Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się po wizycie, dzidziuś ma 2,25 cm i serduszko bije 146/min
Uff co za ulga, w końcu zaczynam się cieszyć ta ciążąSzczesliwa_mamusia, editchen, Wachciowa, Wonderland, k878, Jacqueline, Zołzimagic, Marteczka93, MalaHD, Jooozefka, fema86, magdzia26, Agniechaaaa, Lady Savage, aga1402, Sunshine_111, Edith, A85K, Tizzi lubią tę wiadomość
Synuś
-
nick nieaktualny
-
Aztoria wrote:12 czerwca mam usg genetyczne, to będzie 12+5 więc myślę że idealnie
cena 300 zł
21 czerwca wizyta u mojej gin a w między czasie do wykonania komplet badań z krwi i moczu.
To jest NORMALNE USG z tym, ze lekarz ocenia dokladnie budowe dziecka. To USG jest w standardzie i kazda kobieta w ciazy dostanie na takie USG skierowanie na NFZ.
Jesli chodzi sie prywatnie to mozna spotkac rozne okreslenia: usg genetyczne, usg rozszerzone i do tego +150zl
Co innego badania z krwi(pappa) te nie sa refundowane i trzeba na nie zapisac sie prywatnie. Wtedy ma sie badania USG + krew.
Ostatnio rozmawialam o tym z lekarzem i wlasnie tak to wyglada.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 14:44
-
Pewnie tak ale mnie to wprowadzilo w blad kilka tygodni temu.
Kolezanki mowily mi "idz na usg genetyczne-kosztuje 250zl i powiedza wam czy dziecko jest zdrowe"m. Myslalam, ze rzeczywiscie trzeba to usg zrobic dodatkowo, a lekarz zrobil wielkie oczy i powiedzial, ze to usg to standard badan i dal mi na nie skierowanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 14:57
-
nick nieaktualnySzzesliwa mamusia a to sprobuj moze ci lekarka bedzie pasowac. Ja tez nie lubie nawiedzonych a wyrazenie klauzula sumiebia u dr irytuje mnie okropnie. Lekarz ma leczyc. Nie zyjemy w panstwie gdzie kazdy musi byc katolikiem
Jacqueline czyli przyjrlam 3X0,4? Ale to chyba tez jeszcze nie jest zbrodnia ? Tzn przt braku wskazan do brania wiekszych dawek?
Chicken tez przyjmujesz femibion ?
Usg genetyczne powinien robic specjalista a nie zwykly gin, a nazwa jak nazwa
-
Amus - spokojnie, jeśli nie masz problemów z przyswajaniem kwasu foliowego nic się nie stanie
A teraz jest zapotrzebowanie większe bo dziecko potrzebuje i z pożywienia może nie starczać.
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
chicken wrote:Amus87, tak femibion 1 narazie
do tego Folik wlasnie. Ale mysle, ze jak mi sie skonczy folik to przestane juz go brac dodatkowo. Co 2 dni biore tez żelazo bo femibion go nie ma, a nie chce przedawkowac.
moja gin mówiła, że w pierwszym trymestrze się nie suplementuje żelaza, no chyba, że masz jakieś konkretne wskazaniaCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Jacqueline jak tam u ciebie plamienia przeszły?
Amus87 mi się też wydaje ze kwasu foliowego nie da się przedawkowac. a czemu aż tyle go łykasz?
ja zachcianek dalej nie mam. raczej od wszystkiego mnie odrzuca a jak coś zjem to walczę z odruchem wymiotnym i modlę się żeby nie zwrócić, a jak mi już chęć na wymioty przejdzie to znowu jestem głodna mimo że na nic nie mam ochoty... oszaleć możnaMom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
nick nieaktualny
-
chicken wrote:Yhm, no dobrze. To nie bede brac, wzielam jak narazie ze 3 tabletki.
A czemu nie mozna?
nie wiem; w poprzedniej ciąży na początku byłam u innej lekarki i kazała mi brać Pregna Plus, potem trafiłam do tej i powiedziała, żeby odstawić te tabletki na drugi trymestr, bo w pierwszym żelaza się nie suplementuje, a tam jest żelazo;
że ta lekarka jest ogólnie dużo bardziej ogarnięta to robię co mi każe.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019