Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
https://zapodaj.net/b57f87d098813.jpg.html
Wszystko dobrze
Kolejna wizyta 6 czerwcaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 15:44
k878, Wonderland, Wachciowa, Aztoria, Missjust, Jacqueline, Szczesliwa_mamusia, Angie 31, magdzia26, Alxawl, Amus87, Lady Savage, migiem, Jooozefka, ara, Sunshine_111, Edith, A85K, Tizzi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny. Do tej pory raczej byłam obserwatorką forum, ale postanowiłam, że warto zacząć się udzielać, więc nieśmiało przyłączam się!
Termin porodu na 2 grudniaZołzimagic, Amus87, Jacqueline, Aztoria, Wachciowa, Alxawl, malysmok84, Szczesliwa_mamusia, migiem, Jooozefka, Sunshine_111, magdzia26, Edith, A85K, Tizzi lubią tę wiadomość
-
Też jestem po "wizycie". Moja ginekolog wyjechała ;/ rano do mnie dzwonili, że musiała pilnie wyjechać, więc na gwałt szukałam innej, nie wiem czemu, znowu pojechałam do tamtej głupiej ;/ co powiedziała że ciąża się nie rozwija. Ale ze wszystkich tylko ona miała dziś wolne. A mnie się kończy dziś l-4 ;/ oczywiście nie dała ;/ bo mogę pracować ;/ dając jednocześnie skierowanie do szpitalna na polną ;/ jaki kurna paradoks! No ale ok, dziś nie wiem co u dziecka, bo powiedziała, po co USG jak w szpitalu zrobią ;/. Tak więc dzień na wkurwie ;/,
aha na tsh dała mi Futhyrox ? 1 tabletka na czczo. Ale nie wiem czy brać? Czy na tyle jej zaufać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 17:03
-
nieznajoma123 wrote:Cześć dziewczyny.
Jestem tu nowa i nie wiem gdzie napisać.
Cykle mam30 dniowe @ostatnia 13.04 czyli dziś 34 dc wczoraj robiłam beta hcg i wyszło 112,6 czy to nie za niski wynik? -
nick nieaktualny
-
Lady Savage wrote:Też jestem po "wizycie". Moja ginekolog wyjechała ;/ rano do mnie dzwonili, że musiała pilnie wyjechać, więc na gwałt szukałam innej, nie wiem czemu, znowu pojechałam do tamtej głupiej ;/ co powiedziała że ciąża się nie rozwija. Ale ze wszystkich tylko ona miała dziś wolne. A mnie się kończy dziś l-4 ;/ oczywiście nie dała ;/ bo mogę pracować ;/ dając jednocześnie skierowanie do szpitalna na polną ;/ jaki kurna paradoks! No ale ok, dziś nie wiem co u dziecka, bo powiedziała, po co USG jak w szpitalu zrobią ;/. Tak więc dzień na wkurwie ;/,
aha na tsh dała mi Futhyrox ? 1 tabletka na czczo. Ale nie wiem czy brać? Czy na tyle jej zaufać.
Euthyrox A jaką dawkę? Sądząc po jej kompetencjach ja bym poczekala.. Może uda Ci się skonsultować ze specjalistą w szpitalu. -
Kupiłam żel usg. Przysiadlam i ZNALAZŁAM tętno;) słyszalne tylko w jednym miejscu z dopplerem odpowiednio przycisnietym do brzucha! Było extra! Dałam posłuchać TZowi i w najbliższych dniach spróbujemy to nagrać żeby pokazać dziadkom
Bardzo się cieszę że się udało
Wachciowa, Lady Savage, Alxawl, Szczesliwa_mamusia, k878, Sunshine_111, editchen, A85K lubią tę wiadomość
-
chicken wrote:Tak dla informacji - nie ma czegos takiego jak usg genetyczne...
To jest NORMALNE USG z tym, ze lekarz ocenia dokladnie budowe dziecka. To USG jest w standardzie i kazda kobieta w ciazy dostanie na takie USG skierowanie na NFZ.
Jesli chodzi sie prywatnie to mozna spotkac rozne okreslenia: usg genetyczne, usg rozszerzone i do tego +150zl
Co innego badania z krwi(pappa) te nie sa refundowane i trzeba na nie zapisac sie prywatnie. Wtedy ma sie badania USG + krew.
Ostatnio rozmawialam o tym z lekarzem i wlasnie tak to wyglada.
Ta magia....ja mam pappa refundowane na NFZ....
Usg genetyczne mowi sie dlatego ze wykonywac je powinien lekarz na odpowiednim sprzecie i taki ktory ma do tego odpowiednie uprawnienia.
-
nick nieaktualnychicken wrote:Kupiłam żel usg. Przysiadlam i ZNALAZŁAM tętno;) słyszalne tylko w jednym miejscu z dopplerem odpowiednio przycisnietym do brzucha! Było extra! Dałam posłuchać TZowi i w najbliższych dniach spróbujemy to nagrać żeby pokazać dziadkom
Bardzo się cieszę że się udałochicken lubi tę wiadomość
-
http://badaniaprenatalne.pl/usg-genetyczne-na-czym-polega/
Chicken - ogolnopolska strona badan prenatalnych jednak wspomina o USG prenatalnych. Dziwne. -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b1ba77bf75e5.jpg
Uff wszystko dobrzemaluch ma już prawie 4cm I prawie dogonił termin z OM, a początkowo był ponad tydzień młodszy. Ma już rączki I nóżki, mój P w szoku, nie może uwierzyć, że to prawda
A prenatalne mam 30.05.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 18:11
salenne, migiem, k878, Wachciowa, Lady Savage, Jacqueline, Szczesliwa_mamusia, Aztoria, Sunshine_111, Zołzimagic, magdzia26, zapachmalin, belle_maman88, A85K, Tizzi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lady_Savage, dobrze pamiętam, że miałaś TSH >3? to spokojnie 25 możesz wziąć, tylko to i tak się na czczo rano bierze, więc jeśli jutro sie wybierasz do szpitala, to może nie ma sensu; jedna tabletka nic nie zmieni, a może ci dadzą więcej; ja zaczynałam od 50Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019