść więcej niż kilka sztuk, a ostatnio w sklepach widuję tylko te.
Ja wiem co by mi pomogło, kawa z mlekiem - ale jak się dowiedziałam o ciąży to odstawiłam, ekspres stoi nieużywany i jakoś nie mogę się przemóc żeby choć jedna kawę dziennie wypić.
Poza tym mam problem z laktozą i przed ciążą po zwykłym mleku, serkach itp. mogłam mieć małą rewolucję żołądkową, a teraz nic, wszystko mi smakuje bez konsekwencji.
-
mycha91 ja ci powiem ze u mnie z kolei słuchanie serduszka bardzo pomaga. byłam już w sytuacji że nagle bez powodu serduszko przestało bić i do teraz mam przed oczami to usg na którym nie było tętna. może przez to złe doświadczenie uspokajam się kiedy słyszę serduszko i daje mi to siłę na kolejny dzień . ale też zdaje sobie sprawę że nie jest to sprzęt medyczny i nawet gdyby się tak zdarzyło że pewnego dnia nie usłyszę serduszka to nie będę panikować- po prostu umowie wtedy wizytę usg i pobiegnę
ps. ja też mam tylozgiecie (chicken chyba pytałaś czy to przeszkadza w słuchaniu tetna )Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach
kciukam za wszystkie
A ja dziś wydałam 356 zł za badania pierwszego trymestru...zapomniałam, że to, aż tyle kosztuje...no nic oby tylko było wszystko w porządkuA Wy ile płaciłyście? czy tp tylko w mojej miejscowości takie stawki za badania dla ciężarnych?
(zrobiłam toxo, cytomegalię, hiv, hcv, tsh, ft3, ft4, glukozę, wit. D3 i kwas foliowy, zwykłą morfologię, cukier na czczo...gratis pani zrobiła mi żelazo)A85K lubi tę wiadomość
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
aknelam - to pij troche samego mleka, bo to ono w kawie ma takie działanie
u mnie w rodzinie się stosuje jako środek przeczyszczający kiszone ogórki popite kefirem; ale jak ktoś nigdy tego nie stosował, to może być bomba atomowa
śliwki na pewno, w ogóle suszone owoce
i pieczywko pełnoziarniste; ja jakiś rok temu się przestawiłam i jem wyłącznie takie, tak samo makarony, kluchy, wszystko z mąki co najmniej mieszam pół na pół. W święta jak się najem ciasta to umieramWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 11:24
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualny