X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morfologia ok leukocyty 7 tys wiec stano zapalnego nie m
    Mocz tak sobie bo wszystko ok ale bakterii 493 norma do 385
    Teraz pytanie :D na noc.bralam lactovaginal (te dobre bakterie dopochwowo) rano sie umylam ale czy mogly jakos wplynac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2017, 17:23

• k878 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, mogły wypłynąć, ale się namnożyły przez noc tak, że na pewno część została i będzie się mnożyć dalej :-)

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo leukocytow nie mam w moczu a czytam ze stan zapalny to leukocyty i bakterie :)
    K878 w sumie moze i mnoza bo mniej mnie piecze hihihi

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową mamę w naszej grupie :)

Powoli zaczynam się stresować moją kolejną wizytą. To dopiero sobota wieczór... Ta przerwa 3 tygodniowa strasznie mi sie dłuży... i zaczynam się bać czy wszystko będzie dobrze.

Od tygodnia nie czuję rozciagania w pachwinach, ani kłucia... Miała, któraś z Was taką długą przerwe?

11.12.2017 syn Adaś
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja prawie nic nie czuję. :) Gdyby nie powiększony biust i okazjonalne mdłości wcale nie czułabym się jak w ciąży :) Ja mam wizytę w czwartek, im bliżej tym większy stres. Będzie dobrze-musimy się tego trzymać!!!
    Widzę ze mamy tylko 1 dzień różnicy :) Fajnie :)

[m]alina lubi tę wiadomość

w4sq43r8x4wdamie.png
  • fema86 Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczęta,

dziś cały dzień nie mogłam się wbić na forum. Po wizycie na NFZ dowiedziałam się, że wszystko oki, przezierność (czy jak tam to się zwie :-) ) oki, kość nosowa jest :-). Jutro jadę na pappę. W środę na analizę usg z moim prv doktorkiem (pewnie i tak zrobi swoje usg, bo te wydruki z NFZ wyglądają jakby tuszu im zbrakło).

Maluszek fikał i nie za bardzo chciał dać się zmierzyć, ale wyszło 45 mm i 11 tydz. 6 dzień. Lekarz dał mi również posłuchać serduszka :-).

Ogólnie jestem już mega spokojna i przestaję się już zamartwiać :-).

Z dodatkowych dobrych wieści - zaczęliśmy dziś budowę naszego domku :-).

Edith, magdzia26, malysmok84, Aztoria, Szczesliwa_mamusia, Wachciowa, ara, k878, Lady Savage, Sunshine_111, Marteczka93, migiem, Nola, Tizzi lubią tę wiadomość

M.
    Udało się w 3 cs.
    756a4dc8268c00131fe5432c2f2d61d0.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Magdzia i jak dzisiejsza wizyta? Ja musialam przelozyc moje badania z warszawy na olsztyn bo troche nam.sie.plany pozmienialy. Na usg umowilam sie do p.chorzewskiej ale gdzie mam.zrobić badanie.krwi to nie wiem. Magdzia gdzie.robilas i.ile czekalas?
    Wiesz ja robiłam samo usg bez PPAP (stwierdziłam że jak wyjdzie coś nie tak na usg to wtedy pójdę na jakieś dodatkowe badania) robiłam je u swojego gina prywatnie u którego prowadzę ciąże

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do dzisiejszego USG prenatalnego to oczywiście me dziecię uparte dalej leżało na boku ale tylkiem odwrócone a buzia wklejone w mój kręgosłup ;) ale mój gin już tak łatwo się nie poddał dzisiaj wypilam dwie cole i przy 3 podejściu po ponad godzinie walki udało się go pomierzyc ogólnie wszystkie narządy, serduszko, mózg nogi, ręce na swoim miejscu, przeziernosc też piękna bo 1,3 kość nosowa też taka jak powinna być, tetnica szyjna też ok. Długość 7,76 cm ( z usg 13w6d) noi gin potwierdził chłopca :) wiec będzie drugi synuś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2017, 18:19

Edith, Aztoria, Szczesliwa_mamusia, fema86, Wachciowa, ara, k878, Jacqueline, Lady Savage, editchen, Sunshine_111, Marteczka93, Jooozefka, migiem, Nola, Tizzi lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a7058c6194aa.jpg

A to mój mały mężczyzna z profilu ;)

malysmok84, Szczesliwa_mamusia, Wachciowa, k878, Jacqueline, Lady Savage, fema86, Zołzimagic, editchen, Sunshine_111, Marteczka93, [m]alina, migiem, Nola, Tizzi lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Edith Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria, ja Cię podziwiam, że Ty z tymi mdłościami w ogóle dajesz radę do pracy chodzić.

A może pomogłyby Ci zupy? Ja od tygodni żywię się pomidorówką na rosole, z odrobiną jogurtu i kaszą bulgur zamiast makaronu. Akurat to jedno spokojnie przyswajam, i jestem spokojniejsza, bo więcej wody w ten sposób idzie do organizmu. A z piciem naprawdę ciężko nieraz jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2017, 18:32

aZzmp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie ogólne moczu Przejrzystość przejrzysty
    Barwa słomkowy
    Ciężar właściwy 1,019 kg/l 1,015 1,030 N
    pH 6,5 4,8 7,4 N
    Glukoza nieobecna
    Ketony nieobecne mg/dl
    Urobilinogen w normie
    Bilirubina nieobecna
    Białko nieobecne
    Azotyny nieobecne
    Erytrocyty nieobecne
    Leukocyty w normie
    Osad moczu met. cytometrii przepływowej Erytrocyty 4,30 /µl 0,00 30,70 N
    Leukocyty 5,90 /µl 0,00 39,00 N
    Nabłonki płaskie 4,70 /µl 0,00 45,60 N
    Bakterie 493,60 /µl 0,00 385,80

Takze leukocyty mam ale napisane ze w normie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia ale super zdjecie i gratki extra wiesci :D

magdzia26 lubi tę wiadomość

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    słabo;/

mi na mdłości pomogły głębokie analizy co o jakiej porze dnia mi smakuje, jakich smaków nie łączyć (a okazało się, ze np. posolony pomidor jest złem); unikam też ciężkostrawnych rzeczy (a np. oliwki ku mojemu zdziwieniu są ciężkostrawne, co wykazały sprinty do toalety).

walcz, dziewczyno; co Twój lekarz na te mdłości mówi?
    U mnie w zasadzie nie ma to znaczenia, wymiotuje wszystkim co zjem a jak nic juz nie ma to tym co pilam i zolcia.
    Jak bylam na wizycie 16.05 to mowila ze to normalne i zeby duzo pic ale wtedy tez bylo troche lepiej. Teraz probuje sie do niej dodzwonic, tym bardziej ze w piatkowym badaniu moczu wyszly mi ketony :/

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    Aztoria, ja Cię podziwiam, że Ty z tymi mdłościami w ogóle dajesz radę do pracy chodzić.

A może pomogłyby Ci zupy? Ja od tygodni żywię się pomidorówką na rosole, z odrobiną jogurtu i kaszą bulgur zamiast makaronu. Akurat to jedno spokojnie przyswajam, i jestem spokojniejsza, bo więcej wody w ten sposób idzie do organizmu. A z piciem naprawdę ciężko nieraz jest.
    Chcialam chodzic bo w pracy jeszcze nie wiedza, mialam powiedziec po usg genetycznym co mam za dwa tygodnie. Ale dzis chyba wymieklam i mysle co mam zrobic, chyba trzeba bedzie poeiedziec i odpuscic.

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to musi być trudne tak jeszcze w pracy udawać, że wszystko jest ok. Tak sobie myślę, że ten stres też może być przyczyną większych wymiotów, no bo podejrzewam, że musisz się mocno kontrolować.

U mnie w pracy wiedzą od samego początku, nie dało się inaczej, ale dziewczyny, które miały dzieci, zareagowały super, odzywa się w nich ten macierzyński pierwiastek :-) A dziś moja mama pochwaliła się proboszczowi w sąsiedztwie, że będzie mieć wnusia/ę, dziwnie tak..., bo ja tu jak na szpikach czekam na wizytę, która dopiero za 1,5 tygodnia, a już wszyscy wiedzą...

Nola lubi tę wiadomość

aZzmp1.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria możesz do czasu usg genetycznego iść na zwolnienie bez kodu B nie będą wiedzieli że jesteś w ciąży a później przejść na ciążowe tylko zwolnienie wtedy płatne 80 % pensji

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Witam nową mamę w naszej grupie :)

Powoli zaczynam się stresować moją kolejną wizytą. To dopiero sobota wieczór... Ta przerwa 3 tygodniowa strasznie mi sie dłuży... i zaczynam się bać czy wszystko będzie dobrze.

Od tygodnia nie czuję rozciagania w pachwinach, ani kłucia... Miała, któraś z Was taką długą przerwe?[/QUOTE]

ja nie mam praktycznie zadnych bolow brzucha od miesiaca. Bardzo sporadycznie mnie zakluje, ale zadnego ciagniecia nic. Nawet pytalam na poprzedniej wizycie lekarza czy to nirmalne, powiedzial ze tylko sie cieszyc, bo luteina tak zadzialala, a bole jeszcze powroca. Z dzidziem w zeszla srode bylo ok, wiec to chyba nie ma znaczenia.

[m]alina lubi tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to możliwe że już macica uciska pęcherz? :D

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 29 maja 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie pojawiły się bóle w dolnym odcinku pleców. Mam je od początku co jakiś czas. Boję ssię, bo do tego mam bóle mięśni pośladków I ud, normalnie jak zakwasy. Fakt wczoraj sporo sprzątałam, ale żeby wszystko mnie teraz bolało?

Jutro usg prenatalne. Trzymajcie kciuki :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Dziewczyny czy to możliwe że już macica uciska pęcherz? :D

Oczywiście, że tak. Chociaż czytałam że w tym 2trymestrze, powinna być troszkę wyżej i powodować mniejszy ucisk na pęcherz. Ja puki co dreptam często do łazienki.
    Już do tego chodzenia sie przyzwyczaiłam. Ale to permanentne zmęczenie i senność mnie już wkurza. Dzisiaj też, cały dzień jakby mi ktoś w głowę dał. Największą energię mam między 5.00 a 7.30,potem już działam na zwolnionych obrotach

Nesairah-powodzenia. Trzymam kciuki. Przyniesiesz nam cudne wieści :)

Nola lubi tę wiadomość

‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