Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
sonialik wrote:Martwi mnie te plamienie bo nigdy go nie mialam i slyszalam ze podobno tydzien przed okresem jest to normalne ale moze to tez oznaczac jakies bakterie czy chorobe lub zagniezdzenie soe zarodka lecz ja juz mialam owulacje
Nie sadze, ze wrozke tu znajdziesz, a nawet ona z taka iloscia danych, z kart tarota, runow, czy worka na smieci, nie da Ci odpwoiedzi.
Masz problem - lekarz. Internet nie zastapi Ci go. Jakiekolwiek problemy i do lekarza, bo kazda z nas ma inny organizm, inne objawy.editchen lubi tę wiadomość
syn 03-2014
syn 03-2016kp do 13tc
syn 11-2017kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
Gratulacje kolejnych tygodni
Mycha - normuje i nie normuje, to plamienie ostatnio jak już jest to brązowe, z szyjki, z macicy, cholera wie z czego i tak się pewnie nie dowiem, w żadnej ciąży nie wiedziałam z czego. Jeśli dziś będzie ok to mam nadzieję, że ciąża jest na tyle duża, żeby zobaczyć gdzie tam ta kosmówka/łożysko się umiejscowiło, może blisko szyjki i przez to. Chciałabym znać jakiś konkretny powód tych plamień/brudzeń
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jacqueline wrote:Gratulacje kolejnych tygodni
Mycha - normuje i nie normuje, to plamienie ostatnio jak już jest to brązowe, z szyjki, z macicy, cholera wie z czego i tak się pewnie nie dowiem, w żadnej ciąży nie wiedziałam z czego. Jeśli dziś będzie ok to mam nadzieję, że ciąża jest na tyle duża, żeby zobaczyć gdzie tam ta kosmówka/łożysko się umiejscowiło, może blisko szyjki i przez to. Chciałabym znać jakiś konkretny powód tych plamień/brudzeńsyn 03-2014
syn 03-2016kp do 13tc
syn 11-2017kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
sonialik wrote:Cześć ja troche w innym temacie, kochalam sie ze swoich chlopakiem z gumka nie doszedl we mnie potem sprawdzilismy gumke i byla dobra, 14-15 dbia cyklu bolaly mnie jajniki jak przy owulacji wiec zgaduje że ja mialam lecz tydzien przed okresem mialam jakby plamienie tylko 3 czy 4 plamki bola mnie jajniki piersi w tym samym miejscu co zawsze przed okresem mam ochote na slodkie jak zawsze i zmiany humoru tez jak zawsze przed miesiaczka teraz do miesiaczki mam 4 dni i dzisiaj postanowilam zmierzyc temperature pochwy robilam to przed 8 nie wstajac z lozka itd i pokazalo mi na termometrze 41,5 stopni czy to moze byc ciaza?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 08:07
Angie 31, chicken lubią tę wiadomość
-
Mycha - normuje i nie normuje, to plamienie ostatnio jak już jest to brązowe, z szyjki, z macicy, cholera wie z czego i tak się pewnie nie dowiem, w żadnej ciąży nie wiedziałam z czego. Jeśli dziś będzie ok to mam nadzieję, że ciąża jest na tyle duża, żeby zobaczyć gdzie tam ta kosmówka/łożysko się umiejscowiło, może blisko szyjki i przez to. Chciałabym znać jakiś konkretny powód tych plamień/brudzeń -
sonialik wrote:Cześć ja troche w innym temacie, kochalam sie ze swoich chlopakiem z gumka nie doszedl we mnie potem sprawdzilismy gumke i byla dobra, 14-15 dbia cyklu bolaly mnie jajniki jak przy owulacji wiec zgaduje że ja mialam lecz tydzien przed okresem mialam jakby plamienie tylko 3 czy 4 plamki bola mnie jajniki piersi w tym samym miejscu co zawsze przed okresem mam ochote na slodkie jak zawsze i zmiany humoru tez jak zawsze przed miesiaczka teraz do miesiaczki mam 4 dni i dzisiaj postanowilam zmierzyc temperature pochwy robilam to przed 8 nie wstajac z lozka itd i pokazalo mi na termometrze 41,5 stopni czy to moze byc ciaza?
Hahahaha dobre:-) o matko i córko:-)
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
nick nieaktualnyeditchen wrote:a ja dziś się wybieram do hipertensjologa... mam nadzieję, że nie będzie mnie straszyć rzucawką, bo Dopegyt chyba ładnie mnie wyregulował... zdarzają się skoki pow. 140/90 (ale to tak 144-147/80-89), więc chyba będzie dobrze...
daj znac po wizycie
Co do plamien to ja bym chyba za kazdym razem jechala na ip...bo ja nigdy nie mialam plamien ani w tamtej ciazy ani miedzy ciazami .
Hepatolog napisala ze taki wynik jest okejtakze jestem spokojna.
-
Lady Savage, jesteś trollem, czy po prostu bawi Cię nabijanie się z innych ?
Piszesz bzdury, kłamiesz i wymyślasz, a dziewczyny na forum się zamartwiają, że ich ciąża się "źle rozwija", bo w 5 tygodniu ciąży nie widać u nich "piłeczki" a w 10 nie czują jeszcze ruchów
Żałosne.
