WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie upał. Dobrze, że mam grube mury, to przynajmniej w domu przyjemnie :)

editchen lubi tę wiadomość

• k878 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, bo Ty naprawdę zaczynasz sie sama nakręcać; rozumiem, że masz infekcje i wtedy należy uważać, ale się nie zadręczaj tak, bo to osiwieć można, a następnym razem jak tak zrobi to poproś lekarza czy mogłby wziąć nowy czysty;

ja niedawno tak poprosiłam pigułę przy pobieraniu krwi (bo rękawiczkami wytarła wszystko wokół, łącznie z ekranem monitora, długopisami, który podawała jej inna pielęgniara, papierami jakimiś itd.); zapamiętała mnie sobie i teraz mi nawet ręcznik papierowy podkłada pod ramię na krzesełku do pobierania :D

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma za co Amus, ale jesteś takim typem kobiety, że za godzinę znajdziesz coś nowego XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus - nie wiem jakie wzierniki ma twój lekarz, ale mój z jakiegoś tworzywa, odpakowuje przy pacjentce. Jak założy wziernik to spoko, jak nie jesteś nasmarowana oliwką to nie wypadnie ;) Domyślam się że bardzo się stresujesz, jednak za bardzo anulując pewne rzeczy nerwicy prędzej dostaniesz. Nie stresujmy się na zapas, nadmiar kortyzolu jest szkodliwy ;) co nie zmienia faktu że nie powinien brać do rąk w czasie badania nic innego co potrzebne do badania wiec gdyby następny raz tak zrobil to zwróć mu uwagę najwyżej ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plastikowe ms i tez odpakowywal przy mnie zalozyl zbadal ale potem jak gdzies polazl to watpie ze zostal we mnie wziernik. Bo bym go czulaa czulam jak wyjmowal

Eh szkoda gadac
    Mam dosc tych nerwow stresow
    Nie nadaje sie do tego wcale.
    Kolejna ciaza mnie przerasta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 14:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie. Moje dziecko niestety nie dało zajrzeć czy jest chłopcem czy dziewczynką, cóż muszę czekać do wizyty 28/06, ech...

Usg bardzo ładnie, przezierność 1,1 kość nosowa jest :) Maluch ma już 6,65cm i musiałam trząść brzuchem bo się nawet do badania nie chciał ułożyć jak trzeba :D

Lady Savage, migiem, Sunshine_111, Angie 31, [m]alina, malysmok84, Szczesliwa_mamusia, magdzia26, Alxawl, editchen, Aztoria, Jacqueline, Nola, Wachciowa, Edith, ara, Jooozefka, fema86, zapachmalin, Marteczka93, Tizzi lubią tę wiadomość

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    No ale powiedzcie szczerze, przejmowalybyscie sie tym na moim miejscu ?

Nie .Głęboki wdech wydech i uśmiech:-)

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tak was czytam i wiem że nie powinno się porównywać ale wasze dzieciaczki mają w 13 tyg i trochę ok 7cm lub trochę ponad a mój ma prawie 10 (9,8cm)
    i teraz ja się martwię mimo że lekarz powiedział że jest wszystko dobrze

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale ja mam zajecie. Kiedys posalam ze pracuie w domu, pracy mam po kokardki, ale idzie mi ciezko bo sie zwyczajnie skupoc nie moge. Wiecie jak to jest jak czlowiek sie czyms.martwi i nic innego go z tego wyrwac nie moze. Mysle o detektorze, jak teraz na badaniach bedzie ok to sobie kupie. moze faktyczbie choc odrobine mi ulzy. Ja wiem.ze masa kobiet sie dobrze czuje w ciazy, ale mnie jakos generalnie zycie skopalo przez ostatnie 10 lat, doswiadczylam.sporo strat i zawodow i stad moze ten moj lek ze terqz tez ktos mi to szczescie zabierze. No boje sie i juz. Probuje sobie tlumaczyc ze co ma byx to bedzie, ze zatruwam sobie zycie i wszystkim wokol ale no same wiecie jak to jest ...juz serio sie zastanawialm czy nie pojsc do psychologa ...

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Dziewczyny ja tak was czytam i wiem że nie powinno się porównywać ale wasze dzieciaczki mają w 13 tyg i trochę ok 7cm lub trochę ponad a mój ma prawie 10 (9,8cm)
    Wszystko ok, każde dziecko rośnie w swoim tempie, dlatego niektóre dzieci rodzą się 5 kg inne 3 kg. To że twój ma teraz 10 cm nie oznacza że urodzi się z wagą 5 kg, żeby nie było. Każdy bąbelek rośnie w swoim tempie ;)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Wszystko ok, każde dziecko rośnie w swoim tempie, dlatego niektóre dzieci rodzą się 5 kg inne 3 kg. To że twój ma teraz 10 cm nie oznacza że urodzi się z wagą 5 kg, żeby nie było. Każdy bąbelek rośnie w swoim tempie ;)

Dziekuje lżej mi❤

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:

Spokojnie :) Tak, jak napisała Lady Savage, każde dziecko rośnie w swoim tempie. Kiedyś jak zapytałam moją lekarkę to mi powiedziała, że przecież dzieci są większe i mniejsze, różnej wielkości się rodzą, więc takimi rzeczami się nie martwimy :)

• Nola Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Witam nową mamę w naszej grupie :)

Powoli zaczynam się stresować moją kolejną wizytą. To dopiero sobota wieczór... Ta przerwa 3 tygodniowa strasznie mi sie dłuży... i zaczynam się bać czy wszystko będzie dobrze.

