Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jooozefka wrote:Ja 2 dni w sumie leżałam i odsypiałam...ale mnie przy krwawieniu strasznie poleciała hemoglobina...z 16.4 na 13.2 ...nigdy w życiu nawet po porodach nie miałam tak niskiej...zawsze mam "męską" krew...gęstą i ciężką...a teraz co dziennie sprzątam...ale nie odkurzam i nie noszę miski z praniem...mąż to robi...ale ubrania np już sama rozwieszam...po wyjściu jeszcze raz plamiłam...ale wtedy odprowadziłam córeczki do przedszkola...a mam kawałek...widać dla mnie to za daleko było...
reasumując...pomyśl 3 razy zanim coś zrobisz...lepiej mieć nieposprzątane niż zaszkodzić dzieciaczkowi...
Muszę jeszcze do pracy trochę pochodzić i pokończyć kilka tematów, ale to z trzy dni w tyg po 2/4 godzinki maks
Dzięki Jooozefka :*Jooozefka lubi tę wiadomość
-
Ja przy plamieniach miałam powiedziane ZWOLNIĆ
Ale to plamienia. Przy krwawieniu na pewno trzeba dużo odpoczywać nie dźwigać
.
Słuchaj intuicji podpowie jak będziesz przeginaławiem o czym mówisz bo też mam adhd
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 13:34
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Anuska-ja staram się jak najwięcej leżeć. Wstanę, wstawię pranie i odpoczywam. Po 15min znowu wstanę- ogarnę kuchnie ( wstawię brudy do zmywarki, posprzątam blaty) i znowu sie położę. Bo z doświadczenia wiem, że jak są dużo chce zrobić, to w głowie mi się kołuje i zaczyna ciągnąć mnie brzuch i mam zwiększone plamienie. Jak robię powoli, to jest ok. Niestety, dopuki mi się krwiak nie wchłonie, to tak musi być
A.. Ja też nie odkurzam. Nie noszę też nic ciezkiego.
Teraz będę też tak robić jak Ty Szczęśliwa... Dziękuję -
Kamcia1988 wrote:Mi nic ginekolog nie kazał brać.... na własną rękę biorę kwas foliowy i wit D 2000j.
Te tabletki z kwasem DHA słyszałam, że od 4 msc się bierze... już sama nie wiem... może powinnam już sobie kupić... ??? ;/
pierwsze co słyszę, ale jeśli mu ufasz to rób jak Ci poradził, ja od pozytywnego testu biorę femibion, od 4 dni biorę femibion 2. Ginekolog na pierwszej wizycie mnie zapytała co biorę, powiedziałam, że te wyżej wymienione witaminy. Usyszałam odpowiedz, że bardzo dobrze. -
nick nieaktualny
-
Lunk_a wrote:Hehe no popatrz czarodziejko a jakim cudem?
Bo lekarz na usg tak sugerował
Z tego co wiem, jeżeli wynik PAPPa (w tych jednostkach MoM) jest bliżej 0,5 to wróży chłopca, a jeżeli bliżej 1,5 to dziewczynkaU mnie się sprawdza, na tym etapie lekarz obstawia 80% chłopca, a wynik PAPPa, mam 0,6.
-
nesairah wrote:Z tego co wiem, jeżeli wynik PAPPa (w tych jednostkach MoM) jest bliżej 0,5 to wróży chłopca, a jeżeli bliżej 1,5 to dziewczynka
U mnie się sprawdza, na tym etapie lekarz obstawia 80% chłopca, a wynik PAPPa, mam 0,6.
ciekawa teoria pewnie z odrobiną prawdy
-
Kamcia1988 wrote:Mi nic ginekolog nie kazał brać.... na własną rękę biorę kwas foliowy i wit D 2000j.
Te tabletki z kwasem DHA słyszałam, że od 4 msc się bierze... już sama nie wiem... może powinnam już sobie kupić... ??? ;/tak zaleca moj gin.
belle_maman88
-
Lunk_a wrote:Dzięki za wytłumaczenie
ciekawa teoria pewnie z odrobiną prawdy
Czytałam już różne historie, raz się sprawdza, raz nie, ale statystycznie w większości przypadków jednak ta wróżba się spełniaW sumie ja się cieszę, ciągle gdzieś z tyłu głowy miałam synka. A mój P jak się cieszy! Już wymyśla co będą razem robić... chwali się, że będzie miał syna
-
chicken,
na pewno powiedz lekarzowi; ja odkąd miałam dziwne skoki to mierzę regularnie i spisuję, pokażę gin; endo pokazywałam już to stwierdziła, że nie widzi u nie problemu;
nie wiem ile kawy/herbaty pijesz; ja prawie wcale, więc przy takim ciśnieniu jak Twoje to bym se strzeliła herbatkęCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nesairah wrote:Czytałam już różne historie, raz się sprawdza, raz nie, ale statystycznie w większości przypadków jednak ta wróżba się spełnia
W sumie ja się cieszę, ciągle gdzieś z tyłu głowy miałam synka. A mój P jak się cieszy! Już wymyśla co będą razem robić... chwali się, że będzie miał syna
Może ja nawet jakieś naukowe wyjaśnienie jeśli się sprawdza -
k878 wrote:chicken,
na pewno powiedz lekarzowi; ja odkąd miałam dziwne skoki to mierzę regularnie i spisuję, pokażę gin; endo pokazywałam już to stwierdziła, że nie widzi u nie problemu;
nie wiem ile kawy/herbaty pijesz; ja prawie wcale, więc przy takim ciśnieniu jak Twoje to bym se strzeliła herbatkę
Jak jest zima to wtedy pije sobie herbatki i to wszystkoWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 14:31
-
a ja trafiłam do super internistki;
przy okazji zapytałam czy teraz przy przeziębieniu mogę badać cytomegalię, bo chciałam sobie zrobić, a on na to "ale jak to sobie zrobić, to nie ma tego w standardzie?" i dała mi skierowanie; co prawda na IgG tylko, ale zawsze 50 zł do przodu
pół godziny u niej siedziałam, osłuchała mnie dokładnie, do uszu zajrzała, gardła, pomacała węzły chłonne; dawno nie byłam u takiego lekarzaCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
k878 wrote:a ja trafiłam do super internistki;
przy okazji zapytałam czy teraz przy przeziębieniu mogę badać cytomegalię, bo chciałam sobie zrobić, a on na to "ale jak to sobie zrobić, to nie ma tego w standardzie?" i dała mi skierowanie; co prawda na IgG tylko, ale zawsze 50 zł do przodu
pół godziny u niej siedziałam, osłuchała mnie dokładnie, do uszu zajrzała, gardła, pomacała węzły chłonne; dawno nie byłam u takiego lekarza
Ja właśnie muszę się wybrać do internisty. Mój gin mówił coś o EKG, że internista powinien zrobić. Miałaś robione? -
k878 wrote:EKG? nie; a po co EKG
No własnie nie wiem... ale jest szansa, że źle zrozumiałam gina, bo to było na prenatalnych i byłam podekscytowana wynikami i w ogóle. Coś mi w głowie stuka, ale nie jestem pewna, że na 100% mówił o EKG. Zresztą internista ma wpisać w kartę ciąży, że konsultacja się odbyła, bez szczegółów. -
a nie o KTG? to jest echo serca płodu
a co do podekscytowania to też tak mam
od jakiegoś czasu wszędzie chodzę z notatnikiem i długopisem i od razu przerywam lekarzowi, że już już, tylko sobie zapiszę
internista? serio? w mojej karcie spoza ginekologicznych rzeczy to jest tylko stomatolog;Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 15:15
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019