Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Malysmoku, też po głowie mi chodzi, że z każdym dniem coraz bliżej 2 trymestru i łudzę się, że dzidzia dalej jest większa o te kilka dni. Jeszcze prenatalne i w końcu trochę człowiek odetchnie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 09:06
11.12.2017 syn Adaś -
Kamcia - nic, żadnego krwiaka, nigdy, w żadnej ciąży nie było widać, czy jakichkolwiek cech odklejania kosmówki. Niczego W ciąży z córką co prawda podejrzewam, że to był krwiak, bo w 10t6d co dostałam krwawienia żywą krwią, było tego z dwie wkładki na raz, to po 3-4 godzinach byłam na usg i już tylko brązowe resztki, ale pewnie musiał się opróżnić, bo nie było nic złego widać na usg. W tej ciąży co prawda nie uświadczyłam takiej żywej krwi jak w innych, jeszcze podejrzewam, że może mam zrosty jakieś i jak rośnie pęcherzyk to może delikatnie coś tam się podrywa.12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Rudasek wrote:Jacqueline bedzie dobrze, nie martw sie na zapas...
ja mialam dupka 3x1 i luteine 2x1...odstawil mi lekarz dupka, mam tylko luteine, Na ten moment spokoj od plamien ale uczulił ze moga byc...oby nie!
bo kazde uczucie sluzu wywoluje u mnie strach ze to plamienie
-
mamusia007 wrote:Lady Savage, jesteś trollem, czy po prostu bawi Cię nabijanie się z innych ?
Piszesz bzdury, kłamiesz i wymyślasz, a dziewczyny na forum się zamartwiają, że ich ciąża się "źle rozwija", bo w 5 tygodniu ciąży nie widać u nich "piłeczki" a w 10 nie czują jeszcze ruchów
Żałosne.
2 lata temu opowiadałaś te same bajki
Masz jakiś schemat ?
Daj innym cieszyć się z ciąży, dziecka, a nie siejesz zamęt i panikę. Jeżeli nie jesteś trollem, to chyba pora się ogarnąć i zastanowić nad tym, co ty do cholery wyprawiasz i co próbujesz tym osiągnąć.
Wklejam screen Twojego postu sprzed 2 lat
Oraz screen wiadomości którą niedawno napisałaś
Czy tylko mi wydaje się to .. dziwne, nieszczere?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c42de730f62c.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b27153c2e1fa.png
Jesli komys nie pasuje moja osoba, to prosze bardzo, nie musza mnie wszyscy lubic, ale agresha wobec mnie, szukanie starych postow, dziecine i na poziomie gimnazjum.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 09:21
mamusia007, aga1402 lubią tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:Tak masz racje pierwsza i druga ciaze tez mam zmyslona xD a dzieci podkradlam komus innemu z fb. Wtedy faktycznie raczej mnue wydelo, bo za mala ciaza, glubia bylam i nie doswiadczona, xD. Kazda by sie usmiechnela po przeczytaniu tego posta.
Jesli komys nie pasuje moja osoba, to prosze bardzo, nie musza mnie wszyscy lubic, ale agresha wobec mnie, szukanie starych postow, dziecine i na poziomie gimnazjum.
A... wtedy byłaś głupia i niedoświadczona.. ale teraz Ci brzuszek wyskoczył tydzień po zrobieniu testu ciążowego ? Rozumiem, zwracam oczywiście honor, masz racjęSzczególnie przy Twojej wadze ta piłeczka musiała się tak szybko uwidocznić !
Możesz mnie nawet sprowadzić do poziomu przedszkola, mi to różnicy akurat nie robi
Nigdzie nie napisałam, że wymyśliłaś ciążę.. bardziej zasugerowałam, że coś jest nie tak ze bzdurami, które tutaj wypisujesz i może warto się chwilę nad sobą zastanowićPowielasz stary schemat, a pół bbf ma z Ciebie ubaw
-
Ooo ciśnienie skacze
ja już w pociągu po pobraniu krwi. Dziewczyny z Warszawy i okolic, które będą chciały robić pappe - ja robiłam na placu starynkiewicza 1/3 (klinika uniwersytecka) zapłaciłam 184 zł - wyniki mają być dostępne dziś w necie. Klinikę obsługuje Alab.
