Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyk878 wrote:a tu:
http://s0www.utdlab.com/contents/image.do?imageKey=OBGYN%2F81137&source=image_view&view=print&elapsedTimeMs=6#
jest oczywiście napisane, że w pierwszym trymestrze normalne jest 0,4-0,7nie.dokopalam siw do.tego hihi. A staram sie nie martwic tylko u mnie jest problem z watroba wiec wole dmuchac na zimne. Maila poslalam mojej hepatolog na wszelki wypadek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2017, 16:39
-
editchen wrote:jak ja Wam zazdroszcze tych brzuszkow!
u mnie niestety ze wzgledu na moja otylosc nadal widac moj "standardowy" brzuch ;(
editchen lubi tę wiadomość
-
Amus87 wrote:Dziewczyny badalyscie kreatynine w ciazy? Bo mam wynik 0,45 a norma od.0,5 wszedzie opisywane sa przypadki jak jest powyzej normy a jak jest ponizej to nic nie znalazlam logicznegi
Dziewczynki, spokojniepoziom kreatyniny, a eGFR czyli tzw klirens kreatyniny, bardzo zależą od fizjologicznego stanu człowieka czyli np od tego, że kobieta jest w ciąży. Bierzcie pod uwagę, że normy drukowane obok wyniku dotyczą zdrowych kobiet i mężczyzn, ale nie kobiet ciężarnych. Dla nas normy są nieco inne, o czym warto pamiętać i się nie przerażać.
-
Mam dość, idę jutro na wizytę. Utwierdziła mnie w tym wizyta w toalecie. 2 tyg temu prawie e terminie kolejnej @ było troszkę plamienia, potem pare dni spokoju i znowu pare dni, coraz mniej i troszkę tego było, wczoraj nic, a przed chwilą znowu, o tyle dobrze, że to brązowe jak kawa z mlekiem. Ale mnie stresuje. Mam na 19-tą jechać.12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
hej DZiewczyny
moge dołaczyć do mam grudniowych
WitajcieWachciowa, Jacqueline, MalaHD, Edith, Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, Sunshine_111, Aztoria, Marteczka93, malysmok84, magdzia26, bebloszka90, migiem, Nola, Tizzi lubią tę wiadomość
-
Jacqueline a masz dupka albo luteine???
Nie martw sie, podobno tak może byc...
Mnie tez po piątkowej wizycie lekarz uprzedził ze może byc plamienie bo kosmówka jakas przekrwiona i jakos nisko czy cosik...
ale na szczescie poki co nic sie nie dzieje..
Jak sie niepokoisz to idz sprawdzic -
Witaj Rudasku
Ha biorę Luteine 100mg od pozytywnego testu, 2x1 wtedy a po 5 dniach 3x1 już bo był bardzo duży spadek progesteronu. Wiem że biorę leki wpływające na krzepliwość i może być gorzej przez to no o po usg miałam właśnie plamienia wiec szyjka mocno ukrwiona. Mam nadzieje ze to tylko kosmówka nisko i sie podniesie
Szczęśliwa_Mamusiu - oczywiście że bardzo chce aby bylo dobrze mimo wszystko jednak plamienia źle mi się kojarzą i moja historia no cóż, nie napawa optymizmu. Okaże się jutro. Zarycze sie chyba jak będzie źleWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2017, 15:34
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
Jacqueline bedzie dobrze, nie martw sie na zapas...
ja mialam dupka 3x1 i luteine 2x1...odstawil mi lekarz dupka, mam tylko luteine, Na ten moment spokoj od plamien ale uczulił ze moga byc...oby nie!
bo kazde uczucie sluzu wywoluje u mnie strach ze to plamienieNola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyemilydread wrote:Dziewczyny, jestem po wynikach NIFTY.
W brzuchu zamieszkał całkiem zdrowy chłopiec Kaziu!
Nie ma żadnego ryzyka trisomii, nieprawidłowości hormonów płci i innych delecji genów.
Jesteśmy przeszczesliwi
Tak czytam o sluzach...a u mnoe susza... Tak sucho nigdy nie byloWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2017, 16:42
-
k878 wrote:Aztoria, a jak Twoje mdłości? odpuszczają nieco?
przedtem bylo kiepsko tylko wieczorem a teraz juz od poludnia jest dramat, dzis ledwo dojechalam z pracy do domu. Jem coraz mniej, pije na sile zeby sie nie odwodnic.
Synuś
-
słabo;/
mi na mdłości pomogły głębokie analizy co o jakiej porze dnia mi smakuje, jakich smaków nie łączyć (a okazało się, ze np. posolony pomidor jest złem); unikam też ciężkostrawnych rzeczy (a np. oliwki ku mojemu zdziwieniu są ciężkostrawne, co wykazały sprinty do toalety).
walcz, dziewczyno; co Twój lekarz na te mdłości mówi?Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Magdzia i jak dzisiejsza wizyta? Ja musialam przelozyc moje badania z warszawy na olsztyn bo troche nam.sie.plany pozmienialy. Na usg umowilam sie do p.chorzewskiej ale gdzie mam.zrobić badanie.krwi to nie wiem. Magdzia gdzie.robilas i.ile czekalas?
magdzia26 lubi tę wiadomość