Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Aztoria wrote:Beti na pewno dzidzius jest zdrowy
Ja jestem po trzech kroplowkach, wymiotowalam tylko raz, jest mi niedobrze ale narazie jest o niebo lepiej, jaka to ulga jak sie tak nie mecze
Aztoria, a dlaczego trafiłaś do szpitala, tzn wiem że odwodnienie, ale to z wyników Ci wyszło, czy lekarz ginekolog na wizycie. -
Lady Savage wrote:Aztoria, a dlaczego trafiłaś do szpitala, tzn wiem że odwodnienie, ale to z wyników Ci wyszło, czy lekarz ginekolog na wizycie.Synuś
-
hmm dziwne że przy dobrych wynikach usg test z krwi wyszedł źle... wierzę że to jest wynik mocno zafałszowany przez leki.
----
ja ze zmiany na medicover jestem bardzo zadowolona, sprzęt mają gorszej jakości ale widać to co ma być widaćza to lekarka świetna, okazało się że mamy wspólnych znajomych więc miło się rozmawialo, dokładnie przeanalizowala wyniki i mimo że większość była w normie zaleciła leczenie zwłaszcza przez leukocyty w moczu na granicy normy.
no i dziecko wg usg ma 7.29cm co dokładnie odpowiada 13t3d uffLady Savage, Angie 31, Szczesliwa_mamusia, malysmok84, zapachmalin, magdzia26, Sunshine_111, migiem lubią tę wiadomość
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Dziewczyny mam stresa. Przed chwilą miałam taki mega silny ból podbrzusza, ostry, przeszywający aż mnie w pół zgięło. Po kilku chwilach przeszło (jakieś 2 minuty). Nie krwawie ani nie plamie a teraz nie boli jedynie "czuje" macice. Czy powinnam się martwić? Pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło...
-
Ja wlasnie umieram w lozku, mam taki bol pachwin ze kroku nie moge zrobic
chyba kupie sobie balkonik xD. Bol idzue od prawej pachwiny na cala noge
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 20:11
-
zapachmalin wrote:Dziewczyny mam stresa. Przed chwilą miałam taki mega silny ból podbrzusza, ostry, przeszywający aż mnie w pół zgięło. Po kilku chwilach przeszło (jakieś 2 minuty). Nie krwawie ani nie plamie a teraz nie boli jedynie "czuje" macice. Czy powinnam się martwić? Pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło...Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
Jestem po prenatalnych. U dzieciaczka wszystko.ok, USG wzorowe
NT 1,7; CRL 6,3cm; ryzyko wad genetycznych znikome, więc możemy się cieszyć. Do tego lekarz powiedział, że na 80% będzie chłopak. Na badaniu akurat spał, później trochę się ruszał, połykał wody... piękny widok. Dostaliśmy masę zdjęć, płytę I reklamówkę gratisów
zapachmalin, Lady Savage, Aztoria, magdzia26, Wachciowa, Szczesliwa_mamusia, salenne, malysmok84, Yoselyn82, kaka470, bebloszka90, Nola, Sunshine_111, Marteczka93, k878, migiem, Jooozefka, Edith, Missjust, Tizzi lubią tę wiadomość
-
Trochę się zestresowałam tym co piszecie o teście Pappa i wpływie luteiny na jego wynik. Ja na swoje wyniki jeszcze czekam, nikt mnie o luteinę nie pytał, a od 5 tygodnia brałam 1x100. Dzisiaj na wizycie lekarz kazał odstawić, drugi trymestr się zaczął i mam się nie bać. U mnie wiek to 33 lata, przezierność 1,85, ale ten test to statystyka, więc czekam z jednej strony ze spokojem, a z drugiej jak zaczynam myśleć to się zaczynam bać.
Jeszcze od zeszłego tygodnia zmiany i stres w pracy. Teraz pocieszają mnie wyniki badań, morfologia i mocz okej, żelazo bardzo dobrze, tsh 0,8.Gin badał szyjkę - długa, twarda, macica ładnie rośnie. A ja chcę zacząć cieszyć się ciążą na 100% wreszcie, ale stres bierze górę.Nola, migiem lubią tę wiadomość
-
malysmok84 wrote:ale skurcz czy ostry? Nie mialas dzisiaj jakiegis duzego stresu ? ja raz mialam takie potwornie ostre bole w pachwinach promieniujace do podbrzusza i w zoladku...postresowe nerwobole..
Raczej nic wielkiego się dziś nie wydarzyło więc to nie stresowe chyba. To tak właśnie chwyciło i po chwili przeszło jak skurcz. Nie umiem tego dobrze zdiagnozować. Trzymało kilka minut i potem przeszło. Ale ból mega... -
I jeszcze pytanie, wiem,że było ale cofnęłam się o kilkanaście stron i nie mogę znaleźć - jaki konkretnie bierzecie magnez?? Na wizycie lekarz wspomniał, aby w razie pobolewania brzucha łykać magnez, a tego na rynku jest tyle,że nie wiem co jest sprawdzone dla kobiet w ciąży.
-
aknelam wrote:I jeszcze pytanie, wiem,że było ale cofnęłam się o kilkanaście stron i nie mogę znaleźć - jaki konkretnie bierzecie magnez?? Na wizycie lekarz wspomniał, aby w razie pobolewania brzucha łykać magnez, a tego na rynku jest tyle,że nie wiem co jest sprawdzone dla kobiet w ciąży.https://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
aknelam - ja biore Maglek B6. Nie ważne tyle jaki co forma magnezu, mleczan/cytrynian/diglicynian magnezu, to jedne z lepiej przyswajalnych form12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016