-
I Ja się witam w dzisiejszy piękny dzień
powodzenia na wizytach.
U mnie powróciły mdłości bleejeszcze tylko jutro i upragniony urlop 2.5 tyg
))
27.04 - 0.22 cm
04.05 - 0.88 cm
16.05 - 2.01 cm
01.06 - 4.48 cm
14.06 - 7.02 cm
27.07 - 269 g
07.08 - 381 g
31.08 - 604 g
28.09 - 1267 g
16.10 - 1664 -
mamusia007 wrote:A... wtedy byłaś głupia i niedoświadczona.. ale teraz Ci brzuszek wyskoczył tydzień po zrobieniu testu ciążowego ? Rozumiem, zwracam oczywiście honor, masz rację
Szczególnie przy Twojej wadze ta piłeczka musiała się tak szybko uwidocznić !
Możesz mnie nawet sprowadzić do poziomu przedszkola, mi to różnicy akurat nie robi
Nigdzie nie napisałam, że wymyśliłaś ciążę.. bardziej zasugerowałam, że coś jest nie tak ze bzdurami, które tutaj wypisujesz i może warto się chwilę nad sobą zastanowićPowielasz stary schemat, a pół bbf ma z Ciebie ubaw
jaki tydzień po zrobieniu testu!! Kobieto u mnie 14 tc. Każda ciąża jest inna, też byłam święcie przekonana, że w drugiej będzie tak zajebiście jak w pierwszej, a tu zonk. Każda ciąża jest inna, każda przechodzią ją inaczej, jeśli to ma być takie forum, że jednym się wolno chwalić a innym nie, to ja odchodzę.
Z resztą niech się wypowiedzą dziewczyny z forum. Jeśli komuś nie pasuje moja osoba, nie ma problemu, nie muszę się udzielać, ale jednak fajnie jest pogadać z kobietami na tym samym etapie ciąży co ja. Zawsze jest razniej. Ale ja się dostosuję do decyzji forum, mam odejsć do odejdę. -
Jacqueline wrote:Majamia - nadżerki raczej nie mam, jakieś przerwy mam od tych plamień w tej ciąży, podejrzewam, że te plamienia są związane trochę z bodźcami zewnętrznymi, po usg w tej ciąży 2 razy plamiłam mocno, dużo śluzu brązowego tego samego lub kolejnego dnia, czasem zauważyłam, że po bardziej intensywnych dniach a raczej po normalnym chodzeniu jak przed ciążą. A prawda tez jest, że ostatni tydzień to no trochę polegiwałam, ale mało, bo ciągle coś na głowie a nie bardzo kto miał to załatwić zamiast mnie.syn 03-2014
syn 03-2016kp do 13tc
syn 11-2017kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
cześć
długo się nie odzywałam... mam jakieś problemy ze wzrokiem i kręci mi się w głowie jak za dużo używam telefonu:(
u mnie mdlosci ciąg dalszy... ale są inne. wymioty tylko rano i to też nie zawsze a źle mi jest cały dzień z niewielkimi przerwami.
ja kupiłam swojej 6cio latce grę w lidlu (sama sobie wybrała ale czeka na 1 czerwca żeby ją dostać) i już nigdzie nie muszę się ruszać po prezent uff
co do tych krwawien i plamien bez przyczyny... też takie miałam w 2016 w drugiej ciąży. nie było nadzerek, a krwiaka na usg zauważyli kiedy ciaza obumarla w lipcu 2016. lekarz mówil w szpitalu że albo krwiak tam był od początku ale był w takim miejscu że nikt nie zauważył na usg. albo zrobił się po ostatnim badaniu i urósł tak że odkleił kosmówkę ( na wypisie po łyżeczkowaniu miałam w rozpoznaniu trofoblast z cechami odklejenia). na pewno nie było wad genetycznych bo badanie genetyczne mikromacierzami potwierdziło że dzidziuś urodziłby się zdrowy. i tak naprawdę do dziś się zastanawiam jak to się mogło stać. hormony tarczycowe w idealnej normie, usg tarczycy piękne brak chorób zakaźnych. nigdy się na nic nie leczyłam, nie mam nadwagi ani cukrzycy. na usg kontrolnych zawsze mi mówili że mam ładne jajniki w jamie macicy żadnych mięśniaków, nigdzie nie było torbieli i jednak coś poszło nie tak...
W pierwszej ciąży nie miałam nigdy plamien i w tej trzeciej też nie było. od początku biorę luteine a po wykryciu krwiaka lekarz dołożył duphaston który kazał odstawić 3 tygodnie temu. na szczęście w trakcie odstawienia i po całkowitym odstawieniu nic złego się nie działo.
a, i zmieniam lekarza. zmieniają nam luxmed na medicover. umówiłam się dziś na wizytę i poznam nowego lekarza :>Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Lady Savage wrote:Majamia, a właśnie miałam się Ciebie zapytać już wczoraj, bo mówiłaś że karmić będziesz do 13 tc, jak Ci idzie z odstawianiem małego?syn 03-2014
syn 03-2016kp do 13tc
syn 11-2017kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
majamia wrote:Ja karmie do samoodstawienia i się właśnie sam odstawia. Mimo proponowania, nie chce chwytac, ani ssac. Wiec juz koniec. A szkoda... chcialam cala ciaze karmic. A pozniej w tandemie.
trzeciego dzidziusa pokarmisz najdłużejno chyba że celujesz w czwarte.
-
nick nieaktualny
-
Ja jestem już po prenatalnych
Wyniki z krwi testu pappa mi nie podali ale wynika z usg jak i krwi że jest wszystko w normie i maleństwo ma się super
Uffff kamień z serca
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e57f0cbfa291.jpgk878, Jacqueline, Szczesliwa_mamusia, [m]alina, Alxawl, malysmok84, Kala06, editchen, Sunshine_111, zapachmalin, Wachciowa, fema86, Aztoria, Lady Savage, magdzia26, Jooozefka, bebloszka90, Edith, MalaHD, kaka470, ara, migiem, Tizzi lubią tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
nick nieaktualnyJejku, wchodzę, a tu od rana 3strony naprodukowane. Myślę, że najlepszy sposób na troli i zaczepki, nie reagowac. Nie będzie pożywki do następnego pisania.
Jacqeline- zawsze warto skonsultować każde plamienie, dla świętego spokoju. Dlatego dobrze, że idziesz na konsultacje.
Alxawi- moze drugi lekarz będzie jeszcze fajniejszy od pierwszego.
Amus- podziwiam i powodzenia. Ja do państwowej służby zdrowia nie mam cierpliwości. Daj znać jak wyjdziesz.
Ja po ostatniej akcji mam jakaś schize. Niby sobie tłumaczę, że przecież jest wszystko ok. Dzidziuś żyje, a jak chodze do kibelka, to za każdym razem sprawdzam majtki i papier toaletowy. Dobrze, że idę już w piątek do lekarza, bo martwi mnie, że prawa część brzucha mi dretwieje. Mój mąż wymyślił teorie, że to przez powiększająca sie macie, jelita mnie bolą. Dziwny ból, do tego kłucie.
Z nowych objawów, zauważyłam że budzę się z całkowicie wysuszona śluzuwka w jamie ustnej. Mam wrażenie przyklejonych ust i policzków do dziasel. Budze się taka mocno spragniona, jakbym była odwodniona, a pije bardzo dużo wody. Nie wiem, może to po tym żelazie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyfema86 wrote:Ooo ciśnienie skacze
ja już w pociągu po pobraniu krwi. Dziewczyny z Warszawy i okolic, które będą chciały robić pappe - ja robiłam na placu starynkiewicza 1/3 (klinika uniwersytecka) zapłaciłam 184 zł - wyniki mają być dostępne dziś w necie. Klinikę obsługuje Alab.
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Z nowych objawów, zauważyłam że budzę się z całkowicie wysuszona śluzuwka w jamie ustnej. Mam wrażenie przyklejonych ust i policzków do dziasel. Budze się taka mocno spragniona, jakbym była odwodniona, a pije bardzo dużo wody. Nie wiem, może to po tym żelazie.
też tak miewam, ale nieregularnie; czasami się budzę w nocy z pragnienia; w jedną noc potrafię wypić 1,5 l wody a w ciągu dnia chodze po domu z butlą, z domu zawsze biorę chociaż 300 ml, żeby mieć pod ręką.
nie biorę żelazaCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019