Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja znowu od 2 dni czuję bóle miesiączkowe. Też tak macie na tym etapie?
Nie martwię się bo czuje że jest wszystko ok ale pytam z ciekawości
Oczywiście nie cały czas. Od czasu do czasu obolewa troszkęWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2017, 12:31
Ja_Sonia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
chicken wrote:Ja znowu od 2 dni czuję bóle miesiączkowe. Też tak macie na tym etapie?
Nie martwię się bo czuje że jest wszystko ok ale pytam z ciekawości
Oczywiście nie cały czas. Od czasu do czasu obolewa troszkę
ja mam cały czas. do tego ta biegunka. a przed 15 min prawie zemdlałam - załapałam spadek ciśnienia do 111/65 i prawie spadłam z krzesła.
-
Ja zasadniczo nie czuje nic poza ciągnięciem brzucha i uczuciem ciężkości jak cokolwiek więcej niż 10 minut pochodze czy postoję, pewnie przez Luteine i magnez.
Editchen - uhh ja to jestem ospała w tej ciąży strasznie i jak mam ciśnienie średnio wyższe niż 105/72 to jest jakiś cudA bywa i 95/65 hmm....
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Wróciłam z zakupów. Kupiłam stanik w tesco f&f - mają duuuuże rozmiary, do miski H, ale rozmiarówka zawyżona moim zdaniem, więc się wcisnęłam w F
póki co mam jeden dobry stanik, szukam dalej...
-
A mi nie jest absolutnie nic
brzuch nie boli, piersi niezmienione a mam A, nie mdli mnie i nie wymiotowalam ani razu. Już nawet nie śpię w południe. I pewnie dostała bym na głowę gdyby nie detekor. Cieszę się, że go kupiłam. Bardzo mnie uspokaja.
Tez mam dość niskie ciśnienie ok 100/65 ale z tego powodu głowa mnie już nie boli. Chyba organizm się przyzwyczaił.Mimi_i_bubu lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o wymioty to i mnie nie odpuszczają wymiotuje dziennie po 5 , 6 razy w pierwszej ciąży też wymiotowałam od 8tyg do 16tyg ale teraz wydaje mi się że gorzej to znoszę , ale dam radę czasami się zdarzy że mam dzień wolnego
-
nick nieaktualnyAmus87 wrote:Wlasnie gdzie tizzy?
Mnie znowu pieczenie mam sily normalnie. We wtorek mam kontrole. Idr jefnak na ten nfz bo to ten gin u ktorego teraz bylam na cito prywatnie. Obadamy vo stwierdzi
-
Qrcze ten detektor kusi i chyba skusi - trudno, najwyzej poczeka trochę na uzycie:) jezeli ma mnie to uspokoic i tym samym nie stresowac dzidzi to chyba warto:) moj rozmiar nawet nie drgnął od czasu ciąży - coś tam mąż bąkał, ze trochę pełnieksze, ale ka nic nie widzę
-
nick nieaktualny
-
Wasi partnerzy tez wam zadaja takie glupie pytania jak moj
zlosci mnie to strasznie
. Np ladujesz telefon. A wlaczylas prad? U nas na ogrodzie sa gniazda, i wiem ze zeby dzialaly trzeba je wlaczyc. Albo inne sadzac pomidory wsypalad wiecej ziaren nuz jedno?
Mimi_i_bubu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMój już nie. Ale znów mu się przestawiło, teraz na plus. Po wczorajszej mojej pogadance jeszcze w szpitalu, to oprócz tego, że zmienił zdanie co do wyjazdu, to okazało się, że przeczytał o anemii w ciąży i Wieczorem mnie edukował. Że przyswajalnosc żelaza jest lepsza z mięsa, że z takich warzyw sie przyswajalnosc prędzej, a takich mniej. Dziś na obiad gulasz wołowy, bo wołowinka bogata w żelazo. Żeby tylko nie zwariował, bo ja zwariuję z nim. Od rana słyszę- to się połóż, dasz radę to zrobić. Jak odpoczniesz to podjedziesz ze mną do sklepu. Nic nie będziesz robić, ja wszystko będę dźwigać. Szok-a jeszcze wczoraj chciał jechać 430km ze mną. Podejrzewam, że ojciec musiał mu nagadać i wybić z głowy podróże
Mi się tak stęskniło za słuchaniem serduszka, że dziś rano sobie włączyłam detektor na chwilę. Tak jak ostatnim moje bobo było słychać tylko bardziej z lewej strony, tak dzisiaj usłyszałam go z prawej, a to oznacza, że ma coraz więcej miejsca i dalej pływadzięki niemu jakoś wytrzymam do piątku do usg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2017, 15:56
Mimi_i_bubu, Wachciowa, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
MalaHD - a mozesz zdradzic jaki masz detektor? Jak ja bym chciała w chwilach slabszych posluchac serduszka:)
Szczesliwa - super, ze juz w domku!super, ze malzonrk się zaangazowałmoj małż wyłysieje przeze mnie. Przepuszczam go przez takie fazy, że hej:) próba wielkiej miłości przed nami:)
-
nick nieaktualny