WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja się zapytam mojego gina, czy jest w stanie powiedzieć, co mieszka w moim brzuchu, chyba że bobo nie będzie chciało się jeszcze ujawnić.on nawet jak nie będzie w 100%pewien to przynajmniej przypuszczenia Ma też bardzo dobry sprzęt, bo i zarodek było dobrze widać.
    Ja nie wiem, czy będę robić 3d/4d. Może na połowkowe. Ale z tego usg poproszę o płytkę, pokażemy przyszłym dziadkom. Bo moja teściowa nie wierzy, że taki mały człowiek a już na ręce i nogi

Popros koniecznie bo jakoś do 16 tygodnia widać całe maleństwo na ekranie jak będzie większe to wtedy widać też wyraźnie ale najpierw główka z ciałem do brzuszka i później od brzuszka do nóżek

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie wiem czy szczotrczke mial skoro mnie to zabolalo tak uszczypnelo :p bo do wymazu widzialam patyczek

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakas rade by sie nie zam artwiac? Bo ja wymyslam co raz gorsze teorie i chyba sie wykoncze :( to nie jest tak ze to robie specjalnie :( tak samo teraz...gin mnie badal wziernikiem itp mial rekawiczki potem jedna sciagnal cos tam pisal ( nie wiem gdzie ten wziernik dal...) Wyciagbal patyczki do cyto i do wymazu druga rekawiczke zalozyl ale nie zauwazylam czy nowy wziernik bral czy ten gdzied polozyl...no i stresa mam zw go gddzies odlozyl a potem mi go zas wlozyl.... Bo raczej go noe zostawil bo by sie nie trzymal sam w srodku? Wiem ze to durne i durno brzmi ale taka jestem.

I tak wiem. Glupio to brzmi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 13:43

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus ty to już za siebie nie możesz. Wiecznie coś...

WYLUZUJ kobieto!

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie moge no :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus-wariatko jedna. Nie panikuj. Bo Ci zacytutuje coś,co mi powiedziała wredna lekarka na oddziale jak się zdenerwowałam. A ja nie lubię mówić złych rzeczy. A z drugiej strony, to też dziwny lekarz, bo najpierw powinien skończyć badanie, a potem notatki robić. U mnie jest o tyle fajnie, że w gabinecie siedzi położna i ona notuje wszystko co lekarz mówi. A mnie jej obecność kompletnie nie krępuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i sie cholernie stresuje choler jasna

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestań dziewczyno-bo tylko dziecku szkodzisz. Będzie znerwicowane i źle będzie spało. Na pewno lekarz nic nie zrobił niestosownego.

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widze dziewczyny, ze wszystkie tu mamy leki i niepokoje,.choc kazda innego powodu. Niektre maja plamienia, inne bole brzucha, ja np nic nie mam i tez siedze i ciagle sie zamartwiam czy ta ciaza sie w ogole rozwija. Smutne wiadomosci jeszcze dokladaja. Mnie najbardziej do tej pory przerazila wiadomosc o stracie ciazy bez zadnych niepokojacyxh objawow, bo to samo widze u siebie. Umieram ze strachu caly czas. M wychodzi do pracy a ja rycze. Nie wiem jak to opanowac. Mam wrazenie ze tez juz psychicznie gdzies nie wyrabiam, ze podswiadomie nie mysle o tym co bedzie, nic nie planuje w zwiazku z dzieckiem a przez to w ogile nie ciesze sie ciaza tak przerazliwie boje sie straty...i nie mam zielonego pojecia co by sie musialo stac zebym sie uspokoila...jak ktos ma hakies madre pomysly to biore wszystko...tak sie kurcze nie da zyc...

Nola lubi tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmoku polecam detektor. Wiem, że to nie mówi za wiele o rozwoju dziecka ale przynajmniej wiesz, że żyje. Ja nim nie kupiłam też dostawałam na łeb i ryczałam ze strachu

Alxawl, chicken lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale powiedzcie szczerze, przejmowalybyscie sie tym na moim miejscu ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, mam nadzieję, że już nam to wkrótce minie. Żeby móc tak czas przyspieszyć. Tylko spokój nas uratuje. Ja cały czas sobie powtarzam, Nie po to los po 6latach w tak niespodziewany sposób obdarował mnie ciąża, żeby mi teraz ja zabierać. Nie wydaje mi się, żebym była taka zła osoba. I zawsze sobie powtarzam-przynajmniej to jedno. Oczywiście mam swoje niepokoje, ale te najczarniejsze myśli staram się odtracać. Cuda są :)

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadzam się, mnie też detektor bardzo uspokaja. przed chwilą słuchałam serduszka i pięknie bije.

a już za kilka lat pewnie każda kobieta w ciąży kupi coś takiego:
    http://baby-shower.pl/usg-do-uzytku-domowego
    :D

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus- po raz enty... Wyluzuj :) bo Ty jesteś nasza panikara nr 1 :)

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    nie ;)
    stresem sobie nie pomożesz. wszystko na pewno jest dobrze .

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • k878 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmoku, nie przejmuj się, naprawdę są kobiety, które nie mają żadnych objawów ciążowych, żadnych mdłości, spania nadmiernego, zmian ciśnienia, tętna, niczego; pracują jakby nigdy nic prawie do końca i mają zdrowe dzieci!!!

a próbowałaś sobie po prostu znaleźć jakieś zajęcie? tak, żeby głowę zająć; jakieś komedie o ciężarnych, jakąś książkę;

ja natomiast definitywnie jestem przeziębiona przez weekendowe podróżowanie w klimatyzacji; nienawidzę już czosnku i cebuli; myślałam wczoraj że to tylko gardło, miód, czosnek i po sprawie, ale właśnie dopadła mnie gorączka; nie wiem ile bo jeszcze nie mierzyłam, ale czuję że jest :-(

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, rozumiem, że każda z nas ma swoje niepokoje odnośnie własnej ciąży.
    Czasem większe, czasem mniejsze, ale zadręczasz się po prostu!

Lekarz ginekolog z pewnością wie, co i na kiedy może sobie pozwolić i krzywdy Ci nie zrobi.

Jak Cię to uspokoi, to mnie ginekolog po zobaczeniu słabego obrazu na USG wygonił ostatnio do toalety, żebym miała zupełnie pusty pęcherz i obraz był bardziej czytelny.

Jak wróciłam na leżankę, to bynajmniej na głowicę nie zakładał nowej gumki, przez to, że nie było mnie w pokoju przez 2 minuty. Nic mi się z tego powodu nie działo, ani nic się nie dzieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 14:21

11.12.2017 syn Adaś
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:

Nie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas burza, ale zem biegła by zdążyć do żłobka i z powrotem, 14 tc a ja biegam, bardzo się boję burzy. Całe osiedle słyszało że piszczę i płaczę za każdym błysknięciem. Masakra. Muszę sobie zrobić prawko koniecznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 14:23

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :)

‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