2 lata temu opowiadałaś te same bajki
Masz jakiś schemat ?
Daj innym cieszyć się z ciąży, dziecka, a nie siejesz zamęt i panikę. Jeżeli nie jesteś trollem, to chyba pora się ogarnąć i zastanowić nad tym, co ty do cholery wyprawiasz i co próbujesz tym osiągnąć.
Wklejam screen Twojego postu sprzed 2 lat
Oraz screen wiadomości którą niedawno napisałaś
Czy tylko mi wydaje się to .. dziwne, nieszczere?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c42de730f62c.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b27153c2e1fa.png
-
Rudasek wrote:Jacqueline bedzie dobrze, nie martw sie na zapas...
ja mialam dupka 3x1 i luteine 2x1...odstawil mi lekarz dupka, mam tylko luteine, Na ten moment spokoj od plamien ale uczulił ze moga byc...oby nie!
bo kazde uczucie sluzu wywoluje u mnie strach ze to plamienie
Kumrara lubi tę wiadomość
-
Rudasek wrote:Jacqueline bedzie dobrze, nie martw sie na zapas...
ja mialam dupka 3x1 i luteine 2x1...odstawil mi lekarz dupka, mam tylko luteine, Na ten moment spokoj od plamien ale uczulił ze moga byc...oby nie!
bo kazde uczucie sluzu wywoluje u mnie strach ze to plamienie
-
zaczynam tydzien 11...coraz blizej 2 trymestru, oby Maluszek dzielnie rosl...a do usg jeszcze tyle czasu...w piatek mam wizyte ale w ramach nfz w szpitalu, a tam oczywiacie nie ma opcji usg w gabinecie...
magdzia26, Wachciowa lubią tę wiadomość
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
Mycha - normuje i nie normuje, to plamienie ostatnio jak już jest to brązowe, z szyjki, z macicy, cholera wie z czego i tak się pewnie nie dowiem, w żadnej ciąży nie wiedziałam z czego. Jeśli dziś będzie ok to mam nadzieję, że ciąża jest na tyle duża, żeby zobaczyć gdzie tam ta kosmówka/łożysko się umiejscowiło, może blisko szyjki i przez to. Chciałabym znać jakiś konkretny powód tych plamień/brudzeń
Jacqueline a lekarz Ci nie znalazł żadnego krwiaka?To najczęstszy powód plamień. Czasami nawet lekarz nie chce znaleźć powodu plamień- jak byłam na pogotowiu to lekarz mi powiedział, z łożysko ok, akcja serca jest i nic się nie dzieje. Poszłam jeszcze do swojego lekarza i znalazł krwiaka 34mm/26mm- trudno go nie zauważyć...plamiłam 4 tyg... dopiero od 3 dni mam spokój. Będzie dobrze, zobaczysz -
Ojej, troll! a kysz! Bo nam dzieci pożre!
Aztoria - trzymaj się, w szpitalu na pewno Cię nawodnią i coś poradzą.
12 skończone! Hurra!
U mnie TSH 2,38, znowu wzrosło, ale fT4 ładne 1,5 - się trzyma, norma 0,93-1,7 więc jest bardzo ładnie, ale i tak podejrzewam, że wejdziemy na większą dawkę
Piguły z poniedziałku już mnie dobrze pamiętają, z korytarza proszą bez kolejki, jeszcze trochę i przejdziemy na tySzczesliwa_mamusia, editchen, Wachciowa, Nola lubią tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Majamia - nadżerki raczej nie mam, jakieś przerwy mam od tych plamień w tej ciąży, podejrzewam, że te plamienia są związane trochę z bodźcami zewnętrznymi, po usg w tej ciąży 2 razy plamiłam mocno, dużo śluzu brązowego tego samego lub kolejnego dnia, czasem zauważyłam, że po bardziej intensywnych dniach a raczej po normalnym chodzeniu jak przed ciążą. A prawda tez jest, że ostatni tydzień to no trochę polegiwałam, ale mało, bo ciągle coś na głowie a nie bardzo kto miał to załatwić zamiast mnie.
Nola - kosmówka/łożysko ma czas do 20 tc się podnieść, same leki nie wpływają raczej na to czy kosmówka się podniesie czy nie, to fizjologicznie. Ale na rozluźnienie mięśni (na co Luteina w dużych dawkach też wpływa) możesz brać magnezLepsze to niż no-spa, w sensie zdrowsze.
Amus - mnie już znieczulica wzięła trochę z tymi plamieniamiJakby to była żywa krew to jasne, że na IP już bym była, ale jednego dnia miałam tak w terminie pierwszej @ tylko, a tak to jak już to różowe, potem brązowe.
No nic, dzięki dziewczynyOkaże się wieczorem
Właśnie sobie uświadomiłam, że nie mamy nic dla córki na dzień dziecka, a jutro na pewno nigdzie nie dam rady pojechać, znaczy mogłabym, ale to specjalnie wyjeżdżać więc mam nadzieję, że dziś będą dobre wieści to pojade po jakiś drobiazgNola lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016