Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nesairah wrote:A u mnie pojawiły się bóle w dolnym odcinku pleców. Mam je od początku co jakiś czas. Boję ssię, bo do tego mam bóle mięśni pośladków I ud, normalnie jak zakwasy. Fakt wczoraj sporo sprzątałam, ale żeby wszystko mnie teraz bolało?
Jutro usg prenatalne. Trzymajcie kciuki
trzymam
magnez bierzesz? mi przeszło trochę a też mnie nogi i tyłek tak bolałyCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
magdzia26 wrote:A co do dzisiejszego USG prenatalnego to oczywiście me dziecię uparte dalej leżało na boku ale tylkiem odwrócone a buzia wklejone w mój kręgosłup
ale mój gin już tak łatwo się nie poddał dzisiaj wypilam dwie cole i przy 3 podejściu po ponad godzinie walki udało się go pomierzyc ogólnie wszystkie narządy, serduszko, mózg nogi, ręce na swoim miejscu, przeziernosc też piękna bo 1,3 kość nosowa też taka jak powinna być, tetnica szyjna też ok. Długość 7,76 cm ( z usg 13w6d) noi gin potwierdził chłopca
wiec będzie drugi synuś
Ja dziś fatalnie sie czułam przy tych upałach, musiałam szybciej wrócić do domu. Chyba już długo nie dam rady chodzić do pracymagdzia26, Nola lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
nick nieaktualnynesairah wrote:A u mnie pojawiły się bóle w dolnym odcinku pleców. Mam je od początku co jakiś czas. Boję ssię, bo do tego mam bóle mięśni pośladków I ud, normalnie jak zakwasy. Fakt wczoraj sporo sprzątałam, ale żeby wszystko mnie teraz bolało?
Jutro usg prenatalne. Trzymajcie kciuki
Ja też mam jutro usg prenatalnePowodzenia!
-
nick nieaktualny
-
Aztoria wrote:Rozmawialam z lekarka, grozi mi odwodnienie, jutro ide do szpitala.Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
nesairah wrote:A u mnie pojawiły się bóle w dolnym odcinku pleców. Mam je od początku co jakiś czas. Boję ssię, bo do tego mam bóle mięśni pośladków I ud, normalnie jak zakwasy. Fakt wczoraj sporo sprzątałam, ale żeby wszystko mnie teraz bolało?
Dzisiaj też się wzięłam za większe sprzątanie. Mycie podłóg i klatki mopem. Czuję teraz odcinek lędźwiowy. Myślę, że się odzwyczaiłem od takiej ilości wysyłki naraz. Liczę że najpóźniej za 2 dni przejdzie , ale drugi raz już tego powtarzać nie będę.11.12.2017 syn Adaś -
Dziewczyny dzisiaj zmieniłam lekarza, a właściwie wróciłam do tego do którego chodziłam w pierwszej ciąży. I w końcu mam wrażenie że jestem w dobrych rękach. Mam kilka dni żeby jeszcze zastanowić się nad Nifty albo PAPPA więc dzisiaj tylko szybkie usg żeby zajrzeć co tam kluska wyczynia. No i kluska zajadała swoją rączkę więc chyba jest ok
co do testów, nie braliśmy ich pod uwagę bo w naszym przypadku zły wynik nie spowoduje żadnych radykalnych decyzji. Jedyne co by dał to możliwość przygotowania się. Choć mamy w swoim otoczeniu sytuację że test pokazał zwiększone prawdopodobieństwo zespołu Downa a dziecko urodziło się zupełnie zdrowe. Także za tydzień zrobimy raczej tradycyjne usg genetyczne i tyle.
Nola lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry, w ten piękny słoneczny dzionek. Muszę podnieść dupę i jechać do Wawy pappe zrobić, a nie chce mi się jak diabli.
Miłego dzionka Kobietki
Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Dziś rano plamienia na razie nie było, więc jestem w lepszym humorzeMama do mnie, że warto jechać sprawdzić, no bo żeby sztucznie nie podtrzymywać gdyby coś nie tak było, żebym zakażenia nie dostała. No jestem tego samego zdania. Jednak twierdzi, że jej zdaniem chyba dobrze, bo mi brzuch urósł, co nie i jest większy zdecydowanie niż na tym etapie z córką
No i niż w poprzedniej ciąży (ona zatrzymała się na 9t0d).