Od tygodnia nie czuję rozciagania w pachwinach, ani kłucia... Miała, któraś z Was taką długą przerwe?[/QUOTE] Tak ja teraz czekam trzy tygodnie do wizyty wydaje mi się to wiecznością nigdy jeszcze tyle nie wytrzymałam zawsze lecę panikuje i zmieniam termin ale teraz nie mogę lekarza mojego nie ma Ja i dzidzius musimy być twardzi he he też :) fez świruje jak nie mam objawów Dacie rade! Sobota juz tuz tuz

[m]alina lubi tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Dziewczyny czy to możliwe że już macica uciska pęcherz? :D
    Chyba tam bo sikam co 5 minut :)

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam problem :( usg prenatalne OK ale wynik PAPPA zły :( oczywiście wiek w tym wyniku ma znaczenie No ale co teraz dalej robic ? Czy któraś z Was tak miała ze usg Ok a pappa miało zły wynik ?

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w piątek pewnie obejrzę dzidziula, bo standardowo mam się pojawić w szpitalu na kontroli cukru. Już mi się uśmiecha na samą myśl spędzenia cały dzień na badaniach. No ale trzeba to co poradzę. Wezmę sobie coś do haftowania, xD znowu zbudzę sensację, ale tak nie lubię siedzieć i się nudzić.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Oczywiście, że tak. Chociaż czytałam że w tym 2trymestrze, powinna być troszkę wyżej i powodować mniejszy ucisk na pęcherz. Ja puki co dreptam często do łazienki.
    Już do tego chodzenia sie przyzwyczaiłam. Ale to permanentne zmęczenie i senność mnie już wkurza. Dzisiaj też, cały dzień jakby mi ktoś w głowę dał. Największą energię mam między 5.00 a 7.30,potem już działam na zwolnionych obrotach

Nesairah-powodzenia. Trzymam kciuki. Przyniesiesz nam cudne wieści :)
    Mam identiko Ranny ptaszek od 5.30 a pozniej juz przeczekiwanie do wieczora zeby isc spac :) o 12 w poludnie juz padam ale nie dziwota jak juz tyle godzin od rana na nogach :)

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Jejku, wchodzę, a tu od rana 3strony naprodukowane. Myślę, że najlepszy sposób na troli i zaczepki, nie reagowac. Nie będzie pożywki do następnego pisania.
    Jacqeline- zawsze warto skonsultować każde plamienie, dla świętego spokoju. Dlatego dobrze, że idziesz na konsultacje.
    Alxawi- moze drugi lekarz będzie jeszcze fajniejszy od pierwszego.
    Amus- podziwiam i powodzenia. Ja do państwowej służby zdrowia nie mam cierpliwości. Daj znać jak wyjdziesz.

Ja po ostatniej akcji mam jakaś schize. Niby sobie tłumaczę, że przecież jest wszystko ok. Dzidziuś żyje, a jak chodze do kibelka, to za każdym razem sprawdzam majtki i papier toaletowy. Dobrze, że idę już w piątek do lekarza, bo martwi mnie, że prawa część brzucha mi dretwieje. Mój mąż wymyślił teorie, że to przez powiększająca sie macie, jelita mnie bolą. Dziwny ból, do tego kłucie.
    Z nowych objawów, zauważyłam że budzę się z całkowicie wysuszona śluzuwka w jamie ustnej. Mam wrażenie przyklejonych ust i policzków do dziasel. Budze się taka mocno spragniona, jakbym była odwodniona, a pije bardzo dużo wody. Nie wiem, może to po tym żelazie.

Szczęśliwa Mamusia,ja mam zupełnie tak samo!!! I to od samego początku ciąży- bez butelki wody koło poduszki nie zasypiam... Jak komuś o tym mówiłam, to wszyscy tylko patrzą na mnie jak na dziwaka... :P a o co chodzi z żelazem? Coś bierzesz?

w4sq43r8x4wdamie.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może będziecie się śmiać, ale ja dziś też łapię panikę...
    lekarka zabroniła nam serduszkowania do końca I trymestru, w grę nie wchodzą nawet pieszczoty (orgazm zabroniony, a bez to wiadomo). a dziś miałam "taki" sen. potem odstałam swoje w tej poczekalni w klinice plus przelot przez pół szpitala i z powrotem plus do samochodu. no i mam jakies takie dziwne uczucie w podbrzuszu/ brzuchu. inne niż do tej pory. przedtem było jak na okres, ciągnięcie, kłucie. a teraz takie coś inne, rozpychanie, pulsowanie. nigdy nie rodziłam, nie wiem, jak się czuje skurcze macicy i panikuję :( czy "ten" sen plus reszta dnia mogła coś wywołać?? wzięlam na wszelki wypadek rozkurczowo no-spe i staram się leżeć...

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • chicken Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    malysmoku polecam detektor. Wiem, że to nie mówi za wiele o rozwoju dziecka ale przynajmniej wiesz, że żyje. Ja nim nie kupiłam też dostawałam na łeb i ryczałam ze strachu
    Potwierdzam, tez tak mialam :)
    A teraz sobie slucham co 2 dni bicia serduszka i czlowiek jest spokojny

geeky-2017-12-12.jpg
‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