Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyO kurczaki dziekik878 wrote:a tu:
http://s0www.utdlab.com/contents/image.do?imageKey=OBGYN%2F81137&source=image_view&view=print&elapsedTimeMs=6#
jest oczywiście napisane, że w pierwszym trymestrze normalne jest 0,4-0,7
nie.dokopalam siw do.tego hihi. A staram sie nie martwic tylko u mnie jest problem z watroba wiec wole dmuchac na zimne. Maila poslalam mojej hepatolog na wszelki wypadek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2017, 16:39
-
Nie martw sie, doczekasz i ty. Ja wazylam w 1 ciazy 110 kg i brzuch sie pojawil dopiero ok 32 tyg ale sie doczekalam, teraz waze 114 i widze ze pileczka juz jest.editchen wrote:jak ja Wam zazdroszcze tych brzuszkow!
u mnie niestety ze wzgledu na moja otylosc nadal widac moj "standardowy" brzuch ;(
editchen lubi tę wiadomość
-
Amus87 wrote:Dziewczyny badalyscie kreatynine w ciazy? Bo mam wynik 0,45 a norma od.0,5 wszedzie opisywane sa przypadki jak jest powyzej normy a jak jest ponizej to nic nie znalazlam logicznegi
Dziewczynki, spokojnie
poziom kreatyniny, a eGFR czyli tzw klirens kreatyniny, bardzo zależą od fizjologicznego stanu człowieka czyli np od tego, że kobieta jest w ciąży. Bierzcie pod uwagę, że normy drukowane obok wyniku dotyczą zdrowych kobiet i mężczyzn, ale nie kobiet ciężarnych. Dla nas normy są nieco inne, o czym warto pamiętać i się nie przerażać.
-
Mam dość, idę jutro na wizytę. Utwierdziła mnie w tym wizyta w toalecie. 2 tyg temu prawie e terminie kolejnej @ było troszkę plamienia, potem pare dni spokoju i znowu pare dni, coraz mniej i troszkę tego było, wczoraj nic, a przed chwilą znowu, o tyle dobrze, że to brązowe jak kawa z mlekiem. Ale mnie stresuje. Mam na 19-tą jechać.12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g 
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
hej DZiewczyny

moge dołaczyć do mam grudniowych
Witajcie
Wachciowa, Jacqueline, MalaHD, Edith, Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, Sunshine_111, Aztoria, Marteczka93, malysmok84, magdzia26, bebloszka90, migiem, Nola, Tizzi lubią tę wiadomość
-
Jacqueline a masz dupka albo luteine???
Nie martw sie, podobno tak może byc...
Mnie tez po piątkowej wizycie lekarz uprzedził ze może byc plamienie bo kosmówka jakas przekrwiona i jakos nisko czy cosik...
ale na szczescie poki co nic sie nie dzieje..
Jak sie niepokoisz to idz sprawdzic -
Witaj Rudasku

Ha biorę Luteine 100mg od pozytywnego testu, 2x1 wtedy a po 5 dniach 3x1 już bo był bardzo duży spadek progesteronu. Wiem że biorę leki wpływające na krzepliwość i może być gorzej przez to no o po usg miałam właśnie plamienia wiec szyjka mocno ukrwiona. Mam nadzieje ze to tylko kosmówka nisko i sie podniesie
Szczęśliwa_Mamusiu - oczywiście że bardzo chce aby bylo dobrze mimo wszystko jednak plamienia źle mi się kojarzą i moja historia no cóż, nie napawa optymizmu. Okaże się jutro. Zarycze sie chyba jak będzie źle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2017, 15:34
12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g 
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
Jacqueline bedzie dobrze, nie martw sie na zapas...
ja mialam dupka 3x1 i luteine 2x1...odstawil mi lekarz dupka, mam tylko luteine, Na ten moment spokoj od plamien ale uczulił ze moga byc...oby nie!
bo kazde uczucie sluzu wywoluje u mnie strach ze to plamienie
Nola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle extra wiesci !! Gratulacje !!emilydread wrote:Dziewczyny, jestem po wynikach NIFTY.
W brzuchu zamieszkał całkiem zdrowy chłopiec Kaziu!
Nie ma żadnego ryzyka trisomii, nieprawidłowości hormonów płci i innych delecji genów.
Jesteśmy przeszczesliwi
Tak czytam o sluzach...a u mnoe susza... Tak sucho nigdy nie byloWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2017, 16:42
-
Niestety nie, jest raczej gorzej niz bylok878 wrote:Aztoria, a jak Twoje mdłości? odpuszczają nieco?
przedtem bylo kiepsko tylko wieczorem a teraz juz od poludnia jest dramat, dzis ledwo dojechalam z pracy do domu. Jem coraz mniej, pije na sile zeby sie nie odwodnic.
Synuś

-
słabo;/
mi na mdłości pomogły głębokie analizy co o jakiej porze dnia mi smakuje, jakich smaków nie łączyć (a okazało się, ze np. posolony pomidor jest złem); unikam też ciężkostrawnych rzeczy (a np. oliwki ku mojemu zdziwieniu są ciężkostrawne, co wykazały sprinty do toalety).
walcz, dziewczyno; co Twój lekarz na te mdłości mówi?Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019
-
Magdzia i jak dzisiejsza wizyta? Ja musialam przelozyc moje badania z warszawy na olsztyn bo troche nam.sie.plany pozmienialy. Na usg umowilam sie do p.chorzewskiej ale gdzie mam.zrobić badanie.krwi to nie wiem. Magdzia gdzie.robilas i.ile czekalas?
magdzia26 lubi tę wiadomość

te wasze brzuchy sa twarde czy miękkie?