Myślałam, że się przewrócę mimo, że posiedziałam chwile zanim wstałam, ciśnienie zabójcze, 97/70 i puls 101Ale po kawie już mi lepiej, czuje to
I calutki dzień czekania na wizytę, jakby kurcze nie można było przyjechać na sam początek, i tak i tak opóźnienie będzie w pacjentkach, ciekawe, czy wejdę w ciągu godziny
Badania sobie strzelę w przyszłym tygodniu na początku, mam nadzieję, że mi czerwone krwinki nie spadły za bardzo, chciałabym jednak jeszcze jakiś czas pobrać ten Clexane, a przy płytkach poniżej 150 trzeba odstawić jeśli nie ma się wyraźnych wskazań do brania (no albo dawke zmniejszyć, ale i tak biore niedużą). Co i tak byłam zdziwiona, że płytki miałam 230 po 3 tygodniach brania Clexane, bo nigdy mi nie przekraczały 200, max 180 miałam chyba.
Także na razie życze miłego dnia, zgodnie z moim humorem z ranafema86, Amus87, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Witam się w 13 tygodniu ciąży
Za kilka dni i ja będę miała usg. Nie mogę się doczekać, chociaż lekki stresik jest .Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 07:07
Lady Savage, Amus87, Sunshine_111, fema86, Szczesliwa_mamusia, Nola, Tizzi lubią tę wiadomość
-
Jacqueline - ciesze sie ze u Was juz sie wszystko normuje.
Ja sie witam w II trymestrze! Brzucho rosnie, mlode sie ostatnio rozpycha, czuc ze to juz nie miekki tluszczyk tylko cos twardszego ^^
Ostatnie dni mojej pracy ^^ Potem L4. Wytrzymam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 07:05
chicken, magdzia26, editchen, Sunshine_111, fema86, Szczesliwa_mamusia, Nola, Tizzi lubią tę wiadomość
-
Cześć ja troche w innym temacie, kochalam sie ze swoich chlopakiem z gumka nie doszedl we mnie potem sprawdzilismy gumke i byla dobra, 14-15 dbia cyklu bolaly mnie jajniki jak przy owulacji wiec zgaduje że ja mialam lecz tydzien przed okresem mialam jakby plamienie tylko 3 czy 4 plamki bola mnie jajniki piersi w tym samym miejscu co zawsze przed okresem mam ochote na slodkie jak zawsze i zmiany humoru tez jak zawsze przed miesiaczka teraz do miesiaczki mam 4 dni i dzisiaj postanowilam zmierzyc temperature pochwy robilam to przed 8 nie wstajac z lozka itd i pokazalo mi na termometrze 41,5 stopni czy to moze byc ciaza?
-
chicken wrote:A może 50? Potraktuje to jako kiepski żart.
Poza tym to nie jest wątek dla tego typu pytań -
sonialik wrote:Cześć ja troche w innym temacie, kochalam sie ze swoich chlopakiem z gumka nie doszedl we mnie potem sprawdzilismy gumke i byla dobra, 14-15 dbia cyklu bolaly mnie jajniki jak przy owulacji wiec zgaduje że ja mialam lecz tydzien przed okresem mialam jakby plamienie tylko 3 czy 4 plamki bola mnie jajniki piersi w tym samym miejscu co zawsze przed okresem mam ochote na slodkie jak zawsze i zmiany humoru tez jak zawsze przed miesiaczka teraz do miesiaczki mam 4 dni i dzisiaj postanowilam zmierzyc temperature pochwy robilam to przed 8 nie wstajac z lozka itd i pokazalo mi na termometrze 41,5 stopni czy to moze byc ciaza?
A tak powaznie - beta, test ciazowy.
Jedna temperatura Ci nic nie powie.
Objawy również - poczytaj na forum! Dziewczyny staraja się latami, co miesiac inne objawy, nieraz mozna powiedziec, ze ksiazkowe ciazowe i nic z tego. Kazdy organizm jest inny. Masz watpliwosci - lekarz!
A jak sie zabezpieczasz, nie doszedl w trakcie, to juz w ogole... biologii proponuje sie pouczyc.editchen lubi tę wiadomość
syn 03-2014
syn 03-2016kp do 13tc
syn 11-2017kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
majamia wrote:Wróżka będzie miała za mało danych!
A tak powaznie - beta, test ciazowy.
Jedna temperatura Ci nic nie powie.
Objawy również - poczytaj na forum! Dziewczyny staraja się latami, co miesiac inne objawy, nieraz mozna powiedziec, ze ksiazkowe ciazowe i nic z tego. Kazdy organizm jest inny. Masz watpliwosci - lekarz!
A jak sie zabezpieczasz, nie doszedl w trakcie, to juz w ogole... biologii proponuje sie pouczyc.
Martwi mnie te plamienie bo nigdy go nie mialam i slyszalam ze podobno tydzien przed okresem jest to normalne ale moze to tez oznaczac jakies bakterie czy chorobe lub zagniezdzenie soe zarodka lecz ja juz mialam owulacje